ירידות מחירים נדל"ן???!!!

מצב
הנושא נעול.

לייבובוש

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
נכון
אבל זה היה צפוי מראש
יש לי תוכנה שצפתה את העליות הללו
ולא רק לי

תשאלי כל יועץ משכנתאות מתחיל והוא יגיד לך שזה היה צפוי

כולם מזדעדעים אבל המציאות הזאת הייתה די ברורה כבר מתחילת השנה
כולם דיברו על שנה קשה לשוק והאינפלצייה כיתרה בראש כל חוצות
איזה תוכנה?

כמו הרוח

משתמש מקצוען

אאאא....

משתמש פעיל
אחד מהתרגילים של הקבלנים למכור ביקר זה לתת כל מיני הטבות כמו הסדר תשלומים או מיזוג מרכזי לכל הבית וכו'.
עכשיו ראיתי משהו חדש הטבת יעוץ משכנתא.
אולי שהקבלנים יתנו רכב חדש כך הם יוכלו לדווח לרשות המיסים שהם מכרו ביותר יקר וגם הלקוחות יקבלו את הרכב במימון זול בתנאים של משכנתא.
UNIK VIEW - פנטהואזים מול הנוף הכי יפה בגליל! פנטהאוזים 5 חדרים החל מ 2,690,000 ₪ 5 חד' החל מ- 1,850,000 ₪ פרויקט הבוטיק UNIK HILLS מציע סגנון וחווית מגורים יוקרתית, מוקפדת ועשירה. הבניה החלה!
בתכנון הפרויקט הושם דגש על עיצוב חללים מרווחים, בנייה נמוכה ומרפסות שמש ענקיות הצופות לנוף עוצר נשימה, כדי לאפשר למשפחה לגור בנוחות מקסימלית. הפרויקט כולל 21 בנייני בוטיק מפוארים בני 5-8 קומות עם 295 יח"ד. UNIK HILLS מציע תמהיל מגוון של דירות המתאפיינות בסטנדרט גבוה ומפרט יוקרתי. מיקומו של הפרויקט מעניק לחוויית המגורים סגנון כפרי ופסטורלי עם אווירה שקטה ונעימה. שכונת הר יונה ד' החדשה נמצאת בצמוד ליער צ'רצ'יל, המשתרע במורד ההר ובין נוף הגליל לעמק יזרעאל. היער המרהיב, השומר על עצמו במצבו הטבעי מתפרס על שטח של כ 25,000 דונם ומורכז מאלונים עתיקים, עצי אורן, ברוש, עצי שיזף ועוד. לרשות המבקרים ביער עומד חניון ומצפור. שכונת הר יונה ד' מהווה מקור משיכה לאוכלוסייה איכותית ומציעה רמת חיים גוהה ופיתוח סביבתי נרחב. תושבי השכונה יהנו מתכנון קהילתי מוקפד, סביבה ירוקה ומתקדמת, שבילי אופניים רבים ונגישות תחבורתית נוחה לרכבת הקלה העתידית ולצירי תנועה מרכזיים. הקרבה לכבישים המהירים לתל אביב ולחיפה מבטיחה שתושבי הר יונה ד' ייהנו מנגישות תחבורתית מהירה וקלה למרכז הארץ וצפונה. התחבורה הציבורית בשכונה מאופיינת בזמינות גבוהה ומקושרת לכל רחבי הארץ. בעתיד הקרוב מתוכננת להיבנות הרכבת הקלה 'נופית' שתעצור ב 7 תחנות בעיר ו- 3 חניוני 'חנה וסע', ותחבר את נוף הגליל לחיפה ולרשת הרכבות הארצית.

צפה בקובץ המצורף 1173807צפה בקובץ המצורף 1173810צפה בקובץ המצורף 1173809צפה בקובץ המצורף 1173808צפה בקובץ המצורף 1173806

האברך ממיר

משתמש מקצוען
אני זוכר שאותו חשש בדיוק היה בבית שמש לפני 5 שנים,
דווקא אני זוכר שלמכרזים ברמה ד' לא התקבלו בהתחלה הצעות מקבלנים, בגלל חוסר הריוחיות מפרוייקט שכולו או רובו מחיר למשתכן, וחוץ מהפרוייקט הראשון שהיה 100 % מחיר למשתכן (חזון את גלילי בד' 1), כל המכרזים נכשלו.
ואז רמ"י שינו את התנאים, ו-50% מהדירות היו בשוק חופשי. והעסק הפך להיות ריוחי מאוד לקבלנים.
בפועל לא רק שהחרדים כבשו סופית את רמה ד'
למה כבשו?
השכונה מלכתחילה יועדה לציבור החרדי.
זה מה שהופיע בהערה בהרשמה להגרלות בשכונה:
צילום מסך 2022-07-26 145218.png

בעבר גם הופיע שהשכונה תהיה סגורה בשבת.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בלת"ק
סתם נפתח לי בהודעה הזו :)

אגב
רוב הכלכלנים מהמרים שגם בהעלאה הבאה יעלה הפריים ב0.5
אתם עדיין חושבים שזו"צ ימשיכו לקחת על עצמם מיליון שח חובות?
לפי החזרים של 7000 שח
אני כמובן מדברת על ציבור חרדי כרגע
זה לא נשמע לי מופרך שיקרה,
כבר עכשיו זו"צים (אני לא יודעת מה האחוזים שלהם ביחס לשאר, אבל זה לא בודדים) לוקחים על עצמם משכנתא בסדר גודל כזה.

ראש לשועלים

מהמשתמשים המובילים!
אמא שלי אומר בשם אביה
שמאז ומעולם אמרו :
"תראו שעכשיו הדירות יתחילו לרדת"
"עוד קצת הם ירדו"
"לא יכול להיות שאנשים ישלמו כאלו מחירים" וכו' וכו'
ומעולם לא ירדו המחירים.......
אנשים הלכו והתעשרו והמשכורות עלו ועלו.
ביום שאנשים מפסיקים להתעשר (יש מצב שהיום הזה הגיע) והשכר מפסיק לעלות -
מחירי הדירות יירדו!
חד וחלק.

אני456

משתמש מקצוען
ביום שאנשים מפסיקים להתעשר (יש מצב שהיום הזה הגיע) והשכר מפסיק לעלות
לאור האשכולות אודות המצב הכלכלי - נדלנ"י שמתרבים פה כפטריות אחר הגשם התחלתי לקרוא חומר היסטורי על המצב הכלכלי של המדינה והאזרחים לאורך השנים וכן על גרף הריביות במהלך השנים (לא מעודד בעליל).
במשפט אחד, אם הבנתי נכון, עד לפני קצת פחות מעשרים שנה המצב לאורך השנים היה די בקרשים.

האם לאורך ההיסטוריה של ה70 שנים האחרונות היו הרבה פעמים ירידה במחירי הנדל"ן?

אם יש תעוד לכך, אשמח להחכים.

נערך לאחרונה ב:

כמו הרוח

משתמש מקצוען
בלת"ק
סתם נפתח לי בהודעה הזו :)

זה לא נשמע לי מופרך שיקרה,
כבר עכשיו זו"צים (אני לא יודעת מה האחוזים שלהם ביחס לשאר, אבל זה לא בודדים) לוקחים על עצמם משכנתא בסדר גודל כזה.

לאור האשכולות אודות המצב הכלכלי - נדלנ"י שמתרבים פה כפטריות אחר הגשם התחלתי לקרוא חומר היסטורי על המצב הכלכלי של המדינה והאזרחים לאורך השנים וכן על גרף הריביות במהלך השנים (לא מעודד בעליל).
במשפט אחד, אם הבנתי נכון, עד לפני קצת פחות מעשרים שנה המצב לאורך השנים היה די בקרשים.

האם לאורך ההיסטוריה של ה70 שנים האחרונות היו הרבה פעמים ירידה במחירי הנדל"ן?

אם יש תעוד לכך, אשמח להחכים.
עד 2008 לא היו עליות כ"כ

הכי אחי

משתמש פעיל
לא יקרה כלום אם תתייחס לגופם של דברים ולא לגופו של אדם.
לגופם של דברים תסתכל בתחילת האשכול את דעתי, נראה לי בצורה די מנומקת, שהמחירים לא ירדו בעתיד הנראה לעין, ואפילו יעלו.
כתבתי כבר שם שנחכה חצי שנה ונראה האם המחיר עלה או ירד.
אגב עברו נראה לי שבועיים מאז, והנה סיפור טרי- רציתי למכור דירה באזור מסוים (לא מראה על מקומות אחרים כי זה מקום עם עליה מטורפת, אבל זה החכמה להשקיע במקומות שעכשיו בעליה...) לא הסתדר והיה עיכוב. אתמול המשכתי את התהליך והופ המחיר 150K יותר...

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
עד 2008 לא היו עליות כ"כ
היו עליות ,
אמנם לא עליות ככ גבוהות כל שנה,
אבל תסתכלי בנתונים כמה התחלות בניה היו,
וכמה היתה כמות האכלוסיה.....

לעומת המצב היום.....

דבר חשוב נוסף: הריבית מטפסת לה בחדות ,
היום עלתה הרבית בארה"ב בעוד 0.75% !!

נערך לאחרונה ב:
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה