בית חולים לידה שבשערי צדק או בעין כרם? מה עדיף?

מצב
הנושא נעול.

שם מיוחד

משתמש צעיר
מעניין אותי
מצליחים לישון כמו בביות חלקי?
לא קשה ומעייף מדי כל הטיפול בתינוק-החלפה,רחצה וכו'?
ישנים טוב יותר, כשהתינוק ישן ישנים יחד איתו ברוגע בלי לדאוג אולי הוא בוכה בתינוקיה.
הטיפול, בעיני לא קשה בכלל, רחצה אפשר לקבל עזרה מהאחיות.

mklj

משתמש פעיל
ישנים טוב יותר, כשהתינוק ישן ישנים יחד איתו ברוגע בלי לדאוג אולי הוא בוכה בתינוקיה.
הטיפול, בעיני לא קשה בכלל, רחצה אפשר לקבל עזרה מהאחיות.
זה תלוי מאוד מה מצב האמא.
אני ממש לא בעד ביות מלא כשזה גומר את האמא.
שלא לדבר על מי שאחרי קיסרי.

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מעניין אותי
מצליחים לישון כמו בביות חלקי?
לא קשה ומעייף מדי כל הטיפול בתינוק-החלפה,רחצה וכו'?
ממש נושא לאשכול נפרד... אחרת הנוכחי תכף יוצף

bmsz

משתמש פעיל
שערי צדק הרבה יותר מלא לא בגלל מקצועיות אלא בגלל הנגישות, האוירה החרדית וסתם הרגל.. אני ילדתי לאחרונה פעם ראשונה בעין כרם ולא אחזור יותר לשרי צדק בלי נדר.. אין מה להשוות ברמת השירות הזמינות והמקצועיות. ואגב בשערי צדק יש הרבה יותר התערבויות רפאיות בגלל העומס הם מעוניינים לפנות את החדרי לידה כמה שיותר מהר..
שוב,
יש המון נשים חילוניות וערביות שיולדות שם
אין כל קשר לאוירה החרדית

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אין כל קשר לאוירה החרדית
יש קשר, כי אם רוב מוחלט של הנשים סביבי שהלך לשע"צ הלך לשם בגלל שזה חרדי אז זה שזה עם שם ותחושה חרדית יותר משפיע מאוד.

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ההבדל בין ביות חלקי למלא זה שבלילה בין 12 ל5 אפשר לשים את התינוק בתינוקיה.
אם התינוק נח למה שלא יהיה איתכם ותהנו ביחד מכל הפלוסים. אם התינוק צרחן או שיקראו לכם מהתינוקיה כל 5 דק' ואז במילא אי אפשר לנוח אן שיתנו לו לצרוח מי שזה בסדר לה שתינוק בין יומו צורח ואין לו מענה גם עם זה "רק" 5 דק' אז שיערב לה. (יש לי ידידה טובה אחות 40 שנה בתינוקיה בעין כרם אישה יר"ש ומקסימה. היא מודה בפה מלא שעם כל הרצון הטוב והמאמץ תינוקות בוכים והרבה ואין להם מה לעשות. יש מחסור בכח אדם. בכל הבתי חולים זה ככה אגב).

bmsz

משתמש פעיל
יש קשר, כי אם רוב מוחלט של הנשים סביבי שהלך לשע"צ הלך לשם בגלל שזה חרדי אז זה שזה עם שם ותחושה חרדית יותר משפיע מאוד.
שוב, האחוז של החרדים לא מספיק בשביל לכסות את מספר הלידות העצום הזה
ישנם באחוזים יותר ערביות וחילוניות

חתונה

משתמש רשום
אני הייתי בביות מלא,
ולא נראה לי אחזור על הטעות הזאת
עד שהתינוק שלי נרדם וסוף סוף יכולתי לישון
התינוקת של השנייה בחדר התעורר וצרח
סיוטט, לא הצלחתי לישון ולנוח כלום!

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שוב, האחוז של החרדים לא מספיק בשביל לכסות את מספר הלידות העצום הזה
ישנם באחוזים יותר ערביות וחילוניות
זה לא נכון לומר שזה לא משפיע, כי על החרדיות זה משפיע והחרדיות הן נתח גדול מהאוכלוסיה שם. (לא חושבת שזה נכון שהן פחות באחוזים)

קנגה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מה שעלי השפיע זה ההבדל בחדרי הלידה. בשע"צ גדולים מרווחים וחדשים, עושים אור בעיניים. בעין כרם ממה שראיתי בסיור - קטנים וישנים. זה עשה לי הרגשה פחות טובה.

rivkiy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אני הייתי בביות מלא,
ולא נראה לי אחזור על הטעות הזאת
עד שהתינוק שלי נרדם וסוף סוף יכולתי לישון
התינוקת של השנייה בחדר התעורר וצרח
סיוטט, לא הצלחתי לישון ולנוח כלום!
מה נראה לך היה קורה בחדר רגיל? גם שם יש תינוק של שכנה! לפעמים שתיים. ויש שם רעש והמולה וב5 בבוקר מביאים לך את התינוק גם אם לא רצית. שלא לדבר על זה שיש בתי חולים שמאפשרים במשך כל הלילה להכניס תינוק לחדר ולא רק בביות מלא.
בבית חולים לא ישנים. אלא א כן את אחת שיודעת להתנתק ולא מפריע לך גרם רעש.
תשני שתחזרי הביתה, בבית החלמה.

S234

משתמש פעיל
ילדתי בשערי צדק ובעין כרם
בעז"ה לידות הבאות רוצה לחזור רק לעין כרם!
אותו סיפור ב-2 הלידות בשע"צ מיהרו מאד ליילד עם ואקום ובעין כרם עשו הכל לעזור לי ללדת בלי על אף שהבייבי שקל 4.200 המקצועיות שלהם בלטה לאורך כל הלידה הארוכהההה
ואגב, חדר הלידה היה גדול מאד עם בריכה מובנית ומקלחת גדולה.
לגבי ביות כן או לא - בשע"צ לידה ראשונה הייתי במחלקה הרגילה בקושי הצלחתי לישון, כל רגע לדדות עד התינוקיה. ואחרי שהתינוקת נרדמה בערך ב4:30 ושיועתי לקצת מנוחה העירו את כולן בכח ב5 לפנות בוקר.
בעין כרם הייתי בביות מלא (בכל המחלקה הייתה רק ערביה אחת) ונהניתי מאד!!
מה שכן, לדעתי חובה לקרוא/לשמוע על המעלות והיתרונות בביות לאמא ולתינוק כי ידע הוא כח, פיזית ממש!
לילה וחצי הייתי לבד בחדר, זה היה מושלםםם
בלילה שלפני השחרור הגיעה עוד יולדת והיה באמת מעצבן להתעורר מהתינוק של מדי פעם.

דג הכסף

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני הייתי בשערי צדק פעם אחת (לא ללידה) והיה עומס מטורף,
ואז כשהגעתי ללידה זה היה בשבת והיה מאד רגוע ולא עמוס, אווירה של שבת- כתבנית, אין טלוויזיה, סעודות שבת לבעלי ומישהו שעבר לעשות הבדלה.
קיבלתי יחס ממש טוב מכל אחת בצוות, התחלפו לי מיילדות בחדר לידה אבל שתיהן היו מדהימות ולא ניסו לזרז בשום שלב (למרות שהייתי שעות בשלב די קריטי שבכל מקום היו שולחים אותי מזמן לניתוח), המיילדת הייתה יותר מתומכת- עיסויים וכל מיני עזרים וכו' והאווירה הייתה ממש 'קדושה'- נתנה לי ליטול ידיים לפני סוף הלידה ועוד.
גם במחלקה האחיות וכל הצוות התייחסו ממש יפה ומהר, יותר מחצי מהנשים אם לא יותר הם דתיות וחרדיות וכך גם האחיות.
כמובן שאי אפשר לדעת באיזה דקה בדיוק תבואי והאם יהיה עמוס/יחס רגוע ואישי וכו', אבל מהניסיון שלי היה מדהים (חוץ מזה שלידה זה דבר כואב וגם ההתאוששות 😏)

מ. י.

משתמש מקצוען
רק רוצה להוסיף נקודה אחרת אולי פחות רלונטית :
הייתי לצערי מאושפזת בתקופה האחרונה בהדסה בגלל סיבה אחרת,
החניה שם בשעות הבוקר והצהריים על הפנים!!!
אנשים מחכים בכניסה לחניון שעה פלוס!
בעלי עצמו לא הסכים לכך ולכן כל יום נסע לחנות את הרכב בקרית יובל ואז נסע להדסה באוטובוס.

חנילוש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
ילדתי בשערי צדק והדסה הר הצופים
מבחינת הלידה - הדסה הר הצופים היו מדהימים ומקצועיים ברמה מושלמת מיילדת שלא עזבה אותי לדקה, רופא שהתנהג בצורה מאוד מכבדת, ובשערי צדק היה רופא שהתנהג בצורה לא מתאימה, הייתה מיילדת מאוד נחמדה אבל לא ממש מקצועית (וד"ל)
מבחינת האשפוז - בשערי צדק הייתי בחדר ביחד עם ערביה (לא מפריע לי. יותר הפריע לי זוג צעיר שדיברו בקולי קולות בצרפתית והוא היה בחדר כל הזמן כולל ב2 בלילה..) אבל מבחינת התנאים של גודל החדר והאוכל שערי צדק יותר טובים ובהדסה הר הצופים הייתי בפסח, אכלתי רק מה שקיבלתי מהמשפחה, בחדר הייתי עם חרדית (נחמדה מאוד.) אבל החדר היה פצפון וקטנטן.

המליונרית

משתמש מקצוען
רק רוצה להוסיף נקודה אחרת אולי פחות רלונטית :
הייתי לצערי מאושפזת בתקופה האחרונה בהדסה בגלל סיבה אחרת,
החניה שם בשעות הבוקר והצהריים על הפנים!!!
אנשים מחכים בכניסה לחניון שעה פלוס!
בעלי עצמו לא הסכים לכך ולכן כל יום נסע לחנות את הרכב בקרית יובל ואז נסע להדסה באוטובוס.
בגלל זה יש עומס בשערי צדק
לידה זה סך הכל יומיים בבית חולים- ליולדות החניה חינם ככה הבנתי מהמילדת פעם קודמת

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה