כמה זמן מינוס בחשבון משפיע על הדירוג אשראי???

יהודה לייב

משתמש פעיל
מינוס של 300 ש"ח בחשבון למשך יומיים (יש מסגרת של 5,000 ש"ח)
פעם ראשונה בהיסטוריה שזה קורה
(אשראי שירד וכסף שהיה אמור להיכנס בעשירי ונכנס ב12 ......)
עד כמה זה משפיע רע על דירוג האשראי?
ולכמה זמן זה משפיע???

בעצם...

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
לא אמור להשפיע
המדידה היא כמה אחוז מהמסגרת מנוצל, מדובר כאן בפחות מ10%
ובממוצע חודשי, זה פחות מ1%

ראובן 23

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מתחת ל25% ניצול לא משפיע.

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
מה עושים במקרה שאדם רשום בשני חשבונות
חשבון אחד הוא החשבון הרגיל שלו וחשבון שני הוא בבנק דיסקונט זה חשבון של אמא שלו שהוא נרשם שם בצעירותו והוא לא משתמש בו כלל, ובדירוג אשראי כתוב לו שיש לו מסגרת אשראי וחוב באשראי, אבל אין לו כלל אשראי בחשבון בבנק דיסקונט והאשראי רשום על שם אמא שלו,
אז זה אומר שזה טעות ?

יצחק77

משתמש מקצוען
מה עושים במקרה שאדם רשום בשני חשבונות
חשבון אחד הוא החשבון הרגיל שלו וחשבון שני הוא בבנק דיסקונט זה חשבון של אמא שלו שהוא נרשם שם בצעירותו והוא לא משתמש בו כלל, ובדירוג אשראי כתוב לו שיש לו מסגרת אשראי וחוב באשראי, אבל אין לו כלל אשראי בחשבון בבנק דיסקונט והאשראי רשום על שם אמא שלו,
אז זה אומר שזה טעות ?
כל הקצאת אשראי בחשבון נחשב כחשיפה לאשראי שלו
ואם אין לו יתרון בזה שהוא שותף שם בחשבון עדיף לו להתנתק ובכלל כפל חשבונות לא מומלץ
עודף כרטיסי אשראי לא מומלץ

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
כל הקצאת אשראי בחשבון נחשב כחשיפה לאשראי שלו
גם אם הכרטיס לא רשום על שמו ?
ואם אין לו יתרון בזה שהוא שותף שם בחשבון עדיף לו להתנתק ובכלל כפל חשבונות לא מומלץ
הוא מנהל את החשבון של אמא שלו (לאחרונה נחשפתי לסיפור של אדם שהיה מיופה כח של אמא שלו בחשבון
ובאותו יום שהיא נפטרה (תוך פחות מ24 שעות !) החשבון נחסם וכעת המשפחה צריכה להוציא צו ירושה מבית משפט וזה סחבת שלא נגמרת כבר חודשים. אני מאמין שאם בן המשפחה היה שותף לחשבון- זה לא היה קורה)

Ayala12345

משתמש מקצוען
אם יש לי חשבון על שמי ועוד חשבון בשותפות כשאני מבררת דירוג אשראי החשבון הפרטי ישפיע על החשבון המשותף או שכל חשבון לגופו?
כלומר אם אני ירצה להוציא משכנתא מהחשבון המשותף זה יושפע מהדירוג של החשבון הפרטי?

פרקל משכנתאות

משתמש צעיר
אם יש לי חשבון על שמי ועוד חשבון בשותפות כשאני מבררת דירוג אשראי החשבון הפרטי ישפיע על החשבון המשותף או שכל חשבון לגופו?
כלומר אם אני ירצה להוציא משכנתא מהחשבון המשותף זה יושפע מהדירוג של החשבון הפרטי
דרוג האשראי מתייחס לכל החשבונות, מדובר בנתונים הנאספים ע"י בנק ישראל. לא משנה מאיזה בנק מוציאים את המשכנתא. אם יש בעיה באחד החשבונות הרשומים על שמך, גם אם מדובר בשותפות- זה בהחלט ישפיע לרעה על לקיחת משכנתא מכל בנק שהוא.

פרקל משכנתאות

משתמש צעיר
משלמים ריביות על מסגרת אשראי גבוהה?
או שרק אם חורגים ממנה?
נגיד יש לי מסגרת של 15K אני אף פעם לא ניצלתי את כולה
אני משלמת על זה ריביות?
אם לא מנצילם מסגרת- לא משלמים ריביות. יש איזושהי עמלה קטנה על העמדת המסגרת אבל זה שווה כדי לשמור על החשבון שלא יגיע למצב חריגה.

יצחק77

משתמש מקצוען
אם לא מנצילם מסגרת- לא משלמים ריביות. יש איזושהי עמלה קטנה על העמדת המסגרת אבל זה שווה כדי לשמור על החשבון שלא יגיע למצב חריגה.
לא ברור אם הבנו את השאלה נכון
כל מינוס בחשבון צובר ריבית גבוהה גם אם זה בתוך מסגרת מאושרת הריבית היא בין 11-14% במדרגות
דהיינו עד מינוס 3000 תשלמו כ11% מ3K עד 7K 13% וכו'
חריגה מהמסגרת כבר תעלה ריבית רצח של שוק אפור כ19%
ככלל לא מומלץ לנצל את המינוס לא רק בגלל דירוג האשראי ומחיר הריביות אלא שזה מרגיל לחיות בלי חשבון
אגב שהיתר עיסקא לדעת הרבה גדולים לא עוזר במינוס לצריכה וזה די מפוקפק

יצחק77

משתמש מקצוען
גם אם הכרטיס לא רשום על שמו ?

הוא מנהל את החשבון של אמא שלו (לאחרונה נחשפתי לסיפור של אדם שהיה מיופה כח של אמא שלו בחשבון
ובאותו יום שהיא נפטרה (תוך פחות מ24 שעות !) החשבון נחסם וכעת המשפחה צריכה להוציא צו ירושה מבית משפט וזה סחבת שלא נגמרת כבר חודשים. אני מאמין שאם בן המשפחה היה שותף לחשבון- זה לא היה קורה)
אני לא בטוח שזה יעזור לו
אבל בכל מקרה יש לו סיבה טובה להשאר בחשבון רק שיתדל שלא יהיו חריגות וקווי אשראי מיותרים פתוחים
כרטיס אשראי על שם אחר לכאו' לא אמור להזיק לו

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה