איך להכיל?אבל להכיל ולקבל לדוג' אדם שמתאשפז במיון פסיכיאטרי החברה שלנו עדיין לא במקום הזה
אשמח לדוגמאות מפורטות.
איך להכיל?אבל להכיל ולקבל לדוג' אדם שמתאשפז במיון פסיכיאטרי החברה שלנו עדיין לא במקום הזה
ולהתחתן עם מישהו שסובל מבעיות קשב וריכוז/ מדיסלקציה או מכל בעיה אחרת זה כן לגיטימי?שיקום פה מישהו אחד. אחד
שהיה מתחתן עם נוטל כדורים כמו שהוא היה מתחתן עם נוטל אנטיביוטיקה
יש גם מצב שנקרא פסיכוזה אחרי לידה וזה אכן שונה מדיכאון אחרי לידה.בהחלט. דיכאון יכול להגיע למצבים קשים מאוד שלא נראים כפי שתואר בספר.
כי אולי הקושי עם קש"רים זה קושי צפוי ועם בעיה נפשית זה לא ותהיה הקלה שבקלים?ולהתחתן עם מישהו שסובל מבעיות קשב וריכוז/ מדיסלקציה או מכל בעיה אחרת זה כן לגיטימי?
להתחתן עם בן אדם כזה זה גם דורש התמודדות מצד האישה והילדים
אז למה בזה החברה לא רואה בעיה ואילו בן אדם שסובל מהתמודדות נפשית קלה ומאוזן זה בעיה?
על דברי הרבנים לא נתווכח, גם כי אנחנו קטנות מהן, וגם, כי באופן אישי, אני מכירה סיפור ( כן, אותה חברה) שהרב שטיינמן אמר לה לספר בתחילהבדיוק על זה הדיבור, שלזה מתייחסים כ'נוטל כדורים' ואנטיביוטיקה - היא סה"כ אנטיביוטיקה. ברורה ומוגדרת.
וכן, אני קמה, מכירה כמה כאלו, ועוד יותר מזה אם את מכירה מסביבך, את יכולה לשאול ולדעת שרוב הרבנים לא אומרים לדבר על זה לפני פגישות, ובד"כ גם לא בפגישה ראשונה או שניה. להבדיל מכל מיני דברים אחרים.
ושוב - לא מדברת על דברים תורשתיים, או מחלות נפש, אלא על טיפול תרופתי להפרעות רגשיות וכו'.
התיאורים של רותי קפלר בספרה היו ממש לא מבוססי מציאות.
אין שום אישה או גבר שמגיעים לכזה מצב בטח לא מדיכאון.
לא מגבבים משפטים חסרי פשר בלי הקשר בסיסי בין מילה למילה.
התקף לא נראה ככה.
הלוואי, הלוואי.בשידוכים-רוב רובן של הבחורים/ות, מספרים שיש קושי נפשי. בד"כ מספרים...
גם לגבי הסיפור תלוי מה, אני יודעת על הרב זילברשטיין לדוגמא שאמר בפירוש לא לספר, וזה במקרה שרצו לספר כדי שתהיה שקיפות מלאה מהתחלה, אבל עמד בתוקף על כל שלא לספר.על דברי הרבנים לא נתווכח, גם כי אנחנו קטנות מהן, וגם, כי באופן אישי, אני מכירה סיפור ( כן, אותה חברה) שהרב שטיינמן אמר לה לספר בתחילה
בנוסף, ייתכן שקיימות הפרעות קלות שאפשר להתנהל איתן לגמרי בסדר. אם הדיון הוא רק עליהן אני מורידה כאן את הכובע
הבעיה שלא תמיד יודעיםבנוסף, ייתכן שקיימות הפרעות קלות שאפשר להתנהל איתן לגמרי בסדר. אם הדיון הוא רק עליהן אני מורידה כאן את הכובע
ויש עוד הרבה בעיות נילוות במישורים נוספים שמושפעים.@להיות כמו מים
לכתוב כל הזמן שהם "כמונו, כמונו, בלי שום הבדל"
לא יעזור כלום.
אדם שמתמודד עם הפרעה נפשית, גם קלה, כרונית,
הוא לא כמו כל אחד אחר.
אולי אפשר להשוות אותו למישהו שמתמודד עם בעיה גופנית כרונית.
זאת התמודדות, לא סוף העולם- אפשר לעבור אותה (ובהחלט לא תמיד, אגב. על הסקאלה של בעיות נפשיות יש גם גהינום שהרפואה עוד לא יודעת איך לטפל בו בצורה שתאפשר המשך חיים נורמליים.)
אבל "למחוק את המציאות", לעצום עיניים ולומר "זה אנטיביוטיקה", זה לא נכון.
יש כדורים שמשבשים את התאבון, למשל. (הלכתי על הקלים, כן?)
זה מעצבן? כן.
זה נורא ואיום? לא.
כדאי להיות מודעים לזה? אני חושבת שכן.
א. ראי את הודעתי הקודמת
ב. תאמיני לי, אני מכירה אנשים כאלה, לא אחד ולא שניים, ואני אוהבת אותם בכל לב
והם כל כך כמוני וכמוך עד אימה. ממש
ומי שבסוף מתמודד איתם. כן, גם עם אלו המטופלים, אלו האנשים הקרובים אליהם
מחמת שאין לי מושג מי עומד מאחורי הניק, ומה הקשר הפרטי שלו לנושא הכללי הזה, אני כותבת באופן כללי כלפי הטענה:ולהתחתן עם מישהו שסובל מבעיות קשב וריכוז/ מדיסלקציה או מכל בעיה אחרת זה כן לגיטימי?
להתחתן עם בן אדם כזה זה גם דורש התמודדות מצד האישה והילדים
אז למה בזה החברה לא רואה בעיה ואילו בן אדם שסובל מהתמודדות נפשית קלה ומאוזן זה בעיה?
לא מדויקלכתוב כל הזמן שהם "כמונו, כמונו, בלי שום הבדל"
לא יעזור כלום.
אני לא חושבת שניתן לחזות את הקשיים הצפויים שבן אדם עם ביות קשב וריכוז יחווה בכל התחתנות בחיים.כי אולי הקושי עם קש"רים זה קושי צפוי ועם בעיה נפשית זה לא ותהיה הקלה שבקלים?
גם אני!!איך להכיל?
אשמח לדוגמאות מפורטות.
לא חושבת שצריך להתחתן עם מי שאת לא רוצה.שיקום פה מישהו אחד. אחד
אני לא אומרת שאין בעיה להתחתן עם אדם שסובל מהתמודדות נפשית או אדם שסובל מבעיה רפואית או מבעיות קשב וריכוז.מחמת שאין לי מושג מי עומד מאחורי הניק, ומה הקשר הפרטי שלו לנושא הכללי הזה, אני כותבת באופן כללי כלפי הטענה:
אם אין בעיה? אדרבה, נסו.
חזרו עם החוויות, ואז נגיע למסקנות...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: