לפי מה שהבנתי מ @ארי בכרמים כל מסלול עוקב S&P יהיה כשר לפי תשואה כהלכה.בכל מקרה מדובר במסלול ללא הכשר.
האם שווה להצטרף דרך סוכן ולשלם בשביל כך יותר? או שאין סיבה.ללא סוכן יש אפשרות להוריד את דמי הניהול מהפקדה ל1.49%.
את האחוז הזה הם הוסיפו בשביל לתת לסוכנים.
באם אקבל את אותם תנאים במיטב דש יש לי סיבה חוץ ממהכשר [כפי שהסברתי למעלה] להעדיף את הלמן, [ובפרט שבין כה וכה זה עומד להתמזג?יש כזה מסלול עם הכשר בחברת הלמן אלדובי
חוזר בי.לפי מה שהבנתי מ @ארי בכרמים כל מסלול עוקב S&P יהיה כשר לפי תשואה כהלכה.
לדעתי עדיף ללא סוכן.האם שווה להצטרף דרך סוכן ולשלם בשביל כך יותר? או שאין סיבה.
ממש לא.לפי מה שהבנתי מ @ארי בכרמים כל מסלול עוקב S&P יהיה כשר לפי תשואה כהלכה.
גם אם כרגע כל ההשקעות כשרות, יש שני בעיות.@ארי בכרמים
הסתכלתי ולא הבנתי למה אתה מתכוון אני שואל לפי תשואה כהלכה שעצם מניות חו"ל זה כבר היתר, זה לא נכון?
תסביר לי בבקשה.
ההיתר הוא רוב בעלים גויים.מניות חו"ל זה כבר היתר, זה לא נכון?
'תשואה כהלכה' מתירים הלוואות לעמיתים עם היתר עיסקא.א. הלוואות לעמיתים. [יכול להיות בעיה חמורה של ריבית]
מעולה.'תשואה כהלכה' מתירים הלוואות לעמיתים עם היתר עיסקא.
ב'גלאט הון' אוסרים.
לא רק בקרן פנסיה.
שני המסלולים האלו יחסית חדשים, ואין להם עדיין שנה.@מקצועי בלבד
לגבי הקרן פנסיה המדוברת של הלמן עוקב S&P הכשרה,
מה לגבי התשואות בינה לבין הקרן של מיטב דש [לא שוקל להשקיע במיטב אני מעוניין לדעת לצורך צדדי]
חפשתי בגוגל ולא מצאתי טבלאות עם תשואות של פחות משנה.
אשמח באם תעלי קישור.
תודה רבה.
השאלה לא ברורה לי.אני פתחתי חשבון לפני חמש חודשים חשבון פנסיה באלטושלר...
נאמר לי שההפרשות בפועל לאחר חצי שנה....
קיבלתי 2 מיכתבים מהם שההפרשות מופקות ומפוזרות בכמה קרנות ואני צריכה לחתום בשביל לאחד את כל הסכום לקרן אחת מה זה אומר??
ועם אני עוזבת עכשיו את העבודה במה זה מיתבטא עם זה מופרש ועם אני לא עובדת זה ממשיך??
אני יחדד יותר את השאלההשאלה לא ברורה לי.
אבל אם ההפרשות לא מופרשות בזמן, אז זה לא חוקי.
אם את עובדת חדשה שלא היה לה קרן פנסיה קודם, ואת עוזבת אחרי 5 חודשים, אז מקום העבודה לא חייב להפריש לך לפנסיה.אני יחדד יותר את השאלה
עם קבעו אתי בחוזה שההפרשות בפועל תיתבצענה לאחר חצי שנה ואני עוזבת את העבודה אחרי 5 חודשים..
השאלה היא מה קורה עם החודש השישי........ואיך בדיוק זה הולך?
לא במקומות שיש שליש אג״ח מסוג ערד..בפנסיה מקיפה יש בהחלט אפשרות לקחת הלוואות.
למה אתה חוזר בך??חוזר בי.
תסתכל מה כתבתי כאן אתמול
מדריך - אשכול כשרות בהשקעות בשוק ההון
עודכן אדר תשפ"ד ראשית, גופי הכשרות ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות. למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות. אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר. יש 4 גופי כשרות בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את...www.prog.co.il
תחליט אם כשאתה קונה לבד זה מותר למה דרך פנסיה לא?לא רק בקרן פנסיה.
גם בקופת גמל/השתלמות וכו'.
אבל כשקונים לבד בתיק השקעות אין את הבעיות האלו.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: