א נ

משתמש פעיל
שלום !!!
אני נמצא בהראל וכבר כמה חודשים שהמעסיק לא מפריש לי קופות (למרות שבסוף הוא ודאי ישלם לי !! )
אני שמעתי שיש קופות שברגע שהמעסיק לא מפריש הם מהר מאד מאיימים עליו בתביעה ואז הוא מפריש, אשמח אם מישהו יודע על חברה כזאת ?

אבי2021

משתמש מקצוען
שלום !!!
(למרות שבסוף הוא ודאי ישלם לי !! )
וזה מרגיע?
ככל שההפקדה נדחית התשואה פוחתת, דוגמא קלאסית של ריבית דריבית שלילית.
אני שמעתי שיש קופות שברגע שהמעסיק לא מפריש הם מהר מאד מאיימים עליו בתביעה ואז הוא מפריש, אשמח אם מישהו יודע על חברה כזאת ?
ע"ז נאמר, 'אם אני לי מי לי'
כל א' צריך לקחת אחריות על הכסף והזכויות שמגיע לו ע"פ חוק.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
בכל חברה הם שולחים מכתב התראה למעסיק.
זה חובתם החוקית.
אגב, אתה עלול לאבד גם את הרצף הביטוחי שלך.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אכן אמרו לי שהוא הפסיק אחרי ש6 חודשים המעסיק לא שילם !!:rolleyes::rolleyes:
אם יורשה לי להציע..
תסבירו למעסיק את המשמעות שאם חלילה יקרה משהו.... (אובדן כושר עבודה או פטירה חלילה) אתם לא מבוטחים.
אגב, אם הוא לא ישתכנע.
תפנו לחברת ביטוח ותבקשו לשלם כדי להמשיך את הרצף הביטוחי
חבל, זה ביטוח חשוב וזול.

ביזנס מן

משתמש מקצוען
שלום !!!
אני נמצא בהראל וכבר כמה חודשים שהמעסיק לא מפריש לי קופות (למרות שבסוף הוא ודאי ישלם לי !! )
לצערי שמעתי ע"ז רבות מאנשים שזה קורה בעיקר בציבור במורות וגננות המנוצלות
ואם עבר כמו אצלך יותר מארבעים יום והוא ניכה לך בשכר את הההפרשה לפנסיה ולא הפריש זה כבר עבירה פלילית והוא צפוי למאסר או קנס
והרבה מעסיקים לא מתייחסים להתראת החברה
ואתה צריך לדעת שאלא לא סכומים זניחים וזה העתיד הלחם וחלב שלך ואין מצב לוותר לו על שקל בודד
ולגבי הרצף ביטוחי שהחברה אמרה שהופסק לך שמעתי מאנשים שהתעקשו איתם וזה סודר והמשיכו להם את הרצף
לכן כדאי לך לדבר איתם או עם הסוכן ולהתעקש אולי יעבוד ואולי לא

ביזנס מן

משתמש מקצוען
אם יורשה לי להציע..
תסבירו למעסיק את המשמעות שאם חלילה יקרה משהו.... (אובדן כושר עבודה או פטירה חלילה) אתם לא מבוטחים.
אגב, אם הוא לא ישתכנע.
תפנו לחברת ביטוח ותבקשו לשלם כדי להמשיך את הרצף הביטוחי
חבל, זה ביטוח חשוב וזול.
האמת שהיה כבר תקדים שבית משפט לעבודה חייב מעסיק שלא הפריש לעובד קרן פנסיה (ושם מדובר שהעובד לא רצה כי רצה לקבל את זה מזומן) ואח"כ חלה ומת לשלם ליורשים פיצויי בגין אובדן פנסיית נכות בסך של 22,886 ₪ ופיצוי לשאירים בגין אובדן פנסיית שאירי מבוטח בסך של 45,543 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית. (בתיק סעש (י-ם) 11511-09-16)
כך שלא פשוט שאם חלילה יקרה משהו שהוא לא מבוטח אלא המעסיק ככל הנראה יצטרך לשלם את זה
ואת זה הרבה מעסיקים לא יודעים ואם היו יודעים וודאי היו מעדיפים את הביטוח הפנסיוני

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שוב תודה !!!
התקשרתי להראל להציע שאני אשלם את הביטוח אך הם אמרו שאי אפשר לשלם את הביטוח לבד בלי כל ההפקדה החודשית !
נכון אבל אתה היית יכול לבקש שיהיה לך "ריסק זמני", וכך הכיסוי הביטוחי היה נשמר עד שנתיים.
אבל כדי לשמור על הכיסוי הביטוחי היית צריך לפנות אליהם לפני שיעברו 5 חודשים ללא הפקדות.

אבל אתה יכול לתבוע את המעסיק.
וכן את חברת הביטוח שלא פעלו מספיק מול המעסיק, ולדרוש בתוקף שיחזירו לך גם את הכיסוי הביטוחי.

שלג קל

משתמש מקצוען
שיעור דמי ניהול מצבירה:0.2%

שיעור דמי ניהול מהפקדה:1.8%

אשמח לדעת אם זה יקר /זול /סביר (קרן פנסיה)

תודה רבה

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
שיעור דמי ניהול מצבירה:0.2%

שיעור דמי ניהול מהפקדה:1.8%

אשמח לדעת אם זה יקר /זול /סביר (קרן פנסיה)

תודה רבה
סביר.
בהחלט אפשר לקבל יותר זול.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

lizi_g

משתמש פעיל
אישה שכירה בת 30+ מניידים עכשיו את הפנסיה וקרן השתלמות היה עד עכשיו ביטוח מנהלים.
שאלה 1:האם לבטל ביטוח מנהלים? לפי הבנה שלי זה לא באמת משתלם בגילאים שלי בנוסף ביטוח חיים יקר בנוסף דמי ניהול גבוהים משמעותית מקרן פנסיה.
שאלה 2:מה מומלץ בקרן השתלמות וכמו כן בקרן פנסיה מסלולי מניות בסיכון גבוה או בסיכון בינוני?
תודה רבה!!

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אישה שכירה בת 30+ מומלץ בקרן השתלמות וכמו כן בקרן פנסיה מסלולי מניות בסיכון גבוה או בסיכון בינוני?
למי שמבין בהשקעות בדרך כלל כדאי סיכון גבוה.
למי שלא מבין כדאי מסלול כללי.

lizi_g

משתמש פעיל
תודה על המענה המהיר יש עדיפות לקרן ספציפית ?
בנוסף התייחסותך לשאר ההודעה.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
שאלה 1:האם לבטל ביטוח מנהלים? לפי הבנה שלי זה לא באמת משתלם בגילאים שלי בנוסף ביטוח חיים יקר בנוסף דמי ניהול גבוהים משמעותית מקרן פנסיה.
בדרך כלל כדאי לבטל.
שאלה 2:מה מומלץ בקרן השתלמות וכמו כן בקרן פנסיה מסלולי מניות בסיכון גבוה או בסיכון בינוני?
תלוי טווח זמן ההשקעה וההבנה בהשקעות.
תודה על המענה המהיר יש עדיפות לקרן ספציפית ?
למי שלא מבין בהשקעות, מסלול כללי או הלכה.
למי שמבין בהשקעות ומשקיע לטווח ארוך, מסלול מחקה מדד.

lizi_g

משתמש פעיל
למי שמבין בהשקעות ומשקיע לטווח ארוך מסלול מחקה מדד.
איזה חברה מומלצת?
תלוי טווח ההשקעה וההבנה בהשקעות.
כמו שכתבתי פנסיה 30+ שנים אני בת 30+
לגבי קרן השתלמות לא נראה לי שנפתח בעשור הקרוב ומעלה.
כמו כן תמיד נעדיף לקחת הלוואה כנגד הקה"ש ומילא מה שנכנס כאן לשיקול הוא סכום ההלוואה שאפשר לקבל בקה"ש שבנויה על מניות.
נ.ב.חשבתי בעבר לגבי קה"ש על אנליסט מניות סיכון גבוה אני חושבת נכון? מה דעתך?
ופנסיה אין להם כך שלא יודעת לאיזה קופה לעבור ואיזה תיק לבנות בקרן פנסיה [מניות כמובן=סיכון גבוה].
ושוב תודה!!!

נערך לאחרונה ב:
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה