מצב
הנושא נעול.

מנוי פרימיום

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
יוצרי ai
עד עכשיו הציטוט מלשון החוק שמופיע באתר נבו תוכל לבדוק זאת לבד
המשפטים הבאים המצוטטים מההודעה הם לא מלשון החוק

בחוק פיקוח על מחירי מצרכים ושירותים, התשנ״ו–1996 [הצו על התחבורה הציבורית ניתן לפי הסמכות שניתנת בחוק זה בסעיף 12(א)(1)] נכתב:
"הוחל חוק זה על מצרך או שירות, לא יחולו עליו הוראות כל חיקוק אחר המסדיר קביעת מחיר ושינוי מחיר; ואולם אם לפי החיקוק האחר טעונה קביעת המחיר או שינויו אישורים שנקבעו בו, תהיה הקביעה לפי חוק זה טעונה אישור גם לפי החיקוק האחר."
פרשנות: המחיר הוא לפי הקביעה בצו בלבד וכל חוק אחר על מחיר המוצר יכול רק לקבוע התחשבות גם בחוק הנוסף
ועל כן לגבי חוק מירון החוק רק יכול להגביל את ההגעה באמצעות כרטיס מראש בלבד ולהגביל את המכירה אך לא יכול להשפיע על המחיר [מה גם שבחוק מירון לא ניתן כל סמכות לקביעת המחיר]

בסעיף 26 לחוק זה מופיע כי גם השירות שניתן אינו בדיוק אותו שירות אלא שירות דומה ולא זהה המחיר יהיה כפי המחיר שנקבע לשירות המקורי [מה שאומר שגם עם קווי מירון הם לא בדיוק תח"צ אלא רק דומה החוק חל גם לגבם]
בפרק י' בחוק הזה החוק קובע עונשין ופיצויים על העלאת המחיר מעבר למאושר בצו

כמובן מחכים למישהו שיילך לבג"צ ויוציא לכולנו החזרים ופיצויים
[אולי כך יקלטו שהחרדים לא פרייערים ולא ניתן לגרוף קופה על גבם]
יתכן שהתשלום הוא גם על השהייה בהר, כך שאין לתביעה כל בסיס

אפרים פישל

משתמש פעיל
זה מעולה אבל השאלה רק אם הפקח לא ישגע אותך על זה
למי מה שביררתי עם גלאטיקט ברגע ששולם ויש מס הזמנה הם מעדכנים הם אומרים בפירוש שאין מי שיעקוב רק במערכת מופיע ששולם בסדר
הם עצמם לא רצו את הדבר הזה רק ביטול הכרטיס וזהו קמו אנשים ואמרו למארגנים של מירון הם לא מוכנים לקחת הפרשים רק לבטל כרטיס הם קיבלו הוראה לעשות קישור לישרות מי שנראה לו שצריך להוסיף תבוא ברכה

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
אם קניתי בטעות כרטיס של נוער,
והוספתי את יתרת התשלום באתר-
יעשו לי בעיות? לא.
אז איך הם יכולים לדעת אם שילמתי או לא?
או שאני יכול להוסיף רק שקל, והכרטיס יעבור...
ולא יוכלו לעשות לי בעיות.
אני צודק?
(רעיונית. אני כן קניתי כרטיס מבוגר.
אבל כל אלו שחוששים מפקח-
אין לו אף דרך לוודא אם שילמתם או לא)

למאי נפקא מינה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
א. מישהו יודע האם בחזור תהיה רכבת ישירה לאשדוד?
ב. האם להדלקות בבני עקיבא כל בציבור יוכל להיכנס או שזה רק למוזמנים?
א. לא. סמוך לבי"ש ולבני ברק, עם אוטובוסים לכיוון בי"ש ובני ברק.
ב. לא, רק בני הקהילות שרבניהם ואדמוריהם מדליקים שם.

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
IMG-20230501-WA0089.jpg

• תודה
Reactions: ynf

הורה מאושר

משתמש צעיר
אם קניתי בטעות כרטיס של נוער,
והוספתי את יתרת התשלום באתר-
יעשו לי בעיות? לא.
אז איך הם יכולים לדעת אם שילמתי או לא?
או שאני יכול להוסיף רק שקל, והכרטיס יעבור...
ולא יוכלו לעשות לי בעיות.
אני צודק?
(רעיונית. אני כן קניתי כרטיס מבוגר.
אבל כל אלו שחוששים מפקח-
אין לו אף דרך לוודא אם שילמתם או לא)
אפשר לשנות דרך המערכת הטלפונית
ולבקש שישלחו כרטיס חדש מעודכן
אני עשיתי כך אחרי שהחלפתי מס' זהות על הכרטיסים

מייכו

משתמש צעיר
ולסיכום: עושה רושם שמאן דהו במשרד התחבורה שם לב שיתכן והחרדים יוכלו טיפ טיפה להנות מרפורמת דרך שווה (כמובן שהנזק בכל השנה הרבה יותר) ורץ מהר לדאוג שזה לא יקרה והציבור החרדי ישלם במיטב כספו [שאין לו ...]
לא יודעת אם רק אני..
אבל למה יש כאלה שבטוחים שיש מישהו נגדם בממשלה?
אף אחד לא מחפש לעשות צרות לחרדים!
יש מספיק נציגות חרדית בכנסת כדי למנוע את זה!
באמת נו, על כל גזירה חדשה" נגד החרדים.."
למה אתם בטוחים כך? תביאו סברה הגיונית, נו נניח ננסה להבין..
אני חושבת שאף אחד לא בא לעשות רע למגזר הזה, יש לפעמים אולי רפורמות שיכולות להראות כאילו "רק הציבור החרדי יהיה ניזוק מכך".. אבל חפשו רפורמות אחרות שמיועדת לקהלים אחרים..
באמת נו..
(בלי לפגוע חלילה ב"ברוך ה'" שכתב את ההודעה. רבים מהאוכלוסיה החרדית חושבים כך. )

יואל זוהר

משתמש מקצוען
  • תודה

לוצקי

משתמש חדש
למישהו יש פתרון? שערוריה של ממש בהנהלות שלהם
ביקשתי ביטול במייל על כרטיס שבני קנה ביום חמישי דרך קהילות וחוייב באשראי ועד אתמול לא הגיע אלי. נתתי את כל פרטי האשראי עבור הזיכוי. חזרו אלי במייל שמזכים אותי. אני פתאום מגלה שבטעות זיכו את הכרטיס אשראי שלי (שזה לא אותו אשראי שנתתי להם) דהיינו הכרטיס שלי למירון מבוטל. הפניתי את תשומת לבו לטעות והלך וזיכה לי שוב בטעות כרטיס אחר של בתי. ז''א שגם הכרטיס של בתי למירון בוטל.
לסיכום אין לי שום כרטיס לא לי ולא ל2 ילדיי. פניתי אליו שוב במייל וחוזר אלי שאתקשר היום ל*2111 ואל דאגה.
אחרי חצי שעה אני מקבל מייל מהחברה: שלום לך אתה מוזמן לקנות כרטיס חדש . אני מנסה לקנות אני מגלה שאזל המלאי מהעיר שלי. אני שוב שולח מייל ושואל מי לוקח אחריות על 2 טעויות שעשיתם ? למה אני מפסיד כרטיסים שקניתי ביום חמישי שעבר בגלל הטעויות שלכם. אני מתכונן לבוא עם הכרטיסים שיש לי מודפס.
תראו מה החצופים האלה עונים לי במייל:
כרגע אין שום כרטיס על שימך וחבל שתקבל קנס.
כמו שכתבנו כבר, כרטיס האשראי שלך מזוכה, אתה מוזמן לרכוש כרטיסים חדשים.
עמך הסליחה על חוסר ההבנה

למישהו יש פתרון מה לעשות עכשיו?

אפרים פישל

משתמש פעיל
למישהו יש פתרון? שערוריה של ממש בהנהלות שלהם
ביקשתי ביטול במייל על כרטיס שבני קנה ביום חמישי דרך קהילות וחוייב באשראי ועד אתמול לא הגיע אלי. נתתי את כל פרטי האשראי עבור הזיכוי. חזרו אלי במייל שמזכים אותי. אני פתאום מגלה שבטעות זיכו את הכרטיס אשראי שלי (שזה לא אותו אשראי שנתתי להם) דהיינו הכרטיס שלי למירון מבוטל. הפניתי את תשומת לבו לטעות והלך וזיכה לי שוב בטעות כרטיס אחר של בתי. ז''א שגם הכרטיס של בתי למירון בוטל.
לסיכום אין לי שום כרטיס לא לי ולא ל2 ילדיי. פניתי אליו שוב במייל וחוזר אלי שאתקשר היום ל*2111 ואל דאגה.
אחרי חצי שעה אני מקבל מייל מהחברה: שלום לך אתה מוזמן לקנות כרטיס חדש . אני מנסה לקנות אני מגלה שאזל המלאי מהעיר שלי. אני שוב שולח מייל ושואל מי לוקח אחריות על 2 טעויות שעשיתם ? למה אני מפסיד כרטיסים שקניתי ביום חמישי שעבר בגלל הטעויות שלכם. אני מתכונן לבוא עם הכרטיסים שיש לי מודפס.
תראו מה החצופים האלה עונים לי במייל:
כרגע אין שום כרטיס על שימך וחבל שתקבל קנס.
כמו שכתבנו כבר, כרטיס האשראי שלך מזוכה, אתה מוזמן לרכוש כרטיסים חדשים.
עמך הסליחה על חוסר ההבנה

למישהו יש פתרון מה לעשות עכשיו?
תפנה לשימי בלוי אחראי על מירון

יעקביץ

משתמש חדש
יש קו טלפון חיפאי בשם קו תועלת הרבים שאפשר לנסות להחליף או למכור כרטיסים מכל מקום הארץ
המספר הוא 046963445 בשלוחה 3/9 זה נראה שהשלוחה בהתהוות.

• תודה

peach156

משתמש רשום
זה מעולה אבל השאלה רק אם הפקח לא ישגע אותך על זה

יותר מסתבר שהוא ישגע אותך על עצם זה שרשום שהכרטיס הוא נוער ואתה מבוגר

הוא קנה זכאי ולא נוער
קודם כל גם אם ה'פקח' [שאני לא זוכר שיש דבר כזה] ישגע אותי על זה- אני ישגע אותו בחזרה.
יש לי אישור במייל [לפרנואידים - האישור מודפס אצלי], ששילמתי את ההפרש ואני יכול להשתמש בכרטיס שיש לי כבר. שוב, לא כתוב באישור כמה ההפרש וכמה שילמתי.
ודבר שני, זה עובד גם אם קניתי נוער ואני מבוגר. זהרי שילמתי את ההפרש וכל מה שהם בנו אתר מיוחד להשלמת תשלומים זה בגלל שלבטל כרטיס ולקנות חדש זה לאבד את הכרטיס לגמרי כי מישהו אחר כבר יקפוץ עליו.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה