הקציצות הולכות גם בלי רוטב? אם כן אשמח במתכון לקציצות שעועית
לא ניסיתי לטעום בלי הרוטב אבל אם מה שמלחיץ אותך זה האפונה אז אפשר לוותר עליה
ואת יכולה גם לנסות בלי הרוטב אולי זה מוצלח גם ככה.
לקציצות-
3 זוקיני/קישואים
1 בצל גדול
1/2 כוס שעועית מושרית במים לפחות 12 שעות
1 כף שומשום
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (בלי הגבעולים העבים)
1 כף מיץ לימון
2 פרוסות לחם מושרות במים וסחוטות טוב
כפית אבקת אפיה
מלח
פלפל שחור
לרוטב-
1 בצל קצוץ דק
ראש שום קצוץ דק
2 כוסות אפונה קפואה- לא חובה
1/2 כוס יין
1 פלפל חריף פרוס
5 כוסות מים (אפשר גםמים של מרק ירקות)
מלח
פלפל שחור
כורכום
כפית דבש
טוחנים הכל במג'ימיקס ושמים במקרר לחצי שעה
בסיר נמוך ורחב מטגנים קציצות,
כשהופכים את הקציצות לצד השני מכניסים את הבצל, השום והפלפל חריף, ודבש
מטגנים עוד 2-3 דק' ומוסיפים את הדבש והתבלינים, דק' טיגון והמים והיין.
מבשלים כ20 דק' נוספות.
1 כוס עדשים כתומות
1 כוס בורגול דק
1 כוס עגבניות מרוסקות
2 בצלים
4 ביצים
3 שיני שום
1 כף רוטב סויה
3 כפות שמן
1 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
מטגנים את הבצל לשקיפות מוסיפים את העדשים והבורגול +2.5 כוסות מים ומבשלים כ20 דק'
מעבירים לקערה (או משתמשים בסיר כקערה לחיסכון בכלים...)
מוסיפים את שאר החומרים
מעבירים לתבנית אפיה בינונית או 2 אנגליש קייק או מאפינס ואופים על 160 מעלות כ-40 דק'
שמתי עין על המטבח המגוון שלך כבר מזמ