לזניה:
חבילת עלי לזניה
כוס עדשים ירוקות מבושלות
קופסא רסק עגבניות
כוס עגבניות מרוסקות
קופסא קוטג'
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
רוטב: (אפשר גם רוטב בשמאל רגיל)
חצי כוס שעועית לבנה מבושלת
1 וחצי כוס חלב
2 כפות שמן זית
גבנ"צ
לערבב את העדשים, קוטג', רסק עגבניות ותבלינים
לשים קצת עגבניות מרוסקות על תבנית, עלי לזניה שכבה של המלית, ושוב מעט מעגבניות המרוסקות, עלי לזניה, שכבה של המלית, עגבניות מרוסקות ועלי לזניה.
במוט בלנדר מועכים את השעועית עם החלב והשמן
שופכים מעל הלזניה ושמים גבנ"צ
מוסקה:
2 חצילים גדולים פרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי אצבע
1/2 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס עדשים שחורות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
100 גר' רסק עגבניות
1 כוס מים
כמות של בערך 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כפית סוכר
לרוטב-
2 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור
אופים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש על 180
בנתיים- מבשלים את העדשים, מסננים מהמים,
מערבבים עם שאר חומרי המלית ומכינים בקערה את הרוטב
מרכיבים את המוסקה- בתבנית בינונית/קטנה (לא זוכרת כרגע במה אני עושה זה צריך לשבת בצפיפות 4 מנות מוסקה)
שמים קצת מהרוטב, מעל מניחים 4 פרוסות חצילים ושמים מהמלית, מעל שכבת חצילים, ככה כמה שכבות
ואז שמים את שאר הרוטב ואופים על 180 כחצי שעה.
המבורגר שעועית מאש
תפו"א מבושל
כוס שעועית מש מבושלת כרבע שעה
2 בצלים קלופים
1 שן שום
מלח
פלפל שחור
כף פפריקה
שמים הכל במג'ימיקס לקבלת עיסה חצי חלקה חצי גרגרית
בידיים משומנות היטב מכינים קציצות גדולות ושטוחות ושמים על תבנית
מכניסים לתנור שחומם על החום הכי גבוה לרבע שעה
מוצלחות? מחפשת מאד מתכונם עם קינואה שיוצאים טוב, בלי הטעם לוואי המריר...
את משרה את הקינואה ללילה ושוטפת טוב עם מסננת?
לטעמי הן מוצלחות
בע"ה מחר אכתוב את המתכון.
קציצות עדשים ברוטב עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום גדולות
1 כוס עדשים כתומות אחרי השריה במים (לילה)
2 כפות שומשום
1 חופן של אגוזי מלך
ביצה
1/2 כוס עלים ירוקים
1 כוס קוואקר דק
1 כפית סודה לשתייה
1⁄4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות גס
2-3 עגבניות בינוניות קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים
טוחנים הכל במג'ימיקס שמים במקרר ל10 דק' (או יותר)
מכינים בנתיים את הרוטב, כשזה מבעבע מכינים קציצות בידיים רטובות ומכניסים לסיר
מבשלים 2 דק' על אש גבוהה ועוד 10 דק' בערך על אש נמוכה