עוגות/עוגיות כזו עוד לא טעמתם!!! בחושה קפה שיש, קראמבל וזיגוג קפה, פשוט שווה!

שיא44

משתמש מקצוען
מקציפים במקציף
את הקראמבל אפשר פשוט עם הידיים....
זו מסוג העוגות שפשוט מצליחות.... אין הרבה סיכונים בהכנה שלה.
מאז שנתקלתי במתכון הזה כאן היא הפכה לעוגה קבועה אצלי בבית, והולכת לפנק איתה לכבוד שבת מחר גם את חמותי וגם את האח בקפסולה בישיבה, וכמובן להקפיא לקפה של שבוע הבא.... :)
מקציפים במקצף כולל את הקמח והשמן?
זה לא הורס אותו?
ויש משמעות לסדר שמכניסים את החומרים?
 

שרית100

משתמש מקצוען
מקציפים במקצף כולל את הקמח והשמן?
זה לא הורס אותו?
ויש משמעות לסדר שמכניסים את החומרים?

עוגה מצוינת שמככבת אצלי!
תוך כדי שהביצים מתקצפות אני מכינה את השאר ושופכת אחד אחד, לא נראה לי שמשנה הסדר
אל תפחדי ממנה, היא לא תתפשל לך בעז"ה, אין מה.

(אגב אחותי היתה בדירה בלי מיקסר והכינה את העוגה עם מזלג וכף! יצא מעולה...)
 

שיא44

משתמש מקצוען
עוגה מצוינת שמככבת אצלי!
תוך כדי שהביצים מתקצפות אני מכינה את השאר ושופכת אחד אחד, לא נראה לי שמשנה הסדר
אל תפחדי ממנה, היא לא תתפשל לך בעז"ה, אין מה.

(אגב אחותי היתה בדירה בלי מיקסר והכינה את העוגה עם מזלג וכף! יצא מעולה...)
תודה!
לגבי זה-
זה לא הורס אותו?
התכוונתי למקצף, לא לקצף ;)
פשוט בהוראות של המיקסר כתוב שמותר להשתמש במקצף רק עם ביצים וסוכר, אחרת הוא יכול להתעקם.
 

שיא44

משתמש מקצוען
תודה על המתכון!
יצא טעים אבל לא כמו בתאורים פה...
קצת דחוס, והשיש לא התערבב
וגם זמן האפיה- נראה לי שהיה כדאי יותר (ואפיתי 40 במקום 30 דקות)
יש טיפים לפעם הבאה?
השתמשתי בקמח 80%, והפחתתי את הסוכר לחצי.
תודה!
 

אפרת2

משתמש פעיל
הכנתי לשבת, יצא הרבה יותר ממושלם.
המרקם, הטעם, הנראות, הכל, פשוט מצוין.
גם זמן ההכנה אידיאלי ממש לערב שבת, ולא רק.

הורדתי ל-3 כוסות סוכר במקום 4, כל השאר הכנתי לפי המתכון.
4 איגליש ארוכים. יצא גבוה ומכובד.

@photos by h
תודה לך, והמון מזל טוב!
כשתתאוששי, נשמח לעוד מתכונים כאלו.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכנתי לשבת, יצא הרבה יותר ממושלם.
המרקם, הטעם, הנראות, הכל, פשוט מצוין.
גם זמן ההכנה אידיאלי ממש לערב שבת, ולא רק.

הורדתי ל-3 כוסות סוכר במקום 4, כל השאר הכנתי לפי המתכון.
4 איגליש ארוכים. יצא גבוה ומכובד.

@photos by h
תודה לך, והמון מזל טוב!
כשתתאוששי, נשמח לעוד מתכונים כאלו.

יש לי מתכון מחמותי היקרה משהו מדהים!!!
חכו...
בקרוב.
 

דפה

משתמש מקצוען
יש לי מתכון מחמותי היקרה משהו מדהים!!!
חכו...
בקרוב.
ראשית, מזל"ט, טונות נחת, מהממת שהיא....עקבתי.
הכנתי היום בפעם האלף לחברים של בעלי(זה מה שהם הזמינו ממנו, אחרי שנכוו פעם אחת), העוגה הכי טובה לגברים!!!
פליזזזזזזז מתכונים נוספים.
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
ראשית, מזל"ט, טונות נחת, מהממת שהיא....עקבתי.
הכנתי היום בפעם האלף לחברים של בעלי(זה מה שהם הזמינו ממנו, אחרי שנכוו פעם אחת), העוגה הכי טובה לגברים!!!
פליזזזזזזז מתכונים נוספים.

אז יש באמתחת
עוגת גבינה כה מוצלחת
לגובה היא צומחת
ואחרי האפיה היא אפילו לא צונחת
אוורירית היא ותופחת
ואין לה מרקם גרגירי כספחת
ומרווה אותי רק נחת....
בקרוב עם תמונה מונצחת
אבל עדיין לא חזרתי לקלחת
כי ב"ה יש פה תינוקת מצווחת
שנרדמת כל לילה בין חצות לאחת
ועד שעיני נעצמות-השמש כבר זורחת :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
חייבת התנצלות ושיתוף
העוגה הנ"ל, טרם הגעתי להצלחה איתה, משום מה, זו עוגה מדהימה, לא פחות, שהכינה חמותי היקרה, אחרי שאצליח איתה אתן לכן את המתכון עד לרמת הדיוק הקטנטנה.

והשיתוף

אחי היקר התחתן בחשוון, שבת הש"ב התקיימה כמובן בצמצום, המשפחה שלנו ומשפחת החתן בלבד ללא קרובים נוספים (המשפחות עדיין קטנות) המשפחה שלנו היתה בדירה אחת, משפחת הכלה שמה לנו בדירה כיבוד ליום שישי ושבת, כיבוד מאוד עשיר (היי גיסתי החדשה, לא מתכוונת לפדח...)
פתאום אני רואה בתוך כל הכיבוד, את מכרתי, העוגה הזו.
יש לי אחות שגם היא ניקית פה בפרוג, התחלתי להתווכח איתה שזו העוגה שלי, היא טענה שלא, שנדמה לי וכו'
התערבנו שמי שלא צודקת תאכל פס שלם בלי להתחשב בדיאטה.
כשמשפחת הכלה הגיעו לסעודה, התענינתי אצל האחות הנשואה מה המקור, התברר שחמותה נתנה לה את המתכון מפרוג...
:p:p:p:p:p
אז ד"ש לחמות של הכלה שאחותה התחתנה לפני חודש.
(אל דאגה, לא כפיתי על אחותי לאכול פס שלם לבד, ריחמתי על הדיאטה שלה)
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נתקלתי באשכול. וראיתי שיש סיכוי למתכון טוב לעוגת גבינה.

אז יש באמתחת
עוגת גבינה כה מוצלחת
לגובה היא צומחת
ואחרי האפיה היא אפילו לא צונחת
אוורירית היא ותופחת
ואין לה מרקם גרגירי כספחת
ומרווה אותי רק נחת....

העוגה הנ"ל, טרם הגעתי להצלחה איתה, משום מה, זו עוגה מדהימה, לא פחות, שהכינה חמותי היקרה, אחרי שאצליח איתה אתן לכן את המתכון עד לרמת הדיוק הקטנטנה.
יש כבר מרשם מסודר?
אם טרם העלית, זה בסדר לתזכר אותך?

ואם העלית - שימי קישור. :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נתקלתי באשכול. וראיתי שיש סיכוי למתכון טוב לעוגת גבינה.




יש כבר מרשם מסודר?
אם טרם העלית, זה בסדר לתזכר אותך?

ואם העלית - שימי קישור. :)
יש, וודאי
הספקתי לקבל מחמותי לפני שנפטרה וללדת בת שקרויה על שמה ביום ההולדת שלה :) https://www.hennymaskowitz.com/post/הניובורן-המושלם-של-פנינה-שלי-המשך https://www.hennymaskowitz.com/post/פנינה-אצילית-שליבהתאם למתכון הנ"ל שנרשם כשילדתי את ביתי לפניה :D
ככה שתוכלנה להנות מהעוגה
כל מי שנתתי לה לטעום מהעוגה ביקשה מתכון ותיזכרה כל העת עד שנתתי

העוגה יוצאת גבוהה ואוורירית ובעלת מרקם קטיפתי וממכר!

העוגה מתאימה לתבנית בינונית בעלת שוליים גבוהים (יש ב"יש")
חומרים:

9 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
2 גביעים גדולים של שמנת חמוצה
2 סוכר ווניל
750 גר' גבינה לבנה
4\1 1 כוסות קמח
1 א.אפיה

הכנה:
1.לחמם תנור בין 100 ל-110 מע'
2. להקציף חלבונים
3. בהקצפה איטית להוסיף את שאר החומרים
4. להעביר את הבלילה לתבנית (לא לשים נייר אפיה, כדי למנוע הצטברות נוזלים) להכניס את התבנית המלאה לתוך תבנית ענקית של תנור.
5. לשפוך לתוך התבנית הגדולה מים רותחים
6. לאפות את העוגה שעתיים בדיוק
7. לכבות את התנור ולהוציא את העוגה כשהתנור מתקרר


הדגשים מנסיוני (המר...)

1. להקפיד על ההוראות
2. להקפיד על ההוראות
3. לא לעגל פינות, יש?
4. מים רותחים לא מהברז, מהקומקום! :)
5.מתחילים בפעם הראשונה ב-100 מע' עד שלומדים מה נכון לתנור שלכם
אם כשרואים אחרי שעתיים שהעוגה לא אפויה 100% פעם הבאה טיפה להעלות מעלות, לא יותר מ110! הנוזלים צריכים להתאדות אבל לא ליבש את העוגה

תתכוננו להתמכרות
 

א.ר.ז.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
יישר כח!
 

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
לתבנית תנור גדולה
מידות: כוס חד"פ של 180 מ"ל.
חומרים:

8 ביצים
4 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כפות ת. ווניל משובחת
2 כוסות מים
2 א. אפיה
6 כוסות קמח

לערבב ולשפוך לתבנית ח"פ גדולה מרופדת בנייר אפיה

להשאיר בצד כ-4 כפות מהבלילה (אני משאירה כ-10 כפות)ולהוסיף להן:
4 כפות סוכר
2 כפות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים חמים
לערבב, לשפוך על העוגה בפסים ולשייש.

קראמבל:
2\1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר

לערבב בידיים עד ליצירת פירורים,
לפזר על העוגה

לאפות על 180 מע' כחצי שעה.

אחרי שאפויה ועודנה חמה להכין זיגוג ולשפוך:

חב' א. סוכר
2 כפות שמן
1 כפית קפה נמס מומסת ב-4 כפות מים חמים

לערבב הכל ול"קשקש" על העוגה יצירות פריסטייל.
חייבת לחזור לפה ולומר שעם הרבה מאד חשש ניסיתי
וכ"כ כ"כ התענגנו על התוצאה!

לאחרונה נמאס לי מתפריט העוגות (הגדול והעשיר יש לציין) הקבוע שלי
בחודשיים האחרונים ניסיתי לגוון מפה מידי פעם במתכונים חדשים ואיכשהו הם לא יצאו מוצלחים, או בסדר אבל לא בשביל לשמור.

זו מצויינת ומעולה (בהפחתת חצי מהסוכר) ולגמרי נשמרת אצלי
ואפילו הומלצה כבר הלאה.
אז תודה לך! וגם למי שהקפיצה:)
 

אתיס

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איזה עוגה מצוינת!!!!!!!!
אפיתי לשבת,
הכמות מעולה, כיף שיוצא 4 פסים.
היא קלה להכנה וטעימה מאוד.
בטוחה שזו עוגה שנכין עוד הרבה...
הפחתתי רק חצי כוס סוכר.
ויצא עדיין מידי מתוק.
כמה סוכר אתן ממליצות להוריד?
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
איזה עוגה מצוינת!!!!!!!!
אפיתי לשבת,
הכמות מעולה, כיף שיוצא 4 פסים.
היא קלה להכנה וטעימה מאוד.
בטוחה שזו עוגה שנכין עוד הרבה...
הפחתתי רק חצי כוס סוכר.
ויצא עדיין מידי מתוק.
כמה סוכר אתן ממליצות להוריד?
את יכולה לנסות להוריד כוס וחצי וכך עד שתגיעי למתיקות המועדפת עליכם
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
לפי התגובות נראה ששווה להכין אותה, ואני רוצה גם.
רק הסבכתי קצת לגבי הסוכר... יש כאן מלא הצעות.
מה אתן אומרות, לכמה סוכר כדאי להוריד אם אני רוצה עוגה בטעם מתוק סטנדרטי ואנין (ולא חונק)?
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
לפי התגובות נראה ששווה להכין אותה, ואני רוצה גם.
רק הסבכתי קצת לגבי הסוכר... יש כאן מלא הצעות.
מה אתן אומרות, לכמה סוכר כדאי להוריד אם אני רוצה עוגה בטעם מתוק סטנדרטי ואנין (ולא חונק)?
אני הורדתי כוס אחת מהבלילה
יצא מצוין
(מישהי אחת אמרה שעדיין מדי מתוק לה)
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@photos by h יקרה מאוד!
הכנתי את העוגה לשבת, לא האמנתי...
העוגה נחסלה עוד לפני שנכנסה שבת. אף פעם לא ראיתי התרוקנות כזו מהירה של תבנית (ואצלינו עוגות זה משהו שפחות הולך. יותר עוגיות, עוגות גבינה ועוגות שמנת.. פחות טורטים וכו'...)
גם הקטנים אהבו וכמובן שהגדולים.
העוגה יצא רכה אוורירית, טעימה כל כך, מעניינת וכייפית. והקראמבל מלמעלה בכלל הוסיף טוויסט מדהים.
ברשותך, אם תסכימי...
אני אחרי שקראתי את התגובות פשוט עשיתי דבר כזה-
לא רציתי כזו עוגה גדולה, אך חציתי לשתיים את המתכון והלכתי על תבנית קטנה A4
וכן הורדתי מכמויות הסוכר- אני חושבת שיצא יותר ממושלם! וויתרתי על הזיגוג מלמעלה.
יצאה עוגה ביתית, מטריפה וטעימה. בטעמים של פעם!
תסכימי שאעלה את המתכון עם השינויים בקצרה לטובת אלו שרוצות להכין בקטן, ורוצה ללכת על כמות סוכר שכבר נוסתה וצלחה בטוב?
אני חושבת שזה יעזור לאחרות (כי מה שאני עשיתי בעניין הסוכר- מה שאני לא עושה אף פעם... פשוט טעמתי מהבלילה, מהפירורים, מהקפה וכו'... ככה עשיתי בדיקה כל שלב.)
שוב תודה לך!!!
שימחת אותנו מאוד מאוד
ה' יברך אותך!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה