דרוש מידע כמה זמן לוקח להכין פרשה לקריאת התורה? וכמה ראוי לשלם ל"בעל קורא"?

קרעפט

משתמש מקצוען
ולקוראים בחינם (כמוני..) כמה מעלות
א. עוזר בהשלמת שמו"ת בנחת.
ב. אתה אף פעם לא נרדם בקריאת התורה.
ג. אתה יודע את התורה (הדרשן אומר איך כתוב בפסוק??? ומחפש בעל קורא שישלוף לו)
ד. אתה לומד דקדוק.
ה. מתרגל לקבל הערות...

קרעפט

משתמש מקצוען
בלת''ק
כבעל קורא אני חייב לציין!
בעל קורא שמגיע לא מוכן לקריאה
ואפילו שלא משלמים לו על כך [גם כשהוא משלם בשביל לקרוא]
הוא מזלזל בציבור וכבוד התורה.
קריאה חייבת להיות נעימה חלקה וזורמת!!!!
מלבד איסור צער בעלי חיים שיש בדבר
רק שצריך לדון לכף זכות
פעמים ש'נופלים' על הבעל קורא רבע שעה לפני שבת כי הקבוע נסע לחמותו ושכח לעדכן בזמן.
פעמים עבר עליו לילה דל בשינה וגם אם הוא הכין הוא יתקשה.

דוב ס

משתמש מקצוען
פעמים עבר עליו לילה דל בשינה וגם אם הוא הכין הוא יתקשה.
אני כל שבוע מקבל הערות/הארות
לגבי המצב רוח שלי/שעות השינה שלי/וכו'...
ל'בעל קורא' אסור להיות עייף או סתם לא הכי במוזה....
דעו לכם ששומעים הכל על הקריאה!!!!

גידל

משתמש פעיל
ולגוף הדיון, לא מובן לי: הבעל קורא דורש סכום מסויים. אם מקובל על הגבאים, הנה מה טוב, אם רוצים יותר זול, שיחפשו מישהו אחר. זה כמו בכל מקצוע
בעיקרון אתה צודק, אבל למעשה הגבאי לא יקבל את האמירה "שיחפשו מישהו אחר" אלא :steps:לך על המצפון "איך אתה לא מתבייש לבקש כסף?? מה הרשעות לא לקרוא?? וכו' וכו'
פעם גבאי מסויים בבית כנסת שאני אף פעם לא מתפלל שם ביקש ממני לקרוא (הוא הגיע אלי דרך מודעה שפירסמתי...)
וממש ביקש בתחנונים שאקרא בחנם, בסוף הסכמתי, אבל אמרתי לו שבפעם הבאה אני לוקח תשלום וגם אמרתי לו כמה, (אגב: פחות מ150).
בפעם הבאה זה היה ויקהל-פקודי-החודש (אחת הפרשיות הכי ארוכות) ושוב הוא ביקש ממני שאקרא בחנם בטענה שהתשלום שאני דורש זה ממש "חוצפה" כי לבעל קורא הקבוע הם נותנים משלוח מנות בשווי 40 ש"ח וזה רק פעם בשנה כך שמה שאני דורש זה ממש "גזל" וכו' וכו' לאחר שהבהרתי לו שאין על מה להתמקח הוא ניתק לי בפרצוף,
ולאחר כמה דקות כשראה שאין לו ברירה הוא התקשר אלי שוב והסכים לשלם.
ומאז כשהוא פוגש אותי ברחוב הוא כבר לא אומר לי שלום...:mad:

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חצי בלת"'ק
אבא שלי קורא כבר כשלושים שנה. בכל מיני בתי כנסיות , בבית הכנסת שהוא מתפלל - הוא קורא בחינם,
ויש לו עוד בית כנסת בתוך בני ברק שמשלם לו 100 שח על כל שבוע
היו שנים שהוא הלך ל-3 בתי כנסיות במקביל, לא נראה לי שהוא כל כך התאמץ בחינם.
לפעמים הבעל קורא מקבל מתנות אחרות, כמו מקום בבית הכנסת בחינם או דברים כאלה שזה משתלם לו.
ויש לי עוד במשפחה שקוראים ואכן כמה שהולכים יותר רחוק (רמת גן, תל אביב וכאלה) משלמים יותר

סערצע

משתמש מקצוען
בתיכונים החרדים (של הבנות) לומדים דקדוק עם ניקוד וכו' בצורה יסודית מאוד. מבחני סאלד כוללים גם ניקוד, דגשים וכו'.
שתי שאלות לי [אף שהתשובה ידועה מראש...]:
א. כמה מתוך הלימוד היסודי אכן נשמר בזכרון למחרת המבחן? רמז לפתרון: מדוע נצרך לימוד יסודי כפול?
ב. הלימוד כולל שבא נע? רמז לפתרון: עד כמה ידועה עובדת קיומו בקרב המגזר המדובר?

ברוך הוא

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
שתי שאלות לי [אף שהתשובה ידועה מראש...]:
א. כמה מתוך הלימוד היסודי אכן נשמר בזכרון למחרת המבחן? רמז לפתרון: מדוע נצרך לימוד יסודי כפול?
ב. הלימוד כולל שבא נע? רמז לפתרון: עד כמה ידועה עובדת קיומו בקרב המגזר המדובר?
א. הלימוד נשמר בזיכרון רק למי שאוהב דקדוק וזה באמת רק מעט מאוד.
ב. הם לומדים כולל שוא נע, ועוד הרבה.

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
פעם לא שילמו כסך לשום דבר שבקדושה, לא חזן, לא גבאי, לא מוהל, לא מסדר קידושין, ולא ח"ק.
בעשרות שנים האחרונות הבינו שבתחומים מסויימים (שמשתנים לפי סוג הציבור ומקומו) אם ישלמו ירוויחו גם רצינות ואחריות וגם מקצועיות, לא חסרים מקומות שרבים מי יזכה לקרוא/לגשת לעמוד - בד"כ במקום שזה שווה כבוד כמו בישיבה או במניין מכובד, אבל במקום שחסר או במניין מצומצם וכד' - שוה לשלם למישהו על האחריות הזאת ולהסיר את הטרדה (ולא לקבל בעל קורא שקורא עם טעמים חלקיים ומתקנים אותו כל הזמן - שזה ממש לא לפי ההלכה).
אגב, הכרתי מניין (שחרית) שב"ה לא היו שום חיוביים, וכל פעם היה צריך להתחנן ולהכריח אנשים לגשת לעמוד, ויום אחד הוחלט להציע תשלום למי שיקח על עצמו את האחריות להגיע בזמן ולגשת - ותשקוט הארץ.
יש גם מניינים בשעות מסויימות או במקומות מסויימים שמשלמים מילגה קבועה למי שמשלים להם מניין.
גם לשלם לאנשים לבוא ללימוד משניות ויא"צ (אזכרה).
ועוד

ולגבי הסכום, שוב הכל תלוי מה מהות התפקיד - כלומר כמה הגבאי/הציבור זקוקים לזה כ"בעל מקצוע" (על ההכנה הרצינית והאחריות כמובן) , או ש"לא רוצה לא צריך" תמיד נמצא מתנדב, ומה שמשלמים זה רק "מילגת עידוד" כדי לעודד.

כמה זמן לוקח להכין, איך אמר מישהו? 30 שנה ועוד 10 דקות אתמול בערב.
כך אכן מבואר בשו"ע או"ח סי' נ"ג סעיף כ"ב
שליח ציבור בשכר עדיף טפי מבנדבה.
ובמשמנה ברורה ס"ק ס"ג בשכר עדיף - שבזה אין אחר שאינו הגון רשאי לפשוט רגלו להתפלל ואם היה בנדבה הרשות נתונה לכל, וכפרוץ הדבר יעלה מי שאינו הגון, ועוד הש"ץ יהי' בעצמו יותר נזהר בתפלתו ובתיקונו הואיל ושכיר הוא. ואף שיש בחנם צריכין העניים ג"כ ליתן שכירות הש"ץ שש"ץ בשכר עדיף [פמ"ג]:

מאמין בניסים

משתמש פעיל
אשרי אחינו ה"מזריחסטים" היקרים, שזוכים לכבד את התורה מהונם. ולא, בניגוד למה שחושבים הם לא משופעים בכסף יותר מאתנו ואולי להיפך.
הזכות לתמוך בבעל קורא אשר הוא המתווך כביכול כמו משה רבינו. שלא לדבר על העול והאימתא דציבורא והאי נעימות לפעמים
בערים המעורבות הם אף מקפידים לקחת אברכי כולל חרדים כדי לתמוך בהם והתשלום עומד בין 250 ל 300 בשבוע.
אם עלה בידו של אברך למצוא 2 או 3 בתי כנסיות כאלה יכול לקבל בחודש 2000 עד 3000 שקל.
זה כבוד התורה לומדיה וקוראיה

מאמין בניסים

משתמש פעיל
ואם בבעל קורא עסקינן, יש למישהו פתרון בזק לבעל קורא שמדי תקופה מתחילה לי צרידות עם דגדוג בגרון דוקא ברביעי וחמישי ומתגבר לקראת שבת.
מה הכי עוזר, תה גינגר , בצל ודבש, מיץ לימון.
תודה על העזרה

בייסי

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוטומציה עסקית
ואם בבעל קורא עסקינן, יש למישהו פתרון בזק לבעל קורא שמדי תקופה מתחילה לי צרידות עם דגדוג בגרון דוקא ברביעי וחמישי ומתגבר לקראת שבת.
מה הכי עוזר, תה גינגר , בצל ודבש, מיץ לימון.
תודה על העזרה
על פניו זה נראה מעייפות.
והכי מבואר בהל' יוכ"פ שהחזן צריך לישון, בכדי שלא יהיה צרוד.

מעט דבש

משתמש רשום
בעל קורא - הכרת הטוב לו.png

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה