דיון כולם באים למטבח- אשכול יצירתי לרגל המצב

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה הכוונה הודו חתוך לקוביות?
איזה חלק קונים? חזה הודו?
אף פעם לא יצא לי לראות...
עד עכשיו ראיתי בסופר, חזה טחון גרונות ושוקיים ענקיים של הודו :cool:
חזה הודו. בד''כ הוא מגיע פרוס לשניצלים ואז אני חותכת לרצועות.
 

סוכריה מתוקה

משתמש פעיל
חומר גלם לניצול: ספגטי, נקניקיות
התאמה לילדים: קל מאוד !!! הם יכולים להכין לבד ונהנים עוד יותר לאכול...

פורסים את הנקניקיות (פרווה / בשרי) לטבעות.
הילדים משחילים על הספגטי מספר טבעות של נקניק.
מבשלים (את הספגטי עם הנקניקיות שעליו) לפי ההוראות.
ו - אוכלים בשמחה רבה...
אפשר להוסיף קטשופ... ;)
(יש כאלו שלא מחליק להם האוכל בלי זה...)

חומר גלם לניצול: בצק עלים / מלאווח, נקניקיות

פותחים את בצק העלים ומניחים נקניקיות שלמות, מצפים את הנקניק בבצק, סוגרים היטב וחותכים לפרוסות.
אופים עד השחמה. (אפשר למרוח על הבצק חרדל - למי שאוהב)
אופציה נוספת - להשאיר בגודל של נקניק שלם או חצי, להבריש בביצה, לפזר שומשום ולאפות.
יוצא בורקס עם נקניק כמו בחנות !
אפשר להכין רוטב פטריות להשלמת החגיגה.
במלאווח - מניחים עלה מלאווח, מורחים קטשופ חותכים ל - 6-8 משולשים. מניחים חתיכת נקניק בגודל המתאים ומגלגלים לסהרון. אופים עד השחמה.
טעים מאד כתוספת מעניינת וסתם לנשנוש בזמן שיעמום.........
איך משחילים את הספגטי על הנקניקיות? אם תוכלי להסביר, זה נשמע מעניין.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

סוכריה מתוקה

משתמש פעיל
פסטה עם פירורי לחם- קלי קלות
מבשלים את הפסטה
במחבת מטגנים לכמה דקות פירורי לחם עם אב' מרק, וכמובן קצת שמן
ומוסיפים לזה את הפסטה.
 

עפל

משתמש צעיר
יש לי חבילה בצק עלים מופשר מה אפשר להכין משהו טעים ומהיר, זה יכול להיות גם עם גבינות או ירקות,(לא דווקא מנה ראשונה) עדיף לא בורקס תפו"א רגיל,
תודה
 

עפל

משתמש צעיר
פסטה מוקרמת עם שמנת חמוצה,
חבילה פסטה מבושלת לפי ההוראות , מסונן,
200 גרם שמנת חמוצה
1 כוס חלב,
1 בצל,
2 שיני שום,
מלח, פלפל, א, מרק לבחירה,
פטרוזיליה מיובש
לטגן הבצל בקצת שמן, להוסיף שום, להוסיף חלב+ שמנת חמוצה, מתקבל נוזל עם חתיכות, לערבב עם הפסטה עד שכל הפסטה מצופה ברוטב, משהים כמה דקות לספיגת הטעמים
יוצא מעולה עם חומרים זמינים וזולים,
בהצלחה
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יש לי חבילה בצק עלים מופשר מה אפשר להכין משהו טעים ומהיר, זה יכול להיות גם עם גבינות או ירקות,(לא דווקא מנה ראשונה) עדיף לא בורקס תפו"א רגיל,
תודה
בורקס במילוי פטריות.
מטגנים 2 בצל עד הזהבה. מוסיפים קופסת פטריות וטוחנים בבלנדר מקל. (אפשר לטחון לא ממש עד הסוף, שישאר קצת גושים)
מתבלים במלח, פלפל שחור, אבקת מרק. מערבבים וממלאים.

פשטידת טונה
פותחים את בצק העלים, מעליו שוטחים טונה בשמן.
חותכים לקוביות בצל ועגבניה, מתבלים ושופכים מעל הטונה.
אופים עד הזהבה ומגישים.

יש גירסה נוספת לטונה - בד"כ הולך יותר עם מלאווח אבל אפשרי גם עם בצק עלים.
פיצה טונה
מניחים מלאווח. מורחים עליו קטשופ, מפזרים זיתים וטונה בשמן, סוגרים בעלה מלאווח נוסף.
מברישים בביצה, מפזרים שומשום ואופים עד הזהבה...
חותכים למשולשים.

בהצלחה ובתאבון לכולם !!
 

DAndna

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
סירות תפו"א ממולאים בטונה:

חומרים:10 תפו"א,בינוניים, 2 טונה, בצל, מיונז.
תבלינים: פלפל שחור, מלח, פפריקות, מעט כרכום.

חותכים את תפו"א לאורך לסירות לחצאים.(בלי לקלף)
מאדים בסיר עד שמתרכך.
מסירים מהאש, מסננים. מרוקנים את פנים תפו"א לקערה. מועכים כמו פיורה.
מוסיפים טונה, בצל קצוץ, 2-3 כפות מיונז ותבלינים. מערבבים.
ממלאים את סירות תפו"א במילוי שהכנו.
מניחים על תבנית אפיה. זורים פפריקות מעל.
אופים עד שנוצר קרום קראנצי למעלה.
מגישים לצד סלט חסה גדול, או כל סלט אחר.
מפזרים רוטב אלף האיים (אפשר גם להכיו בבית)
בתאבון!
 

מצב כפית

משתמש מקצוען
חומר גלם לניצול: נקניקיות פרווה/ בשרי + ספגטי (מקלות)

חותכים את הנקניקיות. כל נקניקיה בערך ל-3, ומשחילים על מקל ספגטי.
מבשלים עם רוטב אדום רגיל כמו שמבשלים פסטה..
בתאבון!!
המנה יוצאת יפה נקיה משביעה ובעיקר; קלה!!
לבריאות!!
 

פטיפורית

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
יש לי חבילה בצק עלים מופשר מה אפשר להכין משהו טעים ומהיר, זה יכול להיות גם עם גבינות או ירקות,(לא דווקא מנה ראשונה) עדיף לא בורקס תפו"א רגיל,
תודה
שכחתי להוסיף,
הדבר הכי פשוט וקל והכי נאכל...
פיציות.
שוטחים את בצק העלים, מורחים רוטב פיצה, מפזרים זיתים (עדיף קצוצים) ופתיתי גבינה צהובה. (אפשר ללא הגבנ"צ לגירסה פרווה) מגלגלים לכרוכית וחותכים פרוסות. אופים עד הזהבה.
טיפ: מנסיון, הצורה הקלה ביותר להכנת פיציות - פותחים את כל הבצק עלים, מורחים רוטב פיצה על הכל מלבד רצועה של כ 2 ס"מ בצד הארוך (לסגירה טובה יותר), מפזרים זיתים קצוצים (במאסטר סלייסר) ופתיתי גבנ"צ.
מגלגלים את הצד הארוך (כלומר, שתצא כרוכית ארוכה ופחות סיבובים של בצק) ומהדקים היטב בקצה (במקום שנשאר ללא רוטב.) חותכים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.
אם רוצים שהחיתוך יצא ממש יפה - להקפיא את הכרוכית אחרי המילוי וכשזה קצת קפוא לחתוך ואז ההעברה לתבנית היא ג"כ בקלות רבה.
פיציות.PNG



בהצלחה ובתאבון !!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה