s2061

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
זה נראה לא הגיוני הדמי ניהול האלו.

השאלה היא מה הרווח עכשיו ומה הצפי לרווח בקרן שאליה אתם חושבים לעבור.
זה מה שיש לי בכלל, אחרי שעברתי מהם והם החזירו אותי.

אני לא יודעת מה הרווח עכשיו, זה פנסיה במסלול רגיל,
והרווח של הפנסיה במסלול S&P500 בהלמן אלדובי הוא 14.57% ב-10 שנים האחרונות.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
0.5 מהפקדה
0.14 מהצבירה

בפנסיה לא מנייתית ואני צעירה, עדיין שווה לי לעבור, נכון?!
א. זה לא בהכרח יותר זול ממה שיש בהלמן אלדובי.
אפשר לומר שלמי שיש כבר צבירה משמעותית זה אפי' יותר יקר.
[זה פי 3 דמי ניהול בצבירה]
ב. כמובן שדמי הניהול הם לא חזות הכל, וברור שעדיף מסלול מנייתי למי שמתאים.
זה נראה לא הגיוני הדמי ניהול האלו.

השאלה היא מה הרווח עכשיו ומה הצפי לרווח בקרן שאליה אתם חושבים לעבור.
הגיוני מאד.
מה לעשות שגם החברות האחרות צריכות להתאים את עצמם למצב בשוק עם הקרנות הנבחרות?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני לא הצלחתי לקנות את המוצר עבור קרן פנסיה ברירת מחדל
אשמח אם מישהו יספר מנסיונו איך הצליח
פנית אל חברות הביטוח האלו והם לא הסכימו למכור לך את המטריה הזאת?

פרקטית

משתמש מקצוען
כי אם יש בעיית בריאותית לפני ההצטרפות לקרן פנסיה, אז צריך לצבור וותק של 5 שנים, כדי להיות מכוסים לגמרי בביטוח של הקרן החדשה.
כמובן שלדברים שקרו אחרי תחילת העבודה, אז כן מכוסים.
ולכן זה לא רלוונטי למי שבריא.
האם זה תקף גם במקרה של העברת קופה פעילה מקופה אחת לשניה? או שכל פעם צריך לצבור וותק חדש?
ועוד שאלה- איך בודקים מה הוותק ועל איזה גובה שכר מחושב הוותק?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
האם זה תקף גם במקרה של העברת קופה פעילה מקופה אחת לשניה? או שכל פעם צריך לצבור וותק חדש?
כשמעבירים את הכספים מקופה אחת לאחרת, אז כל הזכויות שהיו בקופה הראשונה עוברות גם לקופה החדשה, כולל הוותק.
ועוד שאלה- איך בודקים מה הוותק ועל איזה גובה שכר מחושב הוותק?
תפני לקרן הפנסיה שלך ותשאלי.

לא ידוע

משתמש פעיל
שלום רב,
אני מבררת לגבי קרן פנסיה וקרן השתלמות
באיזה קרן פנסיה שווה כיום להשקיע ועם אלו דמי ניהול?
האם בהפניקס 1.5 מהפקדה ו-0.12 מצבירה זה שווה?
או במנורה 0.9 מהפקדה ו0.16 מצבירה?
האם אפשר להשיג דמי ניהול יותר נמוכים, אם כן דרך מי?
או שיש קרנות יותר שוות?
אם גובה השכר גבוה מתקרת הפנסיה האם שווה לבטח בביטוח מנהלים את היתרה שהינה די נמוכה?
לגבי השתלמות האם אלטשולר עם דמי ניהול 0.8 שווה? אם לא, יש לכם מישהו שיכול לתת בפחות?
כמובן שמבררת רק על מסלולים הלכתיים.
תודה רבה!

A.A.T

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
עקב תחילת עבודה חדשה, נפגשתי עם סוכן ביטוח לגבי הפנסיה, והמליץ לי לעבור מהראל להפניקס, שהתשואה שם היא כאחוז וחצי יותר מהראל ב3 שנים האחרונות,
שאלתי אותו האם יש גם אופצ' להפריש את הכסף במניות ששם התשואה אמורה להיות יותר גבוהה, ואמר לי שוודאי שאפשר אך ברגיל הוא לא מעלה את הנושא בפני אנשים שאין להם ידע בזה, אבל אם אני מכיר קצת התחום זה בהחלט שווה לי וזאת כמובן בתנאי שגם במידה והמניות יורדות אני לא אעבור מסלול.

ברצוני לשאול האם אכן מומלץ ללכת על מסלול מניות, וכן האם הסיכון היחידי הוא שבזמן שפל הרגש יגבור על השכל ואמשוך את הכסף בשפל? ואם כן, איזה מסלול מניות מומלץ?
@מקצועי בלבד אשמח לעזרתך הנושא.
תודה מראש!!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
עקב תחילת עבודה חדשה, נפגשתי עם סוכן ביטוח לגבי הפנסיה, והמליץ לי לעבור מהראל להפניקס, שהתשואה שם היא כאחוז וחצי יותר מהראל ב3 שנים האחרונות,
שאלתי אותו האם יש גם אופצ' להפריש את הכסף במניות ששם התשואה אמורה להיות יותר גבוהה, ואמר לי שוודאי שאפשר אך ברגיל הוא לא מעלה את הנושא בפני אנשים שאין להם ידע בזה, אבל אם אני מכיר קצת התחום זה בהחלט שווה לי וזאת כמובן בתנאי שגם במידה והמניות יורדות אני לא אעבור מסלול.

ברצוני לשאול האם אכן מומלץ ללכת על מסלול מניות, וכן האם הסיכון היחידי הוא שבזמן שפל הרגש יגבור על השכל ואמשוך את הכסף בשפל? ואם כן, איזה מסלול מניות מומלץ?
@מקצועי בלבד אשמח לעזרתך הנושא.
תודה מראש!!!
אכן כן לטווח ארוך הסיכון היחידי הוא שתמכרי בשפל.
ויש רק מסלול מנייתי אחד שהוא כשר.
ובנוסף הוא גם מסלול מאד מוצלח, גם במניות שנקנים שם, וגם בדמי הניהול שהם הכי נמוכים בתחום.
מדובר כמובן על קרן הפנסיה של "הלמן אלדובי" במסלול שנקרא "מחקה מדד S&P 500".
רק תיקחי בחשבון שהסוכן ממש לא ירצה וככל הנראה גם יסכים להעביר לשם, בגלל שדמי הניהול זולים, אז הסוכנים לא מרוויחים מזה מספיק...
אבל כמובן שאפשר ומומלץ לעבור לפנסיה הזאת לבד וללא שום סוכן שמפריע בדרך.
פשוט ממלאים טופס באתר וזהו.

A.A.T

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
רק תיקחי בחשבון שהסוכן ממש לא ירצה וככל הנראה גם יסכים להעביר לשם, בגלל שדמי הניהול זולים, אז הסוכנים לא מרוויחים מזה מספיק...
תודה רבה!
בדקתי באתר שלהם וראיתי שהם מציגים ממוצע של 14.5 % תשואה שזה יוצא X2 מפנסיה רגילה, באמת הרבה.
מקווה שאהיה מספיק חזק מול הסוכן, גם ככה הוא מנסה לדחוף לי ביטוחים למיניהם, שיוצאים בסוף סכומים גבוהים מאד [משהו כמו 250 ש"ח], וגם אם כדאי אין לי כסף מיותר לזה. שומר פתאים ה'.

האמת שלא ידעתי על האופצ' לגשת ישירות לקופת הפנסיה וכבר שילמתי לסוכן, וחבל, אולי זה באמת מיותר.

לא ידוע

משתמש פעיל
שלום רב,
אני מבררת לגבי קרן פנסיה וקרן השתלמות
באיזה קרן פנסיה שווה כיום להשקיע ועם אלו דמי ניהול?
האם בהפניקס 1.5 מהפקדה ו-0.12 מצבירה זה שווה?
או במנורה 0.9 מהפקדה ו0.16 מצבירה?
האם אפשר להשיג דמי ניהול יותר נמוכים, אם כן דרך מי?
או שיש קרנות יותר שוות?
אם גובה השכר גבוה מתקרת הפנסיה האם שווה לבטח בביטוח מנהלים את היתרה שהינה די נמוכה?
לגבי השתלמות האם אלטשולר עם דמי ניהול 0.8 שווה? אם לא, יש לכם מישהו שיכול לתת בפחות?
כמובן שמבררת רק על מסלולים הלכתיים.
תודה רבה!
@מקצועי בלבד ?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה השאלה?
כבר נכתב פה הרבה פעמים שהקרן פנסיה שאני חושבת להכי טובה כרגע לצעירים שלא מושכים כל פעם את הפיצויים זה של הלמן אלדובי מסלול מחקה מדד S&P 500 דמי ניהול נמוכים של 1.49% מהפקדה ו0.05% מהצבירה.
ומצטרפים ישירות דרך מילוי טופס באתר, ולא דרך סוכן.
לגבי ביטוח מנהלים למי שאין איזה משהו ישן אז זה ממש לא כדאי!!
אפשרות שאפשר לשקול זה קופת גמל, אבל יש בזה מעלות וחסרונות.
אתם יכולים לקרוא על המעלות והחסרונות במאמר שכתבתי בנושא.
https://www.prog.co.il/articles/סקירת-המוצרים-לחיסכון-פנסיוני.1012/
לגבי ההשתלמות זה עניין של התאמה בין המשקיע להשקעה, יש כאלו שזה מצוין בשבילם, ויש כאלו שעדיף להם מסלולים אחרים.

על הדרך

משתמש פעיל
כבר נכתב פה הרבה פעמים שהקרן פנסיה שאני חושבת להכי טובה כרגע לצעירים שלא מושכים כל פעם את הפיצויים זה של הלמן אלדובי מסלול מחקה מדד S&P 500 דמי ניהול נמוכים של 1.49% מהפקדה ו0.05% מהצבירה.
עברתי לקרן זו לאחרונה והפסדתי בינתיים כמה אלפי שקלים. יש הסבר לתופעה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
עברתי לקרן זו לאחרונה והפסדתי בינתיים כמה אלפי שקלים. יש הסבר לתופעה?
אני לא יודעת מתי עברתם ואיך זה יכול להיות שהפסדתם [אם באמת הפסדתם? יתכן שאתם פשוט לא יודעים לקרוא נכון את המידע]
ויתכן גם שזה מחמת ביטוח משודרג שעשיתם? וגם לפעמים יש טעויות בחברות הללו, ותמיד כדאי לבדוק אם יש חשש לטעות.

בכל מקרה כשמשקיעים בקרן מנייתית לא אמורים להתרגש כלל מהפסדים בטווח הקצר, כי תמיד אח"כ זה עולה בחזרה וכפי שהארכתי להסביר במאמרים שלי בנושא השקעה במניות.
כדאי מאד לכל אחד ואחת לקרוא ואפי' כמה פעמים.

Chanae

משתמש מקצוען
@מקצועי בלבד תודה רבה על האשכול,
ממש פתחת לנו את העיניים.
ראיתי שחילקת בביטוח מנהלים אם מקבלים מעל 20 אלף שקל משכורת.
רציתי לשאול: אני מרוויחה באזור ה 20K והפנסיה מחולקת לי ל 70% פנסיה ו 30% ביטוח מנהלים
ביטוח מנהלים הישן עם מקדם קבוע אבל הוא ממש גבוה (228 נראה לי) ודמי ניהול ממש גבוהים
אני רוצה להעביר את כל הפנסיה עכשיו להלמן אלדובי, השאלה אם לא שווה לי להשאיר אחוז אפילו קטן של פנסיה
כן בביטוח מנהלים.
כל סוכני הביטוח שישבתי איתם המליצו לי להשאיר קצת - אבל באשכול פה למדתי כמה בדיוק אפשר לסמוך עליהם

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד תודה רבה על האשכול,
ממש פתחת לנו את העיניים.
ראיתי שחילקת בביטוח מנהלים אם מקבלים מעל 20 אלף שקל משכורת.
רציתי לשאול: אני מרוויחה באזור ה 20K והפנסיה מחולקת לי ל 70% פנסיה ו 30% ביטוח מנהלים
ביטוח מנהלים הישן עם מקדם קבוע אבל הוא ממש גבוה (228 נראה לי) ודמי ניהול ממש גבוהים
אני רוצה להעביר את כל הפנסיה עכשיו להלמן אלדובי, השאלה אם לא שווה לי להשאיר אחוז אפילו קטן של פנסיה
כן בביטוח מנהלים.
כל סוכני הביטוח שישבתי איתם המליצו לי להשאיר קצת - אבל באשכול פה למדתי כמה בדיוק אפשר לסמוך עליהם
בקרן פנסיה מקיפה הכיסוי הביטוחי הוא עד לסכום של כ 20,000 ש"ח, ומי שרוצה לבטח גם את החלק שהוא מעל 20,000 ש"ח בחודש, יכול לעשות זאת בביטוח מנהלים.
אבל זה מוצר מאד יקר, וברוב המקרים זה לא שווה את המחיר שלו.
מה שכן יש אפשרות שאת הסכום של מעל ה20,000 ש"ח להפקיד לקופת גמל, שיש לה מעלות מסוימות שאין בקרן פנסיה, ועל החלק שגם ככה אין כיסוי ביטוחי, ואז החיסרון היחיד בקופת הגמל זה שדמי הניהול יותר יקרים.
על ההבדלים בין סוגי הקרנות אפשר לקרוא במאמר שכתבתי בנושא.

תגרין

משתמש מקצוען
עימוד ספרים
עובדת שהגיעה לגיל פנסיה, מה קורה עם הכספים שלה?

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה