התחברתי לתגובה,תתפלל שהם לא עובדים
לכן אף אחד לא שאל כמה הבחור חושב שצריך , אלא כמה ההורים נותנים ...אני שנה הבאה יהיה בישיבה גדולה.
ולדעתי אני לא יכול להסתדר עם פחות מ400 ש''ח... בשלוש - ארבע שבועות...
וכבר @אולפניסט ברמה ?אני שנה הבאה יהיה בישיבה גדולה.
כמה צחקתי... והזדהיתיהערב גיליתי למה באמת אמהות של בנים מקבלות גן עדן.
בספירת מלאי של הערב, יצאתי לחצר וראיתי שני חמודים שוכבים על הבטן על הדשא ובוהים באיזה משהו.
שאלתי אותם מה יש להם והם באו אלי ודחפו לי לפרצוף חיפושית! (השכנה התקשרה אח"כ לשאול אם אני בסדר...)
ועכשיו בספירת מלאי של הלילה, עשיתי סיבוב בין החדרים וראיתי שאחד הילדים ישן ומחבק קופסה של גלידה עם חור למעלה. מוזר, נכון? אז הצצתי לתוך החור וראיתי רק עלים. למה שיישן עם עלים? פתחתי את הקופסה והיה שם זחל ענק!!! מהצרחות שלי שני ילדים התעוררו והייתי צריכה להרגיע אותם ולהשכיב אותם שוב.
וזאת הסיבה שאמהות של בנים לא רואות פני גהינום.
בטחאני שנה הבאה יהיה בישיבה גדולה.
ולדעתי אני לא יכול להסתדר עם פחות מ400 ש''ח... בשלוש - ארבע שבועות...
למה, נראה לך שבישיבות מגישים אוכל בריא ועשיר בסיבים תזונתיים?אני שומעת סיפורי מצוקה אמיתיים מהבנים על חברים שהתרגלו לג'נק
א. נכון שיש ישיבות שהמצב לא קל, אבל הם לא הרוב.למה, נראה לך שבישיבות מגישים אוכל בריא ועשיר בסיבים תזונתיים?
אני מכיר קצת את עולם הישיבות, ואני יכול לומר בוודאות שיש מעט מאוד ישיבות שמעניין אותן שהבחורים יאכלו אוכל בריא ונורמלי.א. נכון שיש ישיבות שהמצב לא קל, אבל הם לא הרוב.
ב. מנסיון לברר מה באמת מגישים ראיתי שתמיד יש אופציה לאוכל יותר בריא. אני מסבירה להם הסבר פשוט על פירמידת המזון שידעו שעדיף לדוגמא עוד לבן במקום עוד פרוסת לחם. ועדיף שתי צלחות מרק או שני מושטים על פני הר פסטה. ואם לקנות אני אומרת להם תפרגנו לכם פירות אפילו יקרים ולא בורקס ופיצה.
ג. והעיקר, העיקר - מה שהם קונים ברחוב זה בודאי לא האוכל הבריא ולא הסיבה לרכישה. אולי רק במקרים יוצאי דופן בודדים.
ואולי לא כתבתי מספיק ברור, המצוקה של הכבולים אל הג'נק והרכישות החיצוניות דומה להתמכרות לכל דבר וענין. אחד יותר אחד פחות.
התמכרות זו מצוקה - התמכרות זו התחושה בלי X לא תשרוד.
זו התחושה של החוסר שליטה.
זה המצב של אי שימוש בבחירה המושכלת.
ואין לנפש מצוקה גדולה ממצוקה זו.
אני מכירה מקרוב 4 ישיבות ליטאות גדולות מהשורה הראשונה בעולם הישיבות.אני מכיר קצת את עולם הישיבות, ואני יכול לומר בוודאות שיש מעט מאוד ישיבות שמעניין אותן שהבחורים יאכלו אוכל בריא ונורמלי.
ארוחת ערב בישיבה כוללת בדרך כלל בורקסים, מלאווח, ועוד מגוון בצקים שונים ומרגרינות. בארוחות הצהריים יש נקניקיות, שניצלים (שזה יחסית בסדר), שניצל תירס, ועוד המון סוגים של מזון מתועש.
למדתי שמונה שנים בישיבות, מעולם לא קיבלנו פירות בימי חול, חוץ מפעם אחת שהייתי ביקורת של משרד הדתות שאז הביאו לנו בננות ואחרי שהביקורת הלכה החזירו הכול למטבח.
בדרך כלל אני שונא להעביר ביקורת על עולם הישיבות, אבל צר לי לומר שבכל הנוגע לאוכל ולצרכים גשמיים - הישיבות נמצאות במקום מאוד לא טוב, ואני מכליל כי אני חושב שמדובר במשהו שבאמת קיים ברוב הישיבות.
הגישה הזו היא טעות חמורה, כי בחור רעב לא יכול ללמוד. לא משנה כמה יתנו לו מוסר, כמה יאיימו עליו וכמה הוא ירצה - זה בלתי אפשרי.
נכון.אגב בעטרת שלמה הרב סורוצקין מפנק בטירוף!
באמת מטורף,אגב בעטרת שלמה הרב סורוצקין מפנק בטירוף!
מי שמכיר את הראש ישיבה, יודע שאין אצלו כזה דבר אובר...לדעתי שמה זה כבר אובר, אובר.
להתפלל זה תמיד טוב.תתפלל שהם לא עובדים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: