net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
יש סיכוי שזאת הסיבה שעם כל ההפרשות עדיין דמי הקיצבה לעתיד מאוד נמוכים? כי כמעט ואין רווחים עם דמי ניהול כאלו?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
יש סיכוי שזאת הסיבה שעם כל ההפרשות עדיין דמי הקיצבה לעתיד מאוד נמוכים? כי כמעט ואין רווחים עם דמי ניהול כאלו?
ברור שזה מאד משפיע על הקצבה.
אבל זה גם תלוי בעוד דברים, כמו כמה שנים כבר מופרש לפנסיה? כמה מופרש לפנסיה? מה התשואות שהקרן יודעת להניב? וכו' וכו'.

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
הסכום המוערך לגיל פרישה מחושב לי הסכומים שהופקדו עד לאותו זמן או שהוא לוקח בחשבון את ההמשך?

נהו

משתמש חדש
גם במסלולי הלכה יש הכשרים שונים
אני בררתי עם הבד"ץ ירושלים לגבי חיסכון לכל ילד של אלטשולר שחם והם אמרו לי שזה לא בהכשר שלהם
כדאי לבדוק

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
גם במסלולי הלכה יש הכשרים שונים
אני בררתי עם הבד"ץ ירושלים לגבי חיסכון לכל ילד של אלטשולר שחם והם אמרו לי שזה לא בהכשר שלהם
כדאי לבדוק
לאלטשולר יש הכשר של תשואה כהלכה.
(יש עוד הכשרים חוץ מהבד"ץ)

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
רק לאותו הזמן.
מישהו יכול להסביר את החישוב? האם זה מה שהפקדת לחלק לשנים של הפנסיה המוערכות? או שיש תוספת מסויימת? כי אם מחלקים את הסכום המופקד בסכום של הקצבה לגיל פרישה יוצא סכום שיגמר תוך שנים בודדות.

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
זו ההפקדה + ריבית שנתית משוערת עד לגיל הפנסיה, מחולקת למס' שנים מסויים.
יש לכם מושג לכמה שנים הם מחלקים? הבנתי שזה ממצוע הזמן שהם חושבים שחיים מהגיל פרישה ומעלה.
אבל עדיין לא כ"כ מסתדר החשבון כמו שאמרתי, אם הם חושבים למשל שאדם יחיה 20 שנה אחרי הפרישה או אפילו 15, לפעמים בחשבון יוצא שהסכום לא מספיק (הסכום שיש כרגע בקרן) אז איך הם כותבים את ההערכה של סכום כזה וכזה לחודש

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
דוגמא: יכול להיות בקרן 35,000 והסכום המוערך לקצבת הפרישה 500 לחודש. שבחשבון פשוט זה מספיק ל-70 חודשים שזה 5 שנים.
אבל בפועל הם לא אמורים לשלם 5 שנים רק אלא יותר. אז מדוע הסכום לפרישה כביכול כזה "גדול" היה צריך להיכתב משהו נמוך יותר כי זה אמור להתחלק על הרבה יותר שנים.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
דוגמא: יכול להיות בקרן 35,000 והסכום המוערך לקצבת הפרישה 500 לחודש. שבחשבון פשוט זה מספיק ל-70 חודשים שזה 5 שנים.
אבל בפועל הם לא אמורים לשלם 5 שנים רק אלא יותר. אז מדוע הסכום לפרישה כביכול כזה "גדול" היה צריך להיכתב משהו נמוך יותר כי זה אמור להתחלק על הרבה יותר שנים.
כי הם מחשבים גם את התשואה שהם חושבים שיוכלו להשיג.

אפיפית

משתמש מקצוען
חוזרת לנושא של עלויות הפנסיה
כרגע יש לי :
בפנסיה: הפניקס פנסיה מקיפה
מהפקדה 2.5
מחיסכון 0.2
מעוניינת להישאר באותה חברה
לכמה לדעתכם אני יכולה להגיע עם ויכוחים איתם?
רוצה לדעת כיוון ע"מ שאוכל להרגיש בטוחה במהלך המשא ומתן
תודה רבה!!

שזמה

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חוזרת לנושא של עלויות הפנסיה
כרגע יש לי :
בפנסיה: הפניקס פנסיה מקיפה
מהפקדה 2.5
מחיסכון 0.2
מעוניינת להישאר באותה חברה
לכמה לדעתכם אני יכולה להגיע עם ויכוחים איתם?
רוצה לדעת כיוון ע"מ שאוכל להרגיש בטוחה במהלך המשא ומתן
תודה רבה!!
באלטשולר זה 1.49 מהפקדה, 0.1 מצבירה
תנסי להשוות לפחות לזה

A052

משתמש סופר מקצוען
אין שום הבדל, מלבד אחוזי התשואה הגבוהים יותר באלטשולר...
הם אולי יקשקשו דברים אבל תגידו להם שזה לא מעניין אתכם, אלא רק אחוזי דמי הניהול זה מעניין.

חנה תהילה

משתמש מקצוען
אני רוצה לפתוח קופה כעצמאי, עם הפרשה מינמלית של 220 ש"ח לחודש
איפה אתם ממליצים לי לפתוח, חשוב לי שיהיה מדובר במסלול כשר
תודה

net13

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יוצרי ai
אם החשבון שלי בפנסיה מוקפא כי אין הפרשות? יש תשואות בזמן הזה?
האם לוקחים דמי ניהול, ממה לוקחים? מההפקדה לא יקחו נכון?

A052

משתמש סופר מקצוען
יש תשואות, ודמי ניהול יש מהצבירה כמו כל הזמן.
דמי הניהול מהצבירה גם עלולים לעלות בקרן לא פעילה, עד ל0.5% שנתי.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה