חומר גלם לניצול: קמח, גבינה לבנה
שיתוף הילדים: ילדים עם קצת נסיון במטבח, יוכלו לבצע את כל התהליך לבד.
כריך גבינה
האמת שזהו מתכון ישן מאד מסבתא שלי ע''ה שנפטרה לפני כמעט ארבעים שנה.
בכל זאת אצל אמא שלי הוא מככב כמעט כל שבת.
אני משום מה לא מכינה אותו כמעט, אבל עכשיו הילדים ביקשו ובאמת זה כ''כ קל שחבל לא להכין.
מתאים לתבנית תנור קטנה או ח''פ ענק.
אני השתמשתי בכוסות מדידה. אמא שלי משתמשת בח''פ.
לבצק:
3 כוסות קמח
1 חב' מרגרינה (א''א להמיר בשמן. זה לא בצק פריך אלא יותר דומה לבצק עלים)
1 יוגורט או לבן
2 כפות גבינה לבנה
לשים בצק מכל החומרים ומניחים בתוך שקית במקרר לכמה שעות. כמה שיותר יותר טוב, אפילו לילה שלם.
למלית:
750 גר' גבינה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 ביצים
3/4 כוס סוכר (יתכן שתצטרכו יותר. תטעמו ותחליטו)
לערבב הכל היטב לבלילה אחידה וללא גושים
הרכבת העוגה:
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דק.
מניחים בתבנית על נייר אפיה עלה אחד.
יוצקים מעליו את מלית הגבינה
ומכסים בעלה השני.
חשוב: דוקרים את הבצק במזלג, או יוצרים פסי חיתוך עם סכין (כמו בתמונה) אחרת הבצק יתפח לממדים....
אופים בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה עד להשחמה יפה.
עוד חשוב: אם אתם משתמשים בתבנית ח''פ הניחו אותה ע''ג תבנית תנור רגילה, אם לא, העוגה לא תאפה היטב מלמטה.
זהו.
בהצלחה
חבל שאני לא יכולה להעביר לכן את הריח...