קורונה יוזמה שחשבתי לקידוש ש"ש עם האשמות על ציבורינו [אולי בצדק?]

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
המצב האידיאלי על פי תורה:
ציבור שומרי התורה והמצוות הוא ציבור צייתני וממושמע, כזה ששומע להוראות גם אם הוא לא מבין אותם. ובכלל זה להוראות התורה, להוראות הרבנים, ולהוראות הרופאים.

המצב שנוצר בגלל כל מיני פרקשים ועוד חכמולוגים:
אין שום דבר מובן מאליו. הכול נתון לויכוחים ולהתפלספויות. ואם הרב אמר, אז מה? מאיפה הוא יודע, למה הוא החליט, עד שלא תסביר לי ואני אבין את הכול מהתחלה עד הסוף -אני לא צריך לציית. ואם משרד הבריאות אמרו, אז מה? אני לא מבין את זה אז אני לא צריך לשמוע להם.
כי כשמערערים סמכויות, התוצאה היא שמזלזלים בכל סוגי הסמכויות.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
ציבור שומרי התורה והמצוות הוא ציבור צייתני וממושמע, כזה ששומע להוראות גם אם הוא לא מבין אותם. ובכלל זה להוראות התורה, להוראות הרבנים, ולהוראות הרופאים.

אין שום דבר מובן מאליו. הכול נתון לויכוחים ולהתפלספויות. ואם הרב אמר, אז מה? מאיפה הוא יודע, למה הוא החליט, עד שלא תסביר לי ואני אבין את הכול מהתחלה עד הסוף -אני לא צריך לציית. ואם משרד הבריאות אמרו, אז מה? אני לא מבין את זה אז אני לא צריך לשמוע להם.
מה שנקרא 'המגננה הטובה ביותר היא ההתקפה'...
בטח.
המשטר האידיאלי הוא דיקטטורי כדוגמת סין, שאז הציבור הוא צייתני וממושמע, כזה ששומע להוראות בלי חכמות, כולל להוראות משרד הבריאות.
המצב שנוצר בגלל כל מיני משטרים דמוקרטיים כדוגמת ישראל, הוא שאנשים מעיזים להפעיל את מחשבותיהם, ולא לשמוע להוראות.
באופן תמוה ממש, נגיף הקורונה התפשט דווקא מסין, המדינה הקומוניסטית.
וזה למה? כי כשהמנהיגים לא מוכנים להודות שאנחנו במצב חירום, המצב הוא קטסטרופלי בהרבה, מאשר כשהציבור יודע את המצב לאשורו, ובתור ציבור משכיל, מצופה ממנו לפעול בהתאם להוראות הבריאות.

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אתה רציני?
בורות בהיסטוריה
הרצל, נורדאו, ושאר הנחמדים לא חשבו כמוך
אני מבין שקראת את 'מדינת היהודים' ואת 'תל אביב/אלטנוילנד', אם בכלל שמעת עליהם.

הדוויג

עורך תוכן ראשי
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
המשטר האידיאלי הוא דיקטטורי כדוגמת סין, שאז הציבור הוא צייתני וממושמע, כזה ששומע להוראות בלי חוכמות, כולל להוראות משרד הבריאות.
המצב שנוצר בגלל כל מיני משטרים דמוקרטיים כדוגמת ישראל, הוא שאנשים מעיזים להפעיל את מחשבותיהם, ולא לשמוע להוראות.
באופן תמוה ממש, נגיף הקורונה התפשט דווקא מסין, המדינה הקומוניסטית.
וזה למה? כי כשהמנהיגים לא מוכנים להודות שאנחנו במצב חירום, המצב הוא קטסטרופלי בהרבה, מאשר כשהציבור יודע את המצב לאשורו, ובתור ציבור משכיל, מצופה ממנו לפעול בהתאם להוראות הבריאות.
ההשוואה בין מנהיגי סין הקומוניסטית לבין גדולי התורה אינה במקומה

תמר אלי

משתמש מקצוען
לא קראתי הכל,
אבל תודה על האשכול, בדיוק בזמן!

זה ממש מתסכל לשמוע איפה שאני עובדת (חברה מעורבת)
השמצות נגד האוכלוסיה החרדית- שלא נשמעת לכללים..
ובוא בזמן שבמשרד עצמו לא פועלים כמו שהחוק מחייב!
(יש פה יותר מ-10 אנשים, לא מודדים חום..)
זה מתסכל, ואין מה לעשות :(
טוב שיש פה למי להשמיע כי להתווכח איתם אין טעם,,,

[העובדה שההתפרצות עכשיו מגיעה מהציבור שלנו
נובעת מימי הפורים- שאז עוד לא היה החוק לא לצאת מהבתים..
להזכיר-ההגבלה הייתה כינוס לא יותר מ- 2,000 איש!

שלא נדבר על כמות האוכלוסיה הצפופה במחוזותינו וכמות האנשים.
בבניין אחד באזורי בממוצע ישנם 200 נפשות!!
מספיק שמכל משפחה שולחת ילד אחד למכולת 2 פעמים ביום -
והרחוב נראה עמוס יותר לעומת משפחה ממוצעת חילונית עם 2 ילדים+רכב!..]

ולא שאני בעד הזילזול/אי שמירה על הכללים!
ה' יעזור וישמע תפילתנו להפסקת המגיפה,
זה חלק מהנסיון שלנו כציבור שומר תומ"צ...
בשורות טובות

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אני זכיתי השבוע להתקשר פעמיים 100 כדי להציל עוד יהודים מרוצחיהם.

מעניין שיש אנשים שיש להם מסירות נפש כל כך לתורה עד שמוכנים לרצוח בשבילה, אבל לא מוכנים לעמוד מול שוטר ובורחים כמו פודלים.

yitzhak123

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה

המצב לא נוצר בגלל פרקשים, אלא בגלל מה שמתארים הפרקשים.

כשאין דעה יחידה, כשיש בילבול, כשאנשים נמנעים מלפעול על פי ההיגיון בגלל "מה יאמרו", כשרבנים נמנעים מלומר דברים בגלל חצר מסויימת ששולטת, כשמי שמביא את דבר ההנהגה מביא את הדברים לפי מה שנוח לו.

האנשים ברחוב לא טיפשים וקולטים את כל זה.
וממילא התוצאה היא:

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
יצחק כואבים הדברים שכתבת, ויותר כואב לי שאין לי תשובה ניצחת נגדך :(

yonatanr

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
[העובדה שההתפרצות עכשיו מגיעה מהציבור שלנו
נובעת מימי הפורים- שאז עוד לא היה החוק לא לצאת מהבתים..
להזכיר-ההגבלה הייתה כינוס לא יותר מ- 2,000 איש!
אם מיד אחרי פורים, כשהחלו ההגבלות על תפילות למעלה ממאה ומעשרה איש, היו מקיימים את ההוראות, לא היו מגיעים למספרים של 730 חולים בבני ברק, ו-781 בירושלים.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
אם מיד אחרי פורים, כשהחלו ההגבלות על תפילות למעלה ממאה ומעשרה איש, היו מקיימים את ההוראות, לא היו מגיעים למספרים של 730 חולים בבני ברק, ו-781 בירושלים.
אני חוזר ומדגיש רק בני ברק. (גם בבני ברק לא צריך להכליל את כל תושבי העיר שרובם צדיקים, אבל לפחות אם מכלילים אז לא את כל הציבור החרדי!!)
ירושלים זו עיר עם קרוב למליון נפש פי חמש מבני ברק ואחוז החולים בה נורמלי לממוצע/חציון הארצי.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ישראל כהן: לא נתפס התמונות שאור הלר מפרסם הבוקר. גדודים של חיילים בצבא יושבים יחד אוכלים וצוחקים, בלי כפפות ומסכות. מדמיין את יונית לוי מתגברת על עצמה ועל שנאת החרדים ומדווחת הערב: ״הפקרות בצבא. זלזול בחיי אדם בצה״ל. הרמטכ״ל צריך להתפטר. החילונים משחקים עם ההוראות״

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ח"כ מלכיאלי בוועדת כספים בדיון עם מנכ"ל משרד הפנים: "אני רוצה לציין לשבח שבזמן שהרבה עושים סיבוב וכותרות על חשבון ב"ב. משרד הפנים בהנחיית השר דרעי, פועלים ללא לאות ויצרו תחליפים למאות אנשים הזקוקים לבידוד. מציע לכל היועצים והחכמים, ללמוד מהם איך עובדים ולא רק לתת עצות".

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ושוב מגיעים "גורמים בכירים" עלומים שמטילים אימה על הציבור החרדי:

‏גורם בכיר במשרד הבריאות אמר לחדשות 13: עד סוף השבוע בני ברק תחצה את 1000 החולים. אם לא יוציאו אותם אל מתקן חיצוני, נהפוך לאיטליה.

חולי

משתמש סופר מקצוען
ושוב מגיעים "גורמים בכירים" עלומים שמטילים אימה על הציבור החרדי:

‏גורם בכיר במשרד הבריאות אמר לחדשות 13: עד סוף השבוע בני ברק תחצה את 1000 החולים. אם לא יוציאו אותם אל מתקן חיצוני, נהפוך לאיטליה.
למה אימה? זה הדבר הכי נכון שצריך לעשות.
צריך להוציא את החולים מהבית וכך למנוע את ההידבקות בתוך הבית.
וכך לא יהיה הרבה בבני ברק כי לא יהיו משפחות שלמות שחולות אני מכירה לדוגמא משפחה ו - 7 ילדים חולים, בעל ואישה וכו'. שברגע שיוציאו את כל מי שצריך להיות בבידור מהבתים הקטנים שאיו איפה להיתבודד יש יותר סיכוי שתעצר המגפה.

מרובע

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
למה אימה? זה הדבר הכי נכון שצריך לעשות.
צריך להוציא את החולים מהבית וכך למנוע את ההידבקות בתוך הבית.
וכך לא יהיה הרבה בבני ברק כי לא יהיו משפחות שלמות שחולות אני מכירה לדוגמא משפחה ו - 7 ילדים חולים, בעל ואישה וכו'. שברגע שיוציאו את כל מי שצריך להיות בבידור מהבתים הקטנים שאיו איפה להיתבודד יש יותר סיכוי שתעצר המגפה.
הצורה שבה זה נאמר מסיתה ומזלזלת אפילו אם זה נכון.
ההשוואות החוזרות בין בני ברק לאיטליה כבר נמאס לשמוע את זה.

יעקב1245

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית

מצד אחד
מצד שני, ציבור שומרי התורה הוא בהחלט ציבור חכם ודעתן שלמרות שהוא שומע להוראות גם אם הוא לא מבין אותם, הוא בהחלט חושב האם הם נכונות.
המצב שנוצר בעקבות כל מיני נכדים וחכמלוגים הוא שנגרם מצב שאי אפשר לדעת מה הרב אמר, והאם הוא יודע ולמה הוא החליט, יתכן שהרב פרקש טעה בכך שהוא פרסם את זה, אבל אסור לשכוח מי באמת אשם במצב הזה.

הסמכויות המעורערות הן סמכויות שנשענות על כוח בלתי ראוי של אנשים קלי דעת ששאלו שאלות בנפשות מתוך חוסר הבנה מוחלט ועיוות של הנתונים. ההסרטות בנושא הזה ידועות לכולנו ואף שודרו בטלויזיה

אלישבע הרץ

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
כבוד כותב המאמר במקומו מונח, ואני גם חושב שהיה זלזול מסוים, אבל לדעתי כל מה שהוא כתב אינו אלא ממעלת הציבור שלנו, כן,,, לקח לנו הרבה זמן להחליט שסגירת ישיבות וכוללים שזה מבחינתינו הדבר הכי טראומתי בעולם זה חובה, כן לפני שעושים כזה דבר לא מחליטים בגלל שמשרד הבריאות ככה חושב וזהו, אין להם שום שיקול בכלל מה זה לסגור ישיבות וכוללים, וכשרבותינו אמרו מעולם לא פסקה ישיבה אמרו את זה עם כל האחריות שבדבר, וזה שאנחנו לא מספיק נזהרנו זה בגלל שאנחנו גרים במקומות צפופים ומעוניינים ללמוד ולהתפלל ומנסים לסדר את כל ההשתדלות בתוך כל זה, ועוד דבר כן... לוקח לנו זמן להאמין למדינה כופרת זו, ולא באשמתינו...חוץ מדמגוגיה אין במאמר הזה כלום
לא הייתי יכולה להסתפק בלייק...
דברי אמת!
אולי לא הקול הכי פופלרי, אבל מה לעשות, לא תמיד האמת היא פופולרית.

אמא של אפרת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב,
אני רוצה להחזיר הרבה מדברי בחזרה....

במשפחה של ההורים שלי משפחה ברוכה ב"ה.
בתחילה אבא שלי לא הרגיש טוב.
סתם אגב הוא היה הכי היסטרי מכולם בעניין של שמירה מהקורונה .
כשכל המדינה עוד פעלה כסדרה.
סתם הרגשה של כאב שרירים--- חום 37.6 מעלות.
באותו יום הוא לא זז מהבית אפילו לא לתפילה במניין של עשר
לא אישרו לו בדיקת קורונה כמובן.
זה חלף תוך יום כך שלפי הוראת משרד הבריאות ין לזה שום משמעות.
יום אח"כ עוד שניים היו עם קצת חום---
שוב, לא גבוה, מקסימום 38 מעלות---
ביקשו בדיקה וכמובן לא קיבלו אותה---
גם זה חלף תוך יומיים אבל בינתיים לעוד שניים היה קצת הרגשה לא טובה.
כל הסיפור הזה מתפרס על שבוע וחצי לפחות.
כשמשך הזמן הזה ביקשו כל הזמן בדיקה והדגישו את ההרגשה הלא טובה העוברת בשרשרת...
ואתמול אחרי הרבה המצאות ושכנועים הגיעו לבדוק את אחותי בת ה11 והתשובות חיוביות!!!!
גם עכשיו לא מאשרים להם בדיקות גם כשדיווחו להם כאילו כולם גוססים... וכולם במגע הדוק עם חולה מאומת!

במשך הזמן הזה הם שמרו על הנחיות משרד הבריאות ולא יצאו מהבית יומיים אחרי חום.
גם לפי הוראת משרד הבריאות אין לזה משמעות כשזה פחות מ38 מעלות ומתמשך פחות מיומיים.
הם שמרו בדייקנות על ההנחיות ועדיין אם אכן כולם או חלקם חולים הם נחשפו לעוד אנשים עוד שכזה היה מותר.
אז נכון שהיה גם זלזול בציבור החרדי---
אבל היה גם בציבור אחר--- אני מכירה הרבה מקומות עבודה שהיו בהם יותר מ10 כשזה היה אסור....
לא הייתה התייחסות של משרד הבריאות למצב השונה של המשפחות החרדיות שהיה צריך לאשר להם בדיקות ביתר קלות כי פוטנציאל ההדבקה הוא פי 5 לפחות...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה