כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
הבנתי שמורות עד 4 שנות וותק, יוכלו להצטרף לאופק אף אם אין להם B.A, ובתנאי שיתחייבו להשלים תוך שמן קצוב.

בעניין אחר, איך משיגים אישור מהחינוך העצמאי על תקופת ההעסקה?
הוותק במשרד החינוך לא מעודכן.

רברז

משתמש פעיל
הבנתי שמורות עד 4 שנות וותק, יוכלו להצטרף לאופק אף אם אין להם B.A, ובתנאי שיתחייבו להשלים תוך שמן קצוב.
קיבלתי עכשיו הודעה ממנהלת בית הספר של החינוך העצמאי בו אני עובדת
שכרגע מורה בלי בי איי לא תוכל בכלל להיכנס לאופק חדש עד השלמת התואר.

אבי2021

משתמש מקצוען
בעניין אחר, איך משיגים אישור מהחינוך העצמאי על תקופת ההעסקה?
הוותק במשרד החינוך לא מעודכן.
בעניין הזה...
מבדיקת נתוני העסקה של כמה עשרות עובדים נמצא דבר מוזר, אחד מכל כמה עובדים נמצא חסר וותק במשרה"ח, כלומר בתלוש מופיע וותק הנכון, אולם בנתוני העסקה חסר שנה או אפילו שנתיים, ובעיקר בשנת החל מ 01/09/2016 (תשע"ז).
כדאי מאוד לשים לב! לבדוק! ולעדכן אם צריך במשרה"ח, כדי שלא תיפגע הדרגא בעת ההמרה לאופק חדש, כאמור וותק גם משפיע על גובה הדרגא...

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
בעניין הזה...
מבדיקת נתוני העסקה של כמה עשרות עובדים נמצא דבר מוזר, אחד מכל כמה עובדים נמצא חסר וותק במשרה"ח, כלומר בתלוש מופיע וותק הנכון, אולם בנתוני העסקה חסר שנה או אפילו שנתיים, ובעיקר בשנת החל מ 01/09/2016 (תשע"ז).
כדאי מאוד לשים לב! לבדוק! ולעדכן אם צריך במשרה"ח, כדי שלא תיפגע הדרגא בעת ההמרה לאופק חדש, כאמור וותק גם משפיע על גובה הדרגא...
אגב בענין הזה - חינוך עצמאי אמר לי שכיון שאצלם זה מעודכן זה העיקר, והם עכשיו העבירו למשרד החינוך את כל הנתונים המעודכנים
כמובן צריך לבדוק שעבר ועודכן

כתב עט

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פניתי למנהלת שלי בשאלה כבר לפני כמה שבועות, והיא אמרה לי שגם אצלה לא מעודכן הוותק כראוי.
החינו"ע לא טורח לעדכן מידי שנה.
כשעידכנתי בי. אי. לפני כמה שנים, איריס ממשרד החינוך הופתעה שהוותק לא מעודכן.
ונכון להיום, הוותק שלי מעודכן עד לשנה זו... :)

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
אגב בענין הזה - חינוך עצמאי אמר לי שכיון שאצלם זה מעודכן זה העיקר, והם עכשיו העבירו למשרד החינוך את כל הנתונים המעודכנים
אצלינו לא מעודכן.
חסר נתוני העסקה מ2018 עד 2022.
עד 2018 מעודכן. ממש מוזר.

שלמה וייס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
קיבלתי עכשיו הודעה ממנהלת בית הספר של החינוך העצמאי בו אני עובדת
שכרגע מורה בלי בי איי לא תוכל בכלל להיכנס לאופק חדש עד השלמת התואר.
מעניין
זה מה שהמנהלת של אשתי אמרה לה.

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
עבדתי בכמה ממדים ומעולם לא נתקלתי בחישוב תפילה כשהייה או פרטני
אני יודעת מה קורה בשלושה ממ"דים.
בשניים מהם התפילה מחושבת כשהייה, ורק באחד היא חלק מהשיעור הראשון.
אני לא אומרת שבכל הממ"דים מחשיבים את התפילה כשהייה, אבל מההיכרות שלי, וגם מהמיילים שאני מקבלת מארגון המורים מדי פעם- זה לא נדיר כ"כ.

אבי2021

משתמש מקצוען
וברשת בני יוסף אמרו לנו שכן צריך לעדכן במשה"ח.
פניתי למנהלת שלי בשאלה כבר לפני כמה שבועות, והיא אמרה לי שגם אצלה לא מעודכן הוותק כראוי.
החינו"ע לא טורח לעדכן מידי שנה.
הבנתי ממנהל חשבונות של המוסד שלנו, שהיה שינוי בנוהל העדכון לפני כמה שנים, משהו שקשור למערכת עושר, וכתוצאה מזה נפלו וותק לעו"ה בין הכיסאות.

יועץ ארגוני פדגוגי

מהמשתמשים המובילים!
פרטני זה לא שעות חינוך
אין יותר שעות חינוך
למחנכות יש 2 מתוך ה5 לניהול כיתה
ז.א. עבור קידום תהליכים עם תלמידות (עד 5 תלמידות) בניהול וארגון ולא למידה

THE YH

משתמש חדש
דחוף ביותר למביני דבר!!!
נדמה לי שעדיין לא דיברו כאן על האפליה ברפורמת אופק כלפי המורים המצטרפים כעת:
בעוד שבעבר (עד הסכם 2022) המרת השכר למורים מצטרפים הייתה מובילה לדרגה גבוהה יותר, כעת ההמרה מובילה לדרגה נמוכה יותר בטבלה.
הסיבה לכך נעוצה בעדכון טבלת השכר במסגרת ההסכם הנ"ל כך ששכר היסוד עלה ב8.5 אחוז.
לפיכך, כל המורים שהיו באופק קודם ההסכם חוו עליה בשכר היסוד של 8.5 אחוז והשכר בטבלה נהיה גבוה יותר.
לעומת זאת מי שנכנס כעת לגביו התוספת אינה חלה ולכן הוא באופן אוטומטי יהיה בדרגה נמוכה יותר.
לדעתי זה ממש עוול ועושים עלינו סיבוב... מישהו צריך להציף את זה.
להלן הטבלה הישנה לעומת הטבלה החדשה:
טבלה ישנה
טבלה חדשה

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
דחוף ביותר למביני דבר!!!
בעוד שבעבר (עד הסכם 2022) המרת השכר למורים מצטרפים הייתה מובילה לדרגה גבוהה יותר, כעת ההמרה מובילה לדרגה נמוכה יותר בטבלה.
לפיכך, כל המורים שהיו באופק קודם ההסכם חוו עליה בשכר היסוד של 8.5 אחוז והשכר בטבלה נהיה גבוה יותר.
לעומת זאת מי שנכנס כעת לגביו התוספת אינה חלה ולכן הוא באופן אוטומטי יהיה בדרגה נמוכה יותר.
טבלה ישנה
טבלה חדשה
דיברו פה על זה לא מעט (או באשכול המקביל דרגה באופק)
לא הייתי מגדיר את זה כ"עושים עלינו סיבוב" אבל יש פה מן העוול

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
דחוף ביותר למביני דבר!!!
טבלה ישנה
טבלה חדשה
בשביל לבדוק אם זה אכן עוול או לא- צריך לבדוק מה תהיה דרגה של מורה שעוברת עכשיו לאופק חדש, מול דרגה של מורה שהתחילה לעבוד ישר באופק עם אותו הוותק.
כי לפני הסכם 2022 מי שהצטרפה לאופק יכלה בהרבה מקרים לקבל דרגה גבוהה בהרבה מהדרגה שהיתה לה אילו היתה באופק מתחילת ההעסקה, ככה שאז היה עוול למי שהתחילה מההתחלה באופק.
השאלה היא מה המצב כיום- תיקון העוול שהיה עד היום, או עוול חדש לכיוון השני.
מעניין לבדוק, אולי אנסה כשיהיה לי זמן פנוי.

THE YH

משתמש חדש
בשביל לבדוק אם זה אכן עוול או לא- צריך לבדוק מה תהיה דרגה של מורה שעוברת עכשיו לאופק חדש, מול דרגה של מורה שהתחילה לעבוד ישר באופק עם אותו הוותק.
כי לפני הסכם 2022 מי שהצטרפה לאופק יכלה בהרבה מקרים לקבל דרגה גבוהה בהרבה מהדרגה שהיתה לה אילו היתה באופק מתחילת ההעסקה, ככה שאז היה עוול למי שהתחילה מההתחלה באופק.
השאלה היא מה המצב כיום- תיקון העוול שהיה עד היום, או עוול חדש לכיוון השני.
מעניין לבדוק, אולי אנסה כשיהיה לי זמן פנוי.
כפי שציינתי לכלל העובדים באופק הייתה העלאה בשכר היסוד של 8.5 אחוז וזה פשוט פסח על מי שלא הייתה תחת המטרייה הנכונה...

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
כפי שציינתי לכלל העובדים באופק הייתה העלאה בשכר היסוד של 8.5 אחוז וזה פשוט פסח על מי שלא הייתה תחת המטרייה הנכונה...
אין ספק שמי שעובר היום לאופק יכול לקבל דרגה נמוכה יותר ממי עבר לאופק לפני שנתיים באותם התנאים.
רק שלפני שנתיים הדרגה שקיבל מי שעבר לאופק היתה בהרבה מקרים גבוהה מהדרגה שהיתה למורה עם וותק דומה שהתחיל באופק מההתחלה.
השאלה היא המצב כיום הוא שמי שעובר לאופק מקבל דרגה נמוכה יותר ממה שיש למורה עם וותק דומה שהתחיל מלכתחילה באופק, ואז זה באמת לא הוגן, או שהוא מקבל דרגה דומה, ואז חוץ מלהצטער מביטול ההטבה שהייתה עד להסכם 2022 אין מה להתלונן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה