ב״ה
חינקלי זה הקרעפלך של הגרוזינים.
מכינים כיסוני בצק ממולאים בבשר, מבשלים אותם במים רותחים, מסננים וזורים עליהם מלח ופלפל שחור.
באירועים מקובל להכין אותם יותר גדולים ובצורת שקיקים.
@shira bira מוקדש לך : )
חינקלי
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מים (חד״פ)
2 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
>>מכינים בצק מעט קשה מהרכיבים הנ״ל.
>>לשים כ 10 דקות, ומשהים למנוחה 10 דקות
>>שוב לשים ומשהים למנוחה
>>עוד לישה, מחלקים את הבצק ל 4 ומשהים ככדורים למשך חצי שעה - שעה.
>>מתקבל בצק מעט קשה, אבל אחרי המנוחות הוא נח לעבודה. (מי לא עובד יותר טוב אחרי מנוחה...)
למילוי:
1 ק״ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 בצלים טחונים
5 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות גדושות תבלין סונלי
(תערובת עשבי תיבול וזרעי כוסברה מיובשים)
מלח, פלפל שחור, שאטה גרוס
>>לשים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
הכנת החינקלי:
>>מרדדים כדור בצק לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים.
>>במרכז כל עיגול בצק מניחים מעט מילוי, מקפלים לחצי עיגול וצובטים היטב.
>>אפשר להיעזר בכלי ייעודי לקבלת תוצאה יותר יפה:
>>אפשר להשאיר בצורת חצי עיגול, ואפשר למתוח מעט, ולהדק את קצוות הבצק:
זהו.
אפשר להקפיא עד השימוש.
בהצלחה!
חינקלי זה הקרעפלך של הגרוזינים.
מכינים כיסוני בצק ממולאים בבשר, מבשלים אותם במים רותחים, מסננים וזורים עליהם מלח ופלפל שחור.
באירועים מקובל להכין אותם יותר גדולים ובצורת שקיקים.
@shira bira מוקדש לך : )
חינקלי
לבצק:
1 ק״ג קמח
21/2 כוסות מים (חד״פ)
2 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
>>מכינים בצק מעט קשה מהרכיבים הנ״ל.
>>לשים כ 10 דקות, ומשהים למנוחה 10 דקות
>>שוב לשים ומשהים למנוחה
>>עוד לישה, מחלקים את הבצק ל 4 ומשהים ככדורים למשך חצי שעה - שעה.
>>מתקבל בצק מעט קשה, אבל אחרי המנוחות הוא נח לעבודה. (מי לא עובד יותר טוב אחרי מנוחה...)
למילוי:
1 ק״ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים מטוגנים
2 בצלים טחונים
5 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן
1/2 כוס מים
2 כפות גדושות תבלין סונלי
(תערובת עשבי תיבול וזרעי כוסברה מיובשים)
מלח, פלפל שחור, שאטה גרוס
>>לשים הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
הכנת החינקלי:
>>מרדדים כדור בצק לעלה בעובי חצי ס״מ וקורצים עיגולים.
>>במרכז כל עיגול בצק מניחים מעט מילוי, מקפלים לחצי עיגול וצובטים היטב.
>>אפשר להיעזר בכלי ייעודי לקבלת תוצאה יותר יפה:
>>אפשר להשאיר בצורת חצי עיגול, ואפשר למתוח מעט, ולהדק את קצוות הבצק:
זהו.
אפשר להקפיא עד השימוש.
בהצלחה!