השקעות נדל"ן יש כאן מישהו שרכש דירת 3 חדרים לא להשקעה ברמה ד' בבית שמש בתקופה האחרונה?

מצב
הנושא נעול.

ILSK

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
הם רוכשים דירת 3 חדרים?

אין לי כוח להתכתש
המציאות היא שאנשים קונים
לקנות שם דירה של 4 חדרים גם הזוי
כי אפשר לקנות בחפציבה או ברמה ב' או בג' במאתיים אלף פחות
ואנשים ממשיכים לנהור לשם
אין היגון
יש מציאות

אאאא....

משתמש פעיל
לא, דירות 4 חדרים.
האנשים שיצאו מהדירה שאני גרה בה עשו בדיוק ככה.
מכרו 3 חדרים ברמה ג' וקנו 4 חדרים ברמה ד'.
אין לי כוח להתכתש
המציאות היא שאנשים קונים
לקנות שם דירה של 4 חדרים גם הזוי
כי אפשר לקנות בחפציבה או ברמה ב' או בג' במאתיים אלף פחות
רשמתי בכותרת 3 חדרים.

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום
1,730,000 ₪

הון ובית

נדל"ן. משכנתאות. כלכלת המשפחה
מנהל
מנוי פרימיום

אאאא....

משתמש פעיל
קומה 4
75 מ"ר
תודה רבה שאתה עונה לי.
אתה הראשון שמוכן לענות על השאלות (עד עכשיו חשבתי שזה רק משקיעים;)).
מקווה שאתה מבין לאן אני חותר.
אודה לך אם תוכל לענות על עוד שאלות (במסגרת האפשר מבלי לתת פרטים מזהים).
  1. כמה הון עצמי היה ללקוח שלך?
  2. ולכמה זמן הוא לקח משכנתא?
  3. כמה ההחזר החודשי?
  4. באיזה שלב הוא בחיים עכשיו התחתן או משפחה עם כמה ילדים?
  5. עיסוק והכנסות?

אאאא....

משתמש פעיל
ואסביר, כל מה שאומרים תמיד שאם הריבית עולה אז המחירים יורדים, זה נכון רק לגבי מקומות ששם רוב אלו שקונים דירות הם משקיעים ומשפרי דיור, האנשים האלו קונים רק כדי להרוויח, וברגע שהריבית עולה הם כבר לא מרויחים, ולכן הם מפסיקים לקנות, ומתחילים להשקיע את הכסף שלהם במקומות אחרים, וזה גורם שיהיה יותר היצע ופחות ביקוש, וממילא המחירים יורדים.
אתה מכיר מישהו שרכש לאחרונה בבית שמש ברמה ד' דירת 3 חדרים לא להשקעה?
מחפש כבר מעל חודש ומעל 19K צפיות, ולבנתיים יש רק יועץ משכנתאות אחד שעדיין לא הביא פרטים מלאים (וכמובן שהוא לא חייב), רק שהדירה יותר זולה בכמה מאות אלפי ש"ח מנתיב שיהיה מוכן רק בעוד כחצי שנה.

ומה לעשות שהציבור שלנו מוכן להתאבד כדי לקנות דירה, ואם בעבר הלא רחוק אף אחד לא חלם לשלם על דירת 3 חדרים בבית שמש/מודיעין עילית/אלעד/ביתר יותר מ1,300,000 ש"ח, היום אנשים יכולים לחלום כדי לשלם פחות מ1,800,000 ש"ח, ועדיין משרדי המכירות מלאים...
השאלה האם המשרדי מכירות מלאים ממשקיעים או מסתם ניצבים (כמו הטריק הידוע לשמצה של המתווכים) או מזו"צ.

אאאא....

משתמש פעיל
למי שעדיין מתלבט האם לרכוש שם דירה.
מעדכן שאפשר כבר לקבל בבנק וואן זירו 3.4% לשנה.
בשביל 800,000 ש"ח (זה בערך ההון העצמי של הרוכשים שם לטענת המתווכים) זה יוצא 2266 ש"ח לחודש מחיר שכירות של יח"ד, כמובן שיש אפשרויות יותר טובות מהבנק.

מנסה להבין את ההיגיון של הרוכשים שם עכשיו.

אאאא....

משתמש פעיל
נכון. ואת החלק של שוק חופשי מכרו בעיקר לציבור חוצניק (וולפסון ד'4).
נראה לי שהחוצניקים מספיק אינטלגנטים להבין שהם יכולים ליפול שם עם שכן ברברי שזכה שם במחיר למשתכן.

מכיר מישהו שהתקשר אליהם והם אמרו שהם לא מוכרים. ייתכן שאחרי שהם יקבעו את "צביון" הפרויקט הם "יסכימו" למכור גם לישראלים...
זה לא חוקי.

די

משתמש סופר מקצוען
נראה לי שהחוצניקים מספיק אינטלגנטים להבין שהם יכולים ליפול שם עם שכן ברברי שזכה שם במחיר למשתכן.
לא יודע מה זה ברברי, ולא יודע מה זה קשור למחיר למשתכן, גם בשוק חופשי יכולים להיות כל מיני שכנים.
אבל בגדול אם רוב השכנים הם בשוק חופשי ובסגנון מסוים אז שאר השכנים מתיישרים לפי זה, במיוחד שהקבלן מבטח את עצמו מבחינה חוקית ויש אכיפה על מזגנים בחוץ, לא לתלות שלטי הצהרה על צניעות/פרסום וכו'.
לדעתי זה די אינטליגנטי מבחינתם לקנות ברמה ד' דירה ענקית (דירות 5/6/8 חדרים) במחיר דירה קטנה בירושלים (בוודאי ביחס למחיר שהיה כשקנו ברמה ד'). שכונה חדשה עם נוף שקט קהילה.

ישראל סגל

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אגב לפי המחירים שמתפרסמים לאחרונה זה נראה שבאמת אין עלייה במחיר [ואולי אפי' ירידה קלה????]
באפרסמון השבוע -דוגמא- 3 חדרים 83 מ' ו 17 מ' מרפסת ב 1,830.000, 5 חדרים 110 מ' ומרפסת 13 מטר ב 2,300,000.

אאאא....

משתמש פעיל
לא יודע מה זה ברברי, ולא יודע מה זה קשור למחיר למשתכן, גם בשוק חופשי יכולים להיות כל מיני שכנים.
אבל בגדול אם רוב השכנים הם בשוק חופשי ובסגנון מסוים אז שאר השכנים מתיישרים לפי זה, במיוחד שהקבלן מבטח את עצמו מבחינה חוקית ויש אכיפה על מזגנים בחוץ, לא לתלות שלטי הצהרה על צניעות/פרסום וכו'.
ההסתברות ליפול עם שכנים בעייתים עולה בעשרת מונים כשמדובר במחיר למשתכן.
מספיק שכן אחד עם כלב...

לדעתי זה די אינטליגנטי מבחינתם לקנות ברמה ד' דירה ענקית (דירות 5/6/8 חדרים) במחיר דירה קטנה בירושלים (בוודאי ביחס למחיר שהיה כשקנו ברמה ד'). שכונה חדשה עם נוף שקט קהילה.
רק מזכיר ש5 חדרים עולה קרוב למיליון דולר (!) שזה גם המון בשביל חוצניקים.

יש איזשהו מיתוס שלחוצניקים יש כסף, זה היה נכון לפני 30 שנה כשבמשכורת שנתית של אמריקאי ממוצע, יכלו לרכוש דירה בירושלים, אבל היום זה לגמרי שונה.

אאאא....

משתמש פעיל
אגב לפי המחירים שמתפרסמים לאחרונה זה נראה שבאמת אין עלייה במחיר [ואולי אפי' ירידה קלה????]
באפרסמון השבוע -דוגמא- 3 חדרים 83 מ' ו 17 מ' מרפסת ב 1,830.000, 5 חדרים 110 מ' ומרפסת 13 מטר ב 2,300,000.
גם אם המחיר לא עולה זה כבר ירידה, כי ההון העצמי של הרוכשים הפונטצאלים גודל.

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה