קרדיט: FoodFromStart-מוס נוגט עם קרמבל אגוזים
הדרכה מצולמת: https://youtu.be/CpI2Ua1rqcQ
רכיבים
קרמבל אגוזים (גודל כוס 200 מ"ל)100 גר' סוכר חום (4\3 כוס)
125 גר' מרגרינה
250 גר' קמח (1 ו- 4\3 כוס)
קורט מלח
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
2 חלמונים
70 גר' אגוזי מלח טחונים גס (4\3 כוס)
למוס נוגט (גודל כוס 200 מ"ל)
5 חלבונים
90 גר' סוכר (2\1 כוס)
1 קצפת צמחית 250 מ"ל
1 כפית נס קפה
120 גר' מחית נוגט או 120 גר' אבקת נוגט + 2 כפות שמן
אופן ההכנה
מחממים תנור על 160 מעלות על מצב אפייההכנת קרמבל אגוזים
מערבבים את כל רכיבי הקרמבל עם אביזר ערבוב בצורת K או עם וו לישה או ביד עד לקבלת בצק פירורי ולעצור
מסדרים בתבנית אפיה
אופים למשך 20 דקות - פותחים את התנור שלוש פעמים במהלך אפייה מערבבים ומפוררים עם מזלג
מוציאים מהתנור ומפוררים עם מזלג את כל הגושים
משאירים בצד שיתקרר
הכנת מוס נוגט
מקציפים 5 חלבונים על מהירות גבוהה (קערה נקייה ויבשה) למשך 6 דקות
מוספים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
מעבירם לקערה בצד
מקציפים את הקצפת על מהירות גבוהה למשך 4 דקות עד לקבלת קצפת יציבה
מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הנוגט
אם משתמשים באבקת נוגט שמים את האבקה בכוס מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים כך מקבלים מחית נוגט
לאחר ערבוב קל עוצרים את ההקצפה
מוסיפים את החלבונים המוקצפים לקצפת בהדרגה
ומערבבים בקיפולים
הרכבת הכוסיות
בסיס - שמים כפית מלאה מתערובת הפירורים בכוסית
מוס - ממלאים את הכוס כמעט עד למעלה במוס עם כפית (פחות נוח עם שקית זילוף כי זה נוזלי)
קישוט - מקשטים מלמעלה בפירורים של הבסיס
מקפיאים להתייצבות לפחות שעתיים
הערות
רעיונות נוספים לקישוט - לפני ההגשה לשים פקאן קצוץ או לפזר קצת אבקת נוגט
בתאבון!!