כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
יש תחושה קשה שמורי ומורות החינוך העצמאי עוד יבכו שנים רבות על זה שבצומת קריטית זו של מעבר להסכם עבודה חדש, המקסימום שהם עשו זה אשכולות בפרוג. (בלי לזלזל, כמובן).

איך זה שקורים שינויים כאלו משמעותיים בהעסקה של עובדים, ואין סביב השולחן נציגות מטעם העובדים שתדאג לזכויותיהם? זה לכשעצמו חרפה שאין לאן להוליך אותה.

הדיון פה האם החנהע"צ הוא גוף פילנטרופי נדיב שדופק משכורות כל האחד לחודש או גוף שעושק לעצמו שעות התנדבות ותפילה על חשבון המורים, מפספס את הדבר החשוב.

כי בין כך ובין כך, הנהלת החנהע"צ (יחד עם הקומדיה המקאברית הנקראת "הסתדרות מורי אגו"י"), היא איננה המורים. הם אנשים אחרים, יש להם אינטרסים אחרים. האינטרסים שלהם לפעמים חופפים לאינטרסים של המורים, לפעמים ללא קשר, ולפעמים סותרים.
וזה לכשעצמו מתבקש ולגיטימי.

מה שלא לגיטימי זה שמתעסקים פה עם חיים ופרנסה של אלפי גברים ונשים, רבים מהם מפרנסים יחידים של משפחות ברוכות ילדים, והכל נעשה מעל הראש שלהם. זה מה שלא לגיטימי.

אין כזה דבר "אנחנו דואגים לכם". זה נחמד שדואגים, אבל כל אדם צריך לדאוג לעצמו.

תארו לעצמכם שמגיע יום אחד לבניין השכן הכי צדיק וישר והכי טוב לב והכי נאמן על גדולי ישראל, מתקרב עם דחפור והולך להרוס את הבניין.
למי ששואל שאלות, הוא מכריז שיום בשורה היום, הוא סגר פינוי בינוי הכי טוב בעולם, מכל דירה יצאו שלושה, ותסמכו עליו.

כל אחד מבין שאף אחד לא היה סומך עליו. כי אחרי הכל, לו יש האינטרסים שלו, ולכל אחד מהשכנים יש האינטרסים שלהם. כולם היו דורשים לראות מסמכים, ולעשות בדיקת עומק שהזכויות שלהם מוצו באופן מקסימלי במסגרת התמ"א 38. ועד אז שום דחפור לא מתקרב לרדיוס של הבנין.

ובתורה שלנו יש חלק "מזערי" שנקרא "חושן משפט". שהשדרה שלו אומרת, שזכותו המלאה של כל אדם לדאוג לזכויות שלו. ולא משנה כמה הצד השני צדיק וישר ונאמן על גדולי ישראל, זכותו של כל אחד לגשת לבית דין, להביא ראיות וטיעונים, ולמצות את כל זכויותיו.

למרבה כאב הלב, הציבור הכי חשוב, שעושה את מלאכת הקודש הכי חשובה, שזה המורים והמורות, נמצא כבר בערך שנה בתוך קרוסלה אימתנית, והכל מעל הראש שלו. הדבר היחיד שנותנים לו לעשות זה בערך ללקט שברי שמועות סותרות מכנס שעשו למנהלים.

וכציבור, אין מה לומר חוץ מאשר - אנה נוליך את חרפתנו.

אבל לפחות, אולי ננסה לקוות, שהמורים והמורות יקומו בעצמם לדאוג לעצמם. הלוואי.

נערך לאחרונה ב:

good things

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
לא רואים במכתב כפיה
רק בקשה
אני ביטלתי את התרומה
ואף אחד לא עשה לי שום בעיות
וכמוני, אני מכירה עוד הרבה שביטלו את התרומה
מותר לתרום לחינוך העצמאי
הוא צריך לשלם חלק מהמשכורות של המורות
נראה לי שמשרד החינוך 70%
והיתר הבעלות
החינוך החרדי מתוקצב אפוא בהתאם למעמד המשפטי שלו, ומעמד משפטי זה מייצר גם את מידת המחויבות לתוכנית הליבה: רשתות החינוך העצמאי ובני יוסף מחויבות ללימודי ליבה מלאים וזכאיות לתקצוב של 100%; מוסדות המוכש"ר החרדיים מתוקצבים בשיעור של 75% מהמוסדות הממלכתיים ומחויבים ל-75% מתוכנית הליבה; ומוסדות הפטור מתוקצבים בשיעור של 55% מהמוסדות הממלכתיים ומחויבים ב-55% מתוכנית הליבה.

החסר של החינו״ע מקורו במוסדות הקירוב של שובו - שם קיימות הרבה כיתות לא תקניות
הגיע הזמן ששובו תופרד מהחינו״ע אין שום סיבה שיגזלו ממורות ומורים ע״מ לממן את מוסדות הקירוב.

ר גן עדן

* מעצבת פנים והום סטילינג *
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
החינוך החרדי מתוקצב אפוא בהתאם למעמד המשפטי שלו, ומעמד משפטי זה מייצר גם את מידת המחויבות לתוכנית הליבה: רשתות החינוך העצמאי ובני יוסף מחויבות ללימודי ליבה מלאים וזכאיות לתקצוב של 100%; מוסדות המוכש"ר החרדיים מתוקצבים בשיעור של 75% מהמוסדות הממלכתיים ומחויבים ל-75% מתוכנית הליבה; ומוסדות הפטור מתוקצבים בשיעור של 55% מהמוסדות הממלכתיים ומחויבים ב-55% מתוכנית הליבה.

הגיע הזמן ששובו תופרד מהחינו״ע אין שום סיבה שיגזלו ממורות ומורים ע״מ לממן את מוסדות הקירוב.
הכיתות הלא תקניות לא מתחילות ונגמרות ב"שובו".
ואם היית מורה ב"שובו" גם היית מדברת כך?
מה לעשות שלא כולן נולדו עם ויטמין p ?
אולי נתחיל קודם בבדיקת חוקיות העסקתן של כל המקורבות למלכות בבתי ספר השונים? אחיות, בנות, גיסות וכו...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
והאמת לא צריך לסגור שום כיתה של קירוב. פשוט יכריזו שעובדי ועובדות ההיי טק, הם אלו שיתנו שעת תפילה ושעת התנדבות והוראת קבע וקרן הסעות, מלווה ברצון ומלווה בששון.

שהרי תכל'ס, לא הגיוני שהמורים והמורות שגם ככה נותנים את הנשמה למען חינוך בני ובנות ישראל, תמורת משכורת רעב (שבמקרה הטוב, אולי בסוף התהליך של אופק חדש תהפוך סוף סוף למשכורת רעב +), עליהם יפול העול הכפול...

אפרסמון2

משתמש סופר מקצוען
זה חשוב מאוד הכיתות בשובו, וכל הכיתות הלא תקניות. אותם יממנו אלו העובדים בהיי טק, ראיית חשבון, ואדריכלות.
ובכלל כל אלו שיש להם משכורת. לא הדבר המצחיק הזה שמקבלים עובדי החנהע"צ, שאכן "דופק" כל ראשון לחודש, אבל משכורת אי אפשר לקרוא לו.

נערך לאחרונה ב:

good things

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה לעשות שלא כולן נולדו עם ויטמין p ?
אולי נתחיל קודם בבדיקת חוקיות העסקתן של כל המקורבות למלכות בבתי ספר השונים? אחיות, בנות, גיסות וכו...
הייתי מורה גם בשובו
ואני מעריכה כל אחת שעובדת שם
אבל - חינוך העצמאי קיבלתם ע״ע לפתוח רשת קירוב - כל הכבוד!!!
זה לא יכול לבוא ע״ח שכר של אף עובדת!
יש חוסר תקציבי- תבנו תוכנית פעולה, קרן פילנותרופית, גורם מממן שלא ע״ח עובדות החינו״ע ולא ע״ח עובדות שובו.
לצערי היום אני מורה בחמ״ד
ואומרת בכאב - לא אחזור לעבוד כשכירה תחת ארגון חרדי - וד״ל

עמליה 098

משתמש מקצוען
יש למשהו הסבר מתקבל על הדעת
למה לא מייצרים סימולטור עדכני?
לפי מה המורות אמורות לקבל החלטה?
הזיה.

ואני רק שאלה: עד כה המנכ"ל, או עובדות המשרד, יצאו עם הודעות כתובות על כל מהלך באופק.
מה זה פתאום 4 אסיפות באולם בני ברק, בלי אף מסמך מסודר?
אם הכל כל כך כשר וישר למה לא נקבל מסמך מסודר

למה הכל איש מפי אישה מפי השומעת שהיתה בכנס?
עמימות מריחה לא טוב
אם הכל כשר וראוי- אנא להתנהל בשקיפות

כדי לקבל החלטה כה מהותית עלינו לדרוש:
א- את פרטי ההסכם הנוכחי עם כל החרבשת של הורדת אחוזי המשרה וכו- בכתב, מה שיאפשר יעוץ משפטי מוסדר.
ב- סימולטור מבוסס מציאות עדכנית.

עמליה 098

משתמש מקצוען
אין לי מושג
הייתי בכנס
הנהלת לקחה אותי כי אני טובה בחשבון
אף אחד לא דבר שם על 86%
הנושא היה דיוקי משרה. שזה הטבלאות המדוברות
ודובר שם על תפקידים בבית הספר
הוסיפו עוד רכזות תפקיד באופק חדש
איזה תפקידים הוסיפו?
האם יש תפקידים שמורידים שעות פרונטליות או רק מעלים בשכר?

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
כבר לא היה בכוחי לעקוב אחר כל המשך הויכוחים כאן
רק נבקש, @ששנה טובה אף אחד לא ביקש ממך להשתתף בדיון פה, אבל לאחר שכן בחרת להשתתף בדיון כאן, ונתקלת בכל הטענות, אם אין בכחך להתמודד מולם, בבקשה לא לברוח לתירוץ הנדוש והמטופש של 'גדולי ישראל'
זה בושה לאינטלגנציה שלך ושלנו

טוב עין

משתמש מקצוען
יוצרי ai
למתן את השיח באשכול .תודה.
(ורק בעדינות נאמר שנראה שיש פה אחת מהנהלת החינו"ע שהסתננה למערכת ,אין בכך כל בעיה חלילה רק ראוי שתיתן גילוי דעת מסודר מי היא ועל מה היא. תודה.)

אינסוף

משתמש מקצוען
למתן את השיח באשכול .תודה.
(ורק בעדינות נאמר שנראה שיש פה אחת מהנהלת החינו"ע שהסתננה למערכת ,אין בכך כל בעיה חלילה רק ראוי שתיתן גילוי דעת מסודר מי היא ועל מה היא. תודה.)
לא נראה לי.
טעות כזאת גסה של 75% תקצוב לא מתאימה למנהלת.
כל בית ספר שלח נציגה מורה לכנס.
ויש כאלו (מעטות אומנם) שאכן מאמינות שחינוך עצמאי כולו לשם שמים...

למדנצ'יק

משתמש רשום
יש תחושה קשה שמורי ומורות החינוך העצמאי עוד יבכו שנים רבות על זה שבצומת קריטית זו של מעבר להסכם עבודה חדש, המקסימום שהם עשו זה אשכולות בפרוג. (בלי לזלזל, כמובן).

איך זה שקורים שינויים כאלו משמעותיים בהעסקה של עובדים, ואין סביב השולחן נציגות מטעם העובדים שתדאג לזכויותיהם? זה לכשעצמו חרפה שאין לאן להוליך אותה.

הדיון פה האם החנהע"צ הוא גוף פילנטרופי נדיב שדופק משכורות כל האחד לחודש או גוף שעושק לעצמו שעות התנדבות ותפילה על חשבון המורים, מפספס את הדבר החשוב.

כי בין כך ובין כך, הנהלת החנהע"צ (יחד עם הקומדיה המקאברית הנקראת "הסתדרות מורי אגו"י"), היא איננה המורים. הם אנשים אחרים, יש להם אינטרסים אחרים. האינטרסים שלהם לפעמים חופפים לאינטרסים של המורים, לפעמים ללא קשר, ולפעמים סותרים.
וזה לכשעצמו מתבקש ולגיטימי.

מה שלא לגיטימי זה שמתעסקים פה עם חיים ופרנסה של אלפי גברים ונשים, רבים מהם מפרנסים יחידים של משפחות ברוכות ילדים, והכל נעשה מעל הראש שלהם. זה מה שלא לגיטימי.

אין כזה דבר "אנחנו דואגים לכם". זה נחמד שדואגים, אבל כל אדם צריך לדאוג לעצמו.

תארו לעצמכם שמגיע יום אחד לבניין השכן הכי צדיק וישר והכי טוב לב והכי נאמן על גדולי ישראל, מתקרב עם דחפור והולך להרוס את הבניין.
למי ששואל שאלות, הוא מכריז שיום בשורה היום, הוא סגר פינוי בינוי הכי טוב בעולם, מכל דירה יצאו שלושה, ותסמכו עליו.

כל אחד מבין שאף אחד לא היה סומך עליו. כי אחרי הכל, לו יש האינטרסים שלו, ולכל אחד מהשכנים יש האינטרסים שלהם. כולם היו דורשים לראות מסמכים, ולעשות בדיקת עומק שהזכויות שלהם מוצו באופן מקסימלי במסגרת התמ"א 38. ועד אז שום דחפור לא מתקרב לרדיוס של הבנין.

ובתורה שלנו יש חלק "מזערי" שנקרא "חושן משפט". שהשדרה שלו אומרת, שזכותו המלאה של כל אדם לדאוג לזכויות שלו. ולא משנה כמה הצד השני צדיק וישר ונאמן על גדולי ישראל, זכותו של כל אחד לגשת לבית דין, להביא ראיות וטיעונים, ולמצות את כל זכויותיו.

למרבה כאב הלב, הציבור הכי חשוב, שעושה את מלאכת הקודש הכי חשובה, שזה המורים והמורות, נמצא כבר בערך שנה בתוך קרוסלה אימתנית, והכל מעל הראש שלו. הדבר היחיד שנותנים לו לעשות זה בערך ללקט שברי שמועות סותרות מכנס שעשו למנהלים.

וכציבור, אין מה לומר חוץ מאשר - אנה נוליך את חרפתנו.

אבל לפחות, אולי ננסה לקוות, שהמורים והמורות יקומו בעצמם לדאוג לעצמם. הלוואי.
זה ברור שצריך נציגות של המורים וארגון יציג ראוי לשמו, רק שיש חשש גדול אצל מי שעדיין מעונין לעבוד בח"ע, ובכלל א"א לדעת אם לא ישחירו אותו כאחד שפועל נגד גדו"י וזה יזיק במקומות נוספים. זה צריך להיות מישהו שאין לו מה להפסיד ואכפת לו. גם יפה בן דוד היתה מורה בעבר וכבר שנים איננה מורה. כדאי בהזדמנות זו גם לציין שמשכורת ראויה -ולא נגוסה- למורות היא גם ואפילו בעיקר אינטרס של ההורים כדי שיהיו מורות מרוצות ויהיו שעות לפרטני וכו'.

חי 523

משתמש פעיל
שלחתי שאלה לאופקים אם תחול ירידה בהקפי המשרה ?
והם ענו לי "נמתין לאישורי הקיפי המשרה של היועץ המשפטי" ציטוט
כנ"ל כך אמרו לי היום בבוקר
ושושנה טובה כן נשמח שתמשיכי להיות איתנו מותר קול אחד שפוי בתוך כל המקטרגים.....
(מזכיר את אנשי כח קפלן שליברלים בלי לשמוע צד שני)
גם אם יש טענות אבל א. ברור שלא כל מטרת החינוך העצמאי לגנוב אותנו......
ב. תזכרו שאין אדם נוגע במוכן לחבירו אפילו כמלא הנימה ...
ג. אחרי כ"כ הרבה תביעות משפטיות כנגד החינוך העצמאי קשה להאמין שהם יעשו עכשיו דברים לא חוקיים...
אז בא נתפלל ונחכה....

נערך לאחרונה ב:

נבחר

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
(מזכיר את אנשי כח קפלן שליברלים בלי לשמוע צד שני)
מסכים איתך לגמרי שלא צריך להתקיף על עצם השמעת הצד
אבל לומר שאנחנו צריכים להתבייש ושאנחנו בכיינים והכל כנגד 'גדולי ישראל' ועוד פנינים זה לא השמעת צד, וכנגד זה התקפתנו (זה לפחות מה שהקפיץ אותי)

חוחית

משתמש סופר מקצוען
אני רק שאלה: עד כה המנכ"ל, או עובדות המשרד, יצאו עם הודעות כתובות על כל מהלך באופק.
מה זה פתאום 4 אסיפות באולם בני ברק, בלי אף מסמך מסודר?
אם הכל כל כך כשר וישר למה לא נקבל מסמך מסודר

למה הכל איש מפי אישה מפי השומעת שהיתה בכנס?
עמימות מריחה לא טוב
אם הכל כשר וראוי- אנא להתנהל בשקיפות

כדי לקבל החלטה כה מהותית עלינו לדרוש:
א- את פרטי ההסכם הנוכחי עם כל החרבשת של הורדת אחוזי המשרה וכו- בכתב, מה שיאפשר יעוץ משפטי מוסדר.
ב- סימולטור מבוסס מציאות עדכנית.
!!!!!!

חיהחנה

משתמש פעיל
איזה הודעות קיבלת (אם בכלל) היום מההנהלה שלכם? מה הם שמעו בכנס??

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה