קודם כל תודה רבה!
בקשר לביולוגי...
זה קצת ארוך, הייתי שמחה לפרט לך בפרטי אבל משום מה האתר לא נותן לי...
אז בקצרה- במשך השנה ניסו כל מני תרופות
לקוליטיס וראו ששום דבר לא עוזר/ שגרם לי לתופעות לוואי (הרפאסל לדוג' עשה אצלי פעולה הפוכה ורק החמיר את המצב) הדבר היחידי שעזר זה היה הסטרואידים, וככה הגעתי למצב של תלות בהם, לכן חשבו מה לתת ואמרו לי שיש 2 אופציות יומירה או רמיקייד ושאני צריכה להחליט.
אז בחרתי ביומירה בגלל שזה זריקות שעושים בבית וככה אני לא אצטרך כל הזמן לנסוע לשם (הייתי שם מספיק זמן
)
קיבלתי 2 מנות העמסה 160 ואז 80 וכבר מהיום הראשון שקיבלתי את היומירה התחיל לי רעד מטורף ביד ורגל ימין, כמה שנסיתי לעצור אותו לא הצלחתי היו תופסים לי את היד והיא הייתי ממשיכה לזוז בצורה ממש מוזרה. (היום עוד נשאר לי קצת מרעד הזה לתזכורת
)
בקיצור, אחרי שהגיעו להחלטה שמפסיקים לי את היומירה, הוחלט לעשות 'חישוב מסלול מחדש' ולהפסיק את הטיפול ל3 חודשים ולבנתיים לעשות שוב את כל הבדיקות ועוד כמה נוספות... (בדקו אם זה אולי הסעיף ע"ש מקל או משהו כזה)
בשלושה חודשים האלו התחילו לצאת לי מלא נגעים אדומים-סגולים כואבים, לא היה ברור ממה זה חשבו שזה גם מהיומירה (בסוף מסתבר שזה מהקרוהן) ואחרי חודשיים בערך עשו שוב קולונו- גסטרו והגיעו סוף סוף להבחנה הסופית- קרוהן.
אז כרגע העדיפו לתת אימורן... אני לא כ"כ רציתי בהתחלה אז הלכתי באופן פרטי לפרופסור מאוד גדול בתחום והוא גם אמר שאני צריכה אימורן. יותר מזה, הוא אמר שמההתחלה הייתי צריכה לקבל אימורן...
אז זה המצב כרגע....
מתפללת שהאימורן יעזור ולא יגרום לבעיות
וסליחה על החפירה