הרעיון הוא לא לחקות מודלים ולהקיש, הרעיון הוא לדגום כמה שיותר משפחות ולהביא ממוצע.מעניין אותי אם יש כאן עוד אנשים, שהנושא של לספור 3 תפו"א, ו2 גזר וכו'... עושה להם גרדת.
המציאות היא כזו, שלא ניתן להקיש ממשפחה אחת לשניה!!!
זה פשוט לא הגיוני!
מי שמצטער על חוסר יכולת לחסוך בהוצאות שבת - זו בעיה בפני עצמה.וחבל לגרום לגולשים אחרים צער שאינם מצליחים לחסוך בהוצאות שבת
אני סתם לא אוהב התקמצנות על השבת.
לוו עלי ואני פורע...
ובכלל, האפשרות לחיות מאוד מאוד בצמצום, בצורה שתיארו פה (לחלק מושט ל4 חלקים)
משמעה להתרכז 24 שעות ב"כמה עולה כל דבר"
יש לי גם חברות כאלו, שכשהן רואות אותי, הן לא רואות אותי. אלא כמה אני "שווה"
וכשרואות עוגה שהכנתי, הן לא רואות את העוגה, אלא כמה עלתה
זה לוותר על הרבה חוויות אמיתיות בחיים (גם רוחניות)
ולחיות אך ורק את חשבון הבנק.
את מבינה שלא כל אחד אוכל רק רבע, נכון?ובכלל, האפשרות לחיות מאוד מאוד בצמצום, בצורה שתיארו פה (לחלק מושט ל4 חלקים)
מסימה שהירידה עליך היתה מוגזמת ומשפילה.באופן כללי אני מבין שיש אנשים שהוצאות מסוימות עולות להם הרבה יותר מאתנו, אם זה בהוצאות החשמל, ואם זה בהוצאות על אוכל לשבת, וקשה להם בכלל לחשוב וק"ו להאמין שיש כאלו שמוציאים הרבה פחות בלי שחסר להם כלום.
[אולי הם מפחדים שזה אומר משהו עליהם??]
בכל אופן אתם צריכים לדעת שיש דרך לכתוב דברים ולהביע תמיהות.
וזה שאנחנו מחושבים, ועשיתי לכם טובה וגם פירטתי קצת על ההוצאות שלנו, לא אומר שאפשר לכתוב עלינו כל דבר, אנחנו גם בני אדם.
@יוחנן 1 היקר!להיות אנשים מחושבים בכללי, זה ממש לא אומר שמתחשבנים על כל דבר ועל כל שקל.
זה גם תלוי מאוד בגיל הילדים.כדאי לקחת בחשבון שיש הבדלים ברמת השובע אליה מכוונים בסעודות שבת.
כבר ראיתי בעבר ניקים שתיארו את כמויות הסלטים, מספר סוגי הדגים והבשר - לי אין מושג איך אפשר לאכול כל כך הרבה בסעודה אחת.
בארוחה מבושלת ביום יום אוכלים אצלי מרק, בשר ושתי תוספות. בסעודת שבת מוסיפים גם חלה, סלט או שניים, דג וקינוח.
אז באמת אוכלים מכל מנה פחות, כי אנחנו מכוונים לרמת השובע של ארוחת צהריים יומיומית.
אבל אם ביום שישי לא אוכלים בצורה מסודרת / אם בונים על סעודת השבת שתספק שובע ליום שלם / אם אוהבים לאכול בסעודות שבת עד ששבעים ללא צל צילו של ספק, אז כן, צריך יותר אוכל בכל סעודה.
אבל לכתוב שלא מתחשבנים על כל שקל, ומצד שני לכתוב פירוט כמה עולה בצל וגזר - זה לסתור את עצמכם מיניה וביה
כבר כתבתי כמה פעמים, ואני אכתוב שוב, אנחנו ממש לא מחשבים כמה ביצים או כמה גזר וכדו' להשתמש בשבת, וכמה עולה לנו כל פריט כזה או אחר.אבל לרדת לרזולוציות של כמה ביצים וכמה סלרי זה לא רק לחסוך, זה לעבוד בזה
כל הכבוד לכם!וזה שאנחנו מחושבים, ועשיתי לכם טובה וגם פירטתי קצת על ההוצאות שלנו, לא אומר שאפשר לכתוב עלינו כל דבר, אנחנו גם בני אדם.
נכון מאד.זה גם תלוי מאוד בגיל הילדים.
ילדים גדולים ובחורים אוכלים הרבה. וקשה מאוד עד לא נכון לחסוך באוכל. כך דעתי.
הם צריכים לראות ארונות ומקרר מלאים.
סעיף האוכל אצלינו [7 נפשות, ילדים בגילאי 16,14,12 ועוד שניים קטנים יותר]
סה"כ כ 5000 לחודש +-,
כמעט ולא מתארחים בשבתות.
חכי כשהבחור שלך יחזור הביתה מהישיבה....נכון מאד.
הגדול שלי בן 11, וגם @יוחנן 1 ציין שילדיו קטנים. כך שאנחנו לא חוסכים באוכל, אלא מכינים לפי הצריכה הצפויה.
זה באמת פחות מתאים למשפחות עם ילדים גדולים.
מצטרפת לכל מילה!!!!הודעה מכלילה.
המשפחה החסידית שלנו--- (ואני מכניסה לכך אחים ואחיות גיסים וגיסות הורים ודודים מכל הכיוונים)
אברכית במיוחד,
חיה בצמצום (יותר מהמון ליטאים)
לא סובלת גאלע, לא מכירה מסעדות ובתי מלון וחו"ל---
כל הנשים עובדות וקשה.
כל הבעלים----(כמעט, כמעט) אברכים חשובים יום מלא.
גם בגילאים גבוהים ובין ואחרי חתונות הילדים.
מכירה אלפי חסידים כאלה!!!!!!!!
ומכירה גם לא מעט ליטאים אחרים.
מצטרפת לכל מילה!!!!
אבא שלי וחמי עןד אברכים גמרו לחתן ילדים וכן שניהם חסידים!
נכון אבל גם להפריך את ההכללות זה בסדר לא?לגבי נושא ההכללה, שמצליח להצית את הגפרור כמעט בכל אשכול מעניין,
אמרה השבוע רינה מצליח (הזכורה לא כל כך לטוב בציבור החרדי עקב הכללות הקורונה)
משפט שלדעתי הוא נכון, "ההכללה היא בסדר.
בלי להכליל, אי אפשר כמעט להגיד כלום על כלום"
לא צריך להיפגע מכל משפט, וברור שלכל הכללה בעולם יש אחוזים גבוהים או נמוכים של יוצאי דופן, אבל אם רוצים לדון על נושאים, לפעמים גם באות הכללות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: