לפרק הקודם
11.
"שלוימה דופקים"
"נו - או"
"מי-רי דופקים!!"
"מי-רי!!"
היא עצבנית כשהיא סוגרת את הברז ומניחה את הסיר החצי שטוף בצד, בפסיעות מהירות היא מגיעה אל הדלת ופותחת אותה בבת אחת.
"זה.. זה בשביל יענקל.. זה.. המשגיח אמר לי להביא לכם" המזוודה החומה של יענקל הייתה אחוזה היטב בידו המיוזעת של הבחור הנבוך שעמד ליד הדלת.
"מה.. מה זה? איפה יענקל? מה הולך פה?" חנה הייתה המומה וניסתה לסדר לעצמה את הראש תוך הטחת שאלות בבחור האדום שהתגמגם באומללות.
"זה פשוט.. כי יענקל.. המשגיח אמר לו.. בגלל ש..."
מה עושה פה המזוודה שיענקל לקח לישיבה לפני כמה שעות. מה היא עושה פה. בלי יענקל.
"אתה יכול כבר להסביר מה קורה פה??" פתאום היא הבינה שיכול להיות שמשהו קרה לו. תסריטי אימה התחילו לרוץ לה במוח, מכוניות. דם. אלונקות. אמבולנס. פיגוע. למה. למה היא נתנה לו לצאת חולה.
הבחור שתק ונראה כאחד שנבחר להוביל את הנידון לגרדום.
"שלוימה!!!"
"נו או!!"
"שום נו או!! בוא הרגע שלוימה!!!"
"אה??"
חנה עזבה את הדלת ורצה בברכיים כושלות אל הסלון "שלוימהה!! יענקל! הביאו את המזוודה שלו!! איזה בחור.. לא יודעת! לא מבינה בוא נו!!!"
"או!!"
היא כמעט סחבה אותו לעבר הדלת.
הבחור כבר לא היה שם. המזוודה דווקא כן.
"מה המזוודה של יענקל עושה פה??" שלוימה השתומם.
"נו מה אמרתי לך!! הילד הביא את המזוודה ואמר שהמשגיח אמר לו להביא אותה!!"
"ואיפה יענקל??"
"לא יודעת!!"
בום. בום. בום. פטישים התחילו לצרוח לו בראש. הוא ידע. הוא ידע. ידע. טוב שחנה ממשיכה לחשוב שזה תאונה. בתאונה אפשר רק לשבור יד. רגע, הוא בטח לא מת. אחרת היו אומרים להם.
די עם השטויות האלו שלוימה. אתה יודע מה זה.
"די עם השטויות שלוימה!! תתקשר למשגיח הרגע!! איפה יענקל?? איפה??"
הוא מנסה למשוך את הדקות, את השניות, לוקח כיסא, מושך אותו באיטיות, מתיישב בכבידות.
הצעקות של חנה נשמעות ברקע. הן כמו תפאורה חיוורת לשכל שלו, שעובד לאט. לאט. הטלפון נשלף מהכיס ומתנקה ביסודיות מאבק דמיוני, האצבע לוחצת על מקש אחר מקש, הוא לוחץ על "חייג" ו..
הטלפון נחטף לו מהיד.
חנה חוזרת להיות משהו מוחשי, וכך גם הצעקות שלה.
וגם הצרחה "הרב ברויאר!! מה קרה ליענקל??"
קול כחכוח קל נשמע מהצד השני.
"גברת שפיגלמן?"
"כן הרב ברויאר!! מה קרה ליענקל?? תגיד לי כבר אני משתגעת!!" חנה צווחת. היא לא שמה לב. הוא חייב לחלץ ממנה את הנייד.
"אשמח לשוחח עם הרב שפיגלמן" נשמע שוב קולו העמוק של המשגיח.
זו הזדמנות. הנייד נזרק לעברו במהירות שיא, שרק יגיד כבר מה עם יענקל, שרק יגיד.
שלא יגיד... שלוימה מסמן לחנה בתוקף לשתוק. "הרב ברויאר? אני אשמח לשמוע מה קורה עם יענקל"
אופן מהלך השיחה לא מצא חן בעיני המשגיח ושמעו את זה היטב בקולו "הבן שלכם לא סיפר לכם מה קרה בישיבה?"
שלוימה עצם עיניים. ונשם עמוק.
ונשף אותו. "לא. הבן שלי עזב את הבית היום בבוקר בדרך לישיבה, ומאז לא ראינו אותו. מה קורה איתו עכשיו?"
"אני לא יודע".
"מה??" שלוימה וחנה צעקו ביחד. שלוימה עשה לה פרצוף כועס.
אז מה!!!
"מה זאת אומרת אתה לא יודע? אני לא מוכנה לשמוע עוד התחמקויות!! הבן שלי תלמיד שלכם, הוא לומד אצלכם כבוד המשגיח. ספר לי איפה הוא נמצא עכשיו, ומה המזוודה שלו עושה אצלי בבית, בלעדיו!!"
"זו הנקודה גברת שפיגלמן, אני באמת מצטער, אבל הבן שלך, כבר לא לומד אצלי".
.