דרוש מידע כמה כסף אתם נותנים לבחור שלכם כל חודש?

מצב
הנושא נעול.

*שפרה*

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תחילת כל חודש מוסיפה להם גם עבור מנוי למקוה
לכל אחד יש רב קו מוטען
שולחת להם כל שבוע כמה חבילות חטיפים וכמובן עוגות ביתיות
ובער"ש קוגלים וטועמיה
ומוסיפים מזומן כמובן שיהיה בכיס למה שצריך

שמחהלה

משתמש פעיל
תתפלל שהם לא עובדים
התחברתי לתגובה,
כי אני בישיבה לצערי לא קיבלתי דמי כיס מההורים,
אז לא הלכתי לעבוד בעבודת חול, אלא עסקתי בעבודות קודש בשביל להשיג את הדמי כיס, כמו להשלים מנין בשבת בבית כנסת של זקנים, כמו מסגרת מבחנים עם מילגות, או לימוד משניות לע"נ.
אבל ברור שיש פה סיכון רוחני לבחור. כי אם הוא מרגיש שחסר לו כסף ואין לו בדרך ישרה, הוא ישיג בדרכים עוקפות (מתכווין לבחור שאני מכיר שראיתי אותו עוסק בלילה בהובלות.)

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
הכל תלוי בבחור וגם בישיבה.
לצערנו, יש ישיבות שסבורות שבחורים הם סוג של בעלי חיים שיכולים לאכול כל מה שנותנים להם, ובכמויות שלא מספיקות לבן אנוש (לא מבין איך הישיבה מצפה מבחור ללמוד כשעל זה הוא מתקיים).
במקרים כאלו, אין לבחורים ברירה כי אם לאכול מחוץ לישיבה, וזה עולה הרבה מאוד כסף.

אין פאנץ'

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
אני שנה הבאה יהיה בישיבה גדולה.
ולדעתי אני לא יכול להסתדר עם פחות מ400 ש''ח... בשלוש - ארבע שבועות...
:ROFLMAO: לכן אף אחד לא שאל כמה הבחור חושב שצריך , אלא כמה ההורים נותנים ...

אופססס ;)

משתמש מקצוען
הערב גיליתי למה באמת אמהות של בנים מקבלות גן עדן.
בספירת מלאי של הערב, יצאתי לחצר וראיתי שני חמודים שוכבים על הבטן על הדשא ובוהים באיזה משהו.
שאלתי אותם מה יש להם והם באו אלי ודחפו לי לפרצוף חיפושית! (השכנה התקשרה אח"כ לשאול אם אני בסדר...)
ועכשיו בספירת מלאי של הלילה, עשיתי סיבוב בין החדרים וראיתי שאחד הילדים ישן ומחבק קופסה של גלידה עם חור למעלה. מוזר, נכון? אז הצצתי לתוך החור וראיתי רק עלים. למה שיישן עם עלים? פתחתי את הקופסה והיה שם זחל ענק!!! מהצרחות שלי שני ילדים התעוררו והייתי צריכה להרגיע אותם ולהשכיב אותם שוב.
וזאת הסיבה שאמהות של בנים לא רואות פני גהינום.
כמה צחקתי... והזדהיתי
אני אמא ל5 בנים (בלי בנות).
השבוע הילד מכינה שאל אם אני מרשה לו לאסוף מהחצר שלנו נמלים כי הוא רוצה להביא להראות לחברים.
וכבר חצי שנה אנחנו בוויכוח כאן עם בן ה-11 שרוצה מבצע. לא משנה לו מה יהיו המטלות במבצע. הוא רוצה נחש כפרס.
ובן ה-3 מלטף כל כלב שהוא רואה ברחוב (לימדנו אותם שמלטפים רק כלב שיש לו בעלים אחרי בקשת רשות) והוא שואל את בעל הכלב: איזה סוג הכלב הזה...
אחד הילדים נשאל באיזה אבחון איזה 3 משאלות יש לו - התשובה היתה: 'שנקנה כלב. אבל אני יודע שזה לא יקרה כי אמא מפחדת':sne:

(הבעיה אצלי שחלק מהעניין מגיע מאבא שלהם שהוא בודק חרקים במזון אז הרבה בחיידר של בן ה-8 מספר לנו שבהפסקות חלק מהתעסוקה זה שהבן שלי מראה לחברים על העלים איך נראה טריפס וכו' יוצא שכל התעסקות עם נמלים או חרקים לגיטימית לחלוטין)

שרי ש.

משתמש פעיל
בלת"ק - - -
לבחור ביש"ג 400 ש"ח בחודש.
(בהוראת קבע ישירות לחשבון צעיר שפתחנו לו)
ישיבה מצוינת עם אוכל גרוע, לא שייך פחות....
לא מסוגלת לחשוב שהילד שלי אי שם רעב!!

(כמובן שזה לא כולל ביגוד ונסיעות....
מצד שני בבין הזמנים שחגג עם על האש פה ושם עם חברים -
מימן מ 400 החודשי שלו.... )

ושלא ישתמע שאני עשירה במיוחד....
יותר בכיוון של עשירה בהגדרה של פרקי אבות....
בכל אופן -
תחשבנו לבד כמה עולה צ'ולנט של ליל שישי,
טוסט קנוי פה ושם, השלמות לארוחת צהריים בלתי אכילה...
חוזרת שוב: לא שייך שבחור שגר מחוץ לבית ישאר רעב!
תחשבו כמה אנרגיות הלימוד דורש...!

דוּבי

משתמש מקצוען
אני שנה הבאה יהיה בישיבה גדולה.
ולדעתי אני לא יכול להסתדר עם פחות מ400 ש''ח... בשלוש - ארבע שבועות...
בטח
אולפן מכניס המון בפרט שהוא ברמה;)
פה דברו על כאלה שלא יעבדו, אף אחד לא חלם לדבר על בחור בישי"ק שכבר יש לו עסק מניב;)

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
200-300 יש"ג לחודש
רוב הפעמים מחזיר עודף.

הכללים שלי בנושא הם:
* להציע את הכסף - לא להמתין לבקשות. "זליג, בא קח כסף לישיבה, כמה אתה צריך?" - יוצר רוגע נפשי שיש מי שדואג לי.
* תמיד לדחוף יותר ממה שביקש. "אה זליג, אתה צריך 150 כי נשאר עודף מחדש שעבר? בכל אופן קח 250, שיהיה" - לארג'יות שמעניקה שובע בבחינת פת בסלו.
* לא לשאול על מה הלך הכסף גם אם נניח מתקשרים לבקש שנשלח עוד. - כבוד לשיקול הדעת של המתבגר. ואמון ביכולת שלו לנצל את הכסף ליעדים נכונים. גם אם הוא לא מתנהל ב100% זה 100%
* לעולם לא להצמיד לנתינה הוראות והדרכות כלכליות לחיים כשנותנים את הכסף. - מקטין את הבחור, ובחור שמרגיש קטן יתנהג כקטן...
* להכניס לחיים מושגים של סלידה מהג'נק ורדיפת מותרות ששורפים גשמיות ורוחניות בעיסקת חבילה. - מתוך אחריות הורית על רווחת הילד בעתיד הקרוב והרחוק. (היום זה הורים/עבודה/הלואות מחברים מחר זה גמחי"ם שלא נגמרים וחיים מתוסכלים)
אני שומעת סיפורי מצוקה אמיתיים מהבנים על חברים שהתרגלו לג'נק ואוכל קנוי בתדירות יומיומית ולא מסוגלים לאכול גם כשמדובר בישיבות מפרגנות. (מעבר לזה שהם די הופכים ללעג בעיני חברים)

נערך לאחרונה ב:

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
למה, נראה לך שבישיבות מגישים אוכל בריא ועשיר בסיבים תזונתיים?
א. נכון שיש ישיבות שהמצב לא קל, אבל הם לא הרוב.
ב. מנסיון לברר מה באמת מגישים ראיתי שתמיד יש אופציה לאוכל יותר בריא. אני מסבירה להם הסבר פשוט על פירמידת המזון שידעו שעדיף לדוגמא עוד לבן במקום עוד פרוסת לחם. ועדיף שתי צלחות מרק או שני מושטים על פני הר פסטה. ואם לקנות אני אומרת להם תפרגנו לכם פירות אפילו יקרים ולא בורקס ופיצה.
ג. והעיקר, העיקר - מה שהם קונים ברחוב זה בודאי לא האוכל הבריא ולא הסיבה לרכישה. אולי רק במקרים יוצאי דופן בודדים.

ואולי לא כתבתי מספיק ברור, המצוקה של הכבולים אל הג'נק והרכישות החיצוניות דומה להתמכרות לכל דבר וענין. אחד יותר אחד פחות.
התמכרות זו מצוקה - התמכרות זו התחושה בלי X לא תשרוד.
זו התחושה של החוסר שליטה.
זה המצב של אי שימוש בבחירה המושכלת.
ואין לנפש מצוקה גדולה ממצוקה זו.
כשבחור מסתובב באופן קבוע או רוב הזמן רעב כי הסלט והגבינה והלבן והלחם הטרי שבישיבה לא מספיקים לו ואפילו דוחים אותו ומה שהוא חייב זה איזה טוסס בגט זו מצוקה.

mic003

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
עריכה תורנית
א. נכון שיש ישיבות שהמצב לא קל, אבל הם לא הרוב.
ב. מנסיון לברר מה באמת מגישים ראיתי שתמיד יש אופציה לאוכל יותר בריא. אני מסבירה להם הסבר פשוט על פירמידת המזון שידעו שעדיף לדוגמא עוד לבן במקום עוד פרוסת לחם. ועדיף שתי צלחות מרק או שני מושטים על פני הר פסטה. ואם לקנות אני אומרת להם תפרגנו לכם פירות אפילו יקרים ולא בורקס ופיצה.
ג. והעיקר, העיקר - מה שהם קונים ברחוב זה בודאי לא האוכל הבריא ולא הסיבה לרכישה. אולי רק במקרים יוצאי דופן בודדים.

ואולי לא כתבתי מספיק ברור, המצוקה של הכבולים אל הג'נק והרכישות החיצוניות דומה להתמכרות לכל דבר וענין. אחד יותר אחד פחות.
התמכרות זו מצוקה - התמכרות זו התחושה בלי X לא תשרוד.
זו התחושה של החוסר שליטה.
זה המצב של אי שימוש בבחירה המושכלת.
ואין לנפש מצוקה גדולה ממצוקה זו.
אני מכיר קצת את עולם הישיבות, ואני יכול לומר בוודאות שיש מעט מאוד ישיבות שמעניין אותן שהבחורים יאכלו אוכל בריא ונורמלי.
ארוחת ערב בישיבה כוללת בדרך כלל בורקסים, מלאווח, ועוד מגוון בצקים שונים ומרגרינות. בארוחות הצהריים יש נקניקיות, שניצלים (שזה יחסית בסדר), שניצל תירס, ועוד המון סוגים של מזון מתועש.
למדתי שמונה שנים בישיבות, מעולם לא קיבלנו פירות בימי חול, חוץ מפעם אחת שהייתי ביקורת של משרד הדתות שאז הביאו לנו בננות ואחרי שהביקורת הלכה החזירו הכול למטבח.
בדרך כלל אני שונא להעביר ביקורת על עולם הישיבות, אבל צר לי לומר שבכל הנוגע לאוכל ולצרכים גשמיים - הישיבות נמצאות במקום מאוד לא טוב, ואני מכליל כי אני חושב שמדובר במשהו שבאמת קיים ברוב הישיבות.
הגישה הזו היא טעות חמורה, כי בחור רעב לא יכול ללמוד. לא משנה כמה יתנו לו מוסר, כמה יאיימו עליו וכמה הוא ירצה - זה בלתי אפשרי.

ש. צ. וינמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
עימוד ספרים
עריכה תורנית
אני מכיר קצת את עולם הישיבות, ואני יכול לומר בוודאות שיש מעט מאוד ישיבות שמעניין אותן שהבחורים יאכלו אוכל בריא ונורמלי.
ארוחת ערב בישיבה כוללת בדרך כלל בורקסים, מלאווח, ועוד מגוון בצקים שונים ומרגרינות. בארוחות הצהריים יש נקניקיות, שניצלים (שזה יחסית בסדר), שניצל תירס, ועוד המון סוגים של מזון מתועש.
למדתי שמונה שנים בישיבות, מעולם לא קיבלנו פירות בימי חול, חוץ מפעם אחת שהייתי ביקורת של משרד הדתות שאז הביאו לנו בננות ואחרי שהביקורת הלכה החזירו הכול למטבח.
בדרך כלל אני שונא להעביר ביקורת על עולם הישיבות, אבל צר לי לומר שבכל הנוגע לאוכל ולצרכים גשמיים - הישיבות נמצאות במקום מאוד לא טוב, ואני מכליל כי אני חושב שמדובר במשהו שבאמת קיים ברוב הישיבות.
הגישה הזו היא טעות חמורה, כי בחור רעב לא יכול ללמוד. לא משנה כמה יתנו לו מוסר, כמה יאיימו עליו וכמה הוא ירצה - זה בלתי אפשרי.
אני מכירה מקרוב 4 ישיבות ליטאות גדולות מהשורה הראשונה בעולם הישיבות.
מה שאתם מתארים היה קיים רק במקום אחד. ושם דיברנו על הנושא והבן שלמד שם היה רוכש פירות באופן קבוע.
במקומות האחרים. נכון שהגישו ומגישים את כל הרשימה שציינתם (מה שהבחורים קונים בחוץ :)) אבל יש עוד מאכלים ופירות וכו' ויש אפשרות לבחור מה לאכול.
זה לא שאין לעולם הישיבות לאן להתקדם. ממש לא. אבל לא זו הבעיה.
ובחור לא רעב בגלל מחסור באוכל.

לאנגער

משתמש מקצוען
תתפלל שהם לא עובדים
להתפלל זה תמיד טוב.
ותודה לה' הם רחוקים מזה (אלא א"כ מבחנים נקרא אצלכם לעבוד).
גם מה שאני נותן להם לפעמים מחזירים חלקית או את הכל "כי נשאר לי עדיין כסף מפעם קודמת".
שימו לב, שלא כתבתי שלא מקבלים בכלל אלא שהסכומים של 500 ש"ח לחודש נראים לי גבוהים (כאשר הם לא כוללים הטענות רב קו, ביגוד וכד', אלא נטו לפינוקים).

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה