זה פקידה שטעתה.אתמול פקידה של הראל אמרה לי שאין הכשר על מסלולו מחקה מדד s%p למרות שמפורסם שיש ?
יש למישהו מידע על זה?
האם הוא התכוון למסלול מובטח לכל החיים שדמי הניהול יורדים אוטומטית לפי הצבירה?דמי ניהול 1.7 % מההפקדה 0.2 % מהצבירה
קופת גמל להשקעה? רגילה?קופת גמל להעביר לאקסלנס בדמי ניהול 0.75 % מהצבירה
דמי הניהול יכולים להשתפר משמעותית.שלום וברכה
שאלה על הצעה שקיבלתי עבור
שכירה בת 28 שכר לחודש משוער בין 5.500 ל7000 ש"ח (נטו)
כיום בצבירה של כ50.000 ש"ח
הומלץ ע"י סוכן
להעביר את הקרן פנסיה לחברת הפניקס אקסלנס
דמי ניהול 1.7 % מההפקדה 0.2 % מהצבירה
קופת גמל להעביר לאקסלנס בדמי ניהול 0.75 % מהצבירה
מה אתם אומרים?
מומלץ להבין איך עובדת השקעה בשוק ההון בכלל, ובמסלול השקעה שבחרת בפרט.אני במסלול הלכה בפניקס, והתשואה של עומדת על 3.28%- מה שאומר שהפסדתי בינתיים מאות שקלים.
האם מומלץ לעבור מסלול או חברה?
מתחילת השנה הפסדתי למעלה מ - 9000 שקל בקרן הפנסיה שלי, האם יש מה לעשות ?
והאם זה מוריד את כל הכדאיות של השקעה בשוק ההון ?
מומלץ להבין איך עובדת השקעה בשוק ההון בכלל, ובמסלול השקעה שבחרת בפרט.
באופן כללי בכל החברות וכמעט בכל מסלולי ההשקעה יש כרגע ירידות.
כן.
אני מבוטחת בהראל והפנסיה שלי מורכבת מ3 אפיקי השקעה:זה פקידה שטעתה.
ופשוט אין לה מושג על מה היא מדברת.
תעודות הכשרות בקובץ המצורף.
אני לא יועצת, ולא ממליצה, אין לי רישיון ייעוץ.אני מבוטחת בהראל והפנסיה שלי מורכבת מ3 אפיקי השקעה:
מסלול גלעד כללי (51%), מסלול הלכה (25%) ומסלול לבני 50 ומטה
אני מבינה מהתעודה שבעצם מרבית ההשקעה שלי לא מנוהלת במסלול מפוקח הלכתי? האם יש המלצה לאיזה אפיק השקעה כדאי לעבור מבין אלו המפוקחים הלכתית בהראל?
גילוי נאות: ההבנה שלי בתחום דלה ביותר... אשמח למענה של המומחים
המסלולים הם מחקים את המדד.מבדיקה באתר פנסיה נט, עבור מסלולי מחקי סנופי, יש הפרשי תשואות בין המסלולים
(עבור אלו שיש נתונים, האחרים כנראה חדשים מדי)
מה הסיבה לכך? האם זה לא התשואה לא אמורה להיות זהה אצל כולם?
ואם יש מסלול מסויים שבשנה שעברה נתן תשואות יותר טובות מאחרים, יש סיבה לחשוב שזו מגמה גם לשנים הבאות ועדיף לעבור לשם, או שזה לחלוטין מקרי?המסלולים הם מחקים את המדד.
וכשמדובר על "חיקוי" אז זה אף פעם לא מדויק.
זה תלוי בשיטת החיקוי, מתי בדיוק הם קונים את המניות ומוכרים וכו', ולכן תמיד יהיו הבדלים בין הקרנות השונות.
מבחינתי שנה אחת לא אומרת כלום.ואם יש מסלול מסויים שבשנה שעברה נתן תשואות יותר טובות מאחרים, יש סיבה לחשוב שזו מגמה גם לשנים הבאות ועדיף לעבור לשם, או שזה לחלוטין מקרי?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: