צודקת.ולכן הם לא יכולים לתת כי איןןןןןןןןןןןןןןן להם
אבל הם עדין רוציםםםםםם
ומוכנים להחנק בשביל עוד 50K בשביל הילד.
או שרק אני מכירה הורים כאלו?
צודקת.ולכן הם לא יכולים לתת כי איןןןןןןןןןןןןןןן להם
זוג מקבל כסף מההורים לא בשביל להשקיע,אם זוג מקבל 600000 ש"ח עם חתונתו ומשקיע אותו במניות לדוגמא עם תשואה של 7%.
לא תמיד יש מה לחנוק לפעמים איןןןןןןןןןןןןןןןןןמוכנים להחנק בשביל עוד 50K בשביל הילד
לא מספיק מבינה את ההגיון במה שכתבתמרגישה מטופשת לצטט מה שכתבתי בעצמי.
אבל תשובה מצוינת לשאלה ששאלת:
העניין מעורר אותי לחשוב שוב על הקביעה החד משמעית שלנו---
עדיף שכל אחד ייקנה דירה לעצמו מאשר שההורים יקנו ל10 ילדים.
אם זוג מקבל 600000 ש"ח עם חתונתו ומשקיע אותו במניות לדוגמא עם תשואה של 7%.
אחרי 24 שנים (בערך השלב שבו מתחילים לחתן) יש להם כבר סכום של פי 5 ממה שקיבלו-
כלומר מספיק בשביל לחתן 10 ילדים!!!!!! (300000 אלף לכל ילד מכל צד)
והרי הם לא מוציאים בשלב זה את כל הכסף אלא רק חלק (כעשירית)
והחלק האחר ממשיך לעשות תשואות.
וזה עוד לפני שהם מוסיפים להשקעה מסכום שהם אולי חוסכים בכל חודש.
ממש נשמע הגיוני.
אני כן חושבת שהורים צריכים לתת את הבסיס (50א' לא 600) כי בכל אופן אפילו לרוץ לגמחים- יש להורים יותר יכולת, אפילו אפשרות להחתים ערבים ולהוכיח עמידה בתנאי ההחזר מאשר לזו"צ.כך שעדיין השאלה הלגיטימית וההגיונית בעינה עומדת: למה שלא כל זוג ידאג לעצמו (וישיגו את ה600 אלף להשקעה בעצמו) ולא יקבל את הסכום על מגש של כסף מצופה דמעות ויגע?
ולא לשכוח שמתחיל כבר להיות מושגאין בזה כל הגיון במיוחד שבעשרים השנים הבאות ההורים רק מתבגרים וההכנסה שלהם אמורה לפחות, להבדיל מילדיהם
אני לא נכנסת לעניין של למה ההורים נתנו דירה.לא מספיק מבינה את ההגיון במה שכתבת
מבחינה כלכלית טהורה - את צודקת
אבל מבחינה מעשית - זוג מקבל את הסכום הזה על מנת שיקנו בו דירה
לא שישקיעו כסף
ואם בכל אופן הם משקיעים את הכסף וגרים בשכירות, אז על השכירות של ה24 שנים הם לא צריכים לשלם?
אמנם המניות שלהם צוברות תשואה, אבל בינתיים הם אמורים לחיות ממה שהוא לא?
והשאלה שהכי מטרידה אותי בהכל זה:
האם הגיוני שהורים יתנו לעשרת ילדיהם (בואי נדבר רק על שניים אפילו) 600,000 אלף ויכנסו לחובות
ויחיו את המשך חייהם בהחזרת הלואות לדירות הילדים
בזמן שהילדים יהנו מכסף שגדל לו אי שם?
אלא אם כן את מדברת על הורים שגם הם עשו את אותו דבר וכעת הכסף שוכב להם בתכנית חיסכון ומחכה לרגע שינתן לילדים.
לא מכירה בסביבתי הקרובה את האנשים האלה
כך שעדיין השאלה הלגיטימית וההגיונית בעינה עומדת: למה שלא כל זוג ידאג לעצמו (וישיגו את ה600 אלף להשקעה בעצמו) ולא יקבל את הסכום על מגש של כסף מצופה דמעות ויגע?
אני לא נכנסת לעניין של למה ההורים נתנו דירה.
אני ארצה שהילדים שלי יעשו בכסף משהו כלכלי ורווחי.
וכמובן לא מסוכן------!!!!!!!!!!- לא דווקא יקנו דירת מגורים במקום שהם רוצים לגור.
לא אמרתי שנכון להשקיע את הכסף כולו-- אני לא יועצת כלכלית ולא מתיימרת להיות.
ניסיתי להשוות זוג שלא קיבל מההורים--- וקונה איכשהו בעצמו או חי בשכירות כל החיים.
לזוג שקיבל ויצטרך גם לתת.
וחי בדיוק באותה צורה--- שכירות או קניה עצמאית של דירה.
והגעתי למסקנה שלמרות שזה נשמע מופקע--- לזוג שקיבל וייתן יש מעלה!!!!
מכירה מקרוב זוגות שקיבלו סכום יפה וקנו דירה--( בד"כ עם איזשהי נקודה נוספת של הרחבה ויחידה שעוזרת לממן משכנתא גבוהה)
ויש להם כבר דירה נוספת להשקעה- לעומת זוגות בני גילם שעוד לא הגיעו לסכום הראשוני הדרוש לרכישת דירה ושורפים את המשכורת שלהם על שכירות גבוהה.
כי נכון וקל יותר לייצר כסף מכסף--- מאשר לייצר יש מאין.
נקודה נוספת -תמיד אומרים שכל זוג במקום לקנות לעצמו ייצטרך לתת ל10 ילדים-- ולא שמים לב שבחשבון פשוט 10 ילדים זה פי 5 ולא פי 10--
כי לכל זוג יש 2 זוגות הורים.
אגב עם כבר מדברים בואו נדבר פתוח ונשים דברים על השולחןבלת''ק
היום בציבור הלטאי הרוב נותנים 400 אל''ש.
אני אומר הרוב - ואני עומד אחרי זה - אני באחד כובעי בין העתיתם מתעסק בשידוכים.
כמו''כ ישנם 800 אל''ש הם בודדים.
ואם פגשתם בחור שמספר שקיבל. אל תאמינו כי אני שידכתי בחוד מצוין מא' מישיבות הדגל שבבני ברק, ונתנו לו 400. והוא סיפר שקיבל 900. הוא אכן קנה דירה בבני ברק. אז מה. לקח משכנתא ענקית.
נ.ב. היום נוה יעקב וקרית יובל יותר זול מבית שמש!! אני ואשתי ירושלמים ואין לנו צד לחזור לשם.. אבל זה נתון מעניין....
כמה סיפורים כאלה אני מכירה. ע ש ר ו ת !בלת''ק
היום בציבור הלטאי הרוב נותנים 400 אל''ש.
אני אומר הרוב - ואני עומד אחרי זה - אני באחד כובעי בין העתיתם מתעסק בשידוכים.
כמו''כ ישנם 800 אל''ש הם בודדים.
ואם פגשתם בחור שמספר שקיבל. אל תאמינו כי אני שידכתי בחוד מצוין מא' מישיבות הדגל שבבני ברק, ונתנו לו 400. והוא סיפר שקיבל 900. הוא אכן קנה דירה בבני ברק. אז מה. לקח משכנתא ענקית.
נ.ב. היום נוה יעקב וקרית יובל יותר זול מבית שמש!! אני ואשתי ירושלמים ואין לנו צד לחזור לשם.. אבל זה נתון מעניין....
את מה 400 אל''ש? בטח שמתעסקים. פחות זה סיפור. לא הבנתי.?אגב עם כבר מדברים בואו נדבר פתוח ונשים דברים על השולחן
מי שנתן את הסכום הזה 2 דברים:
א. לא מיסתכלים לו בעיניים כלומר שדכניות לא רוצות להיתעסק עם כאילו מישפחות ....
ב. אין סחורה טובה
הרב שטיינמן אמר פעם למישהו שהתיעץ איתו,א. לא מיסתכלים לו בעיניים כלומר שדכניות לא רוצות להיתעסק עם כאילו מישפחות ....
אגב שאלו את הרב חיים קנייבסקי והוא אמר לתת בלי חשבון רק צריך אמונה!!!הרב שטיינמן אמר פעם למישהו שהתיעץ איתו,
מה שאתה מתכנן לתת בסוף,
תיתן מההתחלה.
(ממש ממש ממש לא ציטוט)
מכירה מקרוב,
מישהי שאמרו שנותנים 400.
אחרי חצי שנה שהיתה בשידוכים(וראו שמורידים אותם בגלל זה) העלו ל500,
עוד חצי שנה העלו ל550 .
ואז היא התארסה.
אני גם לא מבינה את זה!האם הגיוני שהורים יתנו לעשרת ילדיהם (בואי נדבר רק על שניים אפילו) 600,000 אלף ויכנסו לחובות
ויחיו את המשך חייהם בהחזרת הלואות לדירות הילדים
בזמן שהילדים יהנו מכסף שגדל לו אי שם?
לא מסכימה עם זה.אני כן חושבת שהורים צריכים לתת את הבסיס (50א' לא 600) כי בכל אופן אפילו לרוץ לגמחים- יש להורים יותר יכולת, אפילו אפשרות להחתים ערבים ולהוכיח עמידה בתנאי ההחזר מאשר לזו"צ.
תגידו מה הולך פה??????????אגב עם כבר מדברים בואו נדבר פתוח ונשים דברים על השולחן
מי שנתן את הסכום הזה 2 דברים:
א. לא מיסתכלים לו בעיניים כלומר שדכניות לא רוצות להיתעסק עם כאילו מישפחות ....
ב. אין סחורה טובה
ואני מכירה סיפורים אחרים.......כמה סיפורים כאלה אני מכירה. ע ש ר ו ת !
בנוסף, לצערנו, הרבה מבטיחים, אך לא מקיימים
וואי היא שווה ממש קצת ...הרב שטיינמן אמר פעם למישהו שהתיעץ איתו,
מה שאתה מתכנן לתת בסוף,
תיתן מההתחלה.
(ממש ממש ממש לא ציטוט)
מכירה מקרוב,
מישהי שאמרו שנותנים 400.
אחרי חצי שנה שהיתה בשידוכים(וראו שמורידים אותם בגלל זה) העלו ל500,
עוד חצי שנה העלו ל550 .
ואז היא התארסה.
השאלה הראשונה שנשאלת עוד לפני שאלות על אופי הבחור/ה, "כמה אתם נותנים?"תגידו מה הולך פה??????????
בנ"א שלא יכול לתת הילדים שלו שווים פחות????????????
לאיפה הגענו????????
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: