עזרה כתיבת שירים

חפצי יקיראל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
שמעתם על גליון "יחידה"?
במה למשוררת החרדית
גליון תקופתי שאוצר בתוכו שירים של משוררות חרדיות (כמובן למתאימות, כל אחת יכולה להגיש מועמדות)
אוצר של מקום!
אני לומדת גם המון תוך כדי באמצעות ההכונה של העורכת
תודה לך,
זה בהחלט תחילת פתרון, אבל אני- גם מלחינה ובשאיפה שלי זה יותר כתיבה והלחנה לזמרים...
לכן, כתבתי שאשמח לתת משירי חינם, כמובן כמקובל...

שלחן עורך

מהמשתמשים המובילים!
פרסום וקופי
עריכה תורנית
מנסיון, (של אחותי, אבל הקשבתי קצת) רמה גבוהה מאוד, יש לו גם ספרים שנמכרים באמזון (יקר)
אין ספק, זה ללכת לבורות נשברים, רק שמכוני כתיבה יוצרת חרדיים הינם בוסריים מאוד ולא מספקים ידע מקיף באמת לאיך עושים את זה, שלב אחרי שלב, אלא יותר מתמקדים בלתת טיפים וכו' (יצא לי לקרוא, מדורי כ. יוצרת וגם ספרים חרדיים)
הכל פתוח שם בנטפרי? או שצריך מחשב ללא חסימה כדי להיעזר בהם?

חפצי יקיראל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אם כבר שירים,
אשמח לחוות דעתכם,
בעיקר מעניין אותי אם יש מישהו שמזדהה
ברור שאין מילים שיכולות להביע את ההתפעלות שלך כשאת/ה קורא/ת שיר כזה (וחוזר/ת שוב כדי להעמיק יותר... ואז לצעוק בלב "וואו" לפחות חמישה פע')
וכן, הסוף שמדבר על הדו קיום ועל אין העולם נברא... משאיר אותך עם מחשבות על עצמך והאם את/ה נעטפ/ת בשכבות של אלם והתעלמות מעצמך...
אני מחזיקה אצבעות ללב (השבור-שלם) שמאחורי השיר הזה, ומוסיפה שורות ספונטניות ובלתי תלויות
"אל תאמרו ידינו לא שפכו",
קול דמנו, עצמנו זועק,
הנפש לא תרפה,
לא תתרפא,
אם נמשיך להפנות לה עורף
כמו הולכים בגב זקוף אל גרדום מחיקת ההויה הלבנה
;)) גנבתי קצת, אה?)
עושר פנימי, מילולי, רגשי בלתי נדלה, ממש לקרוא ולומר, איפה כל השירים היפים האלה האלה היום?
כי נכון, השיר ראוי לכל עיטור ותואר (גם טוהר) ואין ספק שיוצר אצל יוצרים קנאת סופרים (מודה ועוזב -ירוחם?)
אך, עם הרבה צער, מוכרחים להודות שאין מקום היום (מבחינת הרדיו ושאר הפלטפורמות העדכניות) ליצירות כאלו, חבל, אבל- כשאני, היום חושבת על מה לכתוב, עם כל הרצון להוציא את העושר שבי אל קולמוס הלב, אני מתחשבת גם באיך זה ייתפס בציבור,(כל זה עוד לפני שיש לי קהל /זמרים שמעונינים בשיריי...) מה האורך המיטבי לשיר, הפצצה בחרוזים, ביטויים עדכניים (לפע' כבר קיטשי) נותנת קצת ראפ-פופ, שורות קצרות שמכילות המון, ובל נשכח את הקצב והגרוב שצריך כדי שזה יעוף עוד אלף צעדים קדימה, (כל זה בלי לדבר על הפקות הקליפים שהפכו את השיר לליווי, לטפל ולכמעט חסר ערך לקנקן- זמרים היום צועקים הסתכל רק בקנקן... כי הבור ריק)
אז - תודה על השראה, מחשבות ותובנות.

חפצי יקיראל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
והמשוררים? נפקד מקומם?
ההיפך הוא הנכון, דווקא משום היותכם במרכז המגרש, בועטים בכל כדור מוזיקלי אפשרי, אם זה ברדיו, בזמרים, משוררים, אין לכם זכות בכלל להתלונן,
שים לב- זו בכיה של חינם, אנו הנשים נדחקנו לנישה צרה ביותר שבה יש לנו יכולת כתיבה (ואני מאמינה שכמעט ואין נשים שמרוויחות ממוזיקה, אז מהכתיבה בגליון הזה?) ולא, זה שאין לנו יכולות / רצון להתמקצע ולהבקיע שערים, אלא שהגביע ניתן לכם עוד לפני שהתחילה התחרות, לפני שהקול (תרתי משמע) הנשי נשמע...
כן, אני מאמינה שרבות (ורבים גם) יכעסו ולא יסכימו עם דעה פמיניסטית זו, כי הרי "כל כבודה בת מלך פנימה", אבל אני מאמינה שאני כאן כדי לשנות, להאיר - את הבמה גם על התעשייה המוזיקלית הנשית, להעיר (בעייני - זה מוגזם שגברים לא מסתפקים ב"יש לי רב" אלה לוטשים עיניים כבשת הרש שנקראת "גיליון יחידה"- שאגב, לא מתכוונת אפ' להציץ עליו, לא לשם שאיפתי, אני רוצה לתת גול במגרש האמיתי, בדיוק כמו כולם)
סליחה על התעוזה, לא מתנצלת...

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
כן, אני הייתי בקורס ממש טוב, מקצועי בטירוף ובאמת אחד ששוה להשקיע בו, אבל לא בטוח שהוא מתאים לכל אחד מכמה סיבות:
1) הוא עולה משהו 7,000 ש"ח.
2) הוא מאוד מאוד דורש. זמן, עבודה, השקעה... לא סתם מגיעים לתוצאות.
הקורס הזה הוא בעצם ליווי ספרותי, שבטווח זמן של קצת יותר מחצי שנה את כותבת ספר שלם פלוס עריכה מקצועית, ובמהלך הכתיבה את בעצם לומדת איך לכתוב נכון, איך לתכנן עלילה ללא חורים, איך לכתוב סצנות נכונות ועוד הרבה שיטות וטריקים מהאנשים הכי טובים בתחום. ואם כן אוכל להוסיף נקודה שלישית-
3) בקורס בעצם כותבים ספר, והלמידה היא לא 'פסיבית'. (ביחס ללמודים אחרים).

אני ממליצה על זה מאוד.
אבל אם את רוצה משהו חינמי, יש קורס שעולה 10 שקל, שבו כל שבוע את מקבלת למייל תוכן קצת של למידה, למשך כשנה וחצי. זה ממש כלום כסף, וביחס לזה אני חושבת שהקורס ממש מוסיף המון.
אם את יכולה לגגל, תכתבי "לירון פיין אוצר הדרכות הכתיבה", וכשתכנסי לאתר כבר תקפוץ לך פרסומת על זה. אם לא, אני אשלח לך את המייל ותבקשי להצטרף. (רק תודיעי לי כי אין לי פרימיום.)
בלי קשר, אני חושבת גם, כמו @נ. גל , שכדאי לך קודם לנסות לכתוב קטעי סיפורים או סיפורים קצרים, ולהשתפשף, אפילו רק כדי להחליט אם את אוהבת את הנושא הזה או לא.
יש אופציה את מעלה תמייל ממש מעניין אותי

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
שמעתם על גליון "יחידה"?
במה למשוררת החרדית
גליון תקופתי שאוצר בתוכו שירים של משוררות חרדיות (כמובן למתאימות, כל אחת יכולה להגיש מועמדות)
אוצר של מקום!
אני לומדת גם המון תוך כדי באמצעות ההכונה של העורכת
איך אפשר לקבל את זה וגם לשלוח?

-משתמש

משתמש פעיל
אך, עם הרבה צער, מוכרחים להודות שאין מקום היום (מבחינת הרדיו ושאר הפלטפורמות העדכניות) ליצירות כאלו, חבל, אבל- כשאני, היום חושבת על מה לכתוב, עם כל הרצון להוציא את העושר שבי אל קולמוס הלב, אני מתחשבת גם באיך זה ייתפס בציבור,(כל זה עוד לפני שיש לי קהל /זמרים שמעונינים בשיריי...) מה האורך המיטבי לשיר, הפצצה בחרוזים, ביטויים עדכניים (לפע' כבר קיטשי) נותנת קצת ראפ-פופ, שורות קצרות שמכילות המון, ובל נשכח את הקצב והגרוב שצריך כדי שזה יעוף עוד אלף צעדים קדימה, (כל זה בלי לדבר על הפקות הקליפים שהפכו את השיר לליווי, לטפל ולכמעט חסר ערך לקנקן- זמרים היום צועקים הסתכל רק בקנקן... כי הבור ריק)
אז - תודה על השראה, מחשבות ותובנות.
תודה על הפידבק (וההוספה...) זה משמעותי ומחמם.

חשוב לציין שיש הבדל בין שירה כתובה לפזמונאות (שירה להלחנה -השירים הרגילים עם המוזיקה)
(ברדיו כמובן אין מקום כמעט לשירה כתובה, ברדיו החרדי אין בכלל).
ואמנם יש היום צרכני שירה כתובה (כנראה מעט),
אבל חבל שאין יותר , ובטח בקהל החרדי,

נראה שהסיבה בנוגע לקהל החרדי שאין כמעט חשיפה לזאנר השירה הזה,
(ואין כאן המלצה (להפך) לקרוא שירה כללית).

כמובן שאם התחום הזה יתפתח במגזר החרדי
אולי כל אחד (בשונה מזאנרים ארוכים יותר, או שירה מנוגנת חרדית שהיא תקוותית יותר) יכתוב ככל העולה על רוחו, גם דברים שנוגדים את הדרך היהודית, סתם נקודה שחשבתי עכשיו.

נועה לבין (Tamar)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית

נועה לבין (Tamar)

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
המייל:
נקודה קוםbethaorchim(שטרודל)lironfine

באיזה קורס מדובר? תוכלי לתת פרטים?

כן, אני הייתי בקורס ממש טוב, מקצועי בטירוף ובאמת אחד ששוה להשקיע בו, אבל לא בטוח שהוא מתאים לכל אחד מכמה סיבות:
1) הוא עולה משהו 7,000 ש"ח.
2) הוא מאוד מאוד דורש. זמן, עבודה, השקעה... לא סתם מגיעים לתוצאות.
הקורס הזה הוא בעצם ליווי ספרותי, שבטווח זמן של קצת יותר מחצי שנה את כותבת ספר שלם פלוס עריכה מקצועית, ובמהלך הכתיבה את בעצם לומדת איך לכתוב נכון, איך לתכנן עלילה ללא חורים, איך לכתוב סצנות נכונות ועוד הרבה שיטות וטריקים מהאנשים הכי טובים בתחום. ואם כן אוכל להוסיף נקודה שלישית-
3) בקורס בעצם כותבים ספר, והלמידה היא לא 'פסיבית'. (ביחס ללמודים אחרים).

אני ממליצה על זה מאוד.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  8  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה