כללי כמה אני צריך לגבות לשעה? -> התשובה בפנים

• פותח הנושא Shia
  • פורסם בתאריך

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
הולך לו גרפיקאי לתומו, לפתע הוא פוגש מכר וותיק.
"אה שלום יענקל, איזה יופי שאני פוגש אותך, בדיוק חיפשתי מישהו לאיזה עבודה קטנה..." אומר הוותיק ומסביר במספר מילים את טיב העבודה הדרושה לו.
"אה... אני צריך אה, להכין הצעת מחיר, אני אתן לך הצעה מסודרת...אממ.." -יענקל כבר יודע שייקח לו שעתיים לבצע את העבודה, אבל הוא לא יודע כמה הוא לוקח לשעה, אז הוא יילך הביתה, ישאל את האישה מה דעתה, יתייעץ בפרוג, יעגל, יתקשר לוותיק ויתן לו את "ההצעה". הוותיק ימלמל משהו על שכנה שמוכנה לעשות את זה בשליש מחיר, ויענקל ייתן הנחה של 25%.

האם יענקל הרוויח? האם הוא הפסיד? האם יענקל צודק? האם השכנה של הוותיק צודקת?

אני לא יודע, אבל אם הוא היה הולך לכאן, הוא היה יכול לדעת כמה הוא צריך לגבות לשעה.

אברהם

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
זה טוב לכולם, לא רק לגרפיקאים.
תודה, שייע!

בננה

משתמש רשום
הערת אגב, אתר מדהים ויפייפה!

וזה עוד לפני שקראתי את המאמר.

בננה

משתמש רשום
נראה לי שזה הולך להיות הדבר הגדול הבא.

ayala

משתמש מקצוען
כדבר הזה בדיוק כבר היה כאן, כלינק, אבל זה היה באנגלית.
יצא לי שאני צריכה לקחת משהו כמו 1500 ש"ח לשעה. נחמד. מי רוצה שאני אעשה לו עבודה בגרפיקה?? :D אני מוכנה לעשות הנחה של 50%! כמו בסיפור ואפילו יותר...
פתאום 100 -200ש"ח לשעה נשמע מצחיק וזול..

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אם למישהו יש הערות/ תיקונים/ הצעות בנושא, אשמח לשמוע

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י ayala;286418:
כדבר הזה בדיוק כבר היה כאן, כלינק, אבל זה היה באנגלית.
יצא לי שאני צריכה לקחת משהו כמו 1500 ש"ח לשעה. נחמד. מי רוצה שאני אעשה לו עבודה בגרפיקה?? :D אני מוכנה לעשות הנחה של 50%! כמו בסיפור ואפילו יותר...

כנראה עשית איזו טעות.

אל תשכחי שצריך להזין עלויות חודשיות!

אם רכשת תוכנות ב1000$, וזה מספיק לך לשנתיים, אז הסכום החודשי הוא 41 דולר שזה בערך 160 ש"ח

Eצוב

משתמש פעיל
בס"ד

כל הכבוד-יישר כויח!

זו אניאני

משתמש פעיל
הלינק נפתח לי.
ובאמצע הדף ישנו מלבן ענק שבתוכו כתוב לא ניתן להציג דף זה...
זה איזשהו קישור לאתר שלא פתוח למנותבים?

RCpro

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
זואניאני, כנראה.

אהבתי את האאוטינג העצמי :)

למה אתה חושב שלא בודקים לינקים שיש בחתימות או בפרופיל? שים לינק לאתר הבית שלך.

לגופו של עניין, המחשבון הזה הוא בלתי יעיל עבורי.
אני לוקח תשלום לפי עבודה, לא שעה. על עבודה מעצבנת - משלמים יותר. על עבודה שקשה למצוא מישהו אחר - לוקחים יותר, וכן על זו הדרך.

כלל ברזל אצלי: לעולם לא לתת הנחה, אפילו לא של שקל גם לא לאמא שלך. רוצה לתת בחינם, בכיף. הנחה? לא במחוזותנו. בסופו של יום אתה יוצא וחצי כספך בידך, החבר שלך חושב ששילם יותר מידי כי יכל ללכת לשכנתו, ושניכם לא מרוצים. אז אם תיקח מחיר מלא אמנם חברך לא יהיה מרוצה אבל לפחות אתה תהיה מרוצה. ואם תעשה בחינם לפחות חברך יהיה מרוצה למרות שאתה לא תהיה...

ורד

משתמש מקצוען
Shia הקישור החיד שעבד לי זה חזרב לפרוג :)

אני מנותבת...

בכ"א תודה גדולה על עצם הרעיון

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י RCpro;286500:
זואניאני, כנראה.

אהבתי את האאוטינג העצמי :)

למה אתה חושב שלא בודקים לינקים שיש בחתימות או בפרופיל? שים לינק לאתר הבית שלך.

לגופו של עניין, המחשבון הזה הוא בלתי יעיל עבורי.
אני לוקח תשלום לפי עבודה, לא שעה. על עבודה מעצבנת - משלמים יותר. על עבודה שקשה למצוא מישהו אחר - לוקחים יותר, וכן על זו הדרך.

כלל ברזל אצלי: לעולם לא לתת הנחה, אפילו לא של שקל גם לא לאמא שלך. רוצה לתת בחינם, בכיף. הנחה? לא במחוזותנו. בסופו של יום אתה יוצא וחצי כספך בידך, החבר שלך חושב ששילם יותר מידי כי יכל ללכת לשכנתו, ושניכם לא מרוצים. אז אם תיקח מחיר מלא אמנם חברך לא יהיה מרוצה אבל לפחות אתה תהיה מרוצה. ואם תעשה בחינם לפחות חברך יהיה מרוצה למרות שאתה לא תהיה...

לגבי האאוטינג, אני עדיין לא מרגיש שיש לי מספיק מה להציע באתר, אז בינתיים חבל לי לעודד אנשים לבקר שם.
במקרה הזה המטרה שלי היתה נטו לשתף את החברים בכלי שימושי שלדעתי יכול להועיל לרבים.

לגבי שיטת החיוב שלך, אם היא עובדת טוב בשבילך, מה טוב.
בעבודות מסויימות באמת לא כ"כ מתאים העניין של לפי שעה.
ניקח לדוגמה עיצוב לוגו. חלק הארי של העבודה הוא בתכנון וחשיבה.. לכן התשלום צריך להתבסס יותר על הכישורים של המעצב.

לעומת זאת, עיצוב ועימוד של עלון, עיצוב אלבום דיגיטלי או עיצוב אתר אינטרנט לפי הזמנה וכגון דא, הם דברים שהתימחור שלהם כרוך באופן ישיר במשך העבודה. לכן כדאי לדעת מה התעריף שלי לשעה ולו בכדי שתהיה לי נקודת מוצא כיצד לתמחר.

אם אני מזהה, בעזרת אותו חוש שישי שגרפיקאים מפתחים במשך הזמן, שהלקוח העומד מולי הוא מהזן ה"בעייתי", אני יכול להוסיף 15% על ההערכה הראשונה שלי, "דמי נודניקיות".

בכל מקרה, הלקוח לא חייב לדעת מה התעריף שלי לשעה. זה נתון שמיועד בשבילי.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
לכל הנתיבים, התאזרו בסבלנות, אני מנסה לברר איך לפתור את הבעיה.

od

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
אמרה לי פעם חברה, שלא נעים לה לקחת מחברה / שכנה / לקוחה קבועה יותר כסף, אמרתי לה: "מבעלך נעים לך, שאת עובדת קשה ומקבלת כמו ביביסיטר?" למה אנחנו חייבים יותר ללקוחותינו מאשר לבני ביתינו שעל גבם אנו עושים את הפרוטות האלו? נראה שבמחיר אחר הלקוח לא יחזור. אם כך תשקלי שנית (עם הנוגעים בדבר - הבעל /האשה וכו').
מוכרת בחנות מתנות אמרה לי פעם שהיא קונה עציץ ב-20 ומוכרת ב-200 כי אחרת לא יקנו.
אם תבקשי יותר, זה יביא יותר לקוחות, תהיי שווה יותר.
כמובן במידה. אינני מדברת על שבירת שוק, אלא על אלה שלוקחים גרוש וחצי ולא מתקדמים לשום מקום.

לגבי או בחינם או בכסף, זו גם השיטה שלי, ולאלו שלא נעים להם, ו"מה פתאום, אני רוצה לשלם". אז אני אומרת את המחיר המלא.
בליבי אני מחשיבה את כל הברכות הקטנות, ודפי ה"רק" כמעשר. יום שלא עשיתי עבודה קטנה כזו לשכנה, זהו יום בו לא עישרתי את הכנסותי. ניתן להשוות זאת לבעל רכב שלוקח טרמפ, וכן, זה לוקח לו בגלל זה סיבוב קצר, קצת דלק, וקצת זמן. לקחת על זה כסף, זה - לא להרוויח כסף ולא להרוויח מצוה.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
מאמר מחכים מאוד בנושא תמחור ותכנון פיננסי לעצמאים. אני ממליץ לקרוא בעיון.
-כדאי גם לך RCpro

http://n2b.org/archives/1329

RCpro

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
נכתב ע"י Shia;286527:
לכל הנתיבים, התאזרו בסבלנות, אני מנסה לברר איך לפתור את הבעיה.
דבר ראשון שהם יפנו לנתיב שיפתחו להם. בינתיים, עד שיאשרו אותך.

אגב, גם כשאני לוקח מחברים זה או בחינם או בתשלום מלא. וגם כשאני קונה משהו אצל חבר זה או במחיר עלות או בתשלום מלא.

Harbs

משתמש רשום
Shia, יפה מאד!

הערה קטנה על האתר (חוץ מזה שזה יפה מאד!):
ניתן לגלגל לצד שמאל שכל הטקסט וכו' בורח החוצה. נראה לי שיש איזה בעיה עם הhtml...

מטאור

משתמש צעיר
רחמנות על הלקוח.
מה הקשר בין חשבון החשמל של הגרפיקאי לבין המקצועיות שלו???
כשפתחתי את הקישור, חשבתי שאמצא כלי עזר שמעריך את מקצועיותו של הגרפיקאי לפי קריטריונים כמו: הספק עבודה, מס' שנות נסיון, רמת עיצוב וכו' והופתעתי לראות מחשבון שהוא בעצם כלי שבעזרתו יכול כל עובד עצמאי לבדוק את כדאיות העסק שלו.

dk

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לי משום מה זה לא כ"כ עוזר, כי למשל לוגו יכול לקחת לי 1/2 שעה אבל הוא שווה ומעוצב ובסך הכל ממתג את כל העסק.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י מטאור;286786:
רחמנות על הלקוח.
מה הקשר בין חשבון החשמל של הגרפיקאי לבין המקצועיות שלו???
כשפתחתי את הקישור, חשבתי שאמצא כלי עזר שמעריך את מקצועיותו של הגרפיקאי לפי קריטריונים כמו: הספק עבודה, מס' שנות נסיון, רמת עיצוב וכו' והופתעתי לראות מחשבון שהוא בעצם כלי שבעזרתו יכול כל עובד עצמאי לבדוק את כדאיות העסק שלו.

מטאור, לצערי הפכת את היוצרות.
במקום שאת תדאגי לאינטרס שלך, ותתני ללקוח לדאוג לשלו, את עושה ההיפך.

אנסה להסביר לך את מה שאת כנראה מתקשה להבין:
חשבון החשמל שלך וההוצאות השטופות שלך הם אלו שמגדירים מה הוא הסכום המינימלי שאת גובה עבור שירותייך. הרי את לא עושה גמ"ח גרפיקה. דבר אחד ברור: את חייבת לכסות את הוצאות העסק שלך וגם להרוויח. אחרת על מה את משחיתה את זמנך.

אם כן, אחרי שמוסכם שאת חייבת להחזיר את ההוצאות השוטפות שלך ולהרוויח עליהן, צריך לברר:
א. מה גובה ההוצאה החודשית שלך
ב. כמה את רוצה להרוויח מעבר להחזר ההוצאה החודשית שלך
ג. כמה שעות את עובדת כדי להרוויח את הסכום הזה
אחרי שיש בידינו את כל הנתונים האלה, נדע מה הסכום שעלינו לגבות לשעת עבודה על מנת לעמוד ביעד הזה.
עד כאן הסתכלות עסקית טהורה.
אלו דברים שאין עליהם עוררין. אם אלו לא יהיו השיקולים שעומדים בבסיס שיטת התימחור שלך, סיכוייך לתמחר גרוע גבוהים במיוחד.

את שואלת איפה נכנס לתמונה רמת המקצועיות של המעצב? התשובה היא, בגובה הרווח.
כמו שאמרנו, אין ספק שאת חייבת להחזיר את ההשקעה שלך, אחרת זה גמ"ח. אבל מה לגבי הרווח?
ובכן אם את מעצבת מקצועית, ברמה גבוהה, מאוד מבוקשת, עם עומס עבודה גדול, את יכולה מן הסתם לקבוע אחוזי רווח גבוהים וכך יישארו אצלך הלקוחות הרווחיים באמת, אלו שנותנים לך את התמורה הטובה ביותר לזמנך.
אבל אם את מעצבת מתחילה, ברמה נמוכה, עם מעט עבודה, ייתכן שתעדיפי לשמור על רמת רווח נמוכה כדי לשמור על אטרקטיביות מול מתחרים.

ההיגיון הוא פשוט וככל שתקדימי לאמץ את צורת החשיבה הזו, כן ייטב. (לך)
(חומר למחשבה, אולי הגישה השגויה שלך היא גם הסיבה שאת נקלעת לסיטואציות משונות עם לקוחותייך...)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה