דרוש מתכון לארוחת צהריים מזינה ולא יקרה

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
1692685837137.png
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אוקיי
עכשיו ברור....
אז כל האשכנזים כאן - זאת הבמה שלנו :)
החברות הספרדיות שלי תמיד המומות ומזועזעות שאצל אשכנזים אוכלים גם ארוחות עיקריות שאינן על בסיס בשרי, או דגים שלמים... הן לא מבינות ממה הבנים שבעים :)
אין לי סבלנות לכתוב מתכונים, ומאמינה שיש הרבה ברשת, או הרבה בפרוג שיכתבו בשמחה.
אני אתן רעיונות שעולים לי בקלות:
קציצות מדג קרפיון טחון
קציצות טונה מטונה שימורים
שניצל סויה/נקניקיות פעם ב... זה גם מנת חלבון (כך הדיאטנית שלי)
ארוחה פחמימתית עם ירקות כמו פסטה עם ירקות / פשטידת קישואים עם פירה + תוספת כוס ארבעס ביתי
אפשר להגיש כל דבר פרווה בתוספת כמה כפות גבינה / קוטג' / גב"צ 9% שייתנו מקור חלבון
שקשוקה או כל חביתה מפנקת אחרת
כמובן מרק אפונה / מרק עדשים
טשולנט פרווה עם שעועית וגריסים
לפתוח שימורים אפונה וגזר בנוסף לפחמימה כלשהי
רק לגבי טונה משימורים וגם טריה: יש לצרוך באופן מתון בשל תכולת כספית
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אצלינו מאד אוהבים.
אני שמה בצל. קישוא/קישוא זוקיני, גזר, גמבה, אפשר גם בטטה, לאמיצים לנסות קולורבי, אפשר גם תפוד
אני אוהבת לשים בשקית ניילון גדולה, ואז לשים תיבול ושמן, לסגור את השקית עם יד אחת לנענע היטב עם יד שניה, זה מפזר את התיבול והשמן יפה על הכל ואז שופתכ לתבנית תנור
אפשר בסוף להוסיף נבטים סיניים, מאד מוסיף גם ליופי גם לטעם
לאפות על 180 עד שהכל מתרככך, ומי שאוהב שחום אפשר בסוף להגביה ל-250 לכמה דקות להשחמה נוספת

לגבי תיבול: אני אוהבת לשלב מעט שמן זית מעט שמן רגיל
מלח. פלפל. זה הבייסיק
טעם יותר סיני אפשר ליצור עם הרבה גבישי שום, סילאן בשפע, אפשר להוסיף מעט יין
אפשר גם בצל סגול וגם שומר. יש להם טעם נפלא.
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
טחינה זה שומן! לא בהגדרה של 'בריא'.
בלתק מפה
טחינה זה בריא! הגוף צריך שומן נקודה! ועדיף לצרוך אותו בטחינה, אבוקדו, שמן זית לא מחומם, זיתים, אגוזים.
אלא מה - א- קנוי זה לא ביתי
ב- שומן בריא זה לא חלבון
אבל- אם מכינים פלאפל בבית אפוי, מוסיפים לו סלט, טחינה, חמוצים ויודעים מה- אפילו ציפס אפוי- זה לא רע בכלל
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ארוחת צהרים מזינה אמורה להכיל חלבון, בערך 25 גר' לסועד.
כדי שהארוחה תהיה זולה, צריך למצוא את החלבון הזול ביותר.
קינואה הוא לא חלבון בכלל (4 גר' ל100 גר') חומוס ועדשים קצת יותר.
חלבון זול יחסית הוא ביצה (2 ביצים זה ב25 גר' חלבון במחיר 3 ש"ח)
עוף עולה בערך 5 ש"ח למנה.
נקנקיות סויה לכאורה זולות יותר
והכי זול זה פתיתי סויה רק צריך להכין מהם קציצות.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ארוחת צהרים מזינה אמורה להכיל חלבון, בערך 25 גר' לסועד.
כדי שהארוחה תהיה זולה, צריך למצוא את החלבון הזול ביותר.
קינואה הוא לא חלבון בכלל (4 גר' ל100 גר') חומוס ועדשים קצת יותר.
חלבון זול יחסית הוא ביצה (2 ביצים זה ב25 גר' חלבון במחיר 3 ש"ח)
עוף עולה בערך 5 ש"ח למנה.
נקנקיות סויה לכאורה זולות יותר
והכי זול זה פתיתי סויה רק צריך להכין מהם קציצות.
חידשת לי, אבל מדייקת קצת.
בביצה יש 13 גר' חלבון
במנת שעועית יש 24 גר' חלבון
במנת חומוס יש 19 גר' חלבון
בקווקר יש 16 גר' חלבון
 

אליזבט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אצלינו מאד אוהבים.
אני שמה בצל. קישוא/קישוא זוקיני, גזר, גמבה, אפשר גם בטטה, לאמיצים לנסות קולורבי, אפשר גם תפוד
אני אוהבת לשים בשקית ניילון גדולה, ואז לשים תיבול ושמן, לסגור את השקית עם יד אחת לנענע היטב עם יד שניה, זה מפזר את התיבול והשמן יפה על הכל ואז שופתכ לתבנית תנור
אפשר בסוף להוסיף נבטים סיניים, מאד מוסיף גם ליופי גם לטעם
לאפות על 180 עד שהכל מתרככך, ומי שאוהב שחום אפשר בסוף להגביה ל-250 לכמה דקות להשחמה נוספת

לגבי תיבול: אני אוהבת לשלב מעט שמן זית מעט שמן רגיל
מלח. פלפל. זה הבייסיק
טעם יותר סיני אפשר ליצור עם הרבה גבישי שום, סילאן בשפע, אפשר להוסיף מעט יין
180 מעלות עם כיסוי?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1445479
זה שמן מזוקק, לא עושה רושם בריא במיוחד, גם אם יותר בריא משמנים אחרים.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
זה שמן מזוקק, לא עושה רושם בריא במיוחד, גם אם יותר בריא משמנים אחרים.
אולי הגיע הזמן לפתוח את כל נושא השומנים, ולהבין מה בריא ומה לא, כי אפילו בשרשור הזה יש טעויות ממש רווחות.
אף אחד לא הציע לגמוא את השמן כמו מיץ. העניין הוא ששמן מתחמצן בטיגון ומפריש חומרים לא בריאים. את כל זה אין בשמן שהבאתי לעיל (אגב, הוא הכשרות בד"ץ הע"ח לימות השנה), ויעיד ריח הטיגון שלא קיים כשמשתמשים בו (קיבלתי פעם מתנה בקבוק כזה, אז אני יודעת. ממש לא משתמשת בו ולא קניתי אותו מעולם. הוא יקר תופת, בעיניי).
בנוסף, הרכיבים שבו כמעט ולא נספגים בטוגנים. למרות שהמאכל מטוגן גמו בכל שמן אחר, כמות השמן שבסיר נותרת כמעט אותו דבר. המאכל סופג ממש כמות מזערית.
אז כן - בעבור טיגון הוא פצצה של דבר, ובשורה בהחלט...
ולעניין השומנים: שומן ממקור טוב - הוא בריא. כל מי שטוען אחרת, הוא מונח בתיאוריות הישנות של דיאטות דלות שומנים. העולם העכשווי סובר אחרת.
חשוב להבהיר: בריא אין הכוונה לדיאטטי. יש גם דיאטת השמנה. ויש דיאטות סוכרת ששם השומנים דווקא מומלצים (ע"ע התזונה הקטגונית). לכן אני מתייחס לשומן כעומד בפני עצמו, ובלי קשר להשמנה (במאמר מוסגר, מחקרים מראים ששומנים עדיפים על פני פחמימות גם בהצרת היקפים...)
משכך - טחינה היא מקור מעולה לשומן, לבריאות, לוויטמינים ומינרלים. וכמובן לסידן.
ממרח חומוס קנוי, לעומת זאת, יש הטוענים שהוא פחות בריא, כי מוסיפים לו שומן זול ורכיבים מתועשים (חומוס בייתי הוא מעולה)
השומן הרווי ממקור בשר שנוי במחלוקת עזה. יש הטוענים שהוא מעולה ומצוין (כן, גם שומן בקר...) ויש השוללים מכל וכל. הנגזרת מכך זה גם הגבינות השמנות, כמובן, שיש שימליצו עליהן בכל עוז, ואחרים יצאו חורמה נגדם.
לא פוסקת מה נכון, רק מניחה כאן את הדברים.

הבלבול הגדול הוא בין שומן רווי לשומן מוקשה (טראנס). לגבי האחרון - אין חולק שהוא לא בריא.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
הבלבול הגדול הוא בין שומן רווי לשומן מוקשה (טראנס). לגבי האחרון - אין חולק שהוא לא בריא.
הכל נכון אבל אני דיברתי על העיבוד של השמן - הוא לא בכבישה קרה ומשכך הוא כבר עבר תהליך שהרס אותו
גם אם במקור זה שמן בריא
 

תהילתית

משתמש מקצוען
בלתק חלקי
חבילת עוף טחון לטגן עם בצל במעט שמן ותבלינים.
למרוח פיתות בחומוס או טחינה להוסיף עוף טחון וסלט ירקות.

אפשר להכין צ'יפס בתנור מתפוחי אדמה חתוכים קפואים קנויים (פחות בריא) או לחתוך לבד תפו"א, מעט שמן מלח ותבלינים שאוהבים- אם רוצים ולתנור בחום גבוה עם מעט מאוד מים).
אך ממש לא חובה להגיש עם הצ'יפס.אפשר גם ללא.
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1445479
זה שומן רווי
מולקולה קצת יותר קצרה ממרגרינה
בכללי מבחינה כימית עדיף לטגן בשומן רווי- לדוגמא מרגרינה ולא בשמן
כי שומן בלתי רווי (שמן קנולה, זית) מתחמצן יותר בקלות משומן רווי
שמן MCT הוא בעל נקודת עשן די נמוכה 160 מעלות צלזיוס.
טיגון עמוק זה מעל 160 מעלות.
זה אומר שבטיגון עמוק השמן מתחיל להתפרק ולהתקלקל
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הכל נכון אבל אני דיברתי על העיבוד של השמן - הוא לא בכבישה קרה ומשכך הוא כבר עבר תהליך שהרס אותו
גם אם במקור זה שמן בריא
השאלה מה מגיע למחבת שלך, ומה זה גורם לטוגנים שאת צורכת.
שוב, את לא הולכת לשתות אותו, נכון? דיברנו על שמן שמיועד נטו לטיגון. ורק לטיגון. הוא לא משתווה לשמן זית בשום קונסטלציה, ואף אחד לא התיימר לומר שהוא בריא.
אמרתי דבר אחד: לטיגון הוא הכי טוב, משום שאין לו את הכימיקלים המתחמצנים. לכך הוא מיועד, ורק לכך.
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
השאלה מה מגיע למחבת שלך, ומה זה גורם לטוגנים שאת צורכת.
שוב, את לא הולכת לשתות אותו, נכון? דיברנו על שמן שמיועד נטו לטיגון. ורק לטיגון. הוא לא משתווה לשמן זית בשום קונסטלציה, ואף אחד לא התיימר לומר שהוא בריא.
אמרתי דבר אחד: לטיגון הוא הכי טוב, משום שאין לו את הכימיקלים המתחמצנים. לכך הוא מיועד, ורק לכך.
השאלה אם לא עדיף אם כך לטגן בשמן קוקוס
גם נקודת עשן גבוהה יותר
ויותר זול
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אולי הגיע הזמן לפתוח את כל נושא השומנים, ולהבין מה בריא ומה לא, כי אפילו בשרשור הזה יש טעויות ממש רווחות.
אף אחד לא הציע לגמוא את השמן כמו מיץ. העניין הוא ששמן מתחמצן בטיגון ומפריש חומרים לא בריאים. את כל זה אין בשמן שהבאתי לעיל (אגב, הוא הכשרות בד"ץ הע"ח לימות השנה), ויעיד ריח הטיגון שלא קיים כשמשתמשים בו (קיבלתי פעם מתנה בקבוק כזה, אז אני יודעת. ממש לא משתמשת בו ולא קניתי אותו מעולם. הוא יקר תופת, בעיניי).
בנוסף, הרכיבים שבו כמעט ולא נספגים בטוגנים. למרות שהמאכל מטוגן גמו בכל שמן אחר, כמות השמן שבסיר נותרת כמעט אותו דבר. המאכל סופג ממש כמות מזערית.
אז כן - בעבור טיגון הוא פצצה של דבר, ובשורה בהחלט...
ולעניין השומנים: שומן ממקור טוב - הוא בריא. כל מי שטוען אחרת, הוא מונח בתיאוריות הישנות של דיאטות דלות שומנים. העולם העכשווי סובר אחרת.
חשוב להבהיר: בריא אין הכוונה לדיאטטי. יש גם דיאטת השמנה. ויש דיאטות סוכרת ששם השומנים דווקא מומלצים (ע"ע התזונה הקטגונית). לכן אני מתייחס לשומן כעומד בפני עצמו, ובלי קשר להשמנה (במאמר מוסגר, מחקרים מראים ששומנים עדיפים על פני פחמימות גם בהצרת היקפים...)
משכך - טחינה היא מקור מעולה לשומן, לבריאות, לוויטמינים ומינרלים. וכמובן לסידן.
ממרח חומוס קנוי, לעומת זאת, יש הטוענים שהוא פחות בריא, כי מוסיפים לו שומן זול ורכיבים מתועשים (חומוס בייתי הוא מעולה)
השומן הרווי ממקור בשר שנוי במחלוקת עזה. יש הטוענים שהוא מעולה ומצוין (כן, גם שומן בקר...) ויש השוללים מכל וכל. הנגזרת מכך זה גם הגבינות השמנות, כמובן, שיש שימליצו עליהן בכל עוז, ואחרים יצאו חורמה נגדם.
לא פוסקת מה נכון, רק מניחה כאן את הדברים.

הבלבול הגדול הוא בין שומן רווי לשומן מוקשה (טראנס). לגבי האחרון - אין חולק שהוא לא בריא.
כמה מחזורי טיגון השמן הזה "סופג" בנחת?
אולי בסוף זה יוצא אותו מחיר...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה