כי במניין יש סכנת הדבקה וכבר מוכרת אמרת חז"ל חסיד שוטהאני מבין לפי כל הנ"ל שבציבור החרדי יש שני רבנים בלבד
אז לא, במלוא הכבוד וההערכה הריני להזכירכם 2 הרבנים שאסרו הינם רבנים של בערך רבע מהציבור החרדי
ושאר הציבור ייעשה כל אחד כרבותיו הוא!!!
ובנוסף הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע כוס ברד או סיגריות בפיצוציה או בקיוסק ליד הבית נחשב חיוני ומנין או מקווה בעיני המדינה נחשב לא חיוני?!
אבל כיום יש הנחיות מפורשות שאסורקודם אנשים חיכו שיהיה כתוב בעתונים מכתב מגדולי ישראל, עכשיו כשהיה פסק - מתחילים לדון האם דוקא בבני ברק וכו',
מי שלא מבין את המצב לא חייב לספר זאת לכולם ע"י תפילה במנין.
כשהרב שלי אסר להתפלל במניין אפילו בחצר ואפילו 10 כבר לפני שבוע וחצי (יום שישי ערש"ק ויקהל פקודי אחרי שחרית)אני מבין לפי כל הנ"ל שבציבור החרדי יש שני רבנים בלבד
אז לא, במלוא הכבוד וההערכה הריני להזכירכם 2 הרבנים שאסרו הינם רבנים של בערך רבע מהציבור החרדי
ושאר הציבור ייעשה כל אחד כרבותיו הוא!!!
ובנוסף הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע כוס ברד או סיגריות בפיצוציה או בקיוסק ליד הבית נחשב חיוני ומנין או מקווה בעיני המדינה נחשב לא חיוני?!
כל זה לא רלוונטי כברכשהרב שלי אסר להתפלל במניין אפילו בחצר ואפילו 10 כבר לפני שבוע וחצי (יום שישי ערש"ק ויקהל פקודי אחרי שחרית)
שאלתי אותו האם כשאני הולך לעבודה לפחות אני יכול להתפלל שם במניין ליד והוא גם אסר לי
היום אני מבין למה.
הוא אמר שהרגש של אנשים מונע מהם להבין שעכשיו כמה שפחות חיכוך וכמה שפחות לצאת
ה' רוצה שנעבוד אותו ככה.
מספיק עם ההתחכמויות.
ואגב, הרב דוד יוסף שליט"א כבר אז אמר לסגור את הכל. אז זה לא "רק שני רבנים" ולא רק "רבע מהציבור"
ויש עוד רבים וגדולים שכל יום אוסרים.
ויש אנשים שעדיין סוגרים עניין למול ההנחיות וממשיכים עם הדיבורים שימסרו נפשם להתפלל במניין ובשבילם כתבתי את זה.כל זה לא רלוונטי כבר
יש הנחיות חדשות וברורות ומחייבות
זה בדיוק מה שהתכונתי.אבל כיום יש הנחיות מפורשות שאסור
הגר"ח פסק שמי שעובר על ההנחיות דינו כ'רודף'
ומותר להלשין עליו גם אם יקבל קנס גבוה או מאסר
והוא גם פסק שמי שיש לו סמארטפון אסור לצרפו למניןאבל כיום יש הנחיות מפורשות שאסור
הגר"ח פסק שמי שעובר על ההנחיות דינו כ'רודף'
ומותר להלשין עליו גם אם יקבל קנס גבוה או מאסר
לא הבנתי, מותר עדיין להתפלל במניין?ההגבלות החדשות שאושרו בממשלה
לא תתאפשר התכנסות, לרבות לא לצורך תפילה וחתונה, במרחב הציבורי. יתאפשר בכותל המערבי קיום מניין אחד, בכל תפילה, של 10 אנשים במרחק של 2 מטרים זה מזה. הלוויה תערך במקום פתוח בלבד ובהשתתפות של עד 20 אנשים. ברית מילה תיערך בהשתתפות של עד 10 אנשים. התקנות לעניין חתונה יכנסו לתוקפן מחר ביום רביעי ז' בניסן התש"ף (1 באפריל 2020) בשעה 08:00.
אסור פיקו''נ!!!לא הבנתי, מותר עדיין להתפלל במניין?
ברור. רק רציתי להבין את החוק.אסור פיקו''נ!!!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: