אם ההלוואה היתה לשנה אחת אתה צודק.איך מחשבים את הריבית?
למה זה לא נקרא 6% ריבית
אני מחשבן
סך התרומה פחות המענק חלקי כל ההלוואה,
לדוגמה (19,200-9,600)/160,000 = 6%
אני טועה?
אבל ההלוואה היא לשנים רבות.
אם ההלוואה היתה לשנה אחת אתה צודק.איך מחשבים את הריבית?
למה זה לא נקרא 6% ריבית
אני מחשבן
סך התרומה פחות המענק חלקי כל ההלוואה,
לדוגמה (19,200-9,600)/160,000 = 6%
אני טועה?
בגמ"ח המרכזי לא מקבלים את ההלוואה בגיל 16, וכך גם בהשקעה במדד אין צורך לחשב רק 16 שנים של תשואות, אלא שאת הכסף שיש אחרי 16 שנים תקבלו עליו תשואה לעוד 4 שנים בערך, ככה שהתשואה במחקה מדד תהיה כמובן הרבה יותר גבוהה.השוואה בין הגמח המרכזי מול השקעה במדד s&p 500 וכדומה
במסלול 240 אלף - הפקדה של 300 בחודש
בהלוואה מהבנק בריבית של 3 וחצי אחוז (שזה ריבית בזמנים הטובים עם שיעבוד נכס) למשך שלוש עשרה שנה עלות הריבית היא 60 אלף
הסכום שלא נקבל בחזרה הוא 19200
אם נניח את הכסף במחקה מדד s&p 500 וכדומה שיתן 8 אחוז למשך 16 שנה (שזה לדעתי המינימום וכלול כבר בתוכו הסיכון למשברים וכו וכו' כי זה השקעה לטווח ארוך, אני כמובן לא מייעץ) אזי נקבל 60 אלף רווח
בעצם אם אני מניח במחקה מדד אני מקבל אחרי 16 שנה רווח של 60000 שח
ואם אני מפקיד בגמח למשך 16 שנה אני מקבל רווח של 40,800 ש"ח
(60,000 חיסכון הריבית על ההלוואה פחות 19200 שאני "תורם" להם = 40,800)
ק חשוב לי להדגיש שבמחקה מדד יש גם מס (אפשר להיפטר ממנו) והתעסקויות עם קופת גמל וכו אבל בגמח יש גם שקט נפשי לדעתי זה ווין ווין מה שהולך פה
מעניין אותי תגובתכם
זאת בעייהנקודה נוספת שזה מעלה לגמח היא שאתה מחוייב להפריש כל חודש את הסכום בשונה מהשקעה שאתה לפעמים משחק עם זה ויכול לפעמים לא להפריש
יש באינטראקטיב ישראל אופציה חדשה של השקעה בהוראת קבע, כמו קופת גמל, אתה עושה הו"ק יומית / שבועית /חודשית וכו' וקובע פקודת קנייה למנייה או ניי"ע מסויים וזה פועל על אוטומט. הנ"ל לא כרוך בשום עמלה נוספת מעבר לעמלת מסחר רגילה. אין גם עמלות על המרה לדולר.זאת בעייה
הפתרון האפשרי לקחת הלוואה ולהשקיע.
אם מצרפים את הילד/ה בגיל 3, אז יתכן מאוד שיחתנו אותו/ה אחרי 16 שנהבגמ"ח המרכזי לא מקבלים את ההלוואה בגיל 16,
הכוונה בשתי מילים-ריבית דריבית?וכך גם בהשקעה במדד אין צורך לחשב רק 16 שנים של תשואות, אלא שאת הכסף שיש אחרי 16 שנים תקבלו עליו תשואה לעוד 4 שנים בערך, ככה שהתשואה במחקה מדד תהיה כמובן הרבה יותר גבוהה.
לא רק.הכוונה בשתי מילים-ריבית דריבית?
יש מרווח המרהאין גם עמלות על המרה לדולר.
השקעה.רגע אז שאני יבין מה עדיף בסוף?
השקעה או גמח(לא משנה איזה)
סכום של 300 שח(בחודש)?השקעה.
יש סיכון אבל פחות סיכון מגמ"חואין שום סיכון לכסף?
וזה נקרא קופת גמל?יש סיכון אבל פחות סיכון מגמ"ח
וזה נקרא קופת גמל?
בכלל ביטוח זה שווה?
ואיזה מסלול?
מה זה אומר?יש מרווח המרה
הם מוכרים לך את הדולרים מעט מעל מחיר השוק.מה זה אומר?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: