קצת על זכאות אם
קרדיט: גלעד פורת
הרעיון של משרת-אם בגדול הינו, קיצור שבוע העבודה לאמא לילדים קטנים. משם הכל התחיל. אבל כיום היישום של ההטבה הזו נראה קצת אחרת, ולכן נעבור להשתמש במינוח יותר מתאים:
אל תאמרי “משרת-אם”, אמרי מעתה “תוספת-אם”.
אל תאמרי “אני עובדת במשרת-אם”, אלא אמרי “אני עובדת כמה אחוזי-משרה שאני בוחרת, ומקבלת תוספת-אם”.
מי זכאית להטבה זו?
עובדת-הוראה, שהינה אמא לילד אחד לפחות, שהינו בן פחות מ-14, המועסקת מעל 79% משרה.
הסכם אופק-חדש הגדיר, שאת מקבלת שכר מסויים, ורשאית לעבוד שעתיים פחות, שעה פרונטלית אחת ושעת שהייה.
ניתן לזה כמה דוגמאות:
- מורה ביסודי שמלמדת בפועל 21 שעות שבועיות פרונטליות בכיתה. ללא המשרת-אם השכר שלה היה לפי 80.5% משרה. אבל התוספת-אם מוסיפה לה לשכר עוד שעתיים, ולכן היא תקבל בפועל שכר של 86.11% משרה.
- מטפלת ממקצועות-הבריאות שעובדת בחטיבת-ביניים 22 שעות פרונטלית בשבוע (אני יודע שהיא לא מלמדת פרונטלי בכיתה. מה אני אעשה שאלו ההגדרות הרשמיות…) לפני התוספת-אם אחוזי-המשרה שלה הינם 94.44% משרה, אבל בזכות התוספת היא תקבל משכורת לפי 100% משרה.
- מורה בחטיבת-ביניים, שנכנסת בפועל ל-20 פרונטליות בכיתה בשבוע – ללא המשרת-אם אחוז המשרה שלה יהיה 83.33%, ובזכות התוספת היא תקבל שכר לפי 91% משרה. (נוספה לה גם עוד שעה פרטנית שהיא צריכה לעשות אותה בפועל)
אני חייב לציין שלא בכל המקרים אחוזי-המשרה יעלו לפי תוספת של שעתיים. לפעמים אחוזי-המשרה יעלו לפי 3 שעות, ואז יהיה צריך לבצע שעה נוספת (פרטני או שהייה). ולפעמים אחוזי-המשרה יעלו רק בשעה אחת, ובעצם אפשר יהיה לבצע פחות שעה שבועית אחת (פרטנית או שהייה). הכל לפי הטבלאות שנקבעו בהסכם אופק-חדש.
(נציין שבעבר היו מורות באופק שקיבלו תוספת-אם למרות ששובצו בפועל פחות מ-79% משרה באופק-חדש. פורמלית זו היתה טעות ומשרד-החינוך די הפסיק את החגיגה הזו.)
טבלת שעות מורה אם ביסודי מתוך אתר הסתדרות המורים:
אחוז משרה: | 100% | 97.22 | 94.44 | 91.67 | 86.11 | 80.56 |
פרונטלי | 25 | 24 | 23 | 22 | 21 | 20 |
פרטני | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 |
שהייה | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 3.5 |