אני שמעתי על כאלה שעובדות מהארץ עבור חברות בצרפתרק שצריך למצוא עבודה שתאפשר דבר כזה,
אני בתור מעסיק לא הייתי מוכנה להעסיק עובד מחו"ל...
אבל בטח יש כאלה
אני שמעתי על כאלה שעובדות מהארץ עבור חברות בצרפתרק שצריך למצוא עבודה שתאפשר דבר כזה,
אבל בטח יש כאלה
אז נתחיל עכשיו ללמד יווניתלמה יוונית?
אין לי זמן ללמוד את זה
זה המכלול...רק בשביל זה אני עובר לשם!
יש שם קטע מודגשזה המכלול...
מציינת שהכתבה הזאת נכתבה בעיתון שממש אוהב חרדים ושמו "דה מרקר"... והתגובות שם ממש אוהדות ונלהבות על הרעיון, שאפילו הסכימו כמה וכמה מהאנשים הנחמדים שם לעזור לחרדים לעבור לקפריסין במימון מלאלא רק בגלל יוקר המחיה: בני הזוג שמנסים לארגן הגירה חרדית לקפריסין
"קיבלנו מאות פניות", מספרת חווה לאופר, שפנתה לציבור החרדי בהצעה להתארגן להקמת קהילה חדשה בקפריסין ■ "לחוץ לגור פה, ובקפריסין המחירים נמוכים ב-40%"
סימי ספולטר
17:17, 27 בדצמבר 2022
"מתגבשת קבוצה של משפחות חרדיות להקמת קהילה בקפריסין" — כך נכתב במודעה שהופצה היום (ג') בפורומים חרדיים, ומציעה "חיי תורה בנוף חלומי". במודעה לא מופיע שם של גורם או של גוף עסקי כלשהו, ועומדים מאחוריה יוסף וחווה לאופר — בני זוג חרדים מביתר עילית, שעובדים שניהם כצלמים.
בשנים האחרונות העתיקו ישראלים לא מעטים את מקום מגוריהם לאירופה, בין השאר בשל יוקר המחיה. תופעה זו דילגה לרוב על חרדים, ובמיוחד על משפחות חרדיות מרובות הילדים, הזקוקות לבתי ספר המותאמים לאורח חייהם, לבתי כנסת ולאוכל כשר. היוזמה החדשה מנסה להתגבר על האתגרים האלה באמצעות מעבר של כמה משפחות יחדיו, ויצירת בסיס ראשוני להקמת קהילה חרדית בקפריסין (בחלקה האירופי, דובר היוונית).
בשיחה עם TheMarker מסבירה חווה לאופר כי הרקע ליוזמה הוא הקושי לחיות בישראל. "אני ובעלי צרפתים במקור", היא אומרת. "עלינו לארץ כשהיינו בני 18, ויש לנו תשעה ילדים. לפני חמש שנים ראינו שנהיה לחוץ לגור פה, לא רק מבחינה כלכלית, והתחלנו לחפש מקום אחר לעבור אליו".
לדבריה, השניים בחנו כמה חלופות, ובהן פורטוגל, ספרד ובלגיה, ולבסוף בחרו בקפריסין. "בקפריסין בטוח מאוד, אין אלימות או אנטישמיות, והמחירים נמוכים ב-30%–40% מבישראל", אומר לאופר, "וזה גם הכי קרוב מבין כל האופציות, ככה שאפשר עדיין להישאר בקשר עם המשפחה".
מצוקת הדיור בקרב הציבור החרדי גדולה מהמצוקה בציבור הכללי
פתאום כולם רוצים לעשות רילוקיישן
הבוקר (ג'), הפיצו השניים את היוזמה לראשונה, ומאז הם מוצפים בפניות. "יש לנו מאות פניות מהבוקר, אנחנו יושבים כאן שלושה אנשים ומנסים לענות לכולם", אומרת לאופר. קבוצת הוואטסאפ שהם פתחו התמלאה בתוך שעתיים ביותר מ-500 אנשים, ולאופר מאמינה שהם ייצאו לדרך בקרוב. "אנחנו מאמינים שבתוך חודשיים נעבור, לפחות המשפחות הראשונות, שיכינו את הקרקע למשפחות הבאות", היא מוסיפה.
לדברי לאופר, היוזמה מלווה בגורמים שיסייעו לספק את הצרכים הייחודיים של אורח החיים החרדי. "יש לנו אנשי חינוך, משגיחי כשרות ואנשי נדל"ן שיעזרו לנו בהקמה של כל התשתיות", היא אומרת. "חלק מהדברים כבר נמצאים בקפריסין, אבל אני מאמינה שנקים הרבה מהדברים מאפס, כולל כשרות, בתי ספר, ובהמשך אפילו ישיבה ובית אבות". לדבריה, משפחתה אינה מנסה להרוויח כסף מהמהלך: "אנחנו לא קבלנים או משקיעים, אלא רק אנשים פשוטים שרוצים חיים רגועים".
רילוקיישן לקפריסין נחשב קל יחסית מבחינה ביורוקרטית, בייחוד לבעלי דרכון אירופי, שיכולים לקבל ביטוח בריאות ציבורי, לעבוד ולרשום את הילדים לבתי הספר. מי שאין לו דרכון אירופי נדרש להליך מורכב יותר, הכולל אישור מיוחד שצריך לחדש פעם בשנה, ובמקביל עליו להוציא ויזת עבודה מטעם מעסיקו.
לאופר אומרת כי לא רק יוקר המחיה דוחק אותם לעזוב את ישראל. "יש פה אוכלוסייה שחיה תחת לחץ גדול גם מבחינה ביטחונית וגם מבחינה פוליטית. זה לא בא ממקום של ייאוש, כי יש לי פה עבודה טובה. אנחנו פשוט חושבים על העתיד של הילדים ואיך נגדל אותם כאן. אנחנו רגילים לתנאי מחיה אירופיים. שם יש יותר זמן להיות עם הילדים, עזרה ממשלתית במגוון של דברים, ואין חובת גיוס לכולם. אם היינו חושבים שהמדינה הולכת לכיוון סוציאלי יותר ושבעתיד תבוטל החובה להתגייס, אולי היינו נשארים".
זה מאוד תלוי מה העבודהרק שצריך למצוא עבודה שתאפשר דבר כזה,
אבל בטח יש כאלה
לא סתם תפס, הם חתמו ברית ערים תאומות עם דורות עילית....אגב עיר התורה במקסיקו תפס?
מישהו יודע אם יצא מזה משהו?
יש פה הרבה שעובדים למשרדים בחו"לרק שצריך למצוא עבודה שתאפשר דבר כזה,
אבל בטח יש כאלה
האם שני בני זוג שעובדים בארץ בחברות הייטק בינלאומיות (שקיימות גם בארץ) עם 4 ילדים - לא יכולים להגיע לדירה גדולה וטובה ולשתי מכוניות, ולחיות ברחבות??הם חיים בבית פרטי משלהם בפרבר של בודפסט
עובדים בחברות הייטק בין לאומיות
יש להם 2 מכוניות חדישות וארבע ילדים כאמור
היא לא דתייההאם שני בני זוג שעובדים בארץ בחברות הייטק בינלאומיות (שקיימות גם בארץ) עם 4 ילדים - לא יכולים להגיע לדירה גדולה וטובה ולשתי מכוניות, ולחיות ברחבות??
הם החליטו מה שהחליטו, ואינני נכנסת לשיקולים של אף אחד.
רק שהסיפור כשלעצמו לא ברור. אם שני בני זוג הם הייטקיסטים שיכולים לעבוד בכל חברה שהיא (כנראה שבהונגריה אין חברת הייטק לחרדים/חרדיות בלבד), אז מה הסיבה שגרו בשכירות (ולא לקחו משכנתא טובה), ולמה בקושי גמרו את החודש עם 2 ילדים?
לא צריך לשאול אותה ולא את הדומים לה...בפעם הבאה שאני אפגוש אותה בקניון ארנה בודפסט אני אשאל אותה
כי זה דו סטריבעקבות האשכול עלתה לי שאלה לא כל כך קשורה לאשכול -
האם כל אותם יורדים מהארץ שקבלו בילדותם תקצוב מלא על חשבון משלם המיסים, יען כי למדו לימודי ליבה שחשובים לכלכלת מדינת ישראל, וגם נעזרו בתקציבים הגדולים של המדינה לאוניברסיטאות, ובמלגות השונות -
האם כשהם יורדים מישראל לתת את חלקם בכלכלת אירופה או ארה''ב - הם מחזירים בצאתם למדינת ישראל את מה שמשלמי המיסים בישראל השקיעו בהם??
ולא מדובר על בודדים. כמיליון ישראלים ובני משפחותיהם גרים מחוץ לישראל!
השאלה העיקרית איננה למה הם לא מחזירים את מה שהושקע בהם למען עתיד המדינה.
השאלה היא למה - בניגוד למי שלא מכניס לימודי ליבה - אין על זה כתבות וציוצים והסתות בנוסח מקומי, שמזכיר תקופות אפלות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: