מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הציעו לי למשוך את הפנסיה כעת, כי עד גיל הפרישה דמי הניהול וההפקדות שלי 'יאכלו' את כל הפנסיה.
פנסיה זה דבר שווה מאד ורווחי מאד!!
מי שאמר לכם את זה אין לו שום מושג!!
ממליצה לכם לקרוא את התגובה השניה באשכול הזה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
זה לא מחשיד קצת?
את מתכוונת שהפניקס מחשידים?
על דבר פשוט מאד מאד שלא צריך להעסיק בשבילו יותר מפקיד פשוט שיקנה כל פעם את אותה מניה הם דורשים דמי ניהול כ"כ גבוהים....
איך יכול להיות שבפנסיה החברות מסתפקים ב0.05% מהצבירה, ובהשתלמות לא יספיק להם גם פי 10???
אינפניטי זה חברה טובה ויציבה כמו כל החברות האלו שמפוקחות ע"י רשות שוק ההון.

עץ השדה

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
את מתכוונת שהפניקס מחשידים?
על דבר פשוט מאד מאד שלא צריך להעסיק בשבילו יותר מפקיד פשוט שיקנה כל פעם את אותה מניה הם דורשים דמי ניהול כ"כ גבוהים....
איך יכול להיות שבפנסיה החברות מסתפקים ב0.05% מהצבירה, ובהשתלמות לא יספיק להם גם פי 10???
אינפניטי זה חברה טובה ויציבה כמו כל החברות האלו שמפוקחות ע"י רשות שוק ההון.
תודה, הרגעת אותי :)
פשוט היועץ/משווק שלהם שדיבר איתי עשה רושם לא הכי מקצועי אז קיבלתי רושם ככה-ככה על כל החברה.
הוא לא ממש ידע לענות לי, את בטח תדעי יותר טוב ממנו - יש לי היום ביטוח מנהלים. אני רוצה לנייד אותה לגמל כדי לקבל דמי ניהול יותר נמוכים. האם אני צריכה לפתוח 2 קופות נפרדות, אחת שתחזיק רק את מה שניידתי והשניה שאליה יפקיד המעסיק את כספי התגמולים כל חודש? או שאפשר את שניהם באותה קופה?

אקראי

משתמש מקצוען
קופת גמל לא תקנה לך כיסוי ביטוחי וחבל.
שים לב שלא כדאי למשוך את הצבירה שקיימת , כי זה הכסף שיהיה שווה הכי הרבה בפרישה. בגלל עקרון הריבית דריבית.
אם מדובר על ביטוח מנהלים חדש (מאחרי 2012) כדאי לך לנייד לקרן פנסיה. לא לקופ"ג. ולבצע אליה את ההפקדות החדשות גם.

Rivka-Prog

משתמש פעיל
איך התנאים האלה לקרן פנסיה בהפניקס?
1629834301305.png

עץ השדה

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
קופת גמל לא תקנה לך כיסוי ביטוחי וחבל.
שים לב שלא כדאי למשוך את הצבירה שקיימת , כי זה הכסף שיהיה שווה הכי הרבה בפרישה. בגלל עקרון הריבית דריבית.
אם מדובר על ביטוח מנהלים חדש (מאחרי 2012) כדאי לך לנייד לקרן פנסיה. לא לקופ"ג. ולבצע אליה את ההפקדות החדשות גם.
אין תקרה לניוד לקרן פנסיה?
אני כבר מניידת לשם את הצבירה מקרן הפנסיה הנוכחית, וכמובן אמשיך להפקיד לשם בעז"ה את רוב התגמולים.
אבל הסוכן אמר לי שאת ביטוח המנהלים אי אפשר לנייד ג"כ כי זה יעבור את התיקרה ואז יגלוש לקרן פנסיה משלימה או משהו כזה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הוא לא ממש ידע לענות לי, את בטח תדעי יותר טוב ממנו - יש לי היום ביטוח מנהלים. אני רוצה לנייד אותה לגמל כדי לקבל דמי ניהול יותר נמוכים. האם אני צריכה לפתוח 2 קופות נפרדות, אחת שתחזיק רק את מה שניידתי והשניה שאליה יפקיד המעסיק את כספי התגמולים כל חודש? או שאפשר את שניהם באותה קופה?
אפשר באותה קופה.
אין תקרה לניוד לקרן פנסיה?
אני כבר מניידת לשם את הצבירה מקרן הפנסיה הנוכחית, וכמובן אמשיך להפקיד לשם בעז"ה את רוב התגמולים.
אבל הסוכן אמר לי שאת ביטוח המנהלים אי אפשר לנייד ג"כ כי זה יעבור את התיקרה ואז יגלוש לקרן פנסיה משלימה או משהו כזה.
בעיקרון אין תקרה לקרן פנסיה.
יש תקרת שכר לפנסיה המקיפה שכוללת כיסוי ביטוחי, ולכן מה שמעבר לתקרת השכר נכנס לקרן פנסיה משלימה.

עץ השדה

משתמש פעיל
הנדסת תוכנה
אפשר באותה קופה.
רק לוודא - הקופה שאליה אפקיד נקראת קופת גמל לתגמולים? ואליה אני יכולה לנייד? (מנסה להבין למה הסוכן אמר שאצטרך 2 קופות)
אפשר באותה קופה.

בעיקרון אין תקרה לקרן פנסיה.
יש תקרת שכר לפנסיה המקיפה שכוללת כיסוי ביטוחי, ולכן מה שמעבר לתקרת השכר נכנס לקרן פנסיה משלימה.
השאלה האם בניוד לא מבצעים איזשהו חישוב ג"כ ביחס לתיקרה. אנסה להסביר את עצמי - נניח אדם מרוויח 30 אל"ש. הפקדות מ 20 אל"ש הולכים לפנסיה ומ 10 הנותרים - למנהלים/גמל.
אחרי שנה יבוא וינייד את הכסף מביטוח המנהלים/גמל לקופת הפנסיה, יוצא שלכאורה "עקפנו" את מגבלת התיקרה להפקדות. איך זה ייתכן?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
רק לוודא - הקופה שאליה אפקיד נקראת קופת גמל לתגמולים? ואליה אני יכולה לנייד? (מנסה להבין למה הסוכן אמר שאצטרך 2 קופות)
אני לא יודע מה המקרה הספציפי שלכם.
השאלה האם בניוד לא מבצעים איזשהו חישוב ג"כ ביחס לתיקרה. אנסה להסביר את עצמי - נניח אדם מרוויח 30 אל"ש. הפקדות מ 20 אל"ש הולכים לפנסיה ומ 10 הנותרים - למנהלים/גמל.
אחרי שנה יבוא וינייד את הכסף מביטוח המנהלים/גמל לקופת הפנסיה, יוצא שלכאורה "עקפנו" את מגבלת התיקרה להפקדות. איך זה ייתכן?
כמניידים כספים כאלו מניידים גם את כל הפרוט על הכספים האלו וכל דבר רשום שם ואין מצב לעקוף שום דבר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא את זה.
אלא את טופס ההצטרפות שמילאת.

מישמשית

משתמש מקצוען
ומה זה אומר?
יש שני מסלולים?
אחד של דמי מעביד ואחד של העובד
איך עושים ששניהם יהיו מסלול הלכה?
1629912978454.png

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה