דרוש מידע יומן מסע של איש עם קוליטיס. מוזמנים להצטרף

עץ הדעת טוב ורע

משתמש סופר מקצוען
בסיפור הזה כל שורה מתאים אימוג'י אחר
החל מצחוק על ההומור השחור השזור לאורך כל הסיפור
שנראה שזה מה שנותן לסיפור נופך של קוליטיס עם חיוך
וכלה בעצות של מייבינים שמכמירות את הלב
והייאוש שמתחיל לכרסם
רפואה שלימה
בשביל זה בעצם מיועד האימוג'י החשוב "שכוייח" כי אותו אומרים תמיד.
לחזן (שלמעשה די זייף אבל לפחות הוא התנדב לעלות) ול"בעל קוירא" (שכנראה הכין פרשה של שבוע הבא - עד היום בבוקר אחרת לא ברור מה הוא חשב לעצמו כשהתחיל לקרוא [ח"ו לא מכליל, אני בעצמי בעל קורא וחשוב מאוד להודות! תחשבו על האדם שמסכים להעמיד את עצמו במבחן פומבי כל שבוע, ואנחנו הרי רק מחפשים אותו...]) למלמד של הבן שלך (שם זה כולל "אין לי מושג איך אתה מסתדר איתו כל הבוקר, אצלי 5 דקות ביחד זה הרבה...) וגם לזה שדיבר בשבע ברכות (שם זה יותר שכוייח שסוף סוף סיימת, בסוף לא יגיע תורי לדבר וכבר הכנתי את ה"לא הכנתי לדבר אבל ביקשו ממני..."), בכולופן הרעיון ברור...
ובקיצֵר, @קוליטיס עם חיוך שכוייח!​

(חיה)

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
לדעתי זה קצת יַקשה, ומי שרוצה קריאה רציפה - בשבילו יצרתי את הקובץ וורד המשותף בדרייב ובו אני מעדכן כל פרק נוסף של @קוליטיס עם חיוך
@קוליטיס עם חיוך, אפשר להוסיף בכל פעם שאתה מעלה פרק חדש, לעשות עריכה בסוף הפרק הקודם ולהוסיף קישור לפרק הבא?
ובתחילת הפרק החדש אולי גם להוסיף קישור לפרק הקודם.
ככה יתאפשר ניווט מאד נוח בין הפרקים.

גרפיקאית לשעבר

משתמש מקצוען

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
@קוליטיס עם חיוך, אפשר להוסיף בכל פעם שאתה מעלה פרק חדש, לעשות עריכה בסוף הפרק הקודם ולהוסיף קישור לפרק הבא?
ובתחילת הפרק החדש אולי גם להוסיף קישור לפרק הקודם.
ככה יתאפשר ניווט מאד נוח בין הפרקים.
אפשרי רק קישור מהפרק החדש לקודם ולא ההפך.
מהישן לחדש רק צוות ההנהלה יכולים להוסיף.

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
קוראת ברתק ולומדת כל כך הרבה על "בין אדם לחברו".
סתם עיצה פרקטית לכל הנודניקים ומגלי הישועות: כשמגיע אליך מישהו ובטוח שהוא המשיח הפרטי שלך, תגיד לו שכבר היית בעבר (ברור, לא בטוח שאצל המרפא שהוא ממליץ עליו, הוא לא צריך לדעת פרטים), וזה לא עזר, ותודה שהוא חשב עליך.

שרה רבקה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קוראת ברתק ולומדת כל כך הרבה על "בין אדם לחברו".
סתם עיצה פרקטית לכל הנודניקים ומגלי הישועות: כשמגיע אליך מישהו ובטוח שהוא המשיח הפרטי שלך, תגיד לו שכבר היית בעבר (ברור, לא בטוח שאצל המרפא שהוא ממליץ עליו, הוא לא צריך לדעת פרטים), וזה לא עזר, ותודה שהוא חשב עליך.
מוכרחה לענות לך על זה.
כמה שאת צודקת שכלית, וכמה שהענין מועבר כאן בסיפור בציניות,
עדיין יש תמיד איזו תקווה שאולי אולי אולי הפעם זה כן ילך.
מאוד קשה בשעת מעשה לדחות את כל ה'עצות הטובות'....
(גם לאנשים מאוד ראליים ושכליים).

א-ירושלמית

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
UX UI
D I G I T A L
צודקת.
ועדיין, כשברור שמדובר במשהו שכבר נוסה, או שברור שזה שמציע לא יודע על מה הוא מדבר - הדרך הכי טובה זה לומר לו "כבר ניסיתי ותודה שחשבת עלי".

לייב שלמה

משתמש חדש
קראתי בשקיקה כל מילה והזדהתי כ"כ, הכל ממש אותנטי.
תודה על העלאת הנושא הכ"כ רגיש וחשוב למודעות הציבור, שידעו להרגיש ולחשוב על מה אנשים סביבם עוברים בלי שהם יכולים לדמיין........
מחכים ממש להמשך...
יישר כוחכם
המון בריאות!!!

LEALE G

משתמש צעיר
אני כבר שנה שלמה בתוך הסיפור הזה של IBD ואני חייבת להגיד שפעם ראשונה שאני נתקלת בשיח על המחלה הזאת בציבור שלנו... קודם כל זה ריגש אותי מאוד! הייתי בטוחה שכולם כל הזמן רק מסתירים ורק אני מדברת על זה ככה בפתיחות...
@קוליטיס עם חיוך תדע שהעלת לי הרבה חיוך כשקראתי את הסיפור שלך... זה נתן לי בעיקר הרבה כוחות להמשיך להילחם ולא לוותר גם כשנראה שאין לזה סוף...
אני עברתי שנה די קשה... ניסו עלי כל מני תרופות (רפאסל- כל הסוגים! כדורים, גרנולות, חוקנים, נרות.... קורטימנט, סלאזופירין, הומירה, ועוד....)
חשבו בהתחלה שזה קוליטיס ורק עכשיו אחרי שנה הגיעו להבחנה סופית (בע"ה) שזה בעצם קרוהן שפשוט מערב גם את המעי הגס שזה מה שבעצם גרם לבלבול בהבחנה.
אני כרגע על תזונה ואמורה להתחיל אימורן.... (כן, אני יודעת שזה מיותר אבל אין מה לעשות גם את השלב הזה צריך לעבור....)
אז זהו...
פשוט הרגשתי צורך לשתף אחרי שנה שלמה שאני שומרת הכל בפנים..
ותודה על הסיפור. זה פשוט מרתק בצורה לא רגילה!
רפואה שלמה לכולם!

קוליטיס עם חיוך

משתמש מקצוען
אני כבר שנה שלמה בתוך הסיפור הזה של IBD ואני חייבת להגיד שפעם ראשונה שאני נתקלת בשיח על המחלה הזאת בציבור שלנו... קודם כל זה ריגש אותי מאוד! הייתי בטוחה שכולם כל הזמן רק מסתירים ורק אני מדברת על זה ככה בפתיחות...
@קוליטיס עם חיוך תדע שהעלת לי הרבה חיוך כשקראתי את הסיפור שלך... זה נתן לי בעיקר הרבה כוחות להמשיך להילחם ולא לוותר גם כשנראה שאין לזה סוף...
אני עברתי שנה די קשה... ניסו עלי כל מני תרופות (רפאסל- כל הסוגים! כדורים, גרנולות, חוקנים, נרות.... קורטימנט, סלאזופירין, הומירה, ועוד....)
חשבו בהתחלה שזה קוליטיס ורק עכשיו אחרי שנה הגיעו להבחנה סופית (בע"ה) שזה בעצם קרוהן שפשוט מערב גם את המעי הגס שזה מה שבעצם גרם לבלבול בהבחנה.
אני כרגע על תזונה ואמורה להתחיל אימורן.... (כן, אני יודעת שזה מיותר אבל אין מה לעשות גם את השלב הזה צריך לעבור....)
אז זהו...
פשוט הרגשתי צורך לשתף אחרי שנה שלמה שאני שומרת הכל בפנים..
ותודה על הסיפור. זה פשוט מרתק בצורה לא רגילה!
רפואה שלמה לכולם!
מרגש מאוד!
הרבה בריאות.

משה110

משתמש צעיר
תפקידו של המעי הגס, בהכללה גסה, הוא העיכול האחרון של המזון בגוף- לאסוף את שאריות המזון אחרי הקיבה והמעי הדק, לספוח מהם נוזלים ומלחים, ו"להעביר" את הפסולת הלאה.

לא חיים "בלעדיו". המעי הגס הוא באורך של כ-1.5 מטר. בניתוחים מורכבים כורתים אולי רבע ממנו, בדר"כ לא יותר.
לא כורתים את כל המעי. בודקים בבדיקות אנדוסקופיות או דימות מה החלקים המודלקים, ואותם כורתים.
לפעמים הגוף צריך תמחיה, קבועה או זמנית, בעקבות הכריתה של החלק- כמו: שימוש בסטומה.
למיטב ידיעתי בכריתת מעי גס כורתים את כולו בשונה ממעי דק ששם כורתים חלקים ממנו

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
אז זהו...
בטוח אימורן? למה לא לנסות בילוגיות? ואם הולכים על כימי, אולי עדיף מטוטרקסט?
באמת סליחה על ההתערבות הבוטה כאן בפומבי, אם מתאים לך לדבר אשמח שתפני בפרטי.

rubi

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
בטוח אימורן? למה לא לנסות בילוגיות? ואם הולכים על כימי, אולי עדיף מטוטרקסט?
באמת סליחה על ההתערבות הבוטה כאן בפומבי, אם מתאים לך לדבר אשמח שתפני בפרטי.
סליחה, כבודו רופא? ראה את תוצאות בדיקות הדם? יש לו את התיק הרפואי?
לא מבין מאיפה הביטחון לומר שבילוגי יותר טוב מאימורן.

דדד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
סליחה, כבודו רופא? ראה את תוצאות בדיקות הדם? יש לו את התיק הרפואי?
לא מבין מאיפה הביטחון לומר שבילוגי יותר טוב מאימורן.
כבודה מבקשת לומר שאימורן היא תרופה לא קלה בכלל.
כבודה אומרת את זה מנסיון קרוב.
ולא שולחת אף אחד לשום טיפול, רק מבקשת לומר משהו שאולי יעזור, ולהציע בפני מי שרלוונטי לו, לשוחח על זה עם הרופא המטפל.

68

משתמש צעיר
אני לא מעודכן להיום, אבל נכון ללפני מספר שנים, לפני קבלת אישור לתרופה ביולוגית (שעןלה עשרות אלפי שקלים), צריך למצות את האפשרויות הטיפול הזולות.
ולכן כנראה אין ברירה אלא לסבול את התקופת נסיון של האימורן.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה