מצחיק. עובדה שלא עושים את זה.מיכאל שמש: השר אלקין תהה במהלך הדיון: מדוע אסור להתפלל במניין ומותר להפגין בכל מקום ובכל כמות של אנשים? לטענתו אנשים יכולים להתפלל ולהגיד שהם באו להפגין. אז מה הטעם בתקנות החדשות?
מצחיק. עובדה שלא עושים את זה.מיכאל שמש: השר אלקין תהה במהלך הדיון: מדוע אסור להתפלל במניין ומותר להפגין בכל מקום ובכל כמות של אנשים? לטענתו אנשים יכולים להתפלל ולהגיד שהם באו להפגין. אז מה הטעם בתקנות החדשות?
מה זה קשור לתפילה במנין?במסגרת סל ההטבות שפרסמו אתמול ראש הממשלה ומשרד האוצר, נקבע שעצמאי יקבל פיצוי רק באם הוא מגיל 28 ומעלה, הנ"ל יפגע בעיקר בעצמאים חרדים אשר ישנם רבים כאלו שפחות מגיל זה,
כעת אנו מארגנים עצומה לחכי"ם החרדים לטפל בנושא דחוף.
מבקשים מכל העצמאים שישלחו שם ות.ז. למייל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
הכל מתקשר איכשהומה זה קשור לתפילה במנין?
את יכולה להרוג את ההורים שלךמותר להפגין איפה שרוצים ומתי שרוצים?
כי אם כן אולי אני יפגין מול הבית של ההורים שלי בליל הסדר
ברצינות מישהוא יודע אם אני יכולה להגיד לשוטרים שאני הולכת להפגין
כל הפגנה צריכה להיות מתואמת עם המשטרה,מותר להפגין איפה שרוצים ומתי שרוצים?
כי אם כן אולי אני יפגין מול הבית של ההורים שלי בליל הסדר
ברצינות מישהוא יודע אם אני יכולה להגיד לשוטרים שאני הולכת להפגין
לאור כל מה שבוטל, כולל מניינים ושיעורים וכו ', אני רוצה לשתף סיפור חסידי.
שני האחים, הרב אלימלך מליזנסק הידוע והרב זושה מאניפולי, הסתובבו פעם יחד, כשהם מתחזים לקבצנים פשוטים. הם היו מתערבבים עם ההמונים, מקשיבים, מלמדים, מדברים, עוזרים ומדריכים את מי ובכל פעם שהם יכולים.
פעם אחת, בזמן שנסעו עם קבוצת גנבים, נאשמים חברי הקבוצה בהיותם גנבים, וכתוצאה מכך נזרק כל החבורה לכלא. כשהם בטוחים בתמימותם ובשחרורם בסופו של דבר, ישבו שני האחים בשקט. עם התקדמות אחר הצהריים, קם הרב אלימלך והכין את עצמו להתפלל בתפילת הצהריים.
"מה אתה עושה?" שאל אחיו.
"אני מתכונן למנחה", ענה הרב אלימלך.
הרב זושא הצביע על הדלי בפינת החדר. "אסור," אמר, "להתפלל בתא הזה, כי הריח שמגיע מאותו דלי הופך את החדר לא כשיר לתפילה."
חרוש, ישב הרב אלימלך הקדוש.
זמן קצר לאחר מכן החל הרב אלימלך לבכות. "למה את בוכה?" אמר הרב זושא. "זה בגלל שאתה לא מסוגל להתפלל?" ר 'אלימלך ענה.
"אבל למה לבכות?" המשיך הרב זושא. "אינך יודע שאותו אלוקים אשר ציווה עליך להתפלל, גם ציווה עליך לא להתפלל כאשר החדר אינו כשיר לתפילה? היה שמח שהאלוקים העניק לך את ההזדמנות לציית לחוקו ברגע זה, לא משנה מה זה."
"אתה צודק אחי!" קרא הרב אלימלך בחיוך פתאום. רגשות הדכדוך גירשו מלבו ומחשבתו, רבי אלימלך אחז בזרוע אחיו והחל לרקוד משמחה כתוצאה מביצוע המצווה של אי התפילה במקום לא הולם.
השומרים שמעו את המהומה ובאו בריצה. כשהראו את שני האחים רוקדים, שאלו השומרים את האסירים האחרים מה קרה. "אין לנו מושג!" הם ענו בתמהון. "שני היהודים האלה דנו בדלי שבפינה, כשלפתע הם הגיעו למסקנה מאושרת והתחילו לרקוד."
"האם זה נכון?" לעגו השומרים. "הם שמחים בגלל הדלי, נכון? נראה להם!"
הם הוציאו מייד את הדלי מהתא!
כיהודים, עלינו לדעת כי הימנעות מהנהגה יהודית כמו ביקור בבית כנסת בגלל סכנת חיים ובריאות היא מצווה באותה מידה כמו עיסוק באותם מנהגים בנסיבות רגילות. עלינו להודות בשמחה לאלוקים על כך שהוא מאפשר לנו להגשים את רצונו הקדוש, יהיה אשר יהיה. ואולי, בזכות אותה שמחה, הוא עשוי פשוט לקחת את הדלי משם ...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ק'
קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם: