דרוש מידע כמה כסף אתם נותנים לבחור שלכם כל חודש?

מצב
הנושא נעול.

חצרון

משתמש מקצוען
אני הייתי לוקח בערך 50 ל-70 ש"ח בחודש, בכסף הזה הסתפרתי-35, כיבסתי-20 ועוד היה נשאר לי בסוף החודש,
ולא, לא למדתי בוואלוז'ין לפני 200 שנה, וגם לא עשיתי את זה כהתחשבות במצב כלכלי קשה של ההורים ח"ו, פשוט לא הבנתי למה אני צריך יותר...

לארג'

משתמש סופר מקצוען
אני הייתי לוקח בערך 50 ל-70 ש"ח בחודש, בכסף הזה הסתפרתי-35, כיבסתי-20 ועוד היה נשאר לי בסוף החודש,
ולא, לא למדתי בוואלוז'ין לפני 200 שנה, וגם לא עשיתי את זה כהתחשבות במצב כלכלי קשה של ההורים ח"ו, פשוט לא הבנתי למה אני צריך יותר...
אני מבין שאתה מהדור הקודם
האומנם?

חצרון

משתמש מקצוען
אגב בעטרת שלמה הרב סורוצקין מפנק בטירוף!

באמת מטורף,
לדעתי שמה זה כבר אובר, אובר.
פוחת והולך.
אני אומר את זה כמובן לשבח.
מי שיודע איזה חגיגות היו שם לפני כעשור ומה הולך היום. למורות שאין ספק שעדין זה
יוצא מן הכלל שלא בא ללמד על הכלל כולו...

חצרון

משתמש מקצוען
אני מבין שאתה מהדור הקודם
האומנם?
ההפך, אני עדין בקידומת 20 במחצית הראשונה...
הכול ענין של אורח חיים, עד שהתחלתי לאכול ביסלי של אוסם ('באשמת' אשתי...) הייתי יכול להישבע שבאגסי יותר טעים....

לא מוגדרת

משתמש פעיל
כל בחור יהיה בעזרת השם אברך שמקבל מילגה 1500 בערך ויצטרך לשלם עם זה הוצאות שונות מי יממן את הפינוקים אחרי החתונה ?נרגיל אותם שהכסף גדל על העצים זה נראה כאילו אנחנו מפחדים שיעזבו את הלימוד אבל האם תמשיכו לממן פינוקים גם אחרי החתונה?ואם לאשה לא יהיה עבודה טובה?צריך לחנך לשמחה והסתפקות אלא אם כן הבחור יעבוד אבל זה לא בתכנון שלנו

ציפורת הנפש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
אגב בעטרת שלמה הרב סורוצקין מפנק בטירוף!
רק לי זה מזכיר את יוסף דיאלידאן? שחילק אדרות מעילים וחיליפות לבני הישיבה המלכותיים?... (וח"ו לא באה לזלזל, זו גם גישה, אבל קשה לנו לבוא לשבת עם חליפה בת שש שנים שעל הניקוי יבש מדקדקים ולגלות שהישיבה בוחר מתחדש בגרדרובה חדשה כל חצי שנה, אבל אולי זה סתם קנאה טהורה...)
מכירה בחורי חמד שאיבדו את זה והערך לכסף ולבגדים הלך... כי מה אכפת להם, עוד רגע מקבלים עוד כובע וחליפה בלונדון טיילור...
ובחורים שהתקדמו לישיבות לא מתאימות כי לא היו מסוגלים לרדת ברף...
בחור שאמר לי - קשה לי להעריך את האוכל של אמא שלי - בישיבה יש טעים פי כמה...
תודה על קול שפוי...
בעלי מצטרף, ואומר שהוא לא זוכר שמישהו בכלל 'שילם' לו דמי כיס, מדי פעם כשקפץ הביתה אבא שלו נתן לו 50 ש"ח והיה עושה מבחנים של דרשו וכל מיני כאלה בשביל שיהיה לו מזומן לכביסות בערך... (לא בא ממשפחה עם כסף...)
היה אוכל חביב (הוא לא מפונק) הסתדר, הירקות באמת היו סוג ג' ולמד בגדול לאכול ירקות אחרי החתונה...

נערך לאחרונה ב:

ר' יעקב ישראל

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
עריכה תורנית
עימוד ספרים
רק לי זה מזכיר את יוסף דיאלידאן? שחילק אדרות מעילים וחיליפות לבני הישיבה המלכותיים?... מכירה בחורי חמד שאיבדו את זה והערך לכסף ולבגדים הלך... כי מה אכפת להם, עוד רגע מקבלים עוד כובע וחליפה בלונדון טיילור... (וח"ו לא באה לזלזל, זו גם גישה, אבל קשה לנו לבוא לשבת עם חליפה בת שש שנים שעל הניקוי יבש מדקדקים ולגלות שהישיבה בוחר מתחדש בגרדרובה חדשה כל חצי שנה, אולי זה סתם קנאה טהורה... אבל אולי לא, כי הסתפקות במועט היא ערך בפני עצמו...)
מעניין בפעם האחרונה שבדקתי זה רק פעם בשנה...
והכל תלוי מה המטרה, ואיך עושים את זה.
ולכל החוששים לחייהם כאברכים, הרה"י נותן לבוגרים מעל לממוצע בכוללים... (וגם בכולל מקבלים או כובע או חליפה, (פעם בשנה...).

איש פשוט אחד

משתמש פעיל
בלת"ק
אני לילדי בישי"ק לא נתתי מאומה.
בישי"ג קיבלו 100 ש"ח לא כולל נסיעות ובתנאי כפול שאסור להם לקנות סיגריות.
ב"ה עד עכשיו הם לא מעשנים (בקניה, אני מאמין שבתרומה הם חוטאים פה ושם).
בחור נורמלי לא צריך מעבר לכך וזה מספיק לפינוק אישי פה ושם.
אם הוא רוצה להתפנק ולבזבז על שטויות, שילמד מה זה הסתפקות במועט ואיך להיות אברך.
לא ייתכן שבימי בחרותו הוא יחגוג ויבזבז את כספו על שטויות ופתאום אחרי התחונה לא יוכל לפרגן לעצמו מותרות כאלו.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מה שקורה קורה דווקא במגזר החרדי על רקע היותו חי שכולם חיים עם כולם.

כל הבחורי ישיבות חיים ביחד
ותמיד יהיו את הכמה האלה שההורים שלהם בעלי ממון ויכולת וממילא יעלו את הרף
הם יעלו את הרף של הביגוד
הם יעלו את הרף של המאכלים והתפנוקים

הרבה פעמים הבחורים האלה גם מובילים בחברה
ולכן אין כל כך יכולת להתנגד לזרם (בכל אופן זה הרבה יותר קשה)

ולכן אין מנוס מלתת לפחות 300-500 שקל בחודש לבחורים!

אלא אם כן מדובר בישיבות מסוג מסוים ששם הפתיחות קטנה יותר.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
מה שקורה קורה דווקא במגזר החרדי על רקע היותו חי שכולם חיים עם כולם.

כל הבחורי ישיבות חיים ביחד
ותמיד יהיו את הכמה האלה שההורים שלהם בעלי ממון ויכולת וממילא יעלו את הרף
הם יעלו את הרף של הביגוד
הם יעלו את הרף של המאכלים והתפנוקים

הרבה פעמים הבחורים האלה גם מובילים בחברה
ולכן אין כל כך יכולת להתנגד לזרם (בכל אופן זה הרבה יותר קשה)

ולכן אין מנוס מלתת לפחות 300-500 שקל בחודש לבחורים!

אלא אם כן מדובר בישיבות מסוג מסוים ששם הפתיחות קטנה יותר.
כל בחור אמור לחיות לפי היכולת הכספית של הוריו ולא של שכנים וחברים ודודים אנחנו חייבים ללמד את הילדים לחיות לפי מה שיש לא פלא שצריך כל כך הרבה יועצים בציבור שלנו לחנך את הילדים למלאות פנימית לשמוח עם מה שיש לי

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
כל בחור אמור לחיות לפי היכולת הכספית של הוריו ולא של שכנים וחברים ודודים אנחנו חייבים ללמד את הילדים לחיות לפי מה שיש לא פלא שצריך כל כך הרבה יועצים בציבור שלנו לחנך את הילדים למלאות פנימית לשמוח עם מה שיש לי
מסכים.
אבל כל המציאות מוכיחה שזה לא כך

קשה מאוד מאוד להתנגד לחברה ולחיות באופן שונה.

לצערי זה לא עובד.
קשה (עד בלתי אפשרי) להתנגד ללחץ חברתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

לא מוגדרת

משתמש פעיל
חתונה אפשר להעזר יש ארגונים משפחה ועוד אבל לדמי כיס? אלא אם כן זה מעשרות אבל עדיין כואב לי כי אני פשוט חווה את זה שבחורים קשה להם שפתאום אחרי החתונה אין כסף מה עשינו בזה?חינכנו לשקר ולעיוות החיים האמיתיים זה לא רק עניין אם יש כסף להורים או אין זה עניין של הרגל רע לחיים לבזבז בלי שעמלו על זה

efrarush

משתמש מקצוען
פעם בן של חברה שלי נקלע אלי הביתה בפורים
הוא היה שיכור גמור והתחיל לדבר עם עצמו בקול:
אתם חושבים שהבנים שלכם עושים בישיבה רק מה שאתם חושבים?
אז נכון, הם גם לומדים,
אבל בערב אני רואה אותם הולכים לאולמות בבני ברק לאכול
כן, הבנים של X ו-Y (בנים של חברות שלי) עומדים ליד הבאר ואוכלים
כי אין אוכל בישיבה
אז אתם חושבים שתביאו קצת דמי כיס כי חבל על הכסף והם לא צריכים והם לומדים טוב?
לא, הם משיגים אוכל בדרכים בזויות, חלק אפילו לוקחים עבודות מהצד כדי להרויח כמה שקלים,
ואלו שמעשנים בכלל, עובדים מסודר כי ההורים לא מוכנים לשלם על סיגריות...
והכל בגלל שההורים לא מעריכים שבשאר הזמן הם לומדים, וחושבים שהם מסתגפים ולא צריכים פינוקים...
בקיצור, אני שומעת את המונולוג ובשרי נעשה חידודין חידודין...

מאז אנחנו נותנים ביד יותר רחבה, 200-400 לחודש (בישיבה שהתנאים גרועים) לא כולל חבילות שאנחנו שולחים וקניות יותר משמעותיות שמשלמים באשראי טלפוני.

הלואי שנזכה לחלק בתורה שלהם!!
מסכימה עם כל מילה!
בבין הזמנים האחרון אח שלי [בחור בישי"ג] הלך ל"סיום" של חבר מהשיעור שלו, בחור יחסית שקט שאין לו הרבה חברים.
כשהוא חזר הוא סיפר שהיו איזה 20 בחורים. שאלתי אותו איך כ"כ הרבה, אז הוא ענה לי "מה את רוצה, בחורים רעבים"...
אני התחלחלתי ואז הוא אמר לי שזה עוד לא הכל, באמצע הסיום אבא של הבחור ה"מסיים" שאל אותם למה בחור מסוים [שהיה בסיום הקודם] לא הגיע ל"סיום" הזה אז הם ענו לו שכנראה הוא לא היה רעב...
אני הזדעזעתי אבל אח שלי צחק, והסביר לי שככה זה.

לא מוגדרת

משתמש פעיל
מסכימה עם כל מילה!
בבין הזמנים האחרון אח שלי [בחור בישי"ג] הלך ל"סיום" של חבר מהשיעור שלו, בחור יחסית שקט שאין לו הרבה חברים.
כשהוא חזר הוא סיפר שהיו איזה 20 בחורים. שאלתי אותו איך כ"כ הרבה, אז הוא ענה לי "מה את רוצה, בחורים רעבים"...
אני התחלחלתי ואז הוא אמר לי שזה עוד לא הכל, באמצע הסיום אבא של הבחור ה"מסיים" שאל אותם למה בחור מסוים [שהיה בסיום הקודם] לא הגיע ל"סיום" הזה אז הם ענו לו שכנראה הוא לא היה רעב...
אני הזדעזעתי אבל אח שלי צחק, והסביר לי שככה זה.
אז שההורים ישלחו הרבה אוכל ביתי ולא כסף מוגזם רק לדברים אישיים שחייבים

לא מוגדרת

משתמש פעיל
חד משמעית מסכים.
לצערי המציאות כל מעוותת בתחומים רבים
שכמעט ואין דרך לשנות אותה.

זה החל מכל הממתקים והמשקולדים שאוכלים על ימין ועל שמאל
ממשיך בתרבות הנהנתנות שיש בעולם הישיבות

ממשיך בתחום הדיור והחתונות ברמה מטורפת וחסרת תקדים של בין 80-120 אלף שקל לחתונה ממוצעת (יותר נוטה ל120 אלף שקלללללללללללללל!!!!)

ולאיזה זוג מדובר ?

האם שני בני הזוג מתעודים לעבוד בהייטק?
האם שני בני הזוג כרישי נדל"ן?
האם שני בני הזוג פתחו כמה עסקים חובקי עולם?

לא!

האחד אברך והשניה במקרה הטוב הייטק (עם 7 ילדים בעתיד לפחות)
ובמקרה הפחות טוב כל שלל שאר המקצועות
אנשים שחיים בעולם הדמיון והטעות הכי גדולה שחושבים שככה הבחור ילמד ככה הוא יפסיק ללמוד אחרי החתונה כשלא יהיה לו כסף והכי גרוע שפונים בשאלות למשפחות שההורים אברכים איפה קנית דירה איזה אולם מי הספרית וכו מה חשבון מתמטי פשוט לא יודעים?ולאו דווקא אנשים שחיים באמונה גדולה אני מכירה בחורים שבין הסדרים מלמדים על חשבון השינה כי חשוב להם דמי כיס

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
400 ש"ח לבחור לחודש בחשבון פשוט זה 20 ש"ח ליום
מה אפשר לקנות היום ב-20 ש"ח?
לחמניה ושוקו, ופעם בשבוע פלאפל?
ומה עם שבת? בקבוק קולה לא מגיע לו? למה רק בבית?
במרוכז זה נראה המון כסף (כן גם להורים זה המון כסף וזה הוצאה כבדה מאוד, במיוחד עם יש כמה בחורים... וגם הישיבה לא בחינם)
אבל בכזה סכום הוא לא הופך להיות מפונק ולא מקבל הרגלים של בזבזנות...
בסכום הזה הוא רעב רק חצי יום ולא יום שלם..

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה