אם תשאלו אותי, הלזנייה הזו עולה עשרת מונים על הלזנייה החמצית.
נזכרתי בה כשחיפשתי בנרות מה להכין למלווה מלכה.
יש לי מכרה צלייאקית שהוזמנה פעם לאירוע שאת האוכל אני הכנתי, בין השאר היתה לזנייה, ונחמץ לי הלב לחשוב שתראה את כולם מתלקקים ועיניה רואות וכלות.... ואז חשבתי שאת עלי הלזניה יוכלו בקלות להחליף עלי בלינצ'ס וכל השאר הסטוריה.
לזנייה פסחית טעימה:
כ36-30 עלי בלינצ'ס
תערובת 1:
2 רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 שיני שום כתושות
מלח
סוכר
תערובת 2:
2 קוטג'
2-3כפות פטרוזילה קצוצה (ירק חי)
פלפל שחור
מלח
גבינה צהובה (מעט מלוחה לבחירה)
-חשוב לטעום את התערובות ולשפר תיבול-
מניחים בתבנית ח"פ בינונית (זאת שאחרי הענקית) עלי בלינצ'ס בצורה רודפת (שלא ישארו חללים)
מורחים מעט ממש מתערובת 1, מעל מעט מתערובת 2, מפזרים מעט גבינה צהובה ואז שוב עלים וכן הלאה. מסיימים בגבינ"צ
ומכניסים לאפייה כמה דקות עד שהכל נמס.
טיפ:
לאלו שאין להם תנור חלבי בפסח (כמוני)
להניח 2 שכבות נייר כסף על הפלטה, ואז להניח את התבנית ולכסות בנייר אפייה ואז נייר כסף.
יוצא מצויין!!
מתייצב ונחתך מעולה!!
נזכרתי בה כשחיפשתי בנרות מה להכין למלווה מלכה.
יש לי מכרה צלייאקית שהוזמנה פעם לאירוע שאת האוכל אני הכנתי, בין השאר היתה לזנייה, ונחמץ לי הלב לחשוב שתראה את כולם מתלקקים ועיניה רואות וכלות.... ואז חשבתי שאת עלי הלזניה יוכלו בקלות להחליף עלי בלינצ'ס וכל השאר הסטוריה.
לזנייה פסחית טעימה:
כ36-30 עלי בלינצ'ס
תערובת 1:
2 רסק עגבניות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
3 שיני שום כתושות
מלח
סוכר
תערובת 2:
2 קוטג'
2-3כפות פטרוזילה קצוצה (ירק חי)
פלפל שחור
מלח
גבינה צהובה (מעט מלוחה לבחירה)
-חשוב לטעום את התערובות ולשפר תיבול-
מניחים בתבנית ח"פ בינונית (זאת שאחרי הענקית) עלי בלינצ'ס בצורה רודפת (שלא ישארו חללים)
מורחים מעט ממש מתערובת 1, מעל מעט מתערובת 2, מפזרים מעט גבינה צהובה ואז שוב עלים וכן הלאה. מסיימים בגבינ"צ
ומכניסים לאפייה כמה דקות עד שהכל נמס.
טיפ:
לאלו שאין להם תנור חלבי בפסח (כמוני)
להניח 2 שכבות נייר כסף על הפלטה, ואז להניח את התבנית ולכסות בנייר אפייה ואז נייר כסף.
יוצא מצויין!!
מתייצב ונחתך מעולה!!