דחוף ביותר למביני דבר!!!
נדמה לי שעדיין לא דיברו כאן על האפליה ברפורמת אופק כלפי המורים המצטרפים כעת:
בעוד שבעבר (עד הסכם 2022) המרת השכר למורים מצטרפים הייתה מובילה לדרגה גבוהה יותר, כעת ההמרה מובילה לדרגה נמוכה יותר בטבלה.
הסיבה לכך נעוצה בעדכון טבלת השכר במסגרת ההסכם הנ"ל כך ששכר היסוד עלה ב8.5 אחוז.
לפיכך, כל המורים שהיו באופק קודם ההסכם חוו עליה בשכר היסוד של 8.5 אחוז והשכר בטבלה נהיה גבוה יותר.
לעומת זאת מי שנכנס כעת לגביו התוספת אינה חלה ולכן הוא באופן אוטומטי יהיה בדרגה נמוכה יותר.
לדעתי זה ממש עוול ועושים עלינו סיבוב... מישהו צריך להציף את זה.
להלן הטבלה הישנה לעומת הטבלה החדשה:
טבלה ישנה
טבלה חדשה
אין ספק שמי שעובר היום לאופק יכול לקבל דרגה נמוכה יותר ממי עבר לאופק לפני שנתיים באותם התנאים.
רק שלפני שנתיים הדרגה שקיבל מי שעבר לאופק היתה בהרבה מקרים גבוהה מהדרגה שהיתה למורה עם וותק דומה שהתחיל באופק מההתחלה.
השאלה היא המצב כיום הוא שמי שעובר לאופק מקבל דרגה נמוכה יותר ממה שיש למורה עם וותק דומה שהתחיל מלכתחילה באופק, ואז זה באמת לא הוגן, או שהוא מקבל דרגה דומה, ואז חוץ מלהצטער מביטול ההטבה שהייתה עד להסכם 2022 אין מה להתלונן.
אני חושב שיש טעות מיסוד - מלחשב ולהשואות אך ורק בין דרגות, והסביר.
אם מסתכלים נטו על הדרגות... אז נכון בהחלט יש פער ולטובת האלו שנכנסו לפני עדכון הטבלה, אך אני חושב שצריכים להסתכל בעיקר על השכר...
אני הנסה לסמלץ...
מחנך 14 וותק, ba, כפל תואר, 16 גמולים, 70% ז-ח 70% א-ו.
הדרגה לפי הטבלה החדשה יעמוד על 5, ולפי טבלה הישנה יעמוד על 6.
עכשיו שימו לב!
השכר המשולב של אופק חדש לפי טבלת הישנה - בדרגה 6 יעמוד על 10063.37 ש"ח.
והשכר המשולב של אופק לפי טבלת החדשה - בדרגה 5 יעמוד על 10158.39 ש"ח.
הוי אומר דרגה 5 בטבלה החדשה שווא יותר מדרגה 6 מטבלה הישנה...
אני לא מיתמם... נכון שמי שנכנס לפי טבלה הישנה הרוויח בכפליים (גם דרגה יותר גבוה וגם עדכון טבלה באחוזים בשנת 2022)
אך זה אינו נקרא אפליה...
(אין לי בעיה שיוסיפו תוספות למיניהם, אני גם ירוויח עדיין לא הצטרפתי אך קשה לי להאמין שיוסיפו עוד אחרי כל הבלאגן שעשו שנה שעברה עם שכר המורים, לא מוסיפים כל שנה)
במשחק של שכר המורים מאוד מובן המושג של ירידת הדורות, ומשחק בזה המזל יותר מהשכל, מה שנעשה אתמול שווא יותר ממחר, זה נכון בשכר זה נכון בדרגות ההשכלה, אם בעבר הכירו בשנות ישיבה רטרו של 6-7 שנים לגמולים, הרי שהיום אפילו על שנה בודדה עושים צרות... אם בעבר דרגת הקווילנטי עבד טוב עם וותק מגיל 18 הרי שהיום א"א, וכו וכו.
מה עוד שהוסיפו את הסכם 2022 ועודכן בתוספת לשנת פד, כך שקשה לי להגיד אפליה, כן נלע"ד.