אני מבין שאתה מהדור הקודםאני הייתי לוקח בערך 50 ל-70 ש"ח בחודש, בכסף הזה הסתפרתי-35, כיבסתי-20 ועוד היה נשאר לי בסוף החודש,
ולא, לא למדתי בוואלוז'ין לפני 200 שנה, וגם לא עשיתי את זה כהתחשבות במצב כלכלי קשה של ההורים ח"ו, פשוט לא הבנתי למה אני צריך יותר...
אגב בעטרת שלמה הרב סורוצקין מפנק בטירוף!
פוחת והולך.באמת מטורף,
לדעתי שמה זה כבר אובר, אובר.
יוצא מן הכלל שלא בא ללמד על הכלל כולו...
ההפך, אני עדין בקידומת 20 במחצית הראשונה...אני מבין שאתה מהדור הקודם
האומנם?
רק לי זה מזכיר את יוסף דיאלידאן? שחילק אדרות מעילים וחיליפות לבני הישיבה המלכותיים?... (וח"ו לא באה לזלזל, זו גם גישה, אבל קשה לנו לבוא לשבת עם חליפה בת שש שנים שעל הניקוי יבש מדקדקים ולגלות שהישיבה בוחר מתחדש בגרדרובה חדשה כל חצי שנה, אבל אולי זה סתם קנאה טהורה...)אגב בעטרת שלמה הרב סורוצקין מפנק בטירוף!
תודה על קול שפוי...אני הייתי לוקח בערך 50 ל-70 ש"ח בחודש, בכסף הזה הסתפרתי-35, כיבסתי-20 ועוד היה נשאר לי בסוף החודש,
ולא, לא למדתי בוואלוז'ין לפני 200 שנה, וגם לא עשיתי את זה כהתחשבות במצב כלכלי קשה של ההורים ח"ו, פשוט לא הבנתי למה אני צריך יותר...
מעניין בפעם האחרונה שבדקתי זה רק פעם בשנה...רק לי זה מזכיר את יוסף דיאלידאן? שחילק אדרות מעילים וחיליפות לבני הישיבה המלכותיים?... מכירה בחורי חמד שאיבדו את זה והערך לכסף ולבגדים הלך... כי מה אכפת להם, עוד רגע מקבלים עוד כובע וחליפה בלונדון טיילור... (וח"ו לא באה לזלזל, זו גם גישה, אבל קשה לנו לבוא לשבת עם חליפה בת שש שנים שעל הניקוי יבש מדקדקים ולגלות שהישיבה בוחר מתחדש בגרדרובה חדשה כל חצי שנה, אולי זה סתם קנאה טהורה... אבל אולי לא, כי הסתפקות במועט היא ערך בפני עצמו...)
כל בחור אמור לחיות לפי היכולת הכספית של הוריו ולא של שכנים וחברים ודודים אנחנו חייבים ללמד את הילדים לחיות לפי מה שיש לא פלא שצריך כל כך הרבה יועצים בציבור שלנו לחנך את הילדים למלאות פנימית לשמוח עם מה שיש לימה שקורה קורה דווקא במגזר החרדי על רקע היותו חי שכולם חיים עם כולם.
כל הבחורי ישיבות חיים ביחד
ותמיד יהיו את הכמה האלה שההורים שלהם בעלי ממון ויכולת וממילא יעלו את הרף
הם יעלו את הרף של הביגוד
הם יעלו את הרף של המאכלים והתפנוקים
הרבה פעמים הבחורים האלה גם מובילים בחברה
ולכן אין כל כך יכולת להתנגד לזרם (בכל אופן זה הרבה יותר קשה)
ולכן אין מנוס מלתת לפחות 300-500 שקל בחודש לבחורים!
אלא אם כן מדובר בישיבות מסוג מסוים ששם הפתיחות קטנה יותר.
מסכים.כל בחור אמור לחיות לפי היכולת הכספית של הוריו ולא של שכנים וחברים ודודים אנחנו חייבים ללמד את הילדים לחיות לפי מה שיש לא פלא שצריך כל כך הרבה יועצים בציבור שלנו לחנך את הילדים למלאות פנימית לשמוח עם מה שיש לי
מסכימה עם כל מילה!פעם בן של חברה שלי נקלע אלי הביתה בפורים
הוא היה שיכור גמור והתחיל לדבר עם עצמו בקול:
אתם חושבים שהבנים שלכם עושים בישיבה רק מה שאתם חושבים?
אז נכון, הם גם לומדים,
אבל בערב אני רואה אותם הולכים לאולמות בבני ברק לאכול
כן, הבנים של X ו-Y (בנים של חברות שלי) עומדים ליד הבאר ואוכלים
כי אין אוכל בישיבה
אז אתם חושבים שתביאו קצת דמי כיס כי חבל על הכסף והם לא צריכים והם לומדים טוב?
לא, הם משיגים אוכל בדרכים בזויות, חלק אפילו לוקחים עבודות מהצד כדי להרויח כמה שקלים,
ואלו שמעשנים בכלל, עובדים מסודר כי ההורים לא מוכנים לשלם על סיגריות...
והכל בגלל שההורים לא מעריכים שבשאר הזמן הם לומדים, וחושבים שהם מסתגפים ולא צריכים פינוקים...
בקיצור, אני שומעת את המונולוג ובשרי נעשה חידודין חידודין...
מאז אנחנו נותנים ביד יותר רחבה, 200-400 לחודש (בישיבה שהתנאים גרועים) לא כולל חבילות שאנחנו שולחים וקניות יותר משמעותיות שמשלמים באשראי טלפוני.
הלואי שנזכה לחלק בתורה שלהם!!
אז שההורים ישלחו הרבה אוכל ביתי ולא כסף מוגזם רק לדברים אישיים שחייביםמסכימה עם כל מילה!
בבין הזמנים האחרון אח שלי [בחור בישי"ג] הלך ל"סיום" של חבר מהשיעור שלו, בחור יחסית שקט שאין לו הרבה חברים.
כשהוא חזר הוא סיפר שהיו איזה 20 בחורים. שאלתי אותו איך כ"כ הרבה, אז הוא ענה לי "מה את רוצה, בחורים רעבים"...
אני התחלחלתי ואז הוא אמר לי שזה עוד לא הכל, באמצע הסיום אבא של הבחור ה"מסיים" שאל אותם למה בחור מסוים [שהיה בסיום הקודם] לא הגיע ל"סיום" הזה אז הם ענו לו שכנראה הוא לא היה רעב...
אני הזדעזעתי אבל אח שלי צחק, והסביר לי שככה זה.
אנשים שחיים בעולם הדמיון והטעות הכי גדולה שחושבים שככה הבחור ילמד ככה הוא יפסיק ללמוד אחרי החתונה כשלא יהיה לו כסף והכי גרוע שפונים בשאלות למשפחות שההורים אברכים איפה קנית דירה איזה אולם מי הספרית וכו מה חשבון מתמטי פשוט לא יודעים?ולאו דווקא אנשים שחיים באמונה גדולה אני מכירה בחורים שבין הסדרים מלמדים על חשבון השינה כי חשוב להם דמי כיסחד משמעית מסכים.
לצערי המציאות כל מעוותת בתחומים רבים
שכמעט ואין דרך לשנות אותה.
זה החל מכל הממתקים והמשקולדים שאוכלים על ימין ועל שמאל
ממשיך בתרבות הנהנתנות שיש בעולם הישיבות
ממשיך בתחום הדיור והחתונות ברמה מטורפת וחסרת תקדים של בין 80-120 אלף שקל לחתונה ממוצעת (יותר נוטה ל120 אלף שקלללללללללללללל!!!!)
ולאיזה זוג מדובר ?
האם שני בני הזוג מתעודים לעבוד בהייטק?
האם שני בני הזוג כרישי נדל"ן?
האם שני בני הזוג פתחו כמה עסקים חובקי עולם?
לא!
האחד אברך והשניה במקרה הטוב הייטק (עם 7 ילדים בעתיד לפחות)
ובמקרה הפחות טוב כל שלל שאר המקצועות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: