דרוש מידע יש כאן משהו שמבין בהכשרים?

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אתה כותב כנראה מהשערה.
חד משמעית לא נכון.
ולא להוציא אותי כמזלזלת במסירות נפשם של השלוחים.
כתבתי שבעל כרחם הם נאלצים לוותר לפעמים על הקפדות מסויימות בכשרות, שבמקומות יהודיים הם קיימים מלכתחילה.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מבינה את מה שאת אומרת, ועדיין יש דברים שנשמעים אחרת לישראלים.יש קהילות בחול שלא מנפים קמח, לא כי לא מקפידים, אלא כי לא נגוע בגלל האקלים.
חרקים מצויים בארץ הרבה יותר מאשר במקומות הקרים בחול לדוגמא, מה שהופך את נושא הגידול הנקי לפחות נצרך מלכתחילה במקומות מסויימים
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מבינה את מה שאת אומרת, ועדיין יש דברים שנשמעים אחרת לישראלים.יש קהילות בחול שלא מנפים קמח, לא כי לא מקפידים, אלא כי לא נגוע בגלל האקלים.
חרקים מצויים בארץ הרבה יותר מאשר במקומות הקרים בחול לדוגמא, מה שהופך את נושא הגידול הנקי לפחות נצרך מלכתחילה במקומות מסויימים
שמעתי כבר את הטענה הזו.
מבירור עם משגיחי כשרות, זה לא נכון!!
קמח ועלי ירק, תמיד נגועים אם לא נופו/נבדקו.(גם במקומות עם אקלים קר מאוד כמו אוקראינה)
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
זה מעניין, כי קהילות שלימות באמריקה (לאו דוקא חבד), על משגיחי כשרותיהם ורבניהם, לא מנפים קמח.
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
חד משמעית לא נכון.
ולא להוציא אותי כמזלזלת במסירות נפשם של השלוחים.
כתבתי שבעל כרחם הם נאלצים לוותר לפעמים על הקפדות מסויימות בכשרות, שבמקומות יהודיים הם קיימים מלכתחילה.
וסליחה, מקוה שלא התכוונת אלי כי לא התכוונתי שאת מזלזלת.
פשוט מכירה כל כך סגנון אחר של טענות, מאנשים שבטוחים שאין מצב להסתדר בלי גבינה, שוקולד, או סוכריות לעוגה
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
זה מעניין, כי קהילות שלימות באמריקה (לאו דוקא חבד), על משגיחי כשרותיהם ורבניהם, לא מנפים קמח.
לא מכירה.
אני דיברתי על מקומות נידחים או רחוקים מאוד מקהילות חרדיות. (ששם בתי חב"ד האמורים לדאוג לכשרויות. במקומות כמו אמריקה וכד' יש אולי כשרות רשמית)
 
נערך לאחרונה ב:

חני בנני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני דיברתי עם אישה שמכרה עוגות לפני הרבה שנים
כשעדיין לא היה קמח מנופה
והיה לה כשרות מאחד המחמירים
והתירו לה לנפות קמח בנפה של 40 מש, חורים ממש גדולים.
גם בכשרויות המחמירות יש היתרים מאד גדולים, ורחוקים מאד מאד ממה שמקפידים בבית.
 

moishy

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אין חיוב הלכתי לנפות קמח.
המצאות חרקים בקמח הוא מיעוט שאינו מצוי.
ויכולו להעיד על כך כל מי שמנפה קמח יותר מיומיים...
 

goaty

משתמש פעיל
תבררו אצל מומחה כשרות שאתם מכירים אישית וסומכים עליו.
 

דיני

משתמש מקצוען
מבינה את מה שאת אומרת, ועדיין יש דברים שנשמעים אחרת לישראלים.יש קהילות בחול שלא מנפים קמח, לא כי לא מקפידים, אלא כי לא נגוע בגלל האקלים.
חרקים מצויים בארץ הרבה יותר מאשר במקומות הקרים בחול לדוגמא, מה שהופך את נושא הגידול הנקי לפחות נצרך מלכתחילה במקומות מסויימים
מתי בפעם האחרונה נתקלת בתולעים באורז?

הקטניות והדגנים פה בארץ נקיים במיוחד. לפני האריזה מזרימים גז מיוחד שהורג את הביצים וכך מונעים נגיעות.
אי אפשר להשוות את המצב היום לפעם. באופן עקרוני 99% לפחות מהתוצרת הארוזה והיבשה נקיה לגמרי
(לא מדברת כמובן על ירקות, רק על דגנים וקטניות)
 

אור אורות

מהמשתמשים המובילים!
מבינה את מה שאת אומרת, ועדיין יש דברים שנשמעים אחרת לישראלים.יש קהילות בחול שלא מנפים קמח, לא כי לא מקפידים, אלא כי לא נגוע בגלל האקלים.
חרקים מצויים בארץ הרבה יותר מאשר במקומות הקרים בחול לדוגמא, מה שהופך את נושא הגידול הנקי לפחות נצרך מלכתחילה במקומות מסויימים
חרקים מצויים גם באוקראינה הקרה, באמצע החורף! מבדיקה!
בתי חב"ד יש כאלה שמאד מחמירים ויש כאלה שלא!
כשמגיעים למקום, על אף אי הנעימות, צריך פשוט לדעת מושג או שתיים בכשרות, ולחקור קצת את בעלי המקום (בעדינות ובכבוד) בשביל לדעת על הכשרות,
או להביא אוכל מהבית (פיתות, שימורים, תבלינים, וכו') ולסמוך רק על פירות וירקות ללא חשש לחרקים.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
חרקים מצויים גם באוקראינה הקרה, באמצע החורף! מבדיקה!
בתי חב"ד יש כאלה שמאד מחמירים ויש כאלה שלא!
כשמגיעים למקום, על אף אי הנעימות, צריך פשוט לדעת מושג או שתיים בכשרות, ולחקור קצת את בעלי המקום (בעדינות ובכבוד) בשביל לדעת על הכשרות,
או להביא אוכל מהבית (פיתות, שימורים, תבלינים, וכו') ולסמוך רק על פירות וירקות ללא חשש לחרקים.
כל מילה!!
וחבל שאנשים סומכים בעצימת עיניים.
 

TYPE:{programmer}

משתמש סופר מקצוען
מה זה קשור ?
יש דברים שבארץ אפשר להקפיד עליהם זה כל החומרות בכשרות (וכולם סוברים שהכשרים בינונים זה לא טרף)
ושנמצאים בחו''ל יש מקום להקל
אני דווקא שמעתי שהפוך.
פה בארץ יש הרבה הרבה פחות בעיות,
אסור להכניס דברים לא- כשרים למפעל,
ובשעת הצורך הרב פסק לי שעדיף לאכול רבנות ממפעל בארץ
מלאכול XXXXX (כשרות שרבים וטובים אוכלים)
שנוצר במפעל בתאילנד.
שם על אותו קו ייצור מכשירים מסטיקים עם "דבר אחר",
בארץ אין כאלה דברים...
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני מגיעה ממשפחה שוויצרית. אנחנו אוכלים בפרווה, חלבי לא- בעיה בכל ההכשרים בחוץ לארץ ואנחנו לא אוכלים בכלל- כשגרו שם סמכו רק על מחלבה מאוד מסוימת- בשרי אין בארץ כך שאני לא יודעת, נחשב להכשר מעולה
 

הקה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
טעות התכוונתי לרב רוטנברג השני
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  107  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה