דרוש מתכון לארוחת צהריים מזינה ולא יקרה

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
יש בזה
אי צריכה לאמץ את הרעיון של להוסיף ירק
גם בקטע הבריאותי
(בעיקרון המלצה של תזונאית לאחרונה היתה צלחת שליש-שליש-שליש חלבון-פחממה-ירק)
מה שאני ראיתי אצלינו, ירקות אפויים ואורז משביע ממש
יצא לי לשמוע גם המלצות אחרות, של הפרדה בין חלבון לפחמימה
בכ"א לענ"ד זה למידה אישית והקשבה לגוף מה נכון לנו, כי המלצות יש מליון וגם סותרות...
 

מישהי אחת1

משתמש חדש
קציצות מקטניות שונות + אורז / קוסקוס/ אטריות / תפו"א-יש לי מתכון לקציצות עדשים ברוטב עגבניות וקציצות שעועית ברוטב אפונה. אם מעניין אותך אכתוב מתכון.

לזניה או מוסקה עם קטניות, תגישי עם סלט וזה ארוחה מושלמת ומשביעה - כנ"ל בעניין המתכון

המבורגר משעועית מאש + לחמניה, חומוס וירקות- יש לי מתכון אבל עוד לא ניסיתי בעצמי רק טעמתי והיה טעים.

קוסקוס + ירקות לקוסקוס כולל חומוס

פשטידת בורגול ועדשים + סלט + קוביות טופו ברוטב- לגבי הטופו לא זוכרת מחירים, תבדקי אם מתאים לך.

סלטים שונים עם קטניות מונבטות

סלט רוביה (בהשראת ר"ה)

לביבות קינואה



בחורף את יכולה להכין מרקים (או אם אתם מהאלה שמסוגלים לחשוב על מרק בקיץ... )
הקציצות הולכות גם בלי רוטב? אם כן אשמח במתכון לקציצות שעועית

פשטידת בורגול ועדשים גם נשמע טוב, מתלבטת כמה להטריח אותך... :) שמתי עין על המטבח המגוון שלך כבר מזמן.

ומרקים אנחנו אוכלים בשקיקה בכל יום מימות השנה. באמת אני צריכה להכין יותר מרקי קטניות
 

אסתיס

משתמש מקצוען
מה את שמה במרק? נשמע מעניין
כל הירקות שיש לך: בצל, גזר, שורשים, קולרבי, קישוא, דלעת, בטטה, מעט תפו"א, כרוב, כרובית, ברוקולי, מה שיש במלאי. הכל קצוץ במעבד מזון לחתיכות קטנות אבל לא מרוסקות,
מאדים כמה דקות טובות במעט שמן, מוסיפים קטניות: עדשים ירוקות, כתומות, שעועית לבנה מושרית, חלק או הכל. מוסיפים גריסי פנינה, מוסיפים מים לכיסוי + 4-5 ס"מ מעל הירקות, מתבלים במלח ועלים כמו סלרי ופטרוזיליה, ומבשלים בישול ארוך , לפחות שעתיים.
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הקציצות הולכות גם בלי רוטב? אם כן אשמח במתכון לקציצות שעועית
לא ניסיתי לטעום בלי הרוטב אבל אם מה שמלחיץ אותך זה האפונה אז אפשר לוותר עליה :)
ואת יכולה גם לנסות בלי הרוטב אולי זה מוצלח גם ככה.

לקציצות-
3 זוקיני/קישואים
1 בצל גדול
1/2 כוס שעועית מושרית במים לפחות 12 שעות
1 כף שומשום
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (בלי הגבעולים העבים)
1 כף מיץ לימון
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות טוב
כפית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור

לרוטב-
1 בצל קצוץ דק
ראש שום קצוץ דק
2 כוסות אפונה קפואה- לא חובה
1/2 כוס יין
1 פלפל חריף פרוס
5 כוסות מים (אפשר גםמים של מרק ירקות)
מלח
פלפל שחור
כורכום
כפית דבש

טוחנים הכל במג'ימיקס ושמים במקרר לחצי שעה
בסיר נמוך ורחב מטגנים קציצות,
כשהופכים את הקציצות לצד השני מכניסים את הבצל, השום והפלפל חריף, ודבש
מטגנים עוד 2-3 דק' ומוסיפים את הדבש והתבלינים, דק' טיגון והמים והיין.
מבשלים כ20 דק' נוספות.

פשטידת בורגול ועדשים
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס בורגול דק
1 כוס עגבניות מרוסקות
2 בצלים
4 ביצים
3 שיני שום
1 כף רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה


מטגנים את הבצל לשקיפות מוסיפים את העדשים והבורגול +2.5 כוסות מים ומבשלים כ20 דק'
מעבירים לקערה (או משתמשים בסיר כקערה לחיסכון בכלים...)
מוסיפים את שאר החומרים
מעבירים לתבנית אפיה בינונית או 2 אנגליש קייק או מאפינס ואופים על 160 מעלות כ-40 דק'


שמתי עין על המטבח המגוון שלך כבר מזמ
:)
 

אליזבט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה שאני ראיתי אצלינו, ירקות אפויים ואורז משביע ממש
יצא לי לשמוע גם המלצות אחרות, של הפרדה בין חלבון לפחמימה
בכ"א לענ"ד זה למידה אישית והקשבה לגוף מה נכון לנו, כי המלצות יש מליון וגם סותרות...
בחיים לא הכנתי ירקות אפויים, זה באמת טעים? חותכים איזה ירקות שבא לי ושמים בתנור? או איך?
 

נחמה למה

משתמש מקצוען
בגלל שזה מטוגן בשמן עמוק זה כמעט לא סופג שמן
אפשר לראות אחרי טיגון של הרבה נגלות עדיין השמן נשאר באותו גובה
עדיין פעולת הטיגון היא ממש לא בריאה.
חוץ מזה מעניין לנסות בכלי צר מאד וגבוה אם באמת המפלס לא יורד.
משום מה, לא נשמע לי...
1692647623548.png

גם בטיגון ביתי בשמן עמוק,
מאד. לא. בריא.
איפה @תמי אחת או @ה. בקר שתסברנה למה:unsure:
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ובאופן כללי אם העניין הוא המחיר, אז כל מתכון של קציצות עוף/בשר/דגים שיש לך את יכולה להמיר חצי מהכמות בקטניות ואז את מוזילה את המחיר ומשאירה ערך תזונתי.
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בחיים לא הכנתי ירקות אפויים, זה באמת טעים? חותכים איזה ירקות שבא לי ושמים בתנור? או איך?
כשאין לי זמן לחשוב איך לשלב ירקות בארוחה אני פשוט חותכת בצל לטבעות ואת כל הירקות שאני רואה במקרר: פלפל, עגבניה, גזר, קישוא, בטטה וכ'ו.
מזלפת שמן זית מפזרת מלח ופלפל שחור ולתנור.
(לפעמים שמה מעל מושטים בלי עור עם רוטב צ'ילי והתיבול של הירקות)
וזהו.
מניחה את הירקות על אורז, קוסקוס ואפילו פירה.
 

אליזבט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כשאין לי זמן לחשוב איך לשלב ירקות בארוחה אני פשוט חותכת בצל לטבעות ואת כל הירקות שאני רואה במקרר: פלפל, עגבניה, גזר, קישוא, בטטה וכ'ו.
מזלפת שמן זית מפזרת מלח ופלפל שחור ולתנור.
(לפעמים שמה מעל מושטים בלי עור עם רוטב צ'ילי והתיבול של הירקות)
וזהו.
מניחה את הירקות על אורז, קוסקוס ואפילו פירה.
כמה מעלות? עם כיסוי? כמה זמן?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
חוץ מזה מעניין לנסות בכלי צר מאד וגבוה אם באמת המפלס לא יורד.
נוסה והמפלס כמעט לא יורד (הועבר אחרי הטיגון לכלי מדידה)
והכי טוב לטגן יחד גזר ככה השמן פחות נשרף ויותר 'טוב'

וע"פ דיאטנית ילדים זה דווקא ארוחה טובה, בריאה, מזינה ומומלצת. (פלאפל ביתי)
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
וואו @BIZZARC- עשירה , סוף סוף כמה רעיונות שאני לא מכירה,
עם ערך תזונתי וסיכוי לעבור אצלי בבית, תודה!
קודם כל - שמרתי לעצמי את המתכונים לקציצות שעועית ברוטב אפונה ופשטידת עדשים ובורגול.
בנוסף, אשמח למתכונים ל:
לזניה או מוסקה עם קטניות,
איך? פרטי, נמקי והרחיבי.
המבורגר משעועית מאש + לחמניה, חומוס וירקות- יש לי מתכון אבל עוד לא ניסיתי בעצמי רק טעמתי והיה טעים
אשמח לקבל את המתכון.
לביבות קינואה
מוצלחות? מחפשת מאד מתכונם עם קינואה שיוצאים טוב, בלי הטעם לוואי המריר...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה