כללי כולם מתבקשים לקרוא!

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
צר לי, אבל כל עוד לא כולם אמינים, עדיף שלא לשים את היצירה על קרן הצבי.

שירי, אני לא חושבת שיש טעם לפגם, בהורדה של קבצים - בתנאי שהם באמת אך ורק להשראה. אבל. אבל...

תאמינו לי, כואב לי הלב.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
א-ירושלמית, בבקשה - אם היו אלו יצירותי מזמני הפנוי, בכיף, תשמרי, תעתיקי את זה, תצבעי.
אבל צריך לשאול! היצירות ברובן למעשה לא שיכות לי, אני מוכרת אותן!
זכותו של בעל יצירה לומר - לא רוצה שזה יהיה אצל מישהו על המחשב.
רוצה השראה? תקני את הספר!!
אז כל זמן שלא ברור של מי היצירה וגם כשברור, צריך לשאול רשות. זה די פשוט.

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
וההתקפה היא לא אישית, זו פניה כללית...

naamaid

משתמש צעיר
נכתב ע"י pr;396390:
רק חבל, זה פורום מקצועי, אי אפשר לחשוד פה ב'תמימות',
כי הבני אדם מודעים לזכויות יוצרים (בתקווה),

לידיעתך, לא רק גרפיקאים/ות מסתובבים בפרוג.
יש (ואני מכירה לפחות עוד שתיים) שנכנסות לכאן (אין להן אפילו ניק...) והן מורידות מכל הבא ליד ו--- כן, הן שתיהן גננות, כך שעושה לי רושם שהן דוקא כן מודעות לציווי "לא תגנוב", אבל מה לעשות כשגונבים שירים / מצגות / תוכנות ופונטים, מגיעים מתי שהוא גם לגניבת תמונות בפרוג...

חדוה

משתמש מקצוען
לגבי הורדות

אני חושבת שצריך להבדיל בין הפורומים לגבי השראה
כשמורידים לוגו/פרסומת/פלייר סגור בגיפג אין מה לעשות עם זה חוץ מהשראה
כשמורידים ציור זה אומר דרשיני כי אפשר להשתמש בזה ואפילו רק כדי להעסיק את הילדים בבית ואיכשהוא זה יכול להתגלגל גם אם זה ירד" רק" לצורכי השראה

studio dv.d

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י naamaid;396443:
יש (ואני מכירה לפחות עוד שתיים) שנכנסות לכאן (אין להן אפילו ניק...) והן מורידות מכל הבא ליד
לא הגיוני, מי שלא רשום לא רואה בכלל קבצים מצורפים! בדוק!

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
רוצים סודות מהחדר? לא רוצה לספר לכם מי בדיוק מסתובב פה, ולא כאלו שיראים לדבר ה' ואמונים על שמירת תורה ומצוות. ביניהם, יש ששייכים לחברות שמוכרות תמונות, פונטים, שירותים שונים, וכו'.

הזהירות הזאת לעולם לא תזיק. שירי, לך אין שיניים, ויש פה לא מעט יפיופי נפש שאם תקומי ותתבעי בכוח את מה שמגיע לך - יוציאו עליך לעז, אבל אסור לך להרתע.

הייתי מציעה לך להתייעץ עם אנשים שמבינים בתחום, ושידרבנו אותך לדרוש את המגיע לך בצדק, כי אתמול היית זו את, ומחר אני או אתה או את - עלולים לעמוד במשבצת הזאת.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י naamaid;396443:
יש (ואני מכירה לפחות עוד שתיים) שנכנסות לכאן (אין להן אפילו ניק...) והן מורידות מכל הבא ליד ו--- כן, הן שתיהן גננות, כך שעושה לי רושם שהן דוקא כן מודעות לציווי "לא תגנוב", אבל מה לעשות כשגונבים שירים / מצגות / תוכנות ופונטים, מגיעים מתי שהוא גם לגניבת תמונות בפרוג...

אכן, גם אני מכירה כאלו שאינם בעלי מקצוע ומשם מה מסתובבים כאן, זו אחת הסיבות לבקשתינו:"עשו פורום מקצועי - (מבחן אמת, ומשתנה כל הזמן) מי שאינו שייך לגילדה פוגע בה".

נכתב ע"י studio dv.d;396450:

זה סיפור אחר, כאלו שניכנסים תחת ניק של משהו אחר, ממחשב של משהו אחר. לא מזמן העפתם מישהי שהתנהגה לא כשורה ולבסוף התברר שזה משהו אחר שהיה אצלה וגלש תחת שמה. (וזה לבד שווה העפה) יש לאסור מציאות זו מכל וכה וניק שיתפס עושה כן, יועף על אתר מן האתר.

*לאה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י studio dv.d;396450:
אבל... יכול להיות שהם נכנסים עם סיסמה וניק של מישהו מכאן?
שירי, אני ממש משתתפת בכאבך, אבל זה לא מפתיע, זו מכה ידועה ברשת,
חשבתי שאנחנו כאן מוגנים יותר, נראה לי שנצטרך להבא להשתמש בהרבה סימני מים...:mad:

אוהב0ישראל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשריהם ישראל, שכשהם גונבים, עושים עם זה חסדים ומעניקים לאחרים ואחרים לאחרים....

(בציניות כמובן).

PR - אין לי אפילו מילת ניחומים. אני חושב שהמעשה מתועב, ומצביע על רמת יראת השמיים
של אותו מוריד, שודאי ירד וירד מטה מטה מהורדה שכזו.

סיכת משרד

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכתב ע"י mig;396475:
אכן, גם אני מכירה כאלו שאינם בעלי מקצוע ומשם מה מסתובבים כאן, זו אחת הסיבות לבקשתינו:"עשו פורום מקצועי - (מבחן אמת, ומשתנה כל הזמן) מי שאינו שייך לגילדה פוגע בה".
סוף סוף. הלוואי ובאמת יתקדם פה משהו!!!

מנסיון אישי, עד שלא יאכפו את החוקים עם שיניים, ויעמדו עליהם בלי רחמים ובלי ויתורים, לא תתפתח פה שום קבוצה מקצועית. מותר וצריך לתת מקום לכל אחד שמוכיח את רצינות כוונותיו, אבל עם בקרה, עם סינון. ומי שלא עומד בכללים - אחת דינו, להתעופף החוצה.

די וי די, הכפפה בידיים שלכם.

נכתב ע"י mig;396475:
זה סיפור אחר, כאלו שניכנסים תחת ניק של משהו אחר, ממחשב של משהו אחר. לא מזמן העפתם מישהי שהתנהגה לא כשורה ולבסוף התברר שזה משהו אחר שהיה אצלה וגלש תחת שמה. (וזה לבד שווה העפה) יש לאסור מציאות זו מכל וכה וניק שיתפס עושה כן, יועף על אתר מן האתר.

מסכימה וגם מסתייגת. ולא כאן המקום לפרט.

בנים

משתמש צעיר
לא מבין את ההתבכיינות הרבתי שנעשית פה.

ברור שכשמישהו מעלה לכאן עבודה, לפורום ציבורי, הוא לא יוכל לדרוש שלא לעשות עמה שימוש פרטי הכולל שמירה במחשב האישי.

שימוש מסחרי או כל דבר הנכלל בהפרת זכויות יוצרים (כולל לדעתי שימוש בגן ילדים) זה עניין אחר.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י mig;396475:
"עשו פורום מקצועי - (מבחן אמת, ומשתנה כל הזמן) מי שאינו שייך לגילדה פוגע בה".

ולא הכונה כאן, מתחיל או מקצוען, אלא מקצועי, מי שבאמת עוסק במקצוע.
במציאות כאשר משהו שבמקצוע רואה משהו טוב בד"כ הוא חושב איך הוא היה עושה את זה, וכשהוא זקוק לציור הוא מודע לעלויות ולזכויות (בד"כ), מלבד מה שהוא רוצה שגם איתו יהיו הוגנים.

מה שאין כן מי שאינו כזה שכשהו רואה משהו טוב הדבר היחיד שהוא חושב זה איפה זה יכול להיות שימושי עבורו! (יו, איזה מהמם, זה בדיוק בשביל הגן של שפרה'לה, זה בדיוק מה שהיא צריכה לאסיפת הורים)

prog

מנהל ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י naamaid;396443:
יש (ואני מכירה לפחות עוד שתיים) שנכנסות לכאן (אין להן אפילו ניק...)

מה השטויות האלה? מי שאין להן ניק לא רואים טכנית קבצים ותמונות מצורפות בפורומים...

ומי שנכנס היום לפורומים, משאיר אצלנו את כל הפרטים האישים שלו כולל שם משפחה טלפון וכו'.. וגם ככה קשה להתקבל זה תהליך שלוקח לפעמים כמה שבועות.

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י *לאה;396484:
אבל... יכול להיות שהם נכנסים עם סיסמה וניק של מישהו מכאן?
שירי, אני ממש משתתפת בכאבך, אבל זה לא מפתיע, זו מכה ידועה ברשת,
חשבתי שאנחנו כאן מוגנים יותר, נראה לי שנצטרך להבא להשתמש בהרבה סימני מים...:mad:

אני עברתי לסימני בוץ.

prog

מנהל ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
אוטומציה עסקית
עיצוב ואדריכלות פנים
זה נכון שעדיף סימני מים, אבל היה כאן תקדים כפול בפורום שמשתמשים התלוננו שלקחו מכאן וכו' ובסוף התברר שזה כלל לא קשור לפרוג...
קחו בחשבון שלכאן ניתן להעלות גם באיכות טובה לאינטרנט אבל לא להדפסה, אבל כשאת מדפיסה את הספר ברמה טובה ללא סימני מים כמובן, כל אחד יכול לסרוק באיכות מצויינת.
אני לא כותב חלילה כדי לזלזל בתלונה, הסיטואציה המתוארת כאן חמורה מאד, ובאמת צריך להעלות תמונות עם סימן מים או ברזלוצית אינטרנט.

שוב, כל המשתמשים שנרשמו בשנתיים האחרונות רנרשמו עם פרטים מלאים, ואמונים על שמירת חוקי הפורום.

pessi&chani

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אגב, לפני כמה שנים כישצא לאור ספר ילדים מאד מוצלח, באה אלי גננת עם כמה ציורים סרוקים ומוגדלים ממנו, שאעשה לה מזה ערכת פתיחה לתחילת השנה.
היא קנתה ספר, היה לה אותו בבית, והיא באה עם תמונות ממנו לעשות אצלי את העבודה.

אז זו גם אפשרות העתקה נוספת לשימוש בתמונות ולא דרך האתר.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י prog;396596:
מה השטויות האלה? מי שאין להן ניק לא רואים טכנית קבצים ותמונות מצורפות בפורומים...

.

דרך אחות, שכנה, חברה... שיש להן כאן ניק, ולכן חשוב לחסום לצמיתות כל מי שעושה כן...

(לא מזמן היה לכם כאן סיפור עם ניק שחסמתם עקב פעילות לא הגונה שהתברר שלא הוא עשה אלא משהו ממחשבו, וע"ז לבד היה ראוי לחסמו)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה