טיגנתי.הכנת את זה בטיגון או באפיה?
השאלה אם באפיה זה יוצא באמת מוצלח ולא יבש?
אין לי ניסיון עם אפיה של זה.
טיגנתי.הכנת את זה בטיגון או באפיה?
השאלה אם באפיה זה יוצא באמת מוצלח ולא יבש?
איזה?יש היום שמן אחד בשוק שהוא בריא בטיגון, רק שהוא עולה הון לא קטן (כ-60 ש"ח לליטר).
רק לגבי טונה משימורים וגם טריה: יש לצרוך באופן מתון בשל תכולת כספיתאוקיי
עכשיו ברור....
אז כל האשכנזים כאן - זאת הבמה שלנו
החברות הספרדיות שלי תמיד המומות ומזועזעות שאצל אשכנזים אוכלים גם ארוחות עיקריות שאינן על בסיס בשרי, או דגים שלמים... הן לא מבינות ממה הבנים שבעים
אין לי סבלנות לכתוב מתכונים, ומאמינה שיש הרבה ברשת, או הרבה בפרוג שיכתבו בשמחה.
אני אתן רעיונות שעולים לי בקלות:
קציצות מדג קרפיון טחון
קציצות טונה מטונה שימורים
שניצל סויה/נקניקיות פעם ב... זה גם מנת חלבון (כך הדיאטנית שלי)
ארוחה פחמימתית עם ירקות כמו פסטה עם ירקות / פשטידת קישואים עם פירה + תוספת כוס ארבעס ביתי
אפשר להגיש כל דבר פרווה בתוספת כמה כפות גבינה / קוטג' / גב"צ 9% שייתנו מקור חלבון
שקשוקה או כל חביתה מפנקת אחרת
כמובן מרק אפונה / מרק עדשים
טשולנט פרווה עם שעועית וגריסים
לפתוח שימורים אפונה וגזר בנוסף לפחמימה כלשהי
אפשר גם בצל סגול וגם שומר. יש להם טעם נפלא.אצלינו מאד אוהבים.
אני שמה בצל. קישוא/קישוא זוקיני, גזר, גמבה, אפשר גם בטטה, לאמיצים לנסות קולורבי, אפשר גם תפוד
אני אוהבת לשים בשקית ניילון גדולה, ואז לשים תיבול ושמן, לסגור את השקית עם יד אחת לנענע היטב עם יד שניה, זה מפזר את התיבול והשמן יפה על הכל ואז שופתכ לתבנית תנור
אפשר בסוף להוסיף נבטים סיניים, מאד מוסיף גם ליופי גם לטעם
לאפות על 180 עד שהכל מתרככך, ומי שאוהב שחום אפשר בסוף להגביה ל-250 לכמה דקות להשחמה נוספת
לגבי תיבול: אני אוהבת לשלב מעט שמן זית מעט שמן רגיל
מלח. פלפל. זה הבייסיק
טעם יותר סיני אפשר ליצור עם הרבה גבישי שום, סילאן בשפע, אפשר להוסיף מעט יין
בלתק מפהטחינה זה שומן! לא בהגדרה של 'בריא'.
חידשת לי, אבל מדייקת קצת.ארוחת צהרים מזינה אמורה להכיל חלבון, בערך 25 גר' לסועד.
כדי שהארוחה תהיה זולה, צריך למצוא את החלבון הזול ביותר.
קינואה הוא לא חלבון בכלל (4 גר' ל100 גר') חומוס ועדשים קצת יותר.
חלבון זול יחסית הוא ביצה (2 ביצים זה ב25 גר' חלבון במחיר 3 ש"ח)
עוף עולה בערך 5 ש"ח למנה.
נקנקיות סויה לכאורה זולות יותר
והכי זול זה פתיתי סויה רק צריך להכין מהם קציצות.
180 מעלות עם כיסוי?אצלינו מאד אוהבים.
אני שמה בצל. קישוא/קישוא זוקיני, גזר, גמבה, אפשר גם בטטה, לאמיצים לנסות קולורבי, אפשר גם תפוד
אני אוהבת לשים בשקית ניילון גדולה, ואז לשים תיבול ושמן, לסגור את השקית עם יד אחת לנענע היטב עם יד שניה, זה מפזר את התיבול והשמן יפה על הכל ואז שופתכ לתבנית תנור
אפשר בסוף להוסיף נבטים סיניים, מאד מוסיף גם ליופי גם לטעם
לאפות על 180 עד שהכל מתרככך, ומי שאוהב שחום אפשר בסוף להגביה ל-250 לכמה דקות להשחמה נוספת
לגבי תיבול: אני אוהבת לשלב מעט שמן זית מעט שמן רגיל
מלח. פלפל. זה הבייסיק
טעם יותר סיני אפשר ליצור עם הרבה גבישי שום, סילאן בשפע, אפשר להוסיף מעט יין
בלי כיסוי180 מעלות עם כיסוי?
זה שמן מזוקק, לא עושה רושם בריא במיוחד, גם אם יותר בריא משמנים אחרים.צפה בקובץ המצורף 1445479שמן MCT קטו-אויל KETOIL | מהפכה במטבח מבית אומגה גליל
קטו-אויל – מהיום אפשר לטגן ולבשל באופן בטוח, בריא ונקי יותר, וכמעט ללא ריח טיגונים בבית! השמן החדש והאידיאלי לטיגון ובישול חם במטבח שאינו מתחמצן ונשרף כשמני מטבח אחרים. מאפשר יותר מחזורי טיגון מבלי להחליפו, ניטראלי כמו מים ללא כל טעם או ריח ואינו מאפיל על טעמם הטבעי של חומרי הגלם. אינו קופא כשמן...newshop.omega3galil.com
אולי הגיע הזמן לפתוח את כל נושא השומנים, ולהבין מה בריא ומה לא, כי אפילו בשרשור הזה יש טעויות ממש רווחות.זה שמן מזוקק, לא עושה רושם בריא במיוחד, גם אם יותר בריא משמנים אחרים.
זה.חשוב להבהיר: בריא אין הכוונה לדיאטטי.
הכל נכון אבל אני דיברתי על העיבוד של השמן - הוא לא בכבישה קרה ומשכך הוא כבר עבר תהליך שהרס אותוהבלבול הגדול הוא בין שומן רווי לשומן מוקשה (טראנס). לגבי האחרון - אין חולק שהוא לא בריא.
זה שומן רוויצפה בקובץ המצורף 1445479שמן MCT קטו-אויל KETOIL | מהפכה במטבח מבית אומגה גליל
קטו-אויל – מהיום אפשר לטגן ולבשל באופן בטוח, בריא ונקי יותר, וכמעט ללא ריח טיגונים בבית! השמן החדש והאידיאלי לטיגון ובישול חם במטבח שאינו מתחמצן ונשרף כשמני מטבח אחרים. מאפשר יותר מחזורי טיגון מבלי להחליפו, ניטראלי כמו מים ללא כל טעם או ריח ואינו מאפיל על טעמם הטבעי של חומרי הגלם. אינו קופא כשמן...newshop.omega3galil.com
השאלה מה מגיע למחבת שלך, ומה זה גורם לטוגנים שאת צורכת.הכל נכון אבל אני דיברתי על העיבוד של השמן - הוא לא בכבישה קרה ומשכך הוא כבר עבר תהליך שהרס אותו
גם אם במקור זה שמן בריא
עם זה אני מסכימהאמרתי דבר אחד: לטיגון הוא הכי טוב, משום שאין לו את הכימיקלים המתחמצנים. לכך הוא מיועד, ורק לכך.
השאלה אם לא עדיף אם כך לטגן בשמן קוקוסהשאלה מה מגיע למחבת שלך, ומה זה גורם לטוגנים שאת צורכת.
שוב, את לא הולכת לשתות אותו, נכון? דיברנו על שמן שמיועד נטו לטיגון. ורק לטיגון. הוא לא משתווה לשמן זית בשום קונסטלציה, ואף אחד לא התיימר לומר שהוא בריא.
אמרתי דבר אחד: לטיגון הוא הכי טוב, משום שאין לו את הכימיקלים המתחמצנים. לכך הוא מיועד, ורק לכך.
כמה מחזורי טיגון השמן הזה "סופג" בנחת?אולי הגיע הזמן לפתוח את כל נושא השומנים, ולהבין מה בריא ומה לא, כי אפילו בשרשור הזה יש טעויות ממש רווחות.
אף אחד לא הציע לגמוא את השמן כמו מיץ. העניין הוא ששמן מתחמצן בטיגון ומפריש חומרים לא בריאים. את כל זה אין בשמן שהבאתי לעיל (אגב, הוא הכשרות בד"ץ הע"ח לימות השנה), ויעיד ריח הטיגון שלא קיים כשמשתמשים בו (קיבלתי פעם מתנה בקבוק כזה, אז אני יודעת. ממש לא משתמשת בו ולא קניתי אותו מעולם. הוא יקר תופת, בעיניי).
בנוסף, הרכיבים שבו כמעט ולא נספגים בטוגנים. למרות שהמאכל מטוגן גמו בכל שמן אחר, כמות השמן שבסיר נותרת כמעט אותו דבר. המאכל סופג ממש כמות מזערית.
אז כן - בעבור טיגון הוא פצצה של דבר, ובשורה בהחלט...
ולעניין השומנים: שומן ממקור טוב - הוא בריא. כל מי שטוען אחרת, הוא מונח בתיאוריות הישנות של דיאטות דלות שומנים. העולם העכשווי סובר אחרת.
חשוב להבהיר: בריא אין הכוונה לדיאטטי. יש גם דיאטת השמנה. ויש דיאטות סוכרת ששם השומנים דווקא מומלצים (ע"ע התזונה הקטגונית). לכן אני מתייחס לשומן כעומד בפני עצמו, ובלי קשר להשמנה (במאמר מוסגר, מחקרים מראים ששומנים עדיפים על פני פחמימות גם בהצרת היקפים...)
משכך - טחינה היא מקור מעולה לשומן, לבריאות, לוויטמינים ומינרלים. וכמובן לסידן.
ממרח חומוס קנוי, לעומת זאת, יש הטוענים שהוא פחות בריא, כי מוסיפים לו שומן זול ורכיבים מתועשים (חומוס בייתי הוא מעולה)
השומן הרווי ממקור בשר שנוי במחלוקת עזה. יש הטוענים שהוא מעולה ומצוין (כן, גם שומן בקר...) ויש השוללים מכל וכל. הנגזרת מכך זה גם הגבינות השמנות, כמובן, שיש שימליצו עליהן בכל עוז, ואחרים יצאו חורמה נגדם.
לא פוסקת מה נכון, רק מניחה כאן את הדברים.
הבלבול הגדול הוא בין שומן רווי לשומן מוקשה (טראנס). לגבי האחרון - אין חולק שהוא לא בריא.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: