אפרט ככל שעולה לי בזיכרון עכשיו,תוכל בבקשה להביא לנו דוגמא מהתפריט הזה?
תודה מראש
בברכה
צירפתי גם קבצים ומתכונים ששלח לי אבי ז"ל כשהתחלתי, ומעוד אנשים, למי שזה יועיל.
התפריט הרגיל ב'גדול' (אחרי תקופת ההרפיה):
חלבונים: ביצים בשר ודגים לסוגיהם בכל וריאציה (מבושל, מטוגן, אפוי, מרק עוף), פרט למעובדים כגון נקניקיות פסטרמה וכדו' (מכילים המון דברים שאינם בריאים לאף אחד, וכן עמילנים וסוכרים).
ירקות לסוגיהם: חיים, מבושלים, מאודים, מטוגנים, פשטידות , סלטים, תוספות, מרקים.
פרט לירקות עמילניים כגון: תפוחי אדמה אורז תירס חומוס בטטה.
פירות לסוגיהם: חיים, מבושלים, יבשים, פשטידות, לפתנים, אפויים, מיצים.
קטניות: עדשים אפונה שעועית ושומשום, בלבד. פיצוחים: מותרים ללא ציפוי עמילנים. מותר: שקדיה, טחינה, ח. בוטנים, ח. קקאו, שמן קוקוס. (מותר ערמונים. לא ידעתי אם זה פרי/קטנית..).
מוצרי חלב ללא לקטוז: קוטג', גבינות קשות (טבעיות ללא תוספות ומתחלבים), יוגורט מיוחד ללא לקטוז (להשיג ב'הוס'-ב"ב, או להכין לבד). חלב ויוגורט דל/נטול פחות מומלץ מהסיבה הנ"ל.
סוכר: אסור. דבש מותר. סוכר טבעי הקיים בפירות מותר כאמור. ממתיקים במשורה.
שמנים ותבלינים טבעיים: מותר, תעשייתיים בד"כ אסור.
מאפים: לחם, עוגיות, בלינצ'ס, רולדות, והמון רעיונות. בעיקר מקמח שקדים, גם מפקאן מלך קשיו(טעים במיוחד) וקוקוס.
ללא: עמילנים וסוכרים, קרי: חיטה ודגנים, תחליפי קמח, סוכר לסוגיו, תוספת עמילנים וסוכרים במוצרים קנויים (צריך לדעת).
לגבי מתכונים:
מנה עיקרית זה די פשוט, גם כך רוב המתכונים מבוססים על הבשר/דג עצמו, לגבי תיבולים וצורת ההכנה - השמים הם הגבול (עיון במתכונים, והתאמה לפי הצורך). ללא אוכל מהיר, וללא קמחים.
מרקים עשירים ומגוונים כנ"ל, יש מתכונים בשפע, וגם מרכיבים לבד. [אני אוהב כרובית וברוקולי במרק, ומרקים סמיכים של אפונה, עדשים, דלעת קטנה].
פשטידות ותוספות - כאן יש הרבה דברים שמתאימים, אבל יש הרבה מתכונים מיוחדים עם קמח שקדים וכדו'.
מאפים - יש מתכון ללחם עוגות עוגיות והרבה רעיונות. אנחנו גם אוהבים למצוא מתכונים מעניינים שניתן להתאימם, ומשנים סוכר או קמח אם זה מסתדר, אולי יום אחד נאגד אותם.
קינוחים וחטיפים - ע"ב פירות: קומפוט, יבשים, חטיפי פרי 100%, חטפי תמרים ואגוזים (קלים להכנה), קונפיטורות וקומביצניות, גלידה (אשתי מכינה כרגיל עם דבש בטעם תפוז/וניל/קפה).
שתיה - מים קפה ותה, מיצים 100%, מיצים ביתי, דיאט (פחות מומלץ), מיץ של קמפוט, שקדיה.
ארוחת בוקר/ערב בסיסית: ביצים/חביתה (+תוספות), ירקות בשפע (+בצל לימון פטריות וכו'), קוטג'/גבינה צהובה/חרמון וכו', מאפה וקינוח.
העיקרון: אני מתבסס קודם כל על כל מה שמותר בצורה שאני אוהב, ועם המתכונים שנתנו לנו, והמשכתי הלאה תמיד לחפש מתכונים ומוצרים, שילובים חדשים, ולהתאים אותם במידת הצורך. סוכר תמיד ניתן להמיר, קמח לפעמים, וניתן למצוא היום מתכוני בריאות גם ללא קמח וסוכר, וגם נכנס הקמח שקדים הרבה.
אחת הדוגמאות שהייתי משתמש בה כמה שנים (גם בישיבה)לארוחת בוקר לשובע ממש:
הייתי מכין בלילה ע"ב: ביצים, קמח שקדים, דבש, שמן, בתוספת (לסירוגין): קוטג'/גבינה קשה, קוטג'+דבש, פרוסות פירות דקים (בטיגון). הייתי נהנה כל פעם לשנות כמויות ומרקמים וליהנות מהתוצאות. זמן הכנה 5-10 דקות.
חלבונים: ביצים בשר ודגים לסוגיהם בכל וריאציה (מבושל, מטוגן, אפוי, מרק עוף), פרט למעובדים כגון נקניקיות פסטרמה וכדו' (מכילים המון דברים שאינם בריאים לאף אחד, וכן עמילנים וסוכרים).
ירקות לסוגיהם: חיים, מבושלים, מאודים, מטוגנים, פשטידות , סלטים, תוספות, מרקים.
פרט לירקות עמילניים כגון: תפוחי אדמה אורז תירס חומוס בטטה.
פירות לסוגיהם: חיים, מבושלים, יבשים, פשטידות, לפתנים, אפויים, מיצים.
קטניות: עדשים אפונה שעועית ושומשום, בלבד. פיצוחים: מותרים ללא ציפוי עמילנים. מותר: שקדיה, טחינה, ח. בוטנים, ח. קקאו, שמן קוקוס. (מותר ערמונים. לא ידעתי אם זה פרי/קטנית..).
מוצרי חלב ללא לקטוז: קוטג', גבינות קשות (טבעיות ללא תוספות ומתחלבים), יוגורט מיוחד ללא לקטוז (להשיג ב'הוס'-ב"ב, או להכין לבד). חלב ויוגורט דל/נטול פחות מומלץ מהסיבה הנ"ל.
סוכר: אסור. דבש מותר. סוכר טבעי הקיים בפירות מותר כאמור. ממתיקים במשורה.
שמנים ותבלינים טבעיים: מותר, תעשייתיים בד"כ אסור.
מאפים: לחם, עוגיות, בלינצ'ס, רולדות, והמון רעיונות. בעיקר מקמח שקדים, גם מפקאן מלך קשיו(טעים במיוחד) וקוקוס.
ללא: עמילנים וסוכרים, קרי: חיטה ודגנים, תחליפי קמח, סוכר לסוגיו, תוספת עמילנים וסוכרים במוצרים קנויים (צריך לדעת).
לגבי מתכונים:
מנה עיקרית זה די פשוט, גם כך רוב המתכונים מבוססים על הבשר/דג עצמו, לגבי תיבולים וצורת ההכנה - השמים הם הגבול (עיון במתכונים, והתאמה לפי הצורך). ללא אוכל מהיר, וללא קמחים.
מרקים עשירים ומגוונים כנ"ל, יש מתכונים בשפע, וגם מרכיבים לבד. [אני אוהב כרובית וברוקולי במרק, ומרקים סמיכים של אפונה, עדשים, דלעת קטנה].
פשטידות ותוספות - כאן יש הרבה דברים שמתאימים, אבל יש הרבה מתכונים מיוחדים עם קמח שקדים וכדו'.
מאפים - יש מתכון ללחם עוגות עוגיות והרבה רעיונות. אנחנו גם אוהבים למצוא מתכונים מעניינים שניתן להתאימם, ומשנים סוכר או קמח אם זה מסתדר, אולי יום אחד נאגד אותם.
קינוחים וחטיפים - ע"ב פירות: קומפוט, יבשים, חטיפי פרי 100%, חטפי תמרים ואגוזים (קלים להכנה), קונפיטורות וקומביצניות, גלידה (אשתי מכינה כרגיל עם דבש בטעם תפוז/וניל/קפה).
שתיה - מים קפה ותה, מיצים 100%, מיצים ביתי, דיאט (פחות מומלץ), מיץ של קמפוט, שקדיה.
ארוחת בוקר/ערב בסיסית: ביצים/חביתה (+תוספות), ירקות בשפע (+בצל לימון פטריות וכו'), קוטג'/גבינה צהובה/חרמון וכו', מאפה וקינוח.
העיקרון: אני מתבסס קודם כל על כל מה שמותר בצורה שאני אוהב, ועם המתכונים שנתנו לנו, והמשכתי הלאה תמיד לחפש מתכונים ומוצרים, שילובים חדשים, ולהתאים אותם במידת הצורך. סוכר תמיד ניתן להמיר, קמח לפעמים, וניתן למצוא היום מתכוני בריאות גם ללא קמח וסוכר, וגם נכנס הקמח שקדים הרבה.
אחת הדוגמאות שהייתי משתמש בה כמה שנים (גם בישיבה)לארוחת בוקר לשובע ממש:
הייתי מכין בלילה ע"ב: ביצים, קמח שקדים, דבש, שמן, בתוספת (לסירוגין): קוטג'/גבינה קשה, קוטג'+דבש, פרוסות פירות דקים (בטיגון). הייתי נהנה כל פעם לשנות כמויות ומרקמים וליהנות מהתוצאות. זמן הכנה 5-10 דקות.
אם כי כמו שכתבו עזרי מעיים כנראה קשה יותר ופחות מקצועי להתחיל לבד כעת ללא ליווי.
הערת "עזרה ומזור":
אפשר להעתיק או לצלם או להעביר אוגדן זה לאחר, אך מניסיוננו הדבר מאוד לא רצוי, מאחר וישנם הבדלים ב"איכות המחלה" בין אחד לשני. ויישום הטיפול על סמך קריאה בספר או על סמך אוגדן זה ללא פגישת התאמה פרטנית, יכולה לגרום להחרפה במצב ולהתלקחות מיותרת של המחלה.
הבעיה היא אם כמו שכתבו שהם לא נותנים היום ליווי לחדשים.
ההתמודדויות: א. תקופת ההתחלה קשה (אך די חשובה ומועילה לריפוי וניקוי המעיים - מניסיון).
ב. ההרגל להתבסס פחות על פחמימות, ויותר על חלבון פירות וירקות בצורות שונות (לוקח זמן).
ג. אכילה מחוץ לבית די מוגבלת, אם כי עדין אפשרית בהתאמה.
עוד הערות ופרטים ראו בקבצים המצורפים.
פירוט מותר/אסור מלא - באתר "עזרה ומזור".
וכן בספר "מעגל הקסמים" של ממציאת הדיאטה אליין גוטשל.
רפואה שלימה!
קבצים מצורפים
נערך לאחרונה ב: