כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

אני וביתי

משתמש מקצוען
עוד כתבה על ההסדר החדש מול הרשתות

הדד-ליין של החשכ"ל לחרדים פקע: כך ייראה השינוי הדרמטי ברשתות החינוך של ש"ס ויהדות התורה​

היום פקע האולטימטום של החשכ"ל יהלי רוטנברג לרשתות החינוך המשויכות למפלגות החרדיות: עמידה בסטנדרטים ניהוליים מקובלים - או ניתוקן ממערכות הכספים של המדינה והוצאת חשבות האוצר מתוך המוסדות • בחשכ"ל יבנו יחד עם הרשתות מבנה ארגוני חדש, והן יידרשו למנות מנהל כספים משלהן שייקח אחריות על הפעילות הפיננסית, במקום חשבות האוצר​

לאחר חודשים של מאבקים ואיומים, היום (ב') פקע האולטימטום של החשב הכללי באוצר, יהלי רוטנברג, לרשתות החינוך המשויכות למפלגות החרדיות: עמידה בסטנדרטים ניהוליים מקובלים - או ניתוקן ממערכות הכספים של המדינה והוצאת החשבות של האוצר מתוך המוסדות.

המתווה שגובש לבסוף משלב בתוכו רכיבים משני צדדי האולטימטום. עיקרי השינויים כוללים הוצאת החשבת מטעם האוצר, שושי שוורץ, מתפקידה כנושאת משרה ברשת מעיין החינוך התורני של ש"ס ורשת החינוך העצמאי של יהדות התורה. היא לא תהיה יותר מוגדרת כסמנכ"לית כספים ברשתות, כפי שהיה עד כה. במקום זאת יוקם מערך פיקוח חיצוני בראשותה, שיורכב מעובדי מדינה בלבד ויפקח על התנהלות הרשתות מבחוץ.

במסגרת השינויים, הרשתות ינותקו ממערכות התקציב, השכר והחשבות של המדינה. הן יפתחו חשבונות בנק עצמאיים ויפסיקו לעבוד על חשבונות ממשלתיים. בנוסף, הרשתות יידרשו להקים מערכות תשלומים ורכש משלהן, שכן הן לא יהיו מחוברות יותר למערכת "מרכבה" של החשב הכללי.
עוד יונהג מודל תקצוב דו-שלבי, שבו המדינה תעביר את הכסף לרשתות, והן ישלמו בעצמן את הוצאותיהן. זאת במקום המצב הקודם, שבו התשלומים אושרו אוטומטית מתקציב המדינה. כחלק מהרפורמה, הרשתות יידרשו לפעול בהתאם לחוק חובת מכרזים והוראות התכ"ם (תקנון כספים ומשק) של החשב הכללי.
הרפורמה תשפיע על מערכת החינוך המרכזית במגזר החרדי, המשרתת כ-180 אלף תלמידים ומתוקצבת מקופת האוצר בסכום של כ-3.5 מיליארד שקל בשנה. רשת החינוך העצמאי מקבלת כ-2.3 מיליארד שקל, ורשת מעיין החינוך התורני מקבלת כ-1.2 מיליארד שקל.

מבנה ארגוני חדש​

השאלה המתבקשת היא: אם רשתות החינוך התנהלו פיננסית באופן לקוי עד כה, כיצד הוצאת החשבת וניתוק מהמערכות של האוצר אמורים דווקא לשפר את הבקרה והפיקוח על המיליארדים שמקבלות הרשתות מהמדינה? התשובה טמונה בשינויים המבניים והארגוניים שמתלווים לרפורמה.

בחשב הכללי יבנו יחד עם הרשתות מבנה ארגוני חדש התואם את אופי פעילותן ואת האתגרים שלהן. המבנה החדש יכלול גיוס מנהלי רכש, מנהלי כספים וייעוץ משפטי פנימי למוסדות החינוך החרדי. הרשתות יידרשו למנות מנהל כספים משלהן שייקח אחריות על הפעילות הפיננסית, במקום המצב הנוכחי שבו חשבות האוצר אחראית.
לטענת גורמים באוצר, המודל החדש יאפשר פיקוח הדוק יותר מאשר המצב הקודם. עד כה, לדבריהם, לא ניתנו לחשב הכללי כלים לבצע פיקוח יעיל, וכוח-האדם של הרשתות לא ראה עצמו כפוף לחשב הכללי. המודל החדש, הכולל מערך פיקוח חיצוני עם יותר עובדים, אמור לספק כלים טובים יותר לפיקוח ומעקב אחר השימוש בכספי המדינה. בנוסף, הדרישה מהרשתות לעמוד בסטנדרטים של חוק חובת מכרזים והוראות התכ"ם צפויה לשפר את השקיפות והיעילות בניהול הכספים.
אולם למעבר מפיקוח פנימי של החשכ"ל לחיצוני יש חשיבות מהותית נוספת. המניע העיקרי של החשב הכללי לצאת למהלך הוא להפחית משמעותית את החשש מחבות כספית של המדינה כלפי הרשתות. עם זאת, גורמים באוצר מודים כי קשה לקבוע בוודאות שהמהלך פותר לחלוטין את בעיית החבות. במקרה של קשיים כספיים עתידיים, סביר להניח כי המדינה עדיין תתגייס לסייע לרשתות, אך כעת היא תוכל לדרוש תהליכי הבראה, פיטורים ושינויים מבניים בתמורה לסיוע.

מעמד כלאיים ייחודי​

חשוב להבין את מעמד הכלאיים הייחודי של הרשתות עד כה. מצד אחד, הן פעלו כעמותות פרטיות, אך מצד שני נהנו מחשבות מטעם האוצר ומגיבוי תקציבי מלא מהמדינה, כמו משרד ממשלתי. מצב זה יצר עמימות באחריות הכספית ובמנגנוני הפיקוח.

באוצר לא רוצים עוד לקחת אחריות על ההתנהלות הפיננסית הבעייתית של הרשתות, כמו למשל כיסוי חובות שנוצרו כתוצאה מניהול כושל. הרפורמה נועדה ליצור הפרדה ברורה יותר בין הרשתות למדינה, תוך שמירה על מנגנוני פיקוח משופרים.
יש לציין כי למרות שהדד-ליין של האוצר לרשתות פקע עם תחילת חודש יולי, המהלך עדיין נמצא בשלבי גיבוש סופיים. באוצר נמצאים בשיח עם משרד המשפטים ועם משרד החינוך כדי לסגור את הפרטים האחרונים וכן על-מנת לגבש עמדה מאוחדת לקראת הדיון הצפוי בעוד כשבוע בעתירה לבג"ץ, שטוענת כי תקצוב הרשתות כלל אינו חוקי. ההכרעה הסופית צפויה להתקבל בימים הקרובים, לאחר סיכום הפרטים האחרונים עם השותפים בממשלה.
מעניין לציין את התנגדותו הנחרצת של שר האוצר בצלאל סמוטריץ' לניתוק הרשתות הפרטיות מתקציב המדינה ומחשבות האוצר. סמוטריץ' אף שלח לפני כחודש מכתב חריף לחשב הכללי רוטנברג, בו טען כי הוצאת החשבת מהרשתות אפשרית רק באמצעות החלטת ממשלה חדשה.
עם זאת, נראה כי המתווה הסופי מהווה פשרה מסוימת. לפי גורמים המצויים בפרטים, לא ברור האם סמוטריץ' מסכים לחלוטין עם המתווה הנרקם, או שמא הוא פשוט מעדיף להגיע להסכם כלשהו ולהוריד את הנושא מסדר היום. זאת, ככל הנראה, בשל הקשיים הפוליטיים שנוצרו עבורו מול השותפים החרדים בקואליציה כתוצאה מהמחלוקות סביב הנושא.
לא הצלחתי להבין מה הפשרה? לי זה נראה יותר גם לאכול את הדגים הסרוחים וגם להיות מגורש מהעיר!
גם הוצאת החשב ויותר אין אחריות של המדינה ומצד שני פיקוח הדוק יותר אז מה הרווחנו?

ש.ז.י.

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
ראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח ליו"ר וועדת הכספים משה גפני כי ידאג לכספים עבור החינוך העצמאי החרדי עבור תשלום פנסיות יולי של המורות והעובדים. זאת במטרה למנוע קריסה של מערכת החינוך החרדית הנמצאת בחובות.
פנסיית יולי לא שולמה????
אמרו וגם כתבו משכורות כרגיל!

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
לא הצלחתי להבין מה הפשרה? לי זה נראה יותר גם לאכול את הדגים הסרוחים וגם להיות מגורש מהעיר!
גם הוצאת החשב ויותר אין אחריות של המדינה ומצד שני פיקוח הדוק יותר אז מה הרווחנו?
בפשרה הנ"ל החשבת לא יוצאת, הפוך היא נשארת לפקח ומקבלת סמכויות עם יותר שיניים ועוברת לאחריות משרד האוצר כדי שתוכל לפקח באמת
באיום של הוצאת החשבת הכוונה היתה לביטול החשבת, וביטול המעמד המיוחד של רשת ממשלתית (בכל משרד ממשלתי שמקבל תקציבים יש חשב ממשלתי מטעם משרד האוצר שמפקח על התקציבים)
בעמותה רגילה אין חשבת, כאן בגלל התקצוב המלא חייבים חשבת ממשלתית. ובפשרה היא נשארת לפקח עם צוות מורחב.
אבל בכל מקרה אנחנו כבר יודעים שכל 'התקדמות' היא סך הכל אבן נגף בפני השלב הבא, וכל הסכמה היא מכשול חדש
אין באמת משמעות להסכמות ופשרות, עד שלא יחתמו ויעבירו את הכסף הכל דיבורים שכבר שבענו מהם

אני וביתי

משתמש מקצוען
באיום של הוצאת החשבת הכוונה היתה לביטול החשבת, וביטול המעמד המיוחד של רשת ממשלתית (בכל משרד ממשלתי שמקבל תקציבים יש חשב ממשלתי מטעם משרד האוצר שמפקח על התקציבים)
אז חזרתי שוב ושוב אולי יש לי בעיה בהבנת הנקרא.
המעמד המיוחד בוטל הם צריכים לפתוח חשבון בנק והם יקבלו תקציב ואותו יעבירו לעובדים, ומנגד החשבת תפקח מבחוץ עם צוות מורחב.
אז גם יתנהלו תחת עין בוחנת יותר מהיום וגם הם יישאו באחריות אז מה הרוויחו? שמראש היו מסכימים לפיקוח מלא ובלבד שנשאר כמשרד ממשלתי.

ש.ז.י.

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
המעמד המיוחד בוטל הם צריכים לפתוח חשבון בנק והם יקבלו תקציב ואותו יעבירו לעובדים, ומנגד החשבת תפקח מבחוץ עם צוות מורחב.
אז גם יתנהלו תחת עין בוחנת יותר מהיום וגם הם יישאו באחריות אז מה הרוויחו? שמראש היו מסכימים לפיקוח מלא ובלבד שנשאר כמשרד ממשלתי.
אבל לא יורידו ל70%- יתכן שזה הרוח?

ואם מדובר בעמותה פרטית
למורות עדיף עמותה פרטית עם פיקוח כספי הדוק
מאשר עמותה פרטית בלי פיקוח
וד"ל

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אוקי זה באמת שאלה
בעצמי שאלתי אותה בעבר...
אבל התשובה היא כנראה שעדין יש הבדל ענק בין ניהול פרטי של הכסף עם פיקוח הדוק ככל שיהיה, לבין שינהלו להם לגמרי את הכל שאת זה הם לא רוצים מסיבה כל שהיא
באמת לא מבין מה ההתעקשות של חינוך עצמאי להכניס עוד פיקוח וניהול ממשרד האוצר. (ודאי שאני 'מבין' אני מתכון למה אנחנו צריכים לסבול מכך). לא מדובר בפיקוח פדגוגי (יש כזאת דרישה באופק, לא קשור לעכשיו) אלא פיקוח ממוני. אז שיעבדו מעכשיו באופן תקין והכל יהיה בסדר! וכך גם יכסו להם את החובות שצברו עד כה.

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
@נבחר מעולם לא היית נשמע מיואש כל כך...
השנה נגמרה
הכסף לא הגיע
הרשתות עומדות על שפת ים סוף כשמלפניהם קרויזר מאחוריהם בג"צ ומצדדיהם הייעוץ המשפטי
אדרבא, תן קרן אור...

שירהחדשה

משתמש רשום
שמעתי בבוקר ראיון ברדיו קול חי עם השר במשרד החינוך חיים ביטון, לדבריו הוא הגיע כבר לסיכומים עם כל המשרדים (חינוך, אוצר) להעביר את הכסף של האופק חדש רטרואקטיבית, וזה תקוע במשרד המשפטים שמערים קשיים, כשהוא רומז שהכוונה ליועצת המשפטית לממשלה שמתעקשת באופן לא עינני מתוך מטרה להפיל את הממשלה.
בכל אופן הוא מקווה שזה יפתר, והוא גם מציין שיכול להיות שמה שיביא בסוף את הפיתרון זה התביעה שהוגשה בעניין כנגד החינוך העצמאי.

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
שמעתי בבוקר ראיון ברדיו קול חי עם השר במשרד החינוך חיים ביטון, לדבריו הוא הגיע כבר לסיכומים עם כל המשרדים (חינוך, אוצר) להעביר את הכסף של האופק חדש רטרואקטיבית, וזה תקוע במשרד המשפטים שמערים קשיים, כשהוא רומז שהכוונה ליועצת המשפטית לממשלה שמתעקשת באופן לא עינני מתוך מטרה להפיל את הממשלה.
זה למעשה תמצית השנה האחרונה
זה לא חדש
בכל אופן הוא מקווה שזה יפתר, והוא גם מציין שיכול להיות שמה שיביא בסוף את הפיתרון זה התביעה שהוגשה בעניין כנגד החינוך העצמאי.
אז צדקו בהשערות:
יש הטוענים כי חינוך העצמאי עומד מאחורי התביעה (או תומך בה), כדי לאלץ את משרד האוצר לשלם

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
פנסיית יולי לא שולמה????
אמרו וגם כתבו משכורות כרגיל!

אנחנו רק עכשיו התחלנו את יולי.
המדובר עד עכשיו היה על יוני.
פנסית יוני שולמה על חשבון תקציב יולי
וכנראה עכשיו ראש הממשלה ידאג שפנסיות יולי ישולמו על חשבון אוגוסט
וכן הלאה...

מנוי חדש

משתמש פעיל
השר החרדי במשרד החינוך, חיים ביטון, אומר הבוקר: "יומיים אחרי פרוץ המלחמה נכנסו באגף התקציבים של משרד האוצר לכל כספי ההסכמים הקואליציוניים והעלימו את הכול. יש שני ריבונים במדינה – משרד המשפטים, היועמ"שית, ואגף התקציבים במשרד האוצר".

ביטון התייחס גם לנושא אופק חדש בו הוא מעורב כשר במשרד החינוך: "ההבדל בין אופק חדש למה שהיה עד כה זה ארבעים אחוז. זה הבדל גדול מאוד. אופק חדש אושרה וגם בוצעה. חודש לפני המלחמה קיבלו אלפי מורים את כספי אופק חדש. בהתחלה לא היה עם מי לדבר. ראש הממשלה היה לגמרי בתוך המלחמה. עכשיו לאט לאט מתחילים לדבר. יכול להיות כבר מחר בבוקר אופק חדש, אבל הם מנצלים את אווירת ההסתה נגדנו. עד כה הגענו להסכמות עם רוב המערכת וזה מחכה לאישור משרד המשפטים. ייתכן שהם יערימו קשיים כי הם רוצים לפרק את הממשלה ובגלל זה הם מכים בנו שוב ושוב".

על הגזירות איתן הציבור החרדי מתמודד: "אני מתוסכל לא פחות מכם. אני חי את המצב. יש כאן אבסורד, מצד אחד אנחנו חלק ממשלת ימין על מלא, מצד שני נוחתים עלינו גזירות קשות חדשים לבקרים. זו באמת סיטואציה לא פשוטה והשאלות מונחות לפתחם של גדולי ישראל".

השר טען כי הממשלה בה הוא חבר, הגיע להישגים: "זה לא בושה לדבר על תקציבים. אנחנו עובדים על זה. על אופק חדש אני נלחם כבר תשע שנים. עשינו במקביל גם הרבה דברים אחרים, הסמינרים קיבלו תקציבים גבוהים וגם שיעורי תורה מתוקצבים. הסיבה שלא מספרים על זה – זה לא עניין של הסברה, אנחנו מפחדים שייקחו לנו גם את זה".

לסיום אומר השר: "אני לא מרוצה מהתפקיד שלי. לא באתי בשביל הכיסא אלא בשביל העשייה, וכשאני לא מצליח לעשות אני מתוסכל ולא מרוצה"

צוק איתן

משתמש פעיל
באחד האתרים מפרסם היום את דברי וילדמיר בליאק מוועדת הכספים שמעביר מסר חד וברור לראש הממשלה ומשה גפני שלא יתן להעביר ולו שקל אחד לחינוך העצמאי בעבור חודש יולי עד שלא יטופל כל הנושא של הפיקוח והבקרה על כל הכספים המועברים לרשת .אני עוצר כרגע את כל השחיתות סביב זה .כלשונו
זה בעקבות הבטחת ראש הממשלה לדאוג למשכורות חודש יולי

נערך לאחרונה ב:

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
באחד האתרים מפרסם היום את דברי וילדמיר בליאק מוועדת הכספים שמעביר מסר חד וברור לראש הממשלה ומשה גפני שלא יתן להעביר ולו שקל אחד לחינוך העצמאי בעבור חודש יולי עד שלא יטופל כל הנושא של הפיקוח והבקרה על כל הכספים המועברים לרשת .אני עוצר כרגע את כל השחיתות סביב זה .כלשונו
זה בעקבות הבטחת ראש הממשלה לדאוג למשכורות חודש יולי
נו, ו? הוא חבר ועדה מהאופוזציה, שיצביע נגד.
למה זה כותרת?

מעט מן האור

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
השר החרדי במשרד החינוך, חיים ביטון, אומר הבוקר: "יומיים אחרי פרוץ המלחמה נכנסו באגף התקציבים של משרד האוצר לכל כספי ההסכמים הקואליציוניים והעלימו את הכול. יש שני ריבונים במדינה – משרד המשפטים, היועמ"שית, ואגף התקציבים במשרד האוצר".
מהדורת הבוקר שעה ראשונה – 04.07.24 החל מדקה 7

נערך לאחרונה ב:

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
נושא אחר אך קשור* לגמרי:
הערב פורסם כי המוסדות הבאים קיבלו סמל מוסד ממשרד החינוך לקראת מעבר לממ"ח בשנה הבאה:
קרלין
צאנז
ביאלא
בעלז
ויזניץ
באיאן
כלל חסידי

*זה בעצם מתווה בעלז המפורסם שבוטל לפני הבחירות בעקבות ההבטחה להשוואת תקציבים. לאחר הסיכול הממוקד, המוסדות קמו ועברו. שאפו ליועצים והפקידים.

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2024-07-04 225348.png
    צילום מסך 2024-07-04 225348.png
    KB 30.1 · צפיות: 48

מנוי חדש

משתמש פעיל
נושא אחר אך קשור* לגמרי:
הערב פורסם כי המוסדות הבאים קיבלו סמל מוסד ממשרד החינוך לקראת מעבר לממ"ח בשנה הבאה:
קרלין
צאנז
ביאלא
בעלז
ויזניץ
באיאן
כלל חסידי

*זה בעצם מתווה בעלז המפורסם שבוטל לפני הבחירות בעקבות ההבטחה להשוואת תקציבים. לאחר הסיכול הממוקד, המוסדות קמו ועברו. שאפו ליועצים והפקידים.
זה ממש דרמטי!
למי שזוכר, מתווה בעלזא כמעט גרם לפיצול היסטורי בבחירות לכנסת הנוכחית בהוראת מרן הגרי''ג אדלשטיין זצוק''ל,
המתווה בוטל בעזרת נתניהו שהתחייב להשלים את התקציבים ממקורות אחרים מה שלא קרה בסוף,
לא מן הנמנע שאם אופק חדש לא יאושר, החסידות שכיום בחינוה''ע תעבור גם היא לממ''ח,
לא פלא שרק גפני דואג לחינוך העצמאי...
האם בגלל זה בבחירות הבאות ירוצו בנפרד או שאולי בכלל כולם יצטרפו לממ''ח באישור גדו''י? ימים יגידו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה