דרוש מתכון לארוחת צהריים מזינה ולא יקרה

hilasg

משתמש פעיל
קציצות מקטניות שונות + אורז / קוסקוס/ אטריות / תפו"א-יש לי מתכון לקציצות עדשים ברוטב עגבניות וקציצות שעועית ברוטב אפונה. אם מעניין אותך אכתוב מתכון.

לזניה או מוסקה עם קטניות, תגישי עם סלט וזה ארוחה מושלמת ומשביעה - כנ"ל בעניין המתכון

המבורגר משעועית מאש + לחמניה, חומוס וירקות- יש לי מתכון אבל עוד לא ניסיתי בעצמי רק טעמתי והיה טעים.

קוסקוס + ירקות לקוסקוס כולל חומוס

פשטידת בורגול ועדשים + סלט + קוביות טופו ברוטב- לגבי הטופו לא זוכרת מחירים, תבדקי אם מתאים לך.

סלטים שונים עם קטניות מונבטות

סלט רוביה (בהשראת ר"ה)

לביבות קינואה



בחורף את יכולה להכין מרקים (או אם אתם מהאלה שמסוגלים לחשוב על מרק בקיץ... )
אשמח למתכון של קציצות עדשים ברוטב ופשטידת בורגול ועדשים תודה רבה!
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
עדיין פעולת הטיגון היא ממש לא בריאה.
חוץ מזה מעניין לנסות בכלי צר מאד וגבוה אם באמת המפלס לא יורד.
משום מה, לא נשמע לי...

גם בטיגון ביתי בשמן עמוק,
מאד. לא. בריא.
איפה @תמי אחת או @ה. בקר שתסברנה למה:unsure:
הטיגון לא בריא בשל התחמצנות השמן (ואין הבדל בין שמן קנולה לשמן זית, מההיבט הזה. אם כבר - קנולה עדיף על שמן זית). יש היום שמן אחד בשוק שהוא בריא בטיגון, רק שהוא עולה הון לא קטן (כ-60 ש"ח לליטר). למי שיש לו כסף מיותר - מומלץ....
יחד עם זאת, אם מטגנים - עדיף בשמן עמוק, ולחליף בתדירות גבוהה. אגב, חתיכת גזר עוזר שהשמן ישאר בצבעו הנקי.
פלאפל אפוי בהחלט בריא, אם הוא עשוי בבית (לא אבקות מלאות מונוסודיום וכד')
באופן כללי, כל הקטניות לא יקרות ובריאות מאד. ארבעס, למשל, זה יכול להיות מעולה.
מישהי פה הציעה שימורים של אפונה וגזר. עדיף קפוא על פני שימורים. לפעמים זה משמעותי בין פחמימה לירק. הקפוא פחות עובר עיבוד ולכן יותר בריא ויותר עשיר מבחינה תזונתית, מה שיותר קשה לומר על שימורים.
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בחיים לא הכנתי ירקות אפויים, זה באמת טעים? חותכים איזה ירקות שבא לי ושמים בתנור? או איך?
אצלינו מאד אוהבים.
אני שמה בצל. קישוא/קישוא זוקיני, גזר, גמבה, אפשר גם בטטה, לאמיצים לנסות קולורבי, אפשר גם תפוד
אני אוהבת לשים בשקית ניילון גדולה, ואז לשים תיבול ושמן, לסגור את השקית עם יד אחת לנענע היטב עם יד שניה, זה מפזר את התיבול והשמן יפה על הכל ואז שופתכ לתבנית תנור
אפשר בסוף להוסיף נבטים סיניים, מאד מוסיף גם ליופי גם לטעם
לאפות על 180 עד שהכל מתרככך, ומי שאוהב שחום אפשר בסוף להגביה ל-250 לכמה דקות להשחמה נוספת

לגבי תיבול: אני אוהבת לשלב מעט שמן זית מעט שמן רגיל
מלח. פלפל. זה הבייסיק
טעם יותר סיני אפשר ליצור עם הרבה גבישי שום, סילאן בשפע, אפשר להוסיף מעט יין
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
איך? פרטי, נמקי והרחיבי.
לזניה:
חבילת עלי לזניה
כוס עדשים ירוקות מבושלות
קופסא רסק עגבניות
כוס עגבניות מרוסקות
קופסא קוטג'
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
רוטב: (אפשר גם רוטב בשמאל רגיל)
חצי כוס שעועית לבנה מבושלת
1 וחצי כוס חלב
2 כפות שמן זית

גבנ"צ

לערבב את העדשים, קוטג', רסק עגבניות ותבלינים
לשים קצת עגבניות מרוסקות על תבנית, עלי לזניה שכבה של המלית, ושוב מעט מעגבניות המרוסקות, עלי לזניה, שכבה של המלית, עגבניות מרוסקות ועלי לזניה.
במוט בלנדר מועכים את השעועית עם החלב והשמן
שופכים מעל הלזניה ושמים גבנ"צ

מוסקה:
2 חצילים גדולים פרוס לפרוסות אלכסוניות בעובי אצבע

1/2 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס עדשים כתומות
1/2 כוס עדשים שחורות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
100 גר' רסק עגבניות
1 כוס מים
כמות של בערך 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
1 כפית סוכר

לרוטב-
2 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
2 שיני שום קצוצות
1 כפית סוכר
מלח
פלפל שחור

אופים את פרוסות החצילים בתנור שחומם מראש על 180
בנתיים- מבשלים את העדשים, מסננים מהמים,
מערבבים עם שאר חומרי המלית ומכינים בקערה את הרוטב
מרכיבים את המוסקה- בתבנית בינונית/קטנה (לא זוכרת כרגע במה אני עושה זה צריך לשבת בצפיפות 4 מנות מוסקה)
שמים קצת מהרוטב, מעל מניחים 4 פרוסות חצילים ושמים מהמלית, מעל שכבת חצילים, ככה כמה שכבות
ואז שמים את שאר הרוטב ואופים על 180 כחצי שעה.

אשמח לקבל את המתכון.
המבורגר שעועית מאש
תפו"א מבושל
כוס שעועית מש מבושלת כרבע שעה
2 בצלים קלופים
1 שן שום
מלח
פלפל שחור
כף פפריקה

שמים הכל במג'ימיקס לקבלת עיסה חצי חלקה חצי גרגרית
בידיים משומנות היטב מכינים קציצות גדולות ושטוחות ושמים על תבנית
מכניסים לתנור שחומם על החום הכי גבוה לרבע שעה

מוצלחות? מחפשת מאד מתכונם עם קינואה שיוצאים טוב, בלי הטעם לוואי המריר...
את משרה את הקינואה ללילה ושוטפת טוב עם מסננת?

לטעמי הן מוצלחות :)
בע"ה מחר אכתוב את המתכון.

קציצות עדשים ברוטב עגבניות

1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום גדולות
1 כוס עדשים כתומות אחרי השריה במים (לילה)
2 כפות שומשום
1 חופן של אגוזי מלך
ביצה
1/2 כוס עלים ירוקים
1 כוס קוואקר דק
1 כפית סודה לשתייה
1⁄4 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

לרוטב:
1 בצל בינוני קצוץ
2-3 שיני שום קצוצות גס
2-3 עגבניות בינוניות קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים


טוחנים הכל במג'ימיקס שמים במקרר ל10 דק' (או יותר)
מכינים בנתיים את הרוטב, כשזה מבעבע מכינים קציצות בידיים רטובות ומכניסים לסיר
מבשלים 2 דק' על אש גבוהה ועוד 10 דק' בערך על אש נמוכה
 

EfratHL

משתמש פעיל
סביח:
פיתות, חומוס טחינה (עדיף ביתי כמובן...)
פרוסות חצילים אפויות וביצה קשה
לצד סלט ירקות גדול
ארוחה מהירה ומשביעה
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
סביח:
פיתות, חומוס טחינה (עדיף ביתי כמובן...)
פרוסות חצילים אפויות וביצה קשה
לצד סלט ירקות גדול
ארוחה מהירה ומשביעה
טחינה זה שומן! לא בהגדרה של 'בריא'.
גם ממרח חומוס לא משהו... יש בו לפחות 50% טחינה.
ביצה קשה זה נהדר!
ופיתה - עדיף כוסמין
 

EfratHL

משתמש פעיל
טחינה זה שומן! לא בהגדרה של 'בריא'.
גם ממרח חומוס לא משהו... יש בו לפחות 50% טחינה.
ביצה קשה זה נהדר!
ופיתה - עדיף כוסמין
אני מכינה ממרח חומוס ביתי עם אחוז נמוך של טחינה, שאגב נחשבת לשומן יחסית בריא, ומומלצת במידה. (כמובן משומשום מלא)
בריא לאו דווקא נחשב דיאטטי כמובן
אה, ואם הילדים זורמים על פיתות כוסמין - עופו על זה
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
אני מכינה ממרח חומוס ביתי עם אחוז נמוך של טחינה, שאגב נחשבת לשומן יחסית בריא, ומומלצת במידה. (כמובן משומשום מלא)
בריא לאו דווקא נחשב דיאטטי כמובן
אה, ואם הילדים זורמים על פיתות כוסמין - עופו על זה
צודקת!

פשוט קשה לי לראות מתכונים תחת הגדרה של 'בריא' שהבריאות קצת רחוקה אם לא מקפידים על...
נכון, זה אוכל טוב ליום-יום. כמוך אני חושבת שפיתות לילדים זה בסדר גמור
אבל נראה לי שכמו שהם לא זורמים על הכוסמין הם לא יזרמו על סלט ירקות וחצילים.
אז עמד לי בראש שזה אוכל לפותחת האשכול עצמה... ולפחות שתדע את ההבדלים בין הרכיבים.

אני בכל אופן הולכת לנסות את זה (עם כוסמין) נשמע לי ממש מוצלח! תודה!
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
צודקת!

פשוט קשה לי לראות מתכונים תחת הגדרה של 'בריא' שהבריאות קצת רחוקה אם לא מקפידים על...
נכון, זה אוכל טוב ליום-יום. כמוך אני חושבת שפיתות לילדים זה בסדר גמור
אבל נראה לי שכמו שהם לא זורמים על הכוסמין הם לא יזרמו על סלט ירקות וחצילים.
אז עמד לי בראש שזה אוכל לפותחת האשכול עצמה... ולפחות שתדע את ההבדלים בין הרכיבים.

אני בכל אופן הולכת לנסות את זה (עם כוסמין) נשמע לי ממש מוצלח! תודה!
יש ילדים שאוכלים סלט ת'אמת שאני מכירה דווקא די הרבה :)
 

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לעוף קוראים בשר (לבשר קוראים בקר)
לחזה עוף קוראים סטייק
מה עוד?:D
לשניהם קוראים בשר..
בשר עוף
בשר בקר


ולהגיע לטעום טשולנט של אשכנזי בשבת חתן שהיו בו כנפיים וקראו לזה טשולנט עם בשר זה... o_O
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
טחינה זה שומן! לא בהגדרה של 'בריא'.
אדם בריא צריך לצרוך גם שומן כדאי לצרוך אותו ממקורות בריאים
במוצרים מהצומח כמו טחינה אבוקדו אגוזים וכו' השומן הוא בריא(שומן לא רווי)
בשונה משומן מהחי(בשר מוצרי חלב וכו') שמזיק ללב.
לכן לא כל דבר שהוא שומן צריך לדחות ולומר שהוא לא בריא.
טחינה זה בריא כמובן במידה.
 

blue cat

משתמש פעיל
אדם בריא צריך לצרוך גם שומן כדאי לצרוך אותו ממקורות בריאים
במוצרים מהצומח כמו טחינה אבוקדו אגוזים וכו' השומן הוא בריא(שומן לא רווי)
בשונה משומן מהחי(בשר מוצרי חלב וכו') שמזיק ללב.
לכן לא כל דבר שהוא שומן צריך לדחות ולומר שהוא לא בריא.
טחינה זה בריא כמובן במידה.
יש טחינה עם סימון ירוק ויש עם סימון אדום של המון שומן רוי...גם לזה צריך לשים לב.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
קציצות עדשים
אין לי מתכון מוצלח, אבל מבחינת ערכים תזונתיים דומה לפלאפל ואפילו עוד יותר בריא
השבוע הכנתי את אלו, בפעם השלישית מתחילת הקיץ
זה טעים ברמות.
אפשר בשביל ההרגשה הפסיכולוגית להכין עם סלט או פחמימה,
אבל אני בד״כ מכינה רק אותן כארוחה מלאה שמכילה כבר את כל אבות המזון
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
יש טחינה עם סימון ירוק ויש עם סימון אדום של המון שומן רוי...גם לזה צריך לשים לב.
זה לא אומר כלום.
כל ההבדל בינהן זה אם זה מוצר גולמי לחלוטין (ואז זה ירוק)
או שיש בזה עיבוד הכי בסיסי, אפילו תוספת מלח, ואז הם מחוייבים לסמן כמעובד, ואז זה נראה כאילו הוא עתיר בשומן רווי, למרות שיש בו בדיוק את אותו שומן של הירוק והוא בריא בדיוק כמוהו.
 

blue cat

משתמש פעיל
או שיש בזה עיבוד הכי בסיסי, אפילו תוספת מלח, ואז הם מחוייבים לסמן כמעובד, ואז זה נראה כאילו הוא עתיר בשומן רווי, למרות שיש בו בדיוק את אותו שומן של הירוק והוא בריא בדיוק כמוהו.
מה וזה מצדיק סימון אדום?
מוזר קצת...
אולי אין לי מושג...
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מה וזה מצדיק סימון אדום?
מוזר קצת...
אולי אין לי מושג...
זה לא מצדיק, זה הכללים המטופשים. זה מה שאני מסבירה.
גם על סוכר לבן אין סימון אדום, כי הוא גולמי וחומרי גלם לא נדרשים בסימון בחוק.
כנל שמן.
 

blue cat

משתמש פעיל
זה לא מצדיק, זה הכללים המטופשים. זה מה שאני מסבירה.
גם על סוכר לבן אין סימון אדום, כי הוא גולמי וחומרי גלם לא נדרשים בסימון בחוק.
כנל שמן.
אז אתם בעצם אומרים שגם טחינה עם סימון ירוק לא בריא?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אז אתם בעצם אומרים שגם טחינה עם סימון ירוק לא בריא?
ההיפך.
שגם טחינה בסימון אדום היא מאוד בריאה.
(אם היא גולמית מתובלת - אז בכלל, אין הבדל בינה לירוקה. אם היא מוכנה לאכילה אז זה פחות בריא, אבל עדיין טוב. הרבה יותר מקטשופ למשל.)
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
השבוע הכנתי את אלו, בפעם השלישית מתחילת הקיץ
זה טעים ברמות.
אפשר בשביל ההרגשה הפסיכולוגית להכין עם סלט או פחמימה,
אבל אני בד״כ מכינה רק אותן כארוחה מלאה שמכילה כבר את כל אבות המזון
הכנת את זה בטיגון או באפיה?
השאלה אם באפיה זה יוצא באמת מוצלח ולא יבש?
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה