אני קניתי בשופ שופ בבני ברק לפני כמה שניםמאיפה הכלי הזה של הצורה? אף פעם לא ראיתי וזה טוב ל"קרפלעך" עוד מעט יו"כ.
8 ס״מבאיזה קוטר את קורצת לכל צורה?
בפיצוחי ׳הקולה׳ ניתן להשיג את הסונלי. (הכשר בדץ בית יוסף)עשיתי בדיקה קצרה והיצרנים פחות מוכרים לי. יש סיכוי לקבל מתכון מדודה סימה?
אז מגלה לך שאת גם אוכלת עוגה גרוזינית בשם ׳לקחי׳, ומטגנת ׳בליני׳...@HOBBY מה עשית לי??
הייתי בטוחה עד לרגע זה שאנחנו אוכלים קרעפלך ועכשיו אני מגלה שאנחנו אוכלים חינקלי
צריכה לברר מאיפה האכל הגרוזיני הגיע לבית שלנו
זה אני יודעת,יש מאכלים שנאכלים בעדות וארצות שונות, בשינויים קלים תחת שמות שונים.
החינקלי זה הקרעפלך זה המנטי זה הפילמני וזה השישברק. (ואולי יש עוד כמה ׳וריאנטים׳ : )
יש הבדלים קלים בבצק, במילוי, בתיבול, ובנוזלים בהם הם מתבשלים (או במקרה של המנטי- מתאדים).
ויש מאכלים שהם אופיינייים לעדות מסויימות בלבד.
(נכון שהצ׳ורצ׳חלה לא נכנסה למטבח שלך?
; )
בטוחה שאמרת שמבשלים רק כמה דקות??לא ניסיתי להכין את זה בצורה אחרת מבישול, אז לא יודעת לומר לך.
מרתיחים בסיר גדול מים ומלח, מכניסים את החינקלי, כעבור מספר דקות מוציאים בכף מחוררת ומגישים עם פלפל שחור ומלח (ומי שרוצה גם שום כתוש).
צ׳ורצ׳חלה זה קינוח על בסיס אגוזים מושחלים על חוט ומצופים ברפרפת ענבים. אולי בהזדמנות אעלה את המתכון.מאמינה שאת צודקת
מה זה?
את יכולה לבשל רבע שעה - 20 דקות ולהיות רגועה לגמרי.בטוחה שאמרת שמבשלים רק כמה דקות??
יש לי חשש ולחץ לאכול בשר חי
כי ככה אני מבשלת ברגיל בשר לפחות ארבע שעות
לא מאמינה שאת מכינה את זה. ראיתי את זה בפוסט על טיול לגיאורגיה וזה היה נראה לי כל כך בלתי מושג.צ׳ורצ׳חלה זה קינוח על בסיס אגוזים מושחלים על חוט ומצופים ברפרפת ענבים. אולי בהזדמנות אעלה את המתכון.
צפה בקובץ המצורף 954187
את יכולה לבשל רבע שעה - 20 דקות ולהיות רגועה לגמרי.
גם אם תכניסי אותם קפואים זה יתבשל.
(כמובן להכניס לסיר כשהוא כבר מבעבע).
ואגב מה אלה?אז מגלה לך שאת גם אוכלת עוגה גרוזינית בשם ׳לקחי׳, ומטגנת ׳בליני׳...
לייקח /לייקך.ואגב מה אלה?
תודה.לייקח /לייקך.
ובליני אלו פנקייקס/בלינצ'ס- תלוי במוצא.
ברור שאלו שני דברים שוניםאבל בלינצ'ס ופנקייקס כן (זה 2 דברים שונים, כן?)
מחמיא! תודה.אם תתחילי להעביר סדנאות אני הראשונה להירשם.
רפרפת ענבים?צ׳ורצ׳חלה זה קינוח על בסיס אגוזים מושחלים על חוט ומצופים ברפרפת ענבים. אולי בהזדמנות אעלה את המתכון.
צפה בקובץ המצורף 954187
יש מאכלים שנאכלים בעדות וארצות שונות, בשינויים קלים תחת שמות שונים.
החינקלי זה הקרעפלך זה המנטי זה הפילמני וזה השישברק. (ואולי יש עוד כמה ׳וריאנטים׳ : )
וקרפלך דומים לדושפרה
כיסוני בצק במלית בשר במרק כבש וכוסברה.גם דושפרה מדגדג לי כמאכל בוכרי. אבל מה הוא?
עסיס ענבים וקמח שמכינים ומצפים בשיטה מיוחדת את האגוזים ותולים לייבוש.רפרפת ענבים?
בתמונה נראה שוקולד מומס/גנש?
איך לא מוזכר הרביולי...החינקלי זה הקרעפלך זה המנטי זה הפילמני וזה השישברק. (ואולי יש עוד כמה ׳וריאנטים׳ : )
אמנם לייקח עדיין לא אומר לי הרבה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: