קורונה לא להתפלל במנין בשאר מקומות בארץ מה נכון?

משה בר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
אני מבין לפי כל הנ"ל שבציבור החרדי יש שני רבנים בלבד

אז לא, במלוא הכבוד וההערכה הריני להזכירכם 2 הרבנים שאסרו הינם רבנים של בערך רבע מהציבור החרדי
ושאר הציבור ייעשה כל אחד כרבותיו הוא!!!

ובנוסף הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע כוס ברד או סיגריות בפיצוציה או בקיוסק ליד הבית נחשב חיוני ומנין או מקווה בעיני המדינה נחשב לא חיוני?!

נערך לאחרונה ב:

פרפקציוניסטית

משתמש רשום

אז לא, במלוא הכבוד וההערכה הריני להזכירכם 2 הרבנים שאסרו הינם רבנים של בערך רבע מהציבור החרדי

ובנוסף הייתי שמח אם מישהו יוכל להסביר לי מדוע כוס ברד או סיגריות בפיצוציה או בקיוסק ליד הבית נחשב חיוני ומנין או מקווה בעיני המדינה נחשב לא חיוני?!
כי במניין יש סכנת הדבקה וכבר מוכרת אמרת חז"ל חסיד שוטה
וזה לא עניין של רבע ציבור או חצי זה עניין של להפעיל הגיון ושיקול דעת ולא להרוג אנשים אחרים כפשוטו

משפחת לוי...

משתמש מקצוען
לעיון בלבד!
מי שרוצה שיעור לרפואת ר' צבי רייזמן מייסד ארגון עולמות- צבי חיים בן הלינה שיינדל לרפואה שלימה
לגבי תפילה במנין חובה או רשות?

יש שם דפי מקורות להורדה!

וכמובן חמירא סכנתא מאיסורא!!!

משה גל

משתמש מקצוען
קודם אנשים חיכו שיהיה כתוב בעתונים מכתב מגדולי ישראל, עכשיו כשהיה פסק - מתחילים לדון האם דוקא בבני ברק וכו',
מי שלא מבין את המצב לא חייב לספר זאת לכולם ע"י תפילה במנין.
אבל כיום יש הנחיות מפורשות שאסור
הגר"ח פסק שמי שעובר על ההנחיות דינו כ'רודף'
ומותר להלשין עליו גם אם יקבל קנס גבוה או מאסר

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

כשהרב שלי אסר להתפלל במניין אפילו בחצר ואפילו 10 כבר לפני שבוע וחצי (יום שישי ערש"ק ויקהל פקודי אחרי שחרית)
שאלתי אותו האם כשאני הולך לעבודה לפחות אני יכול להתפלל שם במניין ליד והוא גם אסר לי
היום אני מבין למה.

הוא אמר שהרגש של אנשים מונע מהם להבין שעכשיו כמה שפחות חיכוך וכמה שפחות לצאת
ה' רוצה שנעבוד אותו ככה.
מספיק עם ההתחכמויות.
ואגב, הרב דוד יוסף שליט"א כבר אז אמר לסגור את הכל. אז זה לא "רק שני רבנים" ולא רק "רבע מהציבור"
ויש עוד רבים וגדולים שכל יום אוסרים.

משה גל

משתמש מקצוען
כשהרב שלי אסר להתפלל במניין אפילו בחצר ואפילו 10 כבר לפני שבוע וחצי (יום שישי ערש"ק ויקהל פקודי אחרי שחרית)
שאלתי אותו האם כשאני הולך לעבודה לפחות אני יכול להתפלל שם במניין ליד והוא גם אסר לי
היום אני מבין למה.

הוא אמר שהרגש של אנשים מונע מהם להבין שעכשיו כמה שפחות חיכוך וכמה שפחות לצאת
ה' רוצה שנעבוד אותו ככה.
מספיק עם ההתחכמויות.
ואגב, הרב דוד יוסף שליט"א כבר אז אמר לסגור את הכל. אז זה לא "רק שני רבנים" ולא רק "רבע מהציבור"
ויש עוד רבים וגדולים שכל יום אוסרים.
כל זה לא רלוונטי כבר
יש הנחיות חדשות וברורות ומחייבות

kaduri

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
כל זה לא רלוונטי כבר
יש הנחיות חדשות וברורות ומחייבות
ויש אנשים שעדיין סוגרים עניין למול ההנחיות וממשיכים עם הדיבורים שימסרו נפשם להתפלל במניין ובשבילם כתבתי את זה.

הבוקר התפללתי בנץ והצלחתי לתפוס לפני עלינו לשבח מניין באחד הקווים לענות קדיש וברכו, אז שומעים על הקו את האחראי אומר שזה המניין האחרון אז אחד שם התחיל לצעוק עליו מה פתאום ונמשיך להתפלל ואין כאלה תקנות...
אנשים הפכו את זה ליהרג ובל יעבור.

סוגרים שידוך

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ההגבלות החדשות שאושרו בממשלה
לא תתאפשר התכנסות, לרבות לא לצורך תפילה וחתונה, במרחב הציבורי. יתאפשר בכותל המערבי קיום מניין אחד, בכל תפילה, של 10 אנשים במרחק של 2 מטרים זה מזה. הלוויה תערך במקום פתוח בלבד ובהשתתפות של עד 20 אנשים. ברית מילה תיערך בהשתתפות של עד 10 אנשים. התקנות לעניין חתונה יכנסו לתוקפן מחר ביום רביעי ז' בניסן התש"ף (1 באפריל 2020) בשעה 08:00.

גימפעל

משתמש מקצוען
נשמע מוזר? המציאות עולה על כל דמיון: לאחר שפורסמה הערב החלטת בי"ד רבני חב"ד, שאין לערוך מניינים כלל גם לא תחת כיפת השמים, בעידוד הבי"ד: מניין יהודים הנושאים את נגיף הקורונה יאמרו 'קדיש' עבור הנמצאים בשנת אבלות או ביום היארצייט.

הרב אליהו הכט, חסיד חב"ד השוהה כעת במלון פרימה פאלאס בירושלים, שיועד עבור נשאי נגיף הקורונה בירושלים יאמר את הקדיש עבורכם יחד עם מנין נשאי קורונה.

הכניסו את שמות יקירכם לטופס זה והפיצו הלאה לידידכם שנמצאים בשנת אבלות או שיום האזכרה שלהם חל בימים הקרובים.

לשליחת בקשה בטופס>>>

ראש מנוע

משתמש פעיל
אבל כיום יש הנחיות מפורשות שאסור
הגר"ח פסק שמי שעובר על ההנחיות דינו כ'רודף'
ומותר להלשין עליו גם אם יקבל קנס גבוה או מאסר
זה בדיוק מה שהתכונתי.
לצערי גם היום אני רואה אנשים שמתפלפלים בדבר ומנסים להגיד למה מותר, ולמה הרב לא התכוון וכו'.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
פשוט עצוב לראות איך אנשים מתנהגים.
כל שנותר זה להתפלל עליהם ועל כל עמ"י,
ולוודא לחנך את ילדינו ביתר שאת שאנחנו עובדים את ה' ולא את אף אחד אחר,
(אם ההרגשה שלי לא מסתדרת עם הלכה או פסק - ואני הולכת לפי ההרגשה שלי אז זה נקרא שאני עובדת את עצמי ולא את ה', ואתם יודעים איך זה נקרא... רח"ל).

בעז"ה

משתמש רשום
ההגבלות החדשות שאושרו בממשלה
לא תתאפשר התכנסות, לרבות לא לצורך תפילה וחתונה, במרחב הציבורי. יתאפשר בכותל המערבי קיום מניין אחד, בכל תפילה, של 10 אנשים במרחק של 2 מטרים זה מזה. הלוויה תערך במקום פתוח בלבד ובהשתתפות של עד 20 אנשים. ברית מילה תיערך בהשתתפות של עד 10 אנשים. התקנות לעניין חתונה יכנסו לתוקפן מחר ביום רביעי ז' בניסן התש"ף (1 באפריל 2020) בשעה 08:00.
לא הבנתי, מותר עדיין להתפלל במניין?

חי עיצובים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מיכאל שמש: ‏השר אלקין תהה במהלך הדיון: מדוע אסור להתפלל במניין ומותר להפגין בכל מקום ובכל כמות של אנשים? לטענתו אנשים יכולים להתפלל ולהגיד שהם באו להפגין. אז מה הטעם בתקנות החדשות?

פיקצר פרפקט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
ההיתר של ההפגנות, הוא טכני.
כשחוקקו את החוקים לשעת חירום, ואיפשרו לממשלה לתקן תקנות מגבילות בשעת חירום, החריגו את ההפגנות, כדי שאם תקום ממשלה דיקטטורית ותשתמש בתקנות לשעת חירום, היא לא תוכל להגביל את ההפגנות.
אם היו חושבים שבמשבר בריאותי ישתמשו בתקנות לשעת חירום, ברור לכל בר דעת שהיו מאפשרים לממשלה לאסור גם הפגנות.
פשוט אין לממשלה כלי אחר לאסור לאזרחים להיות ברחוב, מלבד סט התקנות לשעת חירום.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ק'

קמה קָרָאתִי בְכָל לֵב עֲנֵנִי יי חֻקֶּיךָ אֶצֹּרָה:קמו קְרָאתִיךָ הוֹשִׁיעֵנִי וְאֶשְׁמְרָה עֵדֹתֶיךָ:קמז קִדַּמְתִּי בַנֶּשֶׁף וָאֲשַׁוֵּעָה (לדבריך) לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קמח קִדְּמוּ עֵינַי אַשְׁמֻרוֹת לָשִׂיחַ בְּאִמְרָתֶךָ:קמט קוֹלִי שִׁמְעָה כְחַסְדֶּךָ יי כְּמִשְׁפָּטֶךָ חַיֵּנִי:קנ קָרְבוּ רֹדְפֵי זִמָּה מִתּוֹרָתְךָ רָחָקוּ:קנא קָרוֹב אַתָּה יי וְכָל מִצְוֹתֶיךָ אֱמֶת:קנב קֶדֶם יָדַעְתִּי מֵעֵדֹתֶיךָ כִּי לְעוֹלָם יְסַדְתָּם:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה