כללי כמה אני צריך לגבות לשעה? -> התשובה בפנים

• פותח הנושא Shia
  • פורסם בתאריך

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י נחמי;286800:
לי משום מה זה לא כ"כ עוזר, כי למשל לוגו יכול לקחת לי 1/2 שעה אבל הוא שווה ומעוצב ובסך הכל ממתג את כל העסק.

התייחסתי לעניין עבודות כמו לוגו באחת ההודעות הקודמות באשכול, אבל בכל זאת,
באמצעות המחשבון את יכולה לדעת לפחות מה המחיר המינימלי שעלייך לגבות. אם זה נראה לך נמוך
ואת מעוניינת לגבות יותר, אין סיבה שלא תעשי את זה. רווח נקי.

במאמר מוסגר, אני אישית לא מאמין בלוגו שהכינו בחצי שעה.

מטאור

משתמש צעיר
נכתב ע"י Shia;286812:
מטאור, לצערי הפכת את היוצרות.
במקום שאת תדאגי לאינטרס שלך, ותתני ללקוח לדאוג לשלו, את עושה ההיפך.

אנסה להסביר לך את מה שאת כנראה מתקשה להבין:
חשבון החשמל שלך וההוצאות השטופות שלך הם אלו שמגדירים מה הוא הסכום המינימלי שאת גובה עבור שירותייך. הרי את לא עושה גמ"ח גרפיקה. דבר אחד ברור: את חייבת לכסות את הוצאות העסק שלך וגם להרוויח. אחרת על מה את משחיתה את זמנך.

אם כן, אחרי שמוסכם שאת חייבת להחזיר את ההוצאות השוטפות שלך ולהרוויח עליהן, צריך לברר:
א. מה גובה ההוצאה החודשית שלך
ב. כמה את רוצה להרוויח מעבר להחזר ההוצאה החודשית שלך
ג. כמה שעות את עובדת כדי להרוויח את הסכום הזה
אחרי שיש בידינו את כל הנתונים האלה, נדע מה הסכום שעלינו לגבות לשעת עבודה על מנת לעמוד ביעד הזה.
עד כאן הסתכלות עסקית טהורה.
אלו דברים שאין עליהם עוררין. אם אלו לא יהיו השיקולים שעומדים בבסיס שיטת התימחור שלך, סיכוייך לתמחר גרוע גבוהים במיוחד.

את שואלת איפה נכנס לתמונה רמת המקצועיות של המעצב? התשובה היא, בגובה הרווח.
כמו שאמרנו, אין ספק שאת חייבת להחזיר את ההשקעה שלך, אחרת זה גמ"ח. אבל מה לגבי הרווח?
ובכן אם את מעצבת מקצועית, ברמה גבוהה, מאוד מבוקשת, עם עומס עבודה גדול, את יכולה מן הסתם לקבוע אחוזי רווח גבוהים וכך יישארו אצלך הלקוחות הרווחיים באמת, אלו שנותנים לך את התמורה הטובה ביותר לזמנך.
אבל אם את מעצבת מתחילה, ברמה נמוכה, עם מעט עבודה, ייתכן שתעדיפי לשמור על רמת רווח נמוכה כדי לשמור על אטרקטיביות מול מתחרים.

ההיגיון הוא פשוט וככל שתקדימי לאמץ את צורת החשיבה הזו, כן ייטב. (לך)
(חומר למחשבה, אולי הגישה השגויה שלך היא גם הסיבה שאת נקלעת לסיטואציות משונות עם לקוחותייך...)

אני, אכן, דואגת גם לאינטרסים של הלקוחות, ולא מתביישת בזה.
העובדה שיש לי איקס הוצאות שעלי לכסות אותם לפני שאני מתחילה לקחת אחוזי רווח, לא הופכת את העבודה שלי לעבודה ששווה את המחיר הזה. ובאמת בשנים הראשונות - לא מתביישת לספר, עבדתי והפסדתי. אבל מה הרווחתי? הזדמנות לשים את הקרדיט שלי בצרוף פל' בעיתונים. זה לא סוד שכמעט כל עסק בחיתולים, במקרה הטוב - מכסה את הוצאותיו ולא מרוויח, ובמקרה הגרוע - לא מכסה וגם לא מרוויח. אז מה, בגלל שלבעל החנות למוצרי חשמל יש שכירות עתק וארנונה בלתי נתפסת - עלי לרכוש אצלו פלטת שבת ב 1000 ש"ח?
סורי, לא מצליחה להסכים עם השיטה השגויה הזו. וזה באמת לא משהו אישי נגדך...

Looooona

משתמש צעיר
מטאור
שימי לב שכשאת רוצה להרוויח את כן צריכה לקחת בחשבון את כל השיקולים האלו..
אולי בתחילה היה שווה לך לעשות עבודות ובלבד שהקרדיט יוצמד לעבודה ע"מ להביא את הלקוח הבא.. אבל לא על זה מדובר! העניין הוא כרגע הרצון לעסוק באופן רווחי! אם את עדיין בתחילת הדרך זה שונה
אני בטוחה שחלק מהעבודות שבזמנו שמת עליהן את הקרדיט הן ממש לא ברמה שלך עכשיו.. (זה קורה לכולם..)
אבל שימי לב גם שמדובר כאן על עיצוב! ועל עיצוב שלך אם הלקוח ילך למישהו אחר הוא גם יקבל עיצוב אחר! אם מישהו רוצה את העיצוב שלך הוא יבוא דווקא אלייך,
המשל על הפלטה הוא לא קשור בכלל, את אותה הפלטה את יכולה לקנות בכל מקום אחר ולכן שווה לבעל העסק להוזיל אותה ע"מ שתבואי דווקא אליו!

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
תמימה שכמוך,
לידיעתך, במחיר הפלטה שאת קונה כלול מרכיב שכרה של הזבנית, חשבון החשמל, השכירות, הארנונה, המודעה במקומון, השלט המואר בכניסה לחנות, השכר של המנקה שמגיעה ביום שני, אה כן, והעלות של הפלטה...

כשעסק משקיע על הקמה זה לא בא לידי ביטוי בגביית מחירי ריצפה אלא בפריסה הגיונית של החזר השקעה. נגיד בפתיחת מסעדה, שכרוך בזה ציוד למטבח בעשרות או מאות אלפי שקלים, פורסים את החזר ההשקעה על פני תקופה של שנתיים-שלוש, וכך יודעים כמה מההשקעה צריכה לחזור כל חודש
אבל זה נושא לדיון נפרד.

אם את עבדת שנים במחירי הפסד, אני משתתף בצערך. אבל יש דרכים יותר פשוטות להכניס את המספר שלך לעיתון. -קוראים לזה פרסום, (וגם זה מופיע בטופס שהכנתי שם...) כך המספר שלך יופיע גם יותר בגדול...;)

אולי כדאי לך לעשות קורס יזמות עסקית... יש עדיין סיכוי שתתחילי להרוויח.

מטאור

משתמש צעיר
נכתב ע"י Shia;286873:
תמימה שכמוך,
לידיעתך, במחיר הפלטה שאת קונה כלול מרכיב שכרה של הזבנית, חשבון החשמל, השכירות, הארנונה, המודעה במקומון, השלט המואר בכניסה לחנות, השכר של המנקה שמגיעה ביום שני, אה כן, והעלות של הפלטה...

כשעסק משקיע על הקמה זה לא בא לידי ביטוי בגביית מחירי ריצפה אלא בפריסה הגיונית של החזר השקעה. נגיד בפתיחת מסעדה, שכרוך בזה ציוד למטבח בעשרות או מאות אלפי שקלים, פורסים את החזר ההשקעה על פני תקופה של שנתיים-שלוש, וכך יודעים כמה מההשקעה צריכה לחזור כל חודש
אבל זה נושא לדיון נפרד.

אם את עבדת שנים במחירי הפסד, אני משתתף בצערך. אבל יש דרכים יותר פשוטות להכניס את המספר שלך לעיתון. -קוראים לזה פרסום, (וגם זה מופיע בטופס שהכנתי שם...) כך המספר שלך יופיע גם יותר בגדול...;)

אולי כדאי לך לעשות קורס יזמות עסקית... יש עדיין סיכוי שתתחילי להרוויח.

פריסה הגיונית של החזר ההשקעה היא עדין לא אינדיקציה לקביעת שווי שעת העבודה שלי מהבחינה המקצועית!!!
עדין לא הצלחת לשכנע אותי למה הלקוח שלא יודע כמה הוצאות יש לי - אמור לשלם על עבודה בוסרית מחיר גבוה.

וחבל שאתה יורד לפסים אישיים, במקום להיות ענייני.

במקום לכתוב "תמימה שכמוך" עדיף לכתוב: "זאת תמימות לחשוב ש..." ובמקום לכתוב "אנסה להסביר לך את מה שאת כנראה מתקשה להבין" אפשר לכתוב, בפשטות :"אנסה להסביר לך"...

ושאלה שאתה לא חייב לענות עליה: על מה חשבת כשכתבת את המשפט הבא:
"אם למישהו יש הערות/ תיקונים/ הצעות בנושא, אשמח לשמוע" ? (חומר למחשבה: לא ניכר שאתה כל כך שמח...)

ניכר, באמת, שטרחת על כתיבת המאמר, והשקעת מחשבה בכותרת שתמשוך צופים שיעניקו לך תודות, ובמקרה - נכנסה מישהי והעזה לחלוק על דבריך, אז מה קרה??????!!!!!

נ.ב לא פתחתי את העסק לפני שהתחלתי לפרסם. אבל לקחתי מחירי רצפה כדי שתהיה לי הזדמנות להראות עבודות שלי ולא רק פרסום שלי.

מטאור

משתמש צעיר
רק לאחרונה השקעתי בפרסום כמה אלפים טובים. אז מה, בגלל זה העליתי מחירים? אני בכל מקרה אדרוש כמה שאני מרגישה שמגיע לי ולא שקל מעבר לזה.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
אני מצטער באמת אם פגעתי בך ואני מבקש בכל הכנות את סליחתך.

רק ניסיתי להבהיר נקודה פשוטה שלא אני המצאתי. זה דבר שידוע לכל מי שמבין מעט בנושא של ניהול פיננסי של עסק קטן.
המחיר של כל מוצר או שירות הוא פונקציה של ההוצאות השוטפות +מרכיב של רווח.

לצורך העניין, גם הוצאות על פרסום נחשבות כהוצאה תיפעולית שוטפת. וכן, במחיר שלך צריך להיות משוקלל גם הממוצע הוחדשי שאת מוציאה על פרסום.
אני ממליץ בחום לקרוא עוד טיפה בנושא: http://n2b.org/archives/1329

הוצאות הקמה לא נכנסות לחישוב מחיר המוצר או השירות.
למזלנו, לגרפיקאי עצמאי כמעט שאין הוצאות הקמה.

אין שום דרך אחרת לנהל עסק בצורה רווחית אם לא פועלים לפי השיטה הזו.
באמת אשמח אם תסבירי לי למה את מתכוונת כשאת אומרת:
"אני בכל מקרה אדרוש כמה שאני מרגישה שמגיע לי ולא שקל מעבר לזה."

לפי מה את "מרגישה" כמה מגיע לך? ואיך את מצליחה לקבל הרגשה מדוייקת על-השקל?

ושוב סליחה אם נפגעת ממני.

ayala

משתמש מקצוען
מטאור, אני מופתעת ממה שאת כותבת.
אם יש לך יותר מדי הוצאות והעסק הוא לא כדאיי, אז תמעיטי בהוצאות, (להחליף מחשב כל 10 שנים ולא כל 5, להפסיק לקנות פונטים, לא להדליק הרבה מזגן, פחות חטיפים..)
אבל לא ייתכן שההוצאות יעלו על ההכנסות, כי אז מיודעינו הלקוח שלך יאלץ להפסיד אותך בשוק כגרפיקאית כי זה פשוט לא משתלם לך!
ואם זה אכן לא משתלם להיות גרפיקאי, אני פורשת היום ועושה הסבת מקצוע.
אכפת לי מהלקוח, אני אוהבת גרפיקה, אבל עסק זה עסק וזה חייב להיות כדאיי.
אם יש לך ההוצאות עולות על הכנסות זה פשוט לא משתלם.
אם המוכר בחנות ימכור לי מוצר בפחות משויו, אני אפילו לא אומר שהוא אדיב, אלא מטומטם. שילך הביתה וינוח במקום לעבוד קשה ובסוף לא להרויח כלום.

מטאור

משתמש צעיר
נכתב ע"י ayala;287063:
מטאור, אני מופתעת ממה שאת כותבת.
אם יש לך יותר מדי הוצאות והעסק הוא לא כדאיי, אז תמעיטי בהוצאות, (להחליף מחשב כל 10 שנים ולא כל 5, להפסיק לקנות פונטים, לא להדליק הרבה מזגן, פחות חטיפים..)
אבל לא ייתכן שההוצאות יעלו על ההכנסות, כי אז מיודעינו הלקוח שלך יאלץ להפסיד אותך בשוק כגרפיקאית כי זה פשוט לא משתלם לך!
ואם זה אכן לא משתלם להיות גרפיקאי, אני פורשת היום ועושה הסבת מקצוע.
אכפת לי מהלקוח, אני אוהבת גרפיקה, אבל עסק זה עסק וזה חייב להיות כדאיי.
אם יש לך ההוצאות עולות על הכנסות זה פשוט לא משתלם.
אם המוכר בחנות ימכור לי מוצר בפחות משויו, אני אפילו לא אומר שהוא אדיב, אלא מטומטם. שילך הביתה וינוח במקום לעבוד קשה ובסוף לא להרויח כלום.

אילה, דיברתי על השנים הראשונות שבהן אכן ההוצאות שלי כבעלת עסק עצמאי עלו על ההכנסות, אבל אל דאגה, לא הייתי רעבה ללחם, כי במקביל עבדתי כשכירה. כמובן שלא עושים דבר כזה חסר אחריות מבלי שיש בסיס כלכלי. אחר כך מסיבות אישיות עבדתי כשכירה בלבד, ולפני כשנה חזרתי לעבוד כעצמאית.

טענתי שכל עסק בתחילת דרכו - לא מייד קוצר רווחים, ולפעמים אפילו מפסיד, אך זה עדיין לא מהווה סיבה לסגור את העסק, כי ההשקעה היא לטווח הארוך. ובמקרה שלנו - זה עדיין לא מהווה סיבה להעלות מחירים שאין בינם לבין הרמה המקצועית של הגרפיקאי כל קשר.

ayala

משתמש מקצוען
אני לא מדברת על התחלה של עסק. ברור שבהתחלה עד שמרויחיפ לוקח זמן.
זה די ברור שלא דובר פה על עסק מתחיל.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
זה גם לא ממש משנה. אין שום כלל שעסק מתחיל חייב להפסיד.
התעריפים צריכים להיקבע מיום הפעילות הראשון של העסק.
תעריפים אלו נקבעים לפי גובה ההוצאה השוטפת.
אם מתברר לנו שהתעריפים שלנו גבוהים ביחס לשוק, יש מקום לבדוק אם אנחנו מנהלים נכון את ההוצאות שלנו.

אריה123

משתמש מקצוען
D I G I T A L
RCpro יש לך קליינטים ? אני חושבת שאם הייתי עם כללי הברזל האלו הייתי נשארת מחוץ למשחק. (ובלי אוכל לילדים).
זה יכול להיות טוב למי שיש עבודה אחרת ומתפרנסת כגרפיקאית בשעות עבודה נוספות, אבללא למי שצריכה את זה למחיה.

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נתיבים, עכשיו גם אתם יכולים

עכשיו פתוח לנתיבים
:)

עפרה

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
נתיבים אחרים מצליחים לראות???
אני לא...

א.ישראל

משתמש פעיל
עריכה תורנית
נכתב ע"י עפרה;287362:
נתיבים אחרים מצליחים לראות???
אני לא...

כן אני מצליח.
פשוט צריך לצאת מתוכנת נתיב ולהכנס שוב.
כך זה בכל אתר או עדכון שנוסף, אין כניסה עד שיוצאים ונכנסים שוב.

נמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לShia
תודה רבה! מאוד שימושי.
יש לך עיצה כמה אחוז מהחשבונות השוטפים (חשמל, מים וכו') נחשבים כהוצאה שוטפת לצורך עבודה כאשר עובדים מהבית?

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י נמה;287677:
לShia
תודה רבה! מאוד שימושי.
יש לך עיצה כמה אחוז מהחשבונות השוטפים (חשמל, מים וכו') נחשבים כהוצאה שוטפת לצורך עבודה כאשר עובדים מהבית?

האמת, לא ממש... מים זה בד"כ זניח.. חשמל זה אינדוידואלי, יש הצורכים יותר ויש שפחות, אפשר להעריך הערכה גסה... זה לא מדע מדוייק. גם המחיר לשעה שמתקבל הוא לא "תורה למשה מסיני" אלא מיועד לתת מושג איפה אנחנו עומדים.

זו אניאני

משתמש פעיל
מעניין היה לראות שאפילו שלא דייקתי ממש בחישובים יצא לי סכום שאותו אני בד"כ מחשבת כשעת עבודה!
(למרות שאני לא עובדת לפי שעות)

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י נמה;287677:
לShia
תודה רבה! מאוד שימושי.

כדאי להתייעץ עם רואה חשבון/מנהל חשבונות

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
כמובן שמומלץ מאוד לקבל ייעוץ מרואה חשבון או מישהו עם ידע מקצועי בתחום הפיננסים.
הכלי הזה הוא רק כלי עזר להדיוטות ולא תחליף לייעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה