מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יש לי פנסיה בהראל מסלול גלאט הון עם דמי ניהול של 0.9 מהפקדה ו0.19 מצבירה שנתית וכן גמל אצלם יש משהו שיותר מומלץ לי כמובן בגלאט הון?
תודה
אני לא ממליצה על כלום.
אבל אני כן ממליצה לכם ללמוד על הנושא, ואז אולי יהיה לכם תשובה.
אפשר להתחיל בקריאת המאמר שלי בנושא [כולל את העריכה בסוף]

יוסף10

משתמש צעיר
אוטומציה עסקית
שלום וברכה
יש לי ביטוח מנהלים עם קרוב ל 30k שח ניהול מצבירה 1.24 ועברתי לקרן פנסיה
מה כדאי לי לעשות עם הביטוח מנהלים להשאיר כך או להמיר לקרן אחר
תודה

שלג קל

משתמש מקצוען
לאחר הפסקת עבודה במקום עבודה אחד מתוך שניים קבלנו הודעה מחברת הבטוח על שלש אפשרויות שעומדות בפנינו כרגע לאחר הפסקת ההפקדות

1. המשך הפקדה - עצמאית או ע"י מעסיק חדש - (למעסיק השני אנחנו מפקידים כרגע בחברה אחרת)
2. שמירה על הכיסויים הביטוחיים למקרה נכות באמצעות הסדר ריסק זמני ללא צבירה לחסכון
3. הפסקת התשלומים ושמירת החסכון ללא כיסויים ביטוחיים

מה כדאי לעשות?

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
לאחר הפסקת עבודה במקום עבודה אחד מתוך שניים קבלנו הודעה מחברת הבטוח על שלש אפשרויות שעומדות בפנינו כרגע לאחר הפסקת ההפקדות

1. המשך הפקדה - עצמאית או ע"י מעסיק חדש - (למעסיק השני אנחנו מפקידים כרגע בחברה אחרת)
2. שמירה על הכיסויים הביטוחיים למקרה נכות באמצעות הסדר ריסק זמני ללא צבירה לחסכון

מה כדאי לעשות?
לכאורה הביטוח עדיין בתוקף עד חצי שנה מעת הפסקת העבודה.

בגדול זה תלוי בכם יש אנשים חובבי ביטוחים, אז זה ביטוח זול. (יש קרנות שזה לא כזה זול, צריך לבדוק)

שתהיו בריאים וחזקים תמיד.

A052

משתמש סופר מקצוען

מה כדאי לעשות?
לכאורה הביטוח עדיין בתוקף עד חצי שנה מעת הפסקת העבודה.

בגדול זה תלוי בכם יש אנשים חובבי ביטוחים, אז זה ביטוח זול. (יש קרנות שזה לא כזה זול, צריך לבדוק)

שתהיו בריאים וחזקים תמיד.
למה לא לאחד את הקופות?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
למה לא לאחד את הקופות?
גם במקרה שהיא תאחד את הקופות, הביטוח יקטן בחצי.

מה כדאי לעשות?
אני חושבת שזה ביטוח מעולה!
ואם אתם מתכננים לעבוד שוב ברמת שכר כמו קודם, אז אני לא הייתי מוותרת על הוותק של הכיסוי הביטוחי.

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
יש לי 2 שאלות על פנסיה, אשמח אם מישהו/י יודע/ת
1.באיזו חברה הכי כדאי לפתוח קרן פנסיה? (יעצו לי על אלטושר שחם, האם זה אכן כך)
2. יש לי סכומים קטנים בחברת ביטוח אחת או שתיים (בטוח אחת במיטב ד"ש), השאלה האם שווה לנייד את הכספים לקופה החדשה(עולה כסף?), והאם התהליך משתלם?
תודה

דיני 2013

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
רציתי לשאול יש לי ביטוח מנהלים לא פעילה עם מקדם מובטח של 203 ודמי ניהול יחסית גבוהים לקרן פנסיה (עשיתי את הביטוח לפני רפורמת קרנות הפנסיה) יש לי הצעה להמיר לקרן פנסיה משלימה עם דמי ניהול בהתאם,
שאלתי היא האם מקדם המובטח עדיף מדמי ניהול נמוכים?

A052

משתמש סופר מקצוען
יש לי 2 שאלות על פנסיה, אשמח אם מישהו/י יודע/ת
1.באיזו חברה הכי כדאי לפתוח קרן פנסיה? (יעצו לי על אלטושר שחם, האם זה אכן כך)
2. יש לי סכומים קטנים בחברת ביטוח אחת או שתיים (בטוח אחת במיטב ד"ש), השאלה האם שווה לנייד את הכספים לקופה החדשה(עולה כסף?), והאם התהליך משתלם?
תודה
1. תבדקו באשכול. בגדול אלטשולר הלכה היא ברווח יחסית גבוה לקרנות כשרות אבל יש יותר רווחיות.
2. לא עולה כסף, וסכומים קטנים עלולים להישכח או להיעלם בגלל דמי ניהול גבוהים.

אני לא יודע כלום ולא יועץ.

פאנטה

משתמש סופר מקצוען
2. לא עולה כסף, וסכומים קטנים עלולים להישכח או להיעלם בגלל דמי ניהול גבוהים.

אני לא יודע כלום ולא יועץ.
כלומר לא שווה לנייד אותם ? אלא לוותר עליהם לגמרי? (אין לי מושג בכמה בדיוק מדובר)

A052

משתמש סופר מקצוען
בוודאי לנייד. גם אם יש שקל שם, למה לוותר עליו (אני ניידתי פעם קופה של פחות מ100 ש"ח)?

seven up

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
שלום רב,
אני די אובדת עצות והייתי שמחה אם מישהו יכול היה לעשות לי קצת סדר בענין.
בעבודתי הראשונה, הבוסית שלי עבדה עם סוכן ביטוח שהוא ניהל לי את החשבון בהפניקס.
לפני 4 חודשים עברתי עבודה חדשה, והסוכן עכשיו עידכן אותי שהמעסיק אמור להפריש לי רטרואקטיבית על כל החודשים האחרונים. והוא ממליץ לי להישאר במסלול הנוכחי שלי בהפניקס.
השאלה שלי היא מה המטרה של הסוכן ביטוח, למה צריך אותו, האם אפשר להאמין לו שהוא צודק והאם הוא מרוויח עלי כסף?
אשמח למענה
תודה רבה!

A052

משתמש סופר מקצוען
השאלה שלי היא 1. מה המטרה של הסוכן ביטוח, 2. למה צריך אותו, 3. האם אפשר להאמין לו שהוא צודק 4. והאם הוא מרוויח עלי כסף?
1. תשאלו אותו...
2. לא צריך אותו בדר"כ.
3. לא.
4. אכן (לא ישירות אלא מקבל חלק מדמי הניהול), ולכן התשובות הקודמות.

אני לא יועץ ואל תסמכו עלי.

מעשי

משתמש פעיל
מי מרויח את ההשקעות של החברות?
החברה או המפקיד של הכסף?

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה