כמה נדוש - הגמח המרכזי

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
איך מחשבים את הריבית?
למה זה לא נקרא 6% ריבית
אני מחשבן
סך התרומה פחות המענק חלקי כל ההלוואה,
לדוגמה (19,200-9,600)/160,000 = 6%
אני טועה?
אם ההלוואה היתה לשנה אחת אתה צודק.
אבל ההלוואה היא לשנים רבות.

נתיי

משתמש פעיל
השוואה בין הגמח המרכזי מול השקעה במדד s&p 500 וכדומה
במסלול 240 אלף - הפקדה של 300 בחודש
בהלוואה מהבנק בריבית של 3 וחצי אחוז (שזה ריבית בזמנים הטובים עם שיעבוד נכס) למשך שלוש עשרה שנה עלות הריבית היא 60 אלף
הסכום שלא נקבל בחזרה הוא 19200
אם נניח את הכסף במחקה מדד s&p 500 וכדומה שיתן 8 אחוז למשך 16 שנה (שזה לדעתי המינימום וכלול כבר בתוכו הסיכון למשברים וכו וכו' כי זה השקעה לטווח ארוך, אני כמובן לא מייעץ) אזי נקבל 60 אלף רווח
בעצם אם אני מניח במחקה מדד אני מקבל אחרי 16 שנה רווח של 60000 שח
ואם אני מפקיד בגמח למשך 16 שנה אני מקבל רווח של 40,800 ש"ח
(60,000 חיסכון הריבית על ההלוואה פחות 19200 שאני "תורם" להם = 40,800)
ק חשוב לי להדגיש שבמחקה מדד יש גם מס (אפשר להיפטר ממנו) והתעסקויות עם קופת גמל וכו אבל בגמח יש גם שקט נפשי לדעתי זה ווין ווין מה שהולך פה
מעניין אותי תגובתכם

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
השוואה בין הגמח המרכזי מול השקעה במדד s&p 500 וכדומה
במסלול 240 אלף - הפקדה של 300 בחודש
בהלוואה מהבנק בריבית של 3 וחצי אחוז (שזה ריבית בזמנים הטובים עם שיעבוד נכס) למשך שלוש עשרה שנה עלות הריבית היא 60 אלף
הסכום שלא נקבל בחזרה הוא 19200
אם נניח את הכסף במחקה מדד s&p 500 וכדומה שיתן 8 אחוז למשך 16 שנה (שזה לדעתי המינימום וכלול כבר בתוכו הסיכון למשברים וכו וכו' כי זה השקעה לטווח ארוך, אני כמובן לא מייעץ) אזי נקבל 60 אלף רווח
בעצם אם אני מניח במחקה מדד אני מקבל אחרי 16 שנה רווח של 60000 שח
ואם אני מפקיד בגמח למשך 16 שנה אני מקבל רווח של 40,800 ש"ח
(60,000 חיסכון הריבית על ההלוואה פחות 19200 שאני "תורם" להם = 40,800)
ק חשוב לי להדגיש שבמחקה מדד יש גם מס (אפשר להיפטר ממנו) והתעסקויות עם קופת גמל וכו אבל בגמח יש גם שקט נפשי לדעתי זה ווין ווין מה שהולך פה
מעניין אותי תגובתכם
בגמ"ח המרכזי לא מקבלים את ההלוואה בגיל 16, וכך גם בהשקעה במדד אין צורך לחשב רק 16 שנים של תשואות, אלא שאת הכסף שיש אחרי 16 שנים תקבלו עליו תשואה לעוד 4 שנים בערך, ככה שהתשואה במחקה מדד תהיה כמובן הרבה יותר גבוהה.
בנוסף יש סבירות גבוהה שהתשואה הממוצעת תהיה גם יותר מ8% לשנה, כך שכדאי שתחשבו למשל גם בתשואה שנתית ממוצעת של 10%.

הבוטח בהשם

משתמש מקצוען
לא כ"כ מכיר את הגמ"ח המרכזי ופרטיו, אבל כמה נקודות...
1. למה רק ל16 שנה?, לא מכיר מישהו שהתחתן כ"כ מוקדם, ככה שהרווח בהשקעה גדולה הרבה יותר...
2. אין שום התעסקות מהשקעה יותר מגמ"ח, פה זה הוראת קבע ופה זה הוראת קבע...
3. מס אין בכלל בהרבה מקרים, כמו למשל בקרן השתלמות, חבל להימנע מהשקעות רק בגלל זה...

נתיי

משתמש פעיל
נקודה נוספת שזה מעלה לגמח היא שאתה מחוייב להפריש כל חודש את הסכום בשונה מהשקעה שאתה לפעמים משחק עם זה ויכול לפעמים לא להפריש

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
נקודה נוספת שזה מעלה לגמח היא שאתה מחוייב להפריש כל חודש את הסכום בשונה מהשקעה שאתה לפעמים משחק עם זה ויכול לפעמים לא להפריש
זאת בעייה
הפתרון האפשרי לקחת הלוואה ולהשקיע.

בנקאי

משתמש רשום
זאת בעייה
הפתרון האפשרי לקחת הלוואה ולהשקיע.
יש באינטראקטיב ישראל אופציה חדשה של השקעה בהוראת קבע, כמו קופת גמל, אתה עושה הו"ק יומית / שבועית /חודשית וכו' וקובע פקודת קנייה למנייה או ניי"ע מסויים וזה פועל על אוטומט. הנ"ל לא כרוך בשום עמלה נוספת מעבר לעמלת מסחר רגילה. אין גם עמלות על המרה לדולר.

חצרון

משתמש מקצוען
בגמ"ח המרכזי לא מקבלים את ההלוואה בגיל 16,
אם מצרפים את הילד/ה בגיל 3, אז יתכן מאוד שיחתנו אותו/ה אחרי 16 שנה
וכך גם בהשקעה במדד אין צורך לחשב רק 16 שנים של תשואות, אלא שאת הכסף שיש אחרי 16 שנים תקבלו עליו תשואה לעוד 4 שנים בערך, ככה שהתשואה במחקה מדד תהיה כמובן הרבה יותר גבוהה.
הכוונה בשתי מילים-ריבית דריבית?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הכוונה בשתי מילים-ריבית דריבית?
לא רק.
בהשוואה נכונה אז במדד S&P 500 יהיה אחרי 20 שנה לכאורה לא פחות מ160,000 ש"ח שיהיו אך ורק שלכם. [ויתכן מאד שגם יותר] מתוך זה ההפקדות הם 57,600 ש"ח.
לעומת הגמ"ח המרכזי שעם אותה הפקדה מקבלים אחרי 20 שנה הלוואה של 240,000 ש"ח, שמתוכם אולי 38,400 ש"ח יחזרו אליכם.
את החשבון מה עדיף לכם תעשו כבר לבד.

Ayala12345

משתמש מקצוען
רגע אז שאני יבין מה עדיף בסוף?
השקעה או גמח(לא משנה איזה)

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
וזה נקרא קופת גמל?
בכלל ביטוח זה שווה?
ואיזה מסלול?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה