אז מישהי שאני מכירה נדרשה להתנזר מגלוטן למשך מספר שבועות
ומישהי אחרת מאלו שהם "ללא גלוטן" מתעתדת לבקר אותנו בארץ מיד אחרי שבועות.
אז אם אפשר לרצות 2 ציפורים במכה אחת, למה בעצם לא?
אז חשבתי.
רציתי להכין עוגה.
אבל רציתי גם רוגעלאך
וגם לחמניות
נחמד שאני רוצה
אבל יחד עם זה אני רוצה עוד כמה שעות ביממה.
ו---
לא קיבלתי
ביקשתי, באמת שביקשתי
קיבלתי דחייה.
נו, שויין
תחילה חיפשתי קמח מולינו מאחרי פסח- לא מצאתי. יתכן שיש, באזור שלי לא היה ומכיון שמחר אני מתעתדת לפגוש את הראשונה מה-2, הייתי צריכה להכין היום.
אז קניתי מה שהיה בחנות.
קמח כרגיל- שתי חבילות כל אחת חצי קליו
קמח אורז- קניתי קופסא של 700 גרם.
זה מה יש
עם זה נעבוד.
הכנתי בצק שמרים.
1 קילו קמח כרגיל
350 גרם קמח אורז לבן
1 כוס סוכר
3 כפות שמרים
1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים [ועוד קצת לפי הצורך, אם צריך]
1 כוס שמן
3 ביצים L
שמים בקערה מלח ומעליו את יתרת הרכיבים למעט השמן
מתחילים ללוש בצק וכאשר הקמח נבלע במים מוסיפים את השמן
לשים במקיסר במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
הבצק דביק מעט אבל אחיד. דביק במידה שלא נדבק לידיים משומנות
אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח אורז.
אם יבש מדי- עוד קצת מים
מניחים בקערה משוחה בשמן ומושחים בשמן את פני הבצק מלמעלה.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
מרדדים חלקי בצק לעיגול
מורחים במלית כלשהי- אני הכנתי חלק עם מלית חלבה וחלק עם ממרח שוקולד איכותי
מגלגלים לרוגעלאך
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומשהים להתפחה כ-25 דקות
מורחים בביצה טרופה
אופים ב 190 מעלות כ-20 דקות להשחמה נאה.
בזמן שהרוגעלאך בתנור מכינים סירופ סוכר
מוציאים את הרוגעלאך מהתנור ומושחים בסירופ סוכר
תכירו אותן, נראה לא רע, אה?
אבל רציתי גם עוגה וגם לחמניות...
חלק מהבצק הכנתי כלחמניות שום. יצאו נהדר. קצת כבדות יחסית ללחמניה רגילה אבל טעימות ממש.
ועוגה?
נו.
כמה אפשר לגלגל רוגעלאך?
אחרי 3 נגלות נמאס לי, אז רדדתי עלי בצק.
הנחתי עלה בתבנית, מרחתי ממרח שוקולד, עוד עלה ושוב ממרח שוקולד, כאן פיזרתי גם פקאן סיני גרוס. כיסיתי בעלה נוסף. הברשה של ביצה טרופה ושוב פקאן סיני גרוס ו----לתנור
ומישהי אחרת מאלו שהם "ללא גלוטן" מתעתדת לבקר אותנו בארץ מיד אחרי שבועות.
אז אם אפשר לרצות 2 ציפורים במכה אחת, למה בעצם לא?
אז חשבתי.
רציתי להכין עוגה.
אבל רציתי גם רוגעלאך
וגם לחמניות
נחמד שאני רוצה
אבל יחד עם זה אני רוצה עוד כמה שעות ביממה.
ו---
לא קיבלתי
ביקשתי, באמת שביקשתי
קיבלתי דחייה.
נו, שויין
תחילה חיפשתי קמח מולינו מאחרי פסח- לא מצאתי. יתכן שיש, באזור שלי לא היה ומכיון שמחר אני מתעתדת לפגוש את הראשונה מה-2, הייתי צריכה להכין היום.
אז קניתי מה שהיה בחנות.
קמח כרגיל- שתי חבילות כל אחת חצי קליו
קמח אורז- קניתי קופסא של 700 גרם.
זה מה יש
עם זה נעבוד.
הכנתי בצק שמרים.
1 קילו קמח כרגיל
350 גרם קמח אורז לבן
1 כוס סוכר
3 כפות שמרים
1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים [ועוד קצת לפי הצורך, אם צריך]
1 כוס שמן
3 ביצים L
שמים בקערה מלח ומעליו את יתרת הרכיבים למעט השמן
מתחילים ללוש בצק וכאשר הקמח נבלע במים מוסיפים את השמן
לשים במקיסר במשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
הבצק דביק מעט אבל אחיד. דביק במידה שלא נדבק לידיים משומנות
אם הוא דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח אורז.
אם יבש מדי- עוד קצת מים
מניחים בקערה משוחה בשמן ומושחים בשמן את פני הבצק מלמעלה.
מכסים בניילון ומתפיחים כשעתיים להכפלת הנפח.
מרדדים חלקי בצק לעיגול
מורחים במלית כלשהי- אני הכנתי חלק עם מלית חלבה וחלק עם ממרח שוקולד איכותי
מגלגלים לרוגעלאך
מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה ומשהים להתפחה כ-25 דקות
מורחים בביצה טרופה
אופים ב 190 מעלות כ-20 דקות להשחמה נאה.
בזמן שהרוגעלאך בתנור מכינים סירופ סוכר
מוציאים את הרוגעלאך מהתנור ומושחים בסירופ סוכר
תכירו אותן, נראה לא רע, אה?
אבל רציתי גם עוגה וגם לחמניות...
חלק מהבצק הכנתי כלחמניות שום. יצאו נהדר. קצת כבדות יחסית ללחמניה רגילה אבל טעימות ממש.
ועוגה?
נו.
כמה אפשר לגלגל רוגעלאך?
אחרי 3 נגלות נמאס לי, אז רדדתי עלי בצק.
הנחתי עלה בתבנית, מרחתי ממרח שוקולד, עוד עלה ושוב ממרח שוקולד, כאן פיזרתי גם פקאן סיני גרוס. כיסיתי בעלה נוסף. הברשה של ביצה טרופה ושוב פקאן סיני גרוס ו----לתנור