תלוי איך ואיפה מושקע הכסף.ממש תודה על כל המידע! אם אני רוצה לחשב עם מחשבון ריבית דריבית, כמה ריבית שנתית סביר להזין?? אני יודע שאין בזה משהו ברור, אבל רק בערך...
וכמה דמי ניהול.
תלוי איך ואיפה מושקע הכסף.ממש תודה על כל המידע! אם אני רוצה לחשב עם מחשבון ריבית דריבית, כמה ריבית שנתית סביר להזין?? אני יודע שאין בזה משהו ברור, אבל רק בערך...
מי צריך בד"ץ מבחינתי רק תשואה כהלכה..הלוואי.
הצעתי לבד"ץ שאני אארגן קבוצה, הצעתי גם להפניקס.
אבל נראה לי שאף אחד להתיחס ברצינות כי לא היו הרבה פניות.
זה לא מתאים למדיניות ההכשר שלהם , אם אני לא טועה.מי צריך בד"ץ מבחינתי רק תשואה כהלכה..
איך אפשר להפסיד את כל הכסף ?אם ח"ו מפסידים את כל הכסף של הקרן פנסיה
אין כזה מציאות אם לתשואה כהלכה זה לא יעבוד ברור לי לא בד״ץ.זה לא מתאים למדיניות ההכשר שלהם , אם אני לא טועה.
המקסימום שתשואה כהלכה יכולים לאשר זה מנייתי אקטיבי .
לא הבנתיאין כזה מציאות אם לתשואה כהלכה זה לא יעבוד ברור לי לא בד״ץ.
חוץ מזה הגיע הזמן לנטרל הכשר בד״ץ שזה רק נזק לפרנסה של יהודים. (עיין ההבדל הגדול ממה שנשאר לקרן פנסיה )
אני לא מבינה, ובטח לא באה להתווכח. אבל אנשים שמכירים את המדיניות של תשואה כהלכה לעומק אמרו לי שזה לא יעבור שם (המסלול של הפניקס) . את ההגבלות של הבד"ץ אני מכירה וזה מאושר לפיהן .בד״ץ רק מחמיר יותר חומרה שבא לדי קולא.
לא צריך בכלל להגיד שגלאט הון לולא היה שם בד״ץ שמחייב היתר עיסקא היה אסור להשקיע שם.
לחזור לעניני יש הרבה חומרות מהשורה כהלכה אבל אף אחד לא מגביל דרך השקעה הפוך מאפשרים הרבה יותר.
כי אין מספיק אנשים שמבקשים .אז למה לא קיבלו עדיין הכשר מ בד״ץ
ככה,מצורף מכתב שעובדי רשת מעיין החינוך התורני קיבלו לפנו כמה חודשים.
רציתי לשמוע את דעתך בעניין.
בפנסיהבאיזה חברות פנסיה וקרן השתלמות ניתן לקבל הלוואה גם במסלול הלכה?
אז אם זה S&P 500 שגם לפי תשואה כהלכה לא יאשרו עם זה לא דרך נגזרים (חוזים) רק שזה יהיה כמו ETF (קרנות סל) שמחזיק בעצם המניה. הגר"י סאלנטר התיר וגם עוד הרבה וככה נוהגים להקל.ככה,
בהלמן אלדובי אין מסלול כשר, אני לא מבינה איך רשת חרדית מפנה לשם עובדים.
והאחרים זה די דומה לדמי ניהול בקרנות ברירת מחדל.
אני הייתי הולכת לאלטשולר מסלול הלכה, בגלל מדיניות ההשקעה שלהם.
בפנסיה
במגדל הכי מומלץ לעניין.
ואח"כ במנורה, ובהפניקס, וכלל.
בקרן השתלמות אני חושבת שגם במור זה אפשרי.
אני מבהיר אני לא כך טוב מלבטא על הכתב אז אני מקווה שמישה לא יבין אותי לא נכון. וישקיע לא כמו שאמרתי.אז אם זה S&P 500 שגם לפי תשואה כהלכה לא יאשרו עם זה לא דרך נגזרים (חוזים) רק שזה יהיה כמו ETF (קרנות סל) שמחזיק בעצם המניה. הגר"י סאלנטר התיר וגם עוד הרבה וככה נוהגים להקל.
מבהיר רק על חו"ל ח"ו בישראל (שת"א 125 לא שווה פה שהשוק קטן לאקטיב כן יש לא אפשרות להכות השוק המקומי)
בשביל רוב הם גוים
וגם ככה מקילים לוקחים משכנתאות מהבנקים לחו"ל וגם לוקחים ריבית על העוש וכו'
אז לא כל כך להיבהל.
אבל חייבים לעקוב ולראות מה באמת מוחזקים.
אבל לא נראה לי עם המסלול היא סנופי 500 יש להם רק 2 דרכים ובכל מצב זה אמור להיות מותר לפחות לפי השיטות שרוב כלל ישראל נוהגים בו!
אני לא הייתי משקיע שם. בשום כסף אפילו היה להם הכשר של בד"ץאני לא מבינה, ובטח לא באה להתווכח. אבל אנשים שמכירים את המדיניות של תשואה כהלכה לעומק אמרו לי שזה לא יעבור שם (המסלול של הפניקס) . את ההגבלות של הבד"ץ אני מכירה וזה מאושר לפיהן .
לבד"ץ יש הכשר על המסלול של מור עוקב סנופי, התקשרתי לבד"ץ לשאול אם זה מכשיר גם קרן כזו כמו שיש בהלמן אדובי,ככה,
בהלמן אלדובי אין מסלול כשר, אני לא מבינה איך רשת חרדית מפנה לשם עובדים.
והאחרים זה די דומה לדמי ניהול בקרנות ברירת מחדל.
אני הייתי הולכת לאלטשולר מסלול הלכה, בגלל מדיניות ההשקעה שלהם.
למה בד״ץ?????לבד"ץ יש הכשר על המסלול של מור עוקב סנופי, התקשרתי לבד"ץ לשאול אם זה מכשיר גם קרן כזו כמו שיש בהלמן אדובי,
ואמרו לי שהרכב הנכסים הזה הוא בסדר, אבל הם מפקחים רק על הרכב הנכסים שבמור.
ומכיון שמדובר על מחקה סנופי שהרכב הנכסים אינו משתנה- בעקרון לא צריך על זה פיקוח של הבד"ץ לפי המדיניות שלהם שניתן להשקיע בקרנות מחקות [ולפי האגו"מ הרב אלישיב ועוד פוסקים אפשר גם במניות עצמם באופן שאין לי השפעה על החברה].
כן צריך להקפיד שיהיה להם היתר עסקה, ואפשר לראות באתר שלהם את ההיתר עסקה [בהודעות לציבור]
דיברתי עם המנהלים שם היום, ושכנעתי אותם לקבל פיקוח מבד"ץ, הם בודקים את זה,
עדיף שיתקשרו עוד אנשים שיראו שיש לזה ביקוש.
אני באופן אישי מעדיף לפתוח שם מכיון שזה חברה ותיקה יותר, ועם דמי ניהול נמוכים ממור באופן משמעותי, בפרט אם מארגנים קבוצת רכישה.
גם למור וגם להלמן אלדובי אין מסלול פאסיבי מחקה סנופי בקרן פנסיה.לבד"ץ יש הכשר על המסלול של מור עוקב סנופי, התקשרתי לבד"ץ לשאול אם זה מכשיר גם קרן כזו כמו שיש בהלמן אדובי,
ואמרו לי שהרכב הנכסים הזה הוא בסדר, אבל הם מפקחים רק על הרכב הנכסים שבמור.
ומכיון שמדובר על מחקה סנופי שהרכב הנכסים אינו משתנה- בעקרון לא צריך על זה פיקוח של הבד"ץ לפי המדיניות שלהם שניתן להשקיע בקרנות מחקות [ולפי האגו"מ הרב אלישיב ועוד פוסקים אפשר גם במניות עצמם באופן שאין לי השפעה על החברה].
כן צריך להקפיד שיהיה להם היתר עסקה, ואפשר לראות באתר שלהם את ההיתר עסקה [בהודעות לציבור]
דיברתי עם המנהלים שם היום, ושכנעתי אותם לקבל פיקוח מבד"ץ, הם בודקים את זה,
עדיף שיתקשרו עוד אנשים שיראו שיש לזה ביקוש.
אני באופן אישי מעדיף לפתוח שם מכיון שזה חברה ותיקה יותר, ועם דמי ניהול נמוכים ממור באופן משמעותי, בפרט אם מארגנים קבוצת רכישה.
כמובןגם למור וגם להלמן אלדובי אין מסלול פאסיבי מחקה סנופי בקרן פנסיה.
המסלול הזה קיים רק בקופת גמל, ורוב הציבור לא מפקיד לקופת גמל אלא לקרן פנסיה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: